Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפרסומת החדשה של רנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין צורך לחזור על דעתי לגבי רנו ו/או קרסו, מספיק להסתכל בחתימה.

צריך להזכיר שהניסיון שלך הוא עם רכב מודל 99 , עברו 10 שנים מאז..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי זו הטעיה לשמה.

אולי הרנו החדשה לא נכנסת עדיין למוסך, אבל כולנו יודעים שאחרי שנה או שתיים היא תתחיל לבקר שם באופן קבוע לעומת יפניות \ גרמניות אחרות...

מעניין על סמך מה אתה קובע שתוך שנה שנתים הרכב מבקר באופן קבוע במוסך..

אני מחזיק מאגאן שניה בליסינג, חמש שנים ושמונה חודשים , 225K ק"מ בשני הרכבים יחד, תקלה אחת בלבד במשך התקופה הזו והיא מדחס מזגן אשר התפגר.

לא קבוע ולא נעלים, דווקא הגרמנית של אישתי ביקרה במוסך והרבה.

פורסם
לדעתי זו הטעיה לשמה.

אולי הרנו החדשה לא נכנסת עדיין למוסך, אבל כולנו יודעים שאחרי שנה או שתיים היא תתחיל לבקר שם באופן קבוע לעומת יפניות \ גרמניות אחרות...

במיוחד לאור העובדה שהעמחה הישראלית בטח הבינה שהם קונים תרנגולת שמטילה "ביצי זהב", וחושבים שהאוטו גם יחליף לעצמו שמן כל 10K ק"מ.

אני לא יודע. הנה, כבר לא כולנו.

emotion of motion

פורסם
לדעתי זו הטעיה לשמה.

מי זה כולנו? איגוד בעלי הסטיגמות בישראל?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אתייחס רגע ל"ציבור" בכללותו, ולא לציבור הפורום.

לדעתי הפרסומת מגוחכת. היא אולי מצחיקה, אבל כי לציבור ברור כמה היא (עד היום) רחוקה מהמציאות. לצורך העניין, אני מסתמך על דעתו של חבר שלי (נכון, רק בן אדם אחד, אבל יחסית אינטליגנטי ומנוסה ברכבי רנו), לו היה מגאן ליסינג ולאשתו יש קליאו פרטית. הם מחפשים לה עכשיו רכב אחר - על רנו הם לא מוכנים לשמוע. גם הוא החליף את הליסינג לרכב אחר ולא נשאר עם רנו.

פרסומת כזו היה נכון להוציא אחרי שכבר הוכיחו שיפור משמעותי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מה שכן, פעם ראשונה שאני רואה את רוזנבלום ברכב שהוא לא מונית.

מעניין מאיפה בא להם הרפידות פיש סטרים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מתי החזקת רכב של קרסו ואיפה טיפלת?

מצחיק אותי שיש פה מגיבים שמעולם לא היה להם רכב צרפתי ואו רנו ספציפית אבל הם יודעים הכול על הכול, ומכירים לפרטי פרטים את הבעיות של התוצרת הצרפתית כולה.

הייתה בבעלותי רנו קליאו 95 שהסתמנה כאחת הקניות הגרועות ביותר שעשיתי בחיי.

אחרי כמויות אדירות של תקלות מצטברות החלטתי לשים סוף לריצה בין בעלי המקצוע השונים (חשמלאי רכב, מוסך טכני, "מומחי" גירים למינהם וכו') והחלטתי לגשת למורשה, לשלם את מירב הכסף שידרש ולנסות ליישר קו ולהמשיך עם הרכב.

המורשה היה באזור מגורי, חדרה והסביבה.

קצר זמני מלתאר לך כאן את צורת הטיפול, אי הסיפוק, הרשלנות המקצועית והביזיון המקצועי (לא רק שלא עלו על התקלה במשך חודשים רבים אלא רק הזיקו כפליים והוסיפו תקלות על התקלה הקיימת) שחוויתי במורשה של קרסו.

אני אפילו לא מדבר על רמת השירות (לא נתקלתי במוסך שמקבל כך הרבה כסף על דיאגנוזה לגיר אוטומטי דפוק ועושה טובה שהוא מעדכן אותך מה קורה עם הרכב ששוכב אצלו במוסך ימים שלמים)

נוסיף לזה חבר קרוב שניסה את מזלו גם במוסך בצפון והחליט שהוא את הרומן שלו עם קרסו מסיים (הוא מטפל רק במורשה, בכל רכביו) וזה אכן נגמר בטונים צורמים והפסד כספי על מכירת רכב רווי תקלות.

אני שמח שטוב לך עם הרנו שברשותך, אך מסטטיסטיקה פשוטה ממקור ראשון (ולא בסגנון של "שמעתי","אמרו לי") אני מרשה לעצמי להסיק את המסקנות לעצמי.

עובדתית אני מכיר אנשים שלא ירכשו לעצמם לרנו כל עוד קרסו הוא נותן השירות ב-3 שנות האחריות.

אני כן יכול להסכים לדבריו של CX25GTI בנושא השיפור בשירות, מהסיבה שזה משהו הגיוני ונדרש לאור התחרות הרבה שיש היום והמוניטין הרע שנוצר ליבואן.

זו ממש לא נקודה חדשה

ברור שזאת לא נקודה חדשה כי קשרי השותפות לא חדשים מאתמול.

השיפור שחל ברנו לאורך התקופה הזאת (של השותפות) בוודאי כבר נמצא כיום בשלב מתקדם עד כדי כך שרנו מאמינים שהם השיגו את המטרה ועכשיו הם מכוונים לשם בפירסום שלהם, ממש כמו שציינת קודם לכן.

פורסם
הייתה בבעלותי רנו קליאו 95 שהסתמנה כאחת הקניות הגרועות ביותר שעשיתי בחיי.

באיזה שנים החזקת אותה?

ב 4 שנים שהמגאן בבעלותי (מודל 2006 ידנית ונקנתה חדשה) כמעט אחרי כל טיפול אני מקבל טלפון מקרסו (מטפל במורשה באשקלון) לבדיקת שביעות רצוני מהיחס, התשובות שקיבלתי, איכות הטיפול והמקצועיות. כמו כן בשני מוסגכים מורשים שהייתי בהם (המוסך הקבוע שלי ועוד אחד באיזור המרכז שעצרתי אצלו על הדרך להחליף נורה שרופה) תלוי במוסך מכתב מקרסו שמדרג את המוסך בפרמטרים שונים ביחס לשאר המורשים בכל מיני קטגוריות כדי שיוכלו להשתפר.

אני יודע שבעבר השירות שלהם היה גרוע מאוד אבל מאז התחלפה הנהלה ויחד איתה הגישה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עד אמצע שנות ה80 לצרפתיות היה מוניטין של מכוניות אמינות מאוד.

הצרפתים ייצרו מכוניות פשוטות וחזקות. (למעט דגמים עטירי טכנולוגיה כגון DS, CX, XM, 604)

עניין האמינות נעשה בעייתי כשהחלו להכנס טכנולוגיות חדישות ומנגד בקרת האיכות והדיוק נשארה מאחור.

בשנים האחרונות מרגישים שיפור בתוצרת הצרפתית, והם ללא ספק בדרך הנכונה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

זה לא רק הטכנולוגיות שנכנסו, לסבא שלי היתה צרפתיה שיש לו טראומה מהרכב בגלל שבשביל להחליף טיימינג היו צריכים לפרק חצי רכב.

הוא אפילו לא השמיע אצלי את עניין האמינות, אלא הסירבול שבטיפול. וזה אני מניח יכול להעיד מי שיש לו קליאו ספורט.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דעות לפה ולשם לגבי אמינות המותג יש לכאן ולשם. לחלקנו יש דעות על סמך דוד, שכן, מכר, וכו'. מצד שני יש כאלו שטוענים

שעשו 300,000 ק"מ בלי להרים מכסה מנוע אפילו מעבר לטיפולים...

אני באמת חושב שאם היבואן בחר בנקודה מאד מאד מסויימת כפרסומת לרכבים שלו, וכזאת שצריך הרבה "בייצים" בשבילה,

הוא יודע כנראה מה הלך הרוח ומה הכי כואב ללקוחותיו. הוא כנראה לא עושה זאת על סמך 2 מגאנים שנתקעו.... ולא על סמך הדעות של חברי הפורום פה.

יחד עם זה, שאפו לקרסו על האומץ ו"תקיפת" הנקודות הללו והבלטתן, ככה שכולם יודעים מה המחוייבות שלו כרגע ,ואבוי לו אם גם אחרי כל הטררם הזה, יהיו תלונות על אמינות או שירות מחפיר.

מנסיון של אבי כקצין רכב (שלא רוצה לשמוע על רנו) עם 350 כלי רכב (כל מיני כמובן), לפחות מחצית מהבעיות והדעות שיש על אמינות רנו, נובעת משרות לקוי וגרוע, תודעת שרות נמוכה במוסכי היבואן, ומעבר לכך גם כאמור, האמינות הלא מבריקה.

אם היבואן ידע למנף את הנושא ולתת לו עדיפות עליונה, בהחלט יכול לשנות ולשפר את מצבו בשוק.

ראה קיה ויונדאי שהיו לפני כמה וכמה שנים עם מכוניות בסיסיות ביותר, והיום מתחרות שווה בשווה מכל הבחינות עם מיטב המישפחתומטיות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ציי הרכב של חברות הליסינג לא מטופל במוסכי היבואן, לא רק ברכבים של רנו אלא במרבית המותגים האחרים.

פורסם

אני דווקא רואה כאן התנהגות ישראלית למופת מצד היבואן - כרגיל, הם רותמים את העגלה לפני הסוס. הרעיון הזה של להמציא משהו ואז לרוץ למכור אותו לפני שהפיתוח הושלם הוא לא חדש, למעשה הוא עומד ביסודה של כל תעשיית ההייטק הישראלית. הבעיה מגיעה מס' שנים אח"כ, כשהקונים מתחילים לראות שהמוצר לא עומד בקנה אחד עם ההבטחות והתחזיות שניתנו לגביו.

אפשר לדבר עד מחר על "מהפכת האמינות" של רנו, אבל את הישראלי הממוצע אי אפשר לשנות. הנהגים ימשיכו להזניח את המכוניות, מתוך בורות וחוסר הבנה שהן לא מקררים וגם בהן צריך לטפל. המוסכים ימשיכו להיות לא מקצועיים, מתוך שיקולים כלכליים המכתיבים העסקת בני מיעוטים חסרי השכלה על פני מהנדסים או טכנאים מדופלמים. תודעת שירות לא תופיע כאן יש מאין, כי אין מי שילמד את האנשים האלה מהי אחריות מוסרית כלפי לקוח. הזלזול בעבודה ותרבות ה"חפיף" לא ילכו לשום מקום, ולא משנה כמה פרסומות משעשעות יופקו בדרך.

פורסם

חברים, חברים, די נו באמת

אז הייתה פרסומת (אגב, לטעמי מוצלחת למדי), שטענה ככה וככה - ואנשים כאן לקחו את זה למקום של אוטוטו תביעה ייצוגת על הטעיית הציבור.

מה יש? כשמראים לכם (הבהרה לנודניק הקבוע: אלו סתם דוגמאות) טויוטה ראב4 חוצה נהרות גועשים, הונדה סיוויק הייבריד שמצליחה לברוח מהשוטרים ואפילו שברולט אופטרה על מסלול מישהו חושב לרגע לעלות כאן על בריקדות ולשפוך אש וגופרית?

סך הכך פרסומת, מה קרה? החבר'ה ברנו העולמית ובקרסו מאמינים בשינוי ונכונים להציג אותו ואפילו בגישה הומוריסטית? סחתיין, חובת ההוכחה עליהם.

כל כך פרובנציאלי מצד כמה אנשים פה להתנפל על עניין האמינות, חבר'ה, גם בשבילכם יש לקרסו מה להציע - ניסאן טידה...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לגבי סרבול הכרוך בתיקון מכוניות צרפתיות.

טוב, אני בטוח שגם בקורולה או סיביק יש חלקים שקשה מאוד להגיע אליהם ודרושים כלים מיוחדים ובכשרה מיוחדת כדי לטפל בהם.

בכל מקרה, אם בראש סדרי העדיפויות של היצרנים הייתה לייצר רכבים שקל לטפל בהם, הרכבים היו נראים ככה:

fordT.jpg

או במקרה הטוב, ככה:

2105.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...