Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב עומד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רנו קליאו מודל 95, שעקב רכישת רכב נוסף לפני כשנתיים,

לא חידשתי לו טסט והפקדתי את הרשיון במשרד הרישוי. (אבל לא הורדתי אותו מהכביש)

בקיצור פשוט העמדתי את האוטו בחניה במשך כשנתיים ומתוך עצלות לא מכרתי אותו.

אם החלטתי כרגע שאני רוצה למכור אותו. מה הן האפשרויות שלי ?

איך אני עושה את זה הכי קצר ?

תודה

פורסם

מפרסם מודעה בכל לוח שתרצה (בתשלום או חינמי).

אין יותר פשוט מאשר למכור את ה"כלה" AS IS.

כמובן שאתה יכול להשקיע בלהשמיש את הרכב ולנסות למכור אותו ביותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1) אם אני רוצה "להפשיר" את הרשיון. יש איזושהי עלות מיוחדת ? אני צריך לשלם טסט לשנה ? כי אני לא מעוניין לשלם.

2) אם אני רוצה להוריד את הרכב מהכביש. (למכור לפירוק/ברזל) איך זה עובד מול הקונה ? מה צריך לעשות ? אפשר ללכת למשרד הרישוי אחרי שמכרתי ? צריך איזשהו חוזה מיוחד ? מה עושים במקום העברת בעלות ?

פורסם

אם הקונה יהיה מעוניין לנהוג ברכב אזי תצטרך לבצע העברת בעלות, ולשם כך תצטרך להפשיר את הרישיונות ולבצע טסט לרכב.

האגרה שתשלם, עד כמה שאני יודע, אינה לשנה אלא החלק היחסי שמרגע חידוש הרישיון ועד למועד חידוש הרישיון הבא. כלומר תאריך הטסט שהיה לרכב עד ההקפאה אינו משתנה והרישיון הראשון הוא עד לטסט ולא לשנה שלמה.

אם הקונה מעוניין להוריד את הרכב מהכביש (כלומר קונה אותו לפירוק), אתה יכול להחתים אותו על זכרון דברים כללי שמציין במפורש שהרכב נמכר ללא רישיונות ולא מיועד לעלות חזרה על הכביש ולגשת בהקדם למשרד הרישוי לצורך הורדה מהכביש של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש בעיה עם לגשת למשרד הרישוי אחרי שמכרתי את האוטו או עדיף לפני ?

יש איזשהו סיכון בכך ? אם מדובר בסוחר או משהו כזה

פורסם

הבעיה היא שמבחינת משרד הרישוי לא בוצעה העברת בעלות, כלומר הרכב עדיין שלך מבחינת החוק היבש. אי אפשר לבצע העברת בעלות לרכב שהורד מהכביש, הרישיונות שלא מוקפאים או שאינו בעל רישוי בתוקף.

לדעתי כדאי לך לחכות עם ההורדה עד שיגיע הקונה. יתכן וקונה כלשהוא דווקא ירצה להחזיר את הרכב לכביש ויהיה מוכן לשלם יותר בעבור רישיונות "תקינים". אם לא ירצה להחזיר את הרכב לכביש, הסר את לוחיות הרישוי מהרכב וגש בהקדם למשרד הרישוי כדי להוריד את הרכב מהכביש. לדעתי זה הפתרון הטוב ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מבין מדבריך, שכדי להוריד רכב מהכביש צריך להביא למשרד הרישוי את לוחיות הזיהוי ?

מה עוד צריך ?

פורסם

לפני שנתיים הורדתי רכב מהכביש.

אתה צריך רישיון ותעודת זהות.

וזהו.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אז צריך להוריד את הלוחיות ???

זה משנה אם אני אעשה את הפרוצדורה במשרד הרישוי לאחר המכירה ???

מה אני כותב בחוזה המכר ???

פורסם
אז צריך להוריד את הלוחיות ??? כן.

זה משנה אם אני אעשה את הפרוצדורה במשרד הרישוי לאחר המכירה ??? לא.

מה אני כותב בחוזה המכר ??? קרא שוב את מה שצביקה כתב.

אם הקונה מעוניין להוריד את הרכב מהכביש (כלומר קונה אותו לפירוק), אתה יכול להחתים אותו על זכרון דברים כללי שמציין במפורש שהרכב נמכר ללא רישיונות ולא מיועד לעלות חזרה על הכביש ולגשת בהקדם למשרד הרישוי לצורך הורדה מהכביש של הרכב.

תשובתי באדום.

הצעה שלי - אם אתה מוכר לפירוק, דאג להסיר לוחית הרישוי לפני שהקונה מגיע כדי שלא יקבל את הרושם התדמיתי שמדובר ברכב וגם כדי שלא ידע את מס' הרישוי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם יצר איתי קשר סוחר בעל "תו סחר", האם ניתן לבצע העברת בעלות ללא טסט ?

מה נותן לו התו הזה בהקשר שלי ?

פורסם
אם הקונה יהיה מעוניין לנהוג ברכב אזי תצטרך לבצע העברת בעלות, ולשם כך תצטרך להפשיר את הרישיונות ולבצע טסט לרכב.

אין כל בעיה לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט.

התנאי היחידי הוא שלא יהיה חוב אגרות וארת רישוי אחרונה משולמת.

באים למשרד הרישוי מועבירים בעלות. בדואר אי אפשר.

אני העברתי לפני כמה ימים בעלות על רכב, שהיה שנתיים ללא טסט, ולא בוצע שום טסט בפועל, רק האגרה שולמה.

פורסם

אם מישהו מעוניין ברישיונות משמע הוא מעוניין ברכב - התנאי שלך הוא העברת בעלות.

אם מישהו קונה זאת ללא רשיונות, משמע הוא מעוניין בגרוטאה - הורד את הרכב מהכביש ומסור לו את הגרוטאה.

מישהו - יכול להיות סוחר, יכול להיות אלטע-זאכן, יכול להיות השכן ממול.

.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כשאני מוכר רכב לפירוק יש משמעות למפתחות הרכב ? לתת אותם או לא ?

דרך אגב, אם כבר הורדתי את הרכב מהכביש יש צורך באיזשהו חוזה ביני לבין הקונה ???

• תוכן חדש...