Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי מרצדס CLK עם 2 מושבים "מוגדרים" מאחורה ז"א שיש מאחורה 2 חגורות בטיחות

ברישיון הרכב לא רשומה לי הגבלה כמו "4 נוסעים ברכב".

מבחינת מקום יכולים להצטופף מאחור 3 נוסעים כאשר הנוסע האמצעי אינו חגור.

שאלתי היום את המוסכניק שלי והוא אמר שכל עוד אין הגבלה ברישיון הרכב אפשר לשנע גם 3 אנשים בלי שום קשר למספר חגורות הבטיחות כל עוד כל הנוסעים יושבים על המושב (ולא אחד על השני לדוגמא...)

שאלתי היא, האם המוסכניק צדק או שהוא יצא "מוסכניק"?

אמונה, מזל ויכולת = כח החיים!

פורסם

המוסכניק צדק.

ועד כמה שזה נשמע מוזר,

ברכב רגיל אפשר לשנע גם 4 אנשים מאחור, בתנאי שכולם יושבים.

ולא מקבלים קנס על כך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנוסף אני ידגיש שכולם יושבים וכול מי שיכול לחגור חוגר.

זאת אומרת שאם יש 4 חגורות באוטו אז 4 אנשים חייבים להיות חגורים.

וסתם לידע כללי מותר לך להסיע גם 8 אנשים אם תצליח לעמוד בחוקים האלה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
המוסכניק צדק.

ועד כמה שזה נשמע מוזר,

ברכב רגיל אפשר לשנע גם 4 אנשים מאחור, בתנאי שכולם יושבים.

ולא מקבלים קנס על כך.

אני לא ממש מאמין שזה נכון, הסיבה היא שהשאלה הזאת נשאלה כמה פעמים בפורום (גם על ידי) ואף אחד

לא נתן תשובה חד משמעית לגבי זה, נכתב רבות שמותר להסיע אנשים כמספר החגורות ברכב.

אני כמובן יותר מאשמח לקבל אסמכתא על כך שזה באמת מותר.

פורסם

היי, בקורס נהיגה מונעת האחרון שהייתי, נאמר לנו במפורש:

כל עוד אין מגבלת נוסעים ברשיון הרכב, ניתן להסיע כמה נוסעים שתוכל להושיב ישובים על מושב, כאשר אם יש 4 חגורות אז 4 אנשים חייבים להיות חגורים והיתר מספיק שיהיו ישובים על מושב.

אלו היו מילתיו של המרצה בקורס.

אני אישית לא התנסתי בזה מקרוב, ואם לאמר את האמת אין לי כוונה להתנסות ומה גם שברכב שלי רשום "4 נוסעים למעט נהג, 1 מהם לידו"

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בוא נגיד ככה שגם אם מישהו יסיע נוסעים בצורה הזאת הכביכול "חוקית" (ושוב לא נראה לי שזה באמת חוקי)

אני בטוח שאם שוטר יראה הוא מייד יעצור את הרכב וייתן דוח.

לא סתם אנשים מפחדים להסיע 4 נוסעים מאחור ואת האמת ברוב הרכבים לא רשום הגבלת נוסעים לפי הידוע לי.

עד היום לא קראתי אפילו לא במקום אחד רשמי על כך שזה באמת חוקי.

הנא מצאתי ברשת תשובה יותר מוסמכת, כפי שאמרתי השוטרים מנסים לתת על זה דו"ח בכל מצב.

http://sc.tapuz.co.il/shirshurCommuna-13572-6372793.htm

פורסם
בוא נגיד ככה שגם אם מישהו יסיע נוסעים בצורה הזאת הכביכול "חוקית" (ושוב לא נראה לי שזה באמת חוקי)

אני בטוח שאם שוטר יראה הוא מייד יעצור את הרכב וייתן דוח.

לא סתם אנשים מפחדים להסיע 4 נוסעים מאחור ואת האמת ברוב הרכבים לא רשום הגבלת נוסעים לפי הידוע לי.

עד היום לא קראתי אפילו לא במקום אחד רשמי על כך שזה באמת חוקי.

הנא מצאתי ברשת תשובה יותר מוסמכת, כפי שאמרתי השוטרים מנסים לתת על זה דו"ח בכל מצב.

http://sc.tapuz.co.il/shirshurCommuna-13572-6372793.htm

שיתנו לי גם 4 דוחות, אם במסגרת החוק אין הגבלה אני פשוט יערער עליו ויבטלו לי אותו...

חוץ מזה, מטרתי היא לשנע בסה"כ 3 מאחורה, לא יותר מזה...

פורסם
היי, בקורס נהיגה מונעת האחרון שהייתי, נאמר לנו במפורש:

כל עוד אין מגבלת נוסעים ברשיון הרכב, ניתן להסיע כמה נוסעים שתוכל להושיב ישובים על מושב, כאשר אם יש 4 חגורות אז 4 אנשים חייבים להיות חגורים והיתר מספיק שיהיו ישובים על מושב.

אלו היו מילתיו של המרצה בקורס.

אני אישית לא התנסתי בזה מקרוב, ואם לאמר את האמת אין לי כוונה להתנסות ומה גם שברכב שלי רשום "4 נוסעים למעט נהג, 1 מהם לידו"

אם מרצה בקורס נהיגה מונעת אמר אז בוודאי שהוא צדק.

חשוב להדגיש שוב שמקרה שלך זה לא תקף כי רשום לך בפירוש ברישיון שמותר לך להסיע 4 אנשים חוץ ממך (1 לידך ו-3 מאחורה).

פורסם

זה גם מה שנאמר לי בקורס הנהיגה מונעת.

אתה בטוח שברשיון הרכב שלך יש הגבלת נוסעים? לפי הידוע לי אין הגבלת נוסעים ברשיון רכב אלה אם אתה מונית גדולה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא ניראה לי שאפשר להסיע יותר ממספר החגורות בטיחות.

יש לי טרנספורטר, מותר לי להסיע 9 נוסעים, הורדתי את הספסל האחורי ועכשיו יש מקום ל7 נוסעים(נהג+2 לידו, 4 נוסעים בספסל האחורי) אז בפועל אם אני מכניס עוד 2 אנשים בספסל האחורי והם יושבים על המושבים אין אם זאת בעיה?

ניראה לי מוזר.

קובי

פורסם

לא ניראה לי הגיוני אז למה נהגי מוניות (רובם) לא מסכימים להעלות 4 מאחורה?,אם זה היה באמת ככה אז ברור שהם היו מעלים הרי מדובר פה על הפרנסה שלהם.

פורסם

שלום לכולם

קצת סדר בדברים:

קודם ישנה הפרדה בין רכב מסחרי לבין רכב פרטי:

--> במסחרי מצויין בפירוש כמה נוסעים מותר להסיע לבד מהנהג

וזה כמות האנשים המקסימלית, לא משנה כמה אתה מצליח להושיב משנה רישיון הרכב! שימו לב טוב מכיוון שיש לזה משמעות גם בביטוח שמכסה מספר אנשים כמצויין בחוק ולכך הנוסע הנוסף ברכב מסחרי "לא מכוסה".

-->רכב פרטי מצוין ברשיון הרכב כמה נוסעים מורשים ליד הנהג ולא מאחור שזה אומר שכל מי שיושב מאחור

חגור בעיקרון זה חוקי (בהתאם למגבלת רשיון הנהיגה שלך) אבל שימו לב השוטרים במדינתינו לא אוהבים לראות

4 נוסעים מאחור גם אם הוספת חגורה והם מחפשים אמתלה למה לרשום דו"ח (מנסיון אישי) אבל ביטוחית (לא לוקח אחריות על הדברים) אתה מכוסה מכיוון שרשום כמצויין בחוק בפוליסת הביטוח.

פורסם
שלום לכולם

קצת סדר בדברים:

קודם ישנה הפרדה בין רכב מסחרי לבין רכב פרטי:

--> במסחרי מצויין בפירוש כמה נוסעים מותר להסיע לבד מהנהג

וזה כמות האנשים המקסימלית, לא משנה כמה אתה מצליח להושיב משנה רישיון הרכב! שימו לב טוב מכיוון שיש לזה משמעות גם בביטוח שמכסה מספר אנשים כמצויין בחוק ולכך הנוסע הנוסף ברכב מסחרי "לא מכוסה".

-->רכב פרטי מצוין ברשיון הרכב כמה נוסעים מורשים ליד הנהג ולא מאחור שזה אומר שכל מי שיושב מאחור

חגור בעיקרון זה חוקי (בהתאם למגבלת רשיון הנהיגה שלך) אבל שימו לב השוטרים במדינתינו לא אוהבים לראות

4 נוסעים מאחור גם אם הוספת חגורה והם מחפשים אמתלה למה לרשום דו"ח (מנסיון אישי) אבל ביטוחית (לא לוקח אחריות על הדברים) אתה מכוסה מכיוון שרשום כמצויין בחוק בפוליסת הביטוח.

תודה, אבל אצלי ברכב הרישיון הוא ל8 נוסעים, בפועל יש לי מושבים ל4 וחגורות ל4. ככה שמבחינת רישיון אני מכוסה, אבל מה לגבי עיניין החגורות?

או מה קורה במידה ובספסל שלי אני מחליט לפרק את החגורות?

קובי

פורסם

שלוםIPM.

לא נראה לי הגיוני שכמה שאנשים יוכלו לשבת זה מה שמותר,אם אני יביא 7 סומלים וכולם ישבו אז מותר להסיע אותם ככה??

אני בטוח שהתשובה חד משמעית לא.

לפי דעתי האישית, מותר להסיע לפי מספר חגורות הבטיחות שמותקנות כחוק ברכב.

תסתכלו למשל בשטחים אצל הערבים,הם נדחסים 300 בסובארו פשע,אני בטוח שזה לא חוקי.

נירן

פורסם

שלום

במידה ופירקת חגורות אז תוריד מספר אנשים כמספר החגורות שהורדת, בפועל אם נניח הוספת חגורות

ובספסל יש כרגע 5 חגורות אז 5 אנשים יוכלו לשבת (חגורים כמובן)

שים לב רשיון ב מוגבל עקרונית עד 9 נוסעים מעבר לך רשיון לאוטובוס ציבורי זעיר.

• תוכן חדש...