Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפרסומת החדשה של רנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

CX, אתה פתאטי, ממש במקרה היתה לי גולף 1.6 ומיד אחריה 1.8T. אני חושב שאני יודע כמה שילמתי.

אין שום סיכוי שבעולם שטיימינג רגיל בלי משאבת מים עולה 2200 פלוס מע"מ בגולף 1.6 כי אנחנו נגיע כאן לסביבות 2800 לפני מע"מ יחד עם משאבת מים שזה יותר ממה שעולה בחברה טיימינג ל1.8T שכולל את הבוכנה ב1100 ש"ח שלא קיימת בגולף הרגילה.

אני פתאטי .....

מוסך מרכזי של צמפיון בחיפה נתן הצעה של 2200 ש"ח לפני מע"מ,אבל אצלך זה לא תופס אתה הרי חי בעולם דימיוני משלך, עם מחירים שנתפרו רק עבורך.

אין לך מושג קלוש שוב על מה אתה מדבר , זורק מחירים לאויר וכאשר מעמתים אותך עם המחירים המציאותים של החלפת טיימינג אתה מתווכח עם הצעות רישמיות של היבואן עצמו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיטרואן ויזה ,

הצעות מחיר לטיימינג לא מקבלים בטלפון , הולכים פיזית למוסך וסוגרים מחיר.

אתה מדבר על מורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה?

אצל מורשה יבואן אין מה לסגור מחיר כי מדובר על חלפים מקוריים (לא תחליפיים) ושעתון יצרן.

אם אתה מדבר על מוסך מדרכה/לא מורשה יבואן/חלקים תחליפיים אז מן הראוי שתציין את זה כי במגאן המחיר מתייחס למוסך מורשה ולחלקים מקוריים שמבטיחים גם שנה אחריות לחלקים ולעבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ל-אייל,

לא ברור לי מדוע אתה ממשיך להתנהג כאילו אף אחד חוץ ממך לא יכול לגשת / להתקשר לאחד ממוסכי היבואן המורשים ולשאול כמה יעלה הטיפול.

אין כאן פרמטרים שמשתנים והמחירים קבועים. מבירור עם חבר טוב שמחזיק בגולף (ואוכל את הלב) טיימינג עלה לו 2800 שקל במוסך היבואן!

לא ברור כאן מי הפתטי, שמנסה לשנות עובדות לפי מצב הרוח שלו.

גם בסקודה אגב, המחיר דומה, למרות שהטיפולים וחלקי החילוף אמורים להיות זולים מפולקסווגן.

ובקשר למה שכתבת בשרשור הקודם:

הלוואי שפולקסווגן היו יודעים לייצר מכוניות כמו סקודה.

עובדה קיימת ומוכחת: מכלולים שמותקנים בסקודה, עובדים יותר. הרבה יותר.

לא פגשתי סקודה עם מנוע דיזל שחייב החלפה של משאבת הזרקה בגיל שנה וחודשיים.

ואל תספר לי שהמנועים הם אותם מנועים כי זה פשוט לא נכון. המנועים של סקודה עוברים שדרוגים והתאמות.

בגולף 1.6 למשל, אין תזמון שסתומים משתנה. בפביה של המודל האחרון, יש.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אוראל קצת הבנת הנקרא,

1.5K לטיימינג בגולף 1.6 רגילה.

3K ל 1.8T כולל הבוכנה בחברה. זה מה שקיבלתי בהצעת המחיר מצ'מפיון , בסוף עשיתי אצל רון.

באופן עקרוני ההבדל בין המחירים הוא הבוכנה + מע"מ.

אופס. לא שמתי לב - מתנצל :-)

אסף (ויזה), צודק.

ישנם שינויים/התאמות שעוברים המנועים של שקודה (ה-1.6 ומעלה. שאר מנועי ה-1.2, 1.2TSI, ה-1.4 וה-1.4TDI בכלל מיוצרים ע"י שקודה [בצ'יכיה]).

ה-2.0 הוותיק של VW (מימי גולף MK4) מייצר 115 כ"ס.

קחו את אותו המנוע, שימו עליו סמל של שקודה, שדרגו אותו עם תזמון שסתומים משתנה (או בכינוי הדבילי שהודבק לו בזמנו ע"י הצ'יכים - "גל זיזים מעופף") וקיבלתם 120 כ"ס.

לגבי ה-1.6 16 שסת' (קוד מנוע - BTS, או BTS1589 בגלגלו הנוכחי והאחרון) של VW (מימי גולף MK4 ולאון MK1 בשנתונים מסויימים. מאוחר יותר הגיע ללאון MK2, פולו היוצאת, איביזה MK4 FL והאיביזה MK5) מייצר 105 כ"ס.

מדובר בבלוק מנוע של ה-1.6FSI, שכולל תזמון שסתומים משתנה והזרקה ישירה.

ידוע שההזרקה הישירה אינה קיימת בקוד מנוע המדובר (BTS ו-BTS1589), אך מערכת תזמון השסתומים המשתנה נשארה במקומה אך ורק בגרסה של שקודה.

אין אישור וודאי לזה - הדעות חלוקות.

היבואן בכלל לא יודע מה יש או אין (ואיזה שינויים מבוצעים עם השנים בקודי המנועים), רק חיפוש מעמיק ומעקיף בנט - מביא לנתונים הללו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לויכוח הזה, ולדעתי גם למתווכחים אין כבר מה להאריך בו, אבל רק לציין עובדה די פשוטה: גם במוסכי יבואן אפשר להתמקח. אני הייתי מקבל, למשל, באופן קבוע 10% הנחה על עבודה וחלקים במוסך מורשה של יבואן רכב אירופאי, ובמוסך אחר של אותו יבואן מינימום של 15% על עבודה ו- 5% על חלקים (לפעמים יותר), וזה בכלל בלי להתווכח. אם הייתי מתמקח אני מניח שהאחוזים היו גדלים.

לגבי מוסכי צ'מפיון, עוד לא יצא לי להתמקח עימם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

טוב בסדר. אני סיימתי להגיב בשרשור הזה.

מעניין שהמידע שלי שהוא מגוף ראשון- לא מבוסס והמידע של בעלי הצרפתיות כן מבוסס.

אפשר להתמקח גם במוסכי יבואן מורשים וזו עובדה, 2800 ש"ח לטיימינג לגולף 1.6 זה מחיר שערורייה ומי ששילם אותו כנראה אין לו פרופורציות.

CX, כנראה שהמוסכים שלך יקרנים או שאתה לא יודע לעמוד על שלך , אין לי מניות בצ'מפיון, למעשה אני לא מעיז להכניס את הרכב שלי לשם כי אני לא סומך עליהם, מה שאני כן עושה זה מברר אצלם מה המחיר הכי טוב שניתן לקבל כדי לדעת מה החסם העליון בתמחור של כל פעולה שאני מתעתד לעשות ברכב.

אגב, לאיזה דגם מנוע ביקשת את הטיימינג ? אני מדבר על מנוע 1.6 רגיל דגם AKL.

סיטרואן ויזה, האבחנה שלך שסקודה יכולים ללמד את פולקסווגן לייצר מכוניות היא מצחיקה במקרה הטוב :).

אל תשכח את ימי הפייבוריט העליזים לפני שהם למדו איך עובדים.

אתם יודעים מה ? בשורה התחתונה הטיימינג במגאן עדיין יותר יקר גם לפי המספרים שציינתם וזה ברכב שאמור להיות יותר עממי וזול לאחזקה מאשר תוצרת פולקסווגן ומחיריה המנופחים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, כשבודקים עלויות אחזקה בודקים את סך כל העלויות ל X ק"מ ולא טיפול בודד (ואני לא יודע מי יוצא יותר זול אבל הנקודה היא צורת הבדיקה).

לגבי סקודה, הם היו תלמידים טובים ועלו על המורה. עובדה שגם בסקרי אמינות הן מובילות מול המקבילות של פולקסוואגן.

פורסם
טוב בסדר. אני סיימתי להגיב בשרשור הזה.

נמאס לי להתווכח ולקבל התראות ממנהלי הפורום.

מעניין שהמידע שלי שהוא מגוף ראשון- לא מבוסס והמידע של בעלי הצרפתיות כן מבוסס.

המידע מבוסס , טלפון למוסך צמפיון חוף שמן בחיפה, שיחה עם מנהל העבודה והמחיר נמסר בטלפון.

אפשר להתמקח גם במוסכי יבואן מורשים וזו עובדה, 2800 ש"ח לטיימינג לגולף 1.6 זה מחיר שערורייה ומי ששילם אותו כנראה אין לו פרופורציות.

משלם אותו כל מי שמגיע לרשת צמפיון מוטורס, מה לעשות זה המחיר לפני הנחות על עבודה לחלקים אשר בשום פנים ואופן לא יגיעו ל 50% , המחיר בו אתה נוקב.

CX, כנראה שהמוסכים שלך יקרנים או שאתה לא יודע לעמוד על שלך , אין לי מניות בצ'מפיון, למעשה אני לא מעיז להכניס את הרכב שלי לשם כי אני לא סומך עליהם, מה שאני כן עושה זה מברר אצלם מה המחיר הכי טוב שניתן לקבל כדי לדעת מה החסם העליון בתמחור של כל פעולה שאני מתעתד לעשות ברכב.

המוסכים אינם שלי אלא מוסכי יבואן, וכאשר משווים מחירי טיפולים עושים את זה על בסיס שווה, כלומר טיפול בקראסו = טיפול בצמפיון.

אגב, לאיזה דגם מנוע ביקשת את הטיימינג ? אני מדבר על מנוע 1.6 רגיל דגם AKL.

סיטרואן ויזה, האבחנה שלך שסקודה יכולים ללמד את פולקסווגן לייצר מכוניות היא מצחיקה במקרה הטוב :).

ימי הפיבוריט עברו מזמן להזכיר לך, והחזרה שלך לשם מראה על בעיה קשה בטיעונים שלך.

מוצרי סקודה היום אינם נופלים במאום מאילו של VW , אבל משום מה יש לך בעיה להכיר בזה.

אתם יודעים מה ? בשורה התחתונה הטיימינג במגאן עדיין יותר יקר גם לפי המספרים שציינתם וזה ברכב שאמור להיות יותר עממי וזול לאחזקה מאשר תוצרת פולקסווגן ומחיריה המנופחים.

כן הטיימינג יקר יותר ב 200 שקל, ממש שובר את השוק.

ורק להזכיר לך, הגולף והמאגאן פונות לאותו שוק , למרות שאתה חושב שלגולף יש שוק משלה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בקשר לכך שהגולף והמגאן פונות לאותו פלח שוק : תמיד אמרתי ככה,רק שאתה טענת שעלויות האחזקה האסטרונומיות של הגולף

ביחס למגאן לא מוצדקות (וגם עלויות הרכישה שזה סיפור אחר), אבל מסתבר לנו שבמקרה הטוב (וחבל שאין לי חשבוניות כי הן עברו הלאה) עלות האחזקה דומה.

מאוד מעניין שאני כמישהו שהחזיק ומחזיק את הרכבים הללו כלקוח פרטי ומודע לכל שקל שאני מוציא על הרכב,

לשיטתך יודע פחות ממך שחי על תיאוריות,בירורים טלפוניים ונוסע בכלל ברכב שמתוחזק ע"י הליסינג ועלויות האחזקה האמיתיות שלו ידועות לליסינג בלבד.

בוא נסגור ש3K זה הרבה מדי כסף לטיימינג ברכב 1.6 עממי ולא משנה מי היצרן. גם אם זה VW וגם אם זה רנו.

אייל, הגולף 1.6 שלך לא הייתה AKL - תקן אותי אם אני טועה...

אתה טועה. היא היתה AKL.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מאוד מעניין שאני כמישהו שהחזיק ומחזיק את הרכבים הללו כלקוח פרטי ומודע לכל שקל שאני מוציא על הרכב,

לשיטתך יודע פחות ממך שחי על תיאוריות,בירורים טלפוניים ונוסע בכלל ברכב שמתוחזק ע"י הליסינג ועלויות האחזקה האמיתיות שלו ידועות לליסינג בלבד.

AKL.

אייל, למה החלטת שכל המגאנים בליסינג?

המגאן שלי בבעלות החברה שלי ואני יודע לאן הלך וכמה הלך לכל פריט באחזקה שלה מהיום שנולדה עד היום שהיא תפסיק להיות בבעלותי.

כחברה ההחלטה על רכבי עבודה היא החלטה שבעיקרה היא הרבה יותר כלכלית מאשר אמוציונאלית ואני יכול להגיד לך שהמגאן היתה קנייה מעולה בפן הכלכלי. רכבים של קונצרן VAG לא היו לי אבל רכבים אחרים כן (לא מעט סוגים. לפחות 6 כלי רכב שמוחזקים בו זמנית) והמגאן זולה לאחזקה ביחס לרוב המתחרות.

פורסם

מה אתה אומר!

לידיעתך, הפבוריט היתה לא רעה כ"כ אם חושבים על זה. פשוטה, אמינה ובעיקר זולה.

פולקסווגן לקחו את סקודה תחת חסותם וכיום הם בפירוש מייצרים מוצרים טובים יותר.

מצחיק? אולי אותך. המזל הוא שסקודה בסקרי האמינות מגיעה גבוה, הרבה יותר מפולקסווגן עצמם.

מעניין מאוד שאת העבר של סקודה אתה מסרב לשכוח, אבל כלפי העבר הלא כ"כ זוהר של היפניות אתה סלחני יותר.

ובאותה נימה של "2800 שקל? זאת שערוריה! רימו אתכם!" אפשר להגיד שגם במוסך של קרסו "רימו" והטיפול עולה 1500 שקל.

הטיעונים שלך חסרי כל בסיס.

לחץ כאן לסקר האמינות של Top Gear לשנת 2007. אוקטביה, פביה וסופרב מככבות - איפה VW?! :lol:

עוד מצורף סקר אמינות אינטרנטי:

סקודה - מקום 9.

פולקסווגן - מקום 15.

13105544635.jpg

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

כמו שרשמתי מוקדם יותר בשרשור, עבורי עובדות בשטח חשובות פי כמה וכמה מסקרים.

אם הייתי לוקח את ההחלטות בחיים שלי לפי סקרים כאלו או אחרים שלא ברור מי הטה אותם ולאיפה - כנראה שלא הייתי מגיע רחוק.

מבחינתי ועובדתית בכל מה שקשור למכאניקה וחשמל - האמינות של סקודה, פולקסווגן אאודי וסיאט היא זהה.

בכל מה שקשור לאיכות הרכבה ,פלסטיקה וחומרים סיאט וסקודה נשארות קצת מאחור.

חבל לנסות לבדל מותג זה מאחר בקונצרן מבחינת מכלולים מכאניים או חשמליים כי במקרים רבים הרכבים מיוצרים באותו מפעל, על אותו פס ייצור (כמו במקרה של פולו ואיביזה) תוך שימוש באותם מכלולים (על מכלולים רבים מוטבע לוגו כפול, משולש או מרובע, למרות שבגולף 4 למשל מוטבע רק VW וAUDI)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הסקרים האלה ממש מצחיקים. ראשית, הם בכלל לא מדברים על אמינות לבדה (אלא גם עם השירות, למשל). שנית, סקרים של בעלי רכבים הם לא ממש קנ"מ, כי הם משוחדים ואף אחד לא באמת בודק אם יש לך או אין לך את הרכב, ואם הוא בכלל של דוד או אבא או סבא שלך. שלישית, סקרים בהם רכבים אפורים עד נעלמים מקבלים ארבעה וחמישה כוכבים על "חווית נהיגה", מידי הבעלים שלהם כמובן, הם גם לא ממש קנ"מ.

סקודה יכולה להיות טובה יותר או פחות מפולקסווגן או אאודי, זה בכלל לא משנה. הקונצרן מכתיב שוני בתמחור (לטובת סקודה) ובעיצוב וברמת הגימור (לרעת סקודה). כל אחד קונה מה שמתאים לו.

והשרשור הוא בכלל על הפרסומת של רנו, להזכירכם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...