Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Z370 בדרך לישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי 370, מחיר של 250 נראה לי לא הגיוני, במחיר הזה הרכב יציף את הרחוב (לפחות 50 בשנה)

ומה רע בזה? מחיר נגיש היה סוד ההצלחה של כל מכונית ספורטיבית שנמכרה בישראל בכמויות נאות, דוגמת MX5, אימפרזה GT ו-WRX, ספורט קליאו סימן 1 וגולף GTI דור 6. ישנן דוגמאות נוספות אך אני משוכנע שהנקודה הובנה.

התדמית נבנתה כהלכה, הרכב יצר לעצמו סטאטוס של קאלט קאר ומחירי היד השניה(עדות השטח לחוזקה של התדמית הנתפסת בציבור הלקוחות הרלבנטי) היו גבוהים מאד.

אלא אם יש לך 50,000 ש"ח מיותרים אותם אתה מתעקש לתרום למשפחת קרסו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרחוב הישראלי הוא לא אינדיקציה לשום דבר, זולת בורות מוטורית וטעם המוני בהשפעת השכן והחותנת.

הרחוב הישראלי הגיב כך גם ל-323F הראשונות שהגיעו, בעלות הפנסים הנפתחים. ועדיין, לא זה מה שבונה תדמית. התדמית של מאזדה באותה תקופה היתה אפורה בדומה לזו של ניסאן היום. מכונית קופה קטנה וחביבה בשם MX3 הזריקה מעט צבע לאפור, אך זה עדיין לא היה זה. הגעתה של MX5 מיאטה, חדירתה האיטית לליבם של חובבי ההגה בישראל עד למעמד של אייקון היא שהביאה ליצירת התדמית המתבקשת, שהתבטאה בין השאר במחירי יד שניה גבוהים מאד.

באותה תקופה ניסאן ייבאה לארץ מכונית נהדרת שמאד אהבתי, 200SX. העיצוב היה סולידי מדי לרבים, התמחור היה גבוה והמכירות בארץ כשלו, בלא קשר ליכולותיה הדינמיות של המכונית. בשנתיים, נמכרו 16 יחידות בלבד, לעומת עשרות פיאט קופה שנמכרו במקביל.

הרחוב הישראלי לא קונה מכוניות ספורט. ציבור מצומצם של חובבי הגה קונה אותן - ועבור ציבור זה, במדינה מוכת מסים כשלנו, מחיר הוא חלק מהאישיו. אם קרסו לא ילמדו דבר מהעבר, 370Z תיכשל כאן, ללא קשר לעובדה שכולנו חשופים לביקורות מחו"ל ויודעים היטב במה מדובר. במקום להיות HALO CAR, היא בקושי תהיה HELLO CAR - בטרם תהפוך ל-BYE BYE CAR...

תרצה או לא תרצה, הקביעה שלך לגבי הבורות המוטורית נכונה לגבי רוב המדינות בעולם. מי שקונה מכונית ספורטיבית, מבצע פשרה. הפשרה יכולה להגיע ממקום פיננסי או ממקום של מחוייבות לתחביב, אבל העובדה היא פשוטה - לא כל מי שקונה מכונית ספורטיבית הוא חובב הגה מובהק - ואין בזה שום דבר רע, אגב. בישראל, התופעה הזאת מוקצנת בגלל העלות הגבוהה של רכישת המכונית ואחזקתה.

אני חושב שזרמו הרבה מים בירדן מאז ימי הפיאט קופה. שוק המכוניות הספורטיביות בישראל צמח מאוד, וה-370Z, כמו שאמרת, היא לא מכונית אנונימית. היא בדיוק המכונית שרוב הרוכשים רוצים: בולטת, מושכת מבטים ואולי גם פרובוקטיבית. סובארו הצליחו לעשות מכונית כזאת - אימפרזה STI, שלא רק נמכרת טוב, אלא שדרגה את התדמית של המותג (בראייה עולמית, לא ישראלית).

אני לא חושב שצריך להיות פסימי. צריכה להיות מתחרה נוספת שתנער את הקטגוריה המעט-רדומה הזאת, הרבה בזכות מחירים מפלצתיים (אודי TT, פורשה קיימן), אבל אני בספק שהיא תגיע לכאן כאנדרדוג. זוהי לא ניסאן של שנות ה-70.

פורסם

הזכרת STI - והרמת לי להנחתה :wink:

אתה דיברת על "המחיר הנכון" ו-DRORZI מדבר על 300,000 ש"ח כמחיר נכון בשבילו. מחיר נמוך יותר יהפוך את המכונית להמונית מדי(עוד 20 יחידות בשנה), לשיטתו...

STI הנוכחית היא דוגמה מצוינת לחמדנות יבואן שלא רק הרגה את הדגם, אלא אף הצליחה לפגוע במוצר ממותג נכון, הנהנה מתדמית חזקה. הדור הנוכחי שווק בתחילה ב-330K ש"ח לדגם הסטנדרטי, בעוד 10K נוספים קנו דגם "משודרג", בעל מושבי ריקארו ועיצוב ערסי משהו.

קומץ בוגרי סובארו חמות חיכו עם המזומנים ביד - ובלבד להיות הראשונים עם החדשה. כמה היו כאלו? עשרה במקרה הטוב. יפנאוטו נותרה עם מלאי של כ-15 מכוניות שאיש לא רצה לקנותן במחיר כה הזוי - ועל כן יצאה במבצע לא פחות הזוי, אותו הכריזה בארוע הדגמה בגני התערוכה, המלווה בבופה חביב; 50,000 ש"ח הנחה!

למותר לציין, שמעבר לגול העצמי המביש, אף אחת מהמכוניות שנותרו לא נמכרה גם ב-280K. התעניינתי בה בשעתו, ביצעתי נסיעת מבחן והמחיר ירד ל-250K. בהמשך הוא הוסיף לרדת, כאשר חלק מהמכוניות חגגו שנה לעלייתן בבונדד :-(

בשורה התחתונה, כולנו מכירים את עקומות הביקוש וההיצע - ויודעים בערך היכן נקודת המפגש שלהן. יפנאוטו פיספסה בלמעלה מ-50,000 ש"ח - וממשיכה לשלם את המחיר עד היום עם מכונית שאינה ממשיכה את הצלחת קודמתה(למרות שהיא טובה יותר). למותר לציין שזו לא היתה שאלה של מלאי. גם אם סובארו היו נוקטים מעשה מיצובישי(עם איבו 10) ולא מחזיקים מלאי, אף אחד לא היה קונה במחיר המקורי ההזוי. למען האמת, גם איבו 10, מטריפה ככל שתהיה, נמכרת בקצב מגוחך עקב תמחור הזוי.

דוגמא נוספת? כשלונה של טויוטה ישראל עם MR2 בתחילת העשור האחרון. בהתחשב בתמחור בחו"ל, הקרב בינה למיאטה היה אמור להיות צמוד. בפועל, בתוך שנה וחצי מעלייתה ארצה, MR2 המדליקה היתה סוס מת, בהותירה את השטח פנוי ליבואה המחודש של מיאטה NB(דור 2.5), שהיתה סיפור הצלחה אדיר, ביחוד לאחר תחילת יבוא הגרסה הידנית.

פורסם

לא לא לא לא, פירשת את דברי לא נכון.

אני מצידי שימכרו את ה 370 ב 125K ש"ח, אני קונה 2 על המקום ומצידי שיהיו נפוצות כמו מזדה 3.

אני פשוט מאוד מסתכל על המחיר באנגליה של רכבים, מול מי הם ממוקמים וכמה הם עולים.

Z370 עולה (אני לא אלך לבדוק עכשיו בדיוק, תסלחו לי) 30K פאונד. מחיר הגיוני לארץ הוא פי 10 ז"א 300,000 אלף.

מחיר נמוך מאוד הוא פי 8.5, ישנם יפניות שעומדות בהמרה זו, ואז מגיעים ל 255K.

ישנם מכוניות שמגיעות לפי 12 ואפילו 13 וזה כבר נראש לי ממש מפגר (מי אמר מיני ?! ;) )

אודי הצליחו להביא את ה S3 ביחס של פי 10 ומכרו כמויות מאוד יפות למשל

ולכן אני אומר ש 300 נשמע לי מחיר הוגן והגיוני וכזה שאני בעצמי אשקול קניה.

מצידי שכל רכבי הליסינג יהיו מעכשיו 370, אני קונה את האוטו כדי לנהוג עליו ולא כדי להיות היחיד שמחזיק אותו בארץ.

להפך אפילו, ככל שיהיו יותר מהן יציקו לי פחות.

כתבתי כבר מספיק פעמים (אפילו פה ב CF) את דעתי על ה STI החדשה, עוד לפני שהתגלה שהמנועים שלה מתפוררים כתבתי שמישהו שם התחרפן

350K לרכב שעולה 25K באנגליה זה יחס של 14 !

טובי יבואני הגרמניות לא מגיעים ל 14 ! הערכתי היתה מישהו שם החליק על בננה (דוגמה לרכב שכן מגיע ל 14, אודי TT )

הזמן הוכיח שצדקתי

כשהתקשרו אלי והתחננו שאבוא לקנות את הרכב ב 250K כבר היה מאוחר מידי מעט מידי ומתפרק מידי מבחינתי. (ואם אתם חושבים שאני מגזים אתם טועים, קיבלתי לפחות 12 שיחות טלפון מאז שהגיע ה STI החדשה לארץ עם נסיונות שיכנוע כאלה ואחרים, תבוא לסרט בסינימה סיטי, תבוא לגני התערוכה יש ארוע גדול, תבוא סתם לשתות קפה ועוד ועוד)

504, הרגת אותי עכשיו

פעם ראשונה שאני רואה את החתימה שלך

להסביר מה זה עקב אגודל ביידיש, קרעת אותי מצחוק !!!

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הרחוב הישראלי לא קונה מכוניות ספורט. ציבור מצומצם של חובבי הגה קונה אותן - ועבור ציבור זה, במדינה מוכת מסים כשלנו, מחיר הוא חלק מהאישיו. אם קרסו לא ילמדו דבר מהעבר, 370Z תיכשל כאן, ללא קשר לעובדה שכולנו חשופים לביקורות מחו"ל ויודעים היטב במה מדובר. במקום להיות HALO CAR, היא בקושי תהיה HELLO CAR - בטרם תהפוך ל-BYE BYE CAR...

לא חושב כמוך.

הרחוב הישראלי כבר מודע לקיומן של מכוניות ספורט יותר מבעבר.

הוכחה לכך זה כמות המכוניות הספורטיביות שנכנסות בייבוא אישי (מוסטאנג, קורבט, אקליפס) ואת כל גרסאות הקצה של מכוניות הסלון שנמכרו.

אם לפני 10 שנים לראות גרסת AMG של מרצדס או גרסת M של BMW היה מחזה מאוד נדיר, היום כבר אפשר לראות אותם יותר.

קרסו יודעים מעולה שאם הם לא יביאו את ה-Z370, אז מי שירצה את הרכב הזה יילך לאיזה סוכן ייבוא אישי ויביא את הרכב.

אותו דבר UMI עם הקמארו, הם הצהירו על כוונת ייבוא, עדין לא התחילו בשיווק סדיר, אבל כבר נכנסו 3 קמארו בייבוא אישי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לא חושב כמוך.

הרחוב הישראלי כבר מודע לקיומן של מכוניות ספורט יותר מבעבר.

הוכחה לכך זה כמות המכוניות הספורטיביות שנכנסות בייבוא אישי (מוסטאנג, קורבט, אקליפס) ואת כל גרסאות הקצה של מכוניות הסלון שנמכרו.

אם לפני 10 שנים לראות גרסת AMG של מרצדס או גרסת M של BMW היה מחזה מאוד נדיר, היום כבר אפשר לראות אותם יותר.

קרסו יודעים מעולה שאם הם לא יביאו את ה-Z370, אז מי שירצה את הרכב הזה יילך לאיזה סוכן ייבוא אישי ויביא את הרכב.

אותו דבר UMI עם הקמארו, הם הצהירו על כוונת ייבוא, עדין לא התחילו בשיווק סדיר, אבל כבר נכנסו 3 קמארו בייבוא אישי.

עד כמה שידוע לי, הרבה יותר מ-3 נעות על כבישי ישראל. כמו כן, קיימת קמארו של UMI, למטרות תקינה. למרבה הצער, הם החליפו לה את יחידות התאורה הקדמיות (עינייני תקינה) והתוצאה מ-ז-ע-ז-ע-ת. מקווה מאוד שימצא לזה פתרון עד לתחילת השיווק הסדיר שלה.

עד לכאן האוף טופיק להיום :lol:

פורסם
Z370 עולה (אני לא אלך לבדוק עכשיו בדיוק, תסלחו לי) 30K פאונד. מחיר הגיוני לארץ הוא פי 10 ז"א 300,000 אלף.

504, הרגת אותי עכשיו

פעם ראשונה שאני רואה את החתימה שלך

להסביר מה זה עקב אגודל ביידיש, קרעת אותי מצחוק !!!

30K הוא המחיר לגרסת GT. גרסת הבסיס עולה מעט פחות מ-27K. לשם השוואה, STI עולה מעט יותר מ-26K.

בארה"ב, ה-Z זולה יותר מ-STI.

ולעניין היידיש, Any time :-) רק אל תבקש ממני להסביר מה זה היגוי יתר, כי כנראה שהמילה טוכעס תככב שם :lol:

• תוכן חדש...