Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מיטב הבנתי (אינני עו"ד), פס"ד הוא בעייתי משהו.

לעובר טרם לידתו אין זכויות והוא איננו מוגדר בחוק כבן אנוש, לכן גם לא ניתן להאשים מישהו בהריגתו.

לדוגמא: לפי ההגיון של השופט, גניקולוג שמבצע הפלה אמור להיות מושם ברצח.

דוגמא נוספת (אמיתית): רופאים מיילדים ניסו לבצע לידת וואקום, הביצוע נעשה ברשלנות וראש התינוק נתלש מגופו. הרופאים הועמדו לדין ויצאו זכאים מפאת העובדה שבית המשפט קבע שהראש נתלש כשגוף התינוק היה בבטן אימו ולכן הוא עדיין לא נולד ולא הפך מבחינת החוק לאדם...

עצוב, מזעזע, אבל גם זה כבר קרה.

פורסם

ממש לא פורום דת.

יש הגדרה די ברורה של מתי העובר נחשב חי ומתי לא. בשלושת החודשים הראשונים העובר הוא גוש תאים כשרק בשלישי ניתן להבחין בצורת ידיים ורגליים, בחודש השישי הוא כבר יכול תיאורטית להשאר בחיים במקרה של לידה מוקדמת. בגלל זה (בין היתר) הפלה מאושרת רק עד השבוע ה 24 ולאחריו העובר נחשב בר חיים.

אני חושב שעונשים אמורים להקבע לפי העבירה ולא לפי התוצאה. משהו שנהג באדום אמור להענש בצורה דומה עם הוא םגע ברכב אחר או עבר חלק. ובמקרה הזה - אני בהחלט חושב שרשלנות הנהג הייתה גדולה מאוד - דבר שמצדיק את העונש הכבד...

פורסם

אני חושב שעונשים אמורים להקבע לפי העבירה ולא לפי התוצאה. משהו שנהג באדום אמור להענש בצורה דומה עם הוא םגע ברכב אחר או עבר חלק.

אני בהחלט מבין את ההגיון שלך, אבל עלולים להיווצר אבסורדים:

האם דינו של נהג שבשעה 2 לפנות בוקר בכביש ריק לחלוטין, עובר ברמזור אדום תוך שהוא מפגין עירנות מלאה למתרחש סביבו - כדין נהג שחוצה צומת באור אדום ובשעות העומס, תוך נסיעה רשלנית מתנגש והורג כמה אנשים?

העבירה זהה - האם גם העונש?

פורסם

האם דינו של נהג שבשעה 2 לפנות בוקר בכביש ריק לחלוטין, עובר ברמזור אדום תוך שהוא מפגין עירנות מלאה למתרחש סביבו - כדין נהג שחוצה צומת באור אדום ובשעות העומס, תוך נסיעה רשלנית מתנגש והורג כמה אנשים?

אם העבירה נעשתה במכוון או הנהג הוא בעל עבירות קודמות הקשורות לזלזול בחוק, כן!

גם בן אדם עירני יכול לטעות בשעת לילה, כאשר בצומת יש מספר רמזורים לכיוונים שונים, אך אם המטרה היא פשוט לחסוך זמן כי הכביש ריק, מגיע לו את אותו העונש. לא מגיע לו בונוס על עירנות.

פורסם
אך אם המטרה היא פשוט לחסוך זמן כי הכביש ריק, מגיע לו את אותו העונש. לא מגיע לו בונוס על עירנות.

איזה עונש? את אותם שנתיים מאסר בפועל שקיבל הרשלן שנכנס לצומת בטעות והרג מישהו?

תביא בחשבון שדווקא העירני, שעושה את העבירה ביודעין, הוא הפחות מסוכן מבין השניים.

שלא תבין אותי לא נכון, מגיע לשניהם עונש, אבל לטעמי חייב להיות שוני במידת הענישה, שוני שנגזר מתוצאותיה השונות של אותה העבירה, הבדל שבחלק מהמיקרים יכול להיות הבדל שמקורו במזל בלבד.

אני מניח שתטען שהמזל לא יכול לשחק תפקיד כזה, אבל אלה הם החיים: אחד נוסע במהירות מופרזת כל הזמן ובמזל לא נתפס אף פעם, אחר נתפס בכל פעם שחוצה את הרף המותר.

אחד ממלא לוטו בפעם הראשונה בחיים וזוכה בפרס הגדול, השני עושה את זה כל חייו ונשאר עם כלום.

פורסם
אני בהחלט מבין את ההגיון שלך, אבל עלולים להיווצר אבסורדים:

העבירה זהה - האם גם העונש?

קודם כל - העבירה שונה. אני מסתכל על העבירה לא רק כאל מעבר באור אדום. אני מסתכל גם על התנאים הסביבתיים וכמובן שיש הבדל בין נהג שעבר ברשלנות, נהג שטעה או נהג שעבר באור אדום תוך עירנות מלאה ואני דווקא לא הייתי חס על האחרון - גם עירנות יכולה להיות קטלנית אם הנהג מסתכל לכיוון מסויים ותנועה תגיע מכיוון אחר - או אם יגיע רכב\אופנוע במהירות גבוהה מאוד.

כבר כמה שנים קיימת נורמה של מעבר בשלבי אדום מאוחרים יותר ויותר, וזה ההתנהגות הישראלית של לחקות אחרים ולהגזים. לכן לא פעם רואים נהג שעובר באדום מלא מבלי להאיץ או להשתדל להתחבא. לא הייתי מכניס לכלא משהו שטעה ועבר באדום, אבל כן הייתי מאמץ נורמה של שני מעברים באדום = חודש מעצר אוטומטי. גם סטטיסטית יהיה קשה להתפס פעמיים באור אדום בתקופה מוגבלת בגלל טעות - ומי שזה קרה לו - כנראה לא צריך להיות על הכביש...

פורסם
לפי מיטב הבנתי (אינני עו"ד), פס"ד הוא בעייתי משהו.

לעובר טרם לידתו אין זכויות והוא איננו מוגדר בחוק כבן אנוש, לכן גם לא ניתן להאשים מישהו בהריגתו.

לדוגמא: לפי ההגיון של השופט, גניקולוג שמבצע הפלה אמור להיות מושם ברצח.

דוגמא נוספת (אמיתית): רופאים מיילדים ניסו לבצע לידת וואקום, הביצוע נעשה ברשלנות וראש התינוק נתלש מגופו. הרופאים הועמדו לדין ויצאו זכאים מפאת העובדה שבית המשפט קבע שהראש נתלש כשגוף התינוק היה בבטן אימו ולכן הוא עדיין לא נולד ולא הפך מבחינת החוק לאדם...

עצוב, מזעזע, אבל גם זה כבר קרה.

ס' 312 עד 321 עוסקים בכל הקשור להיריון ועוברים.

לפי פסק הדין אפשר להבין שגם הפלה זה רצח.

וזה כבר ויכוח לפורום דת...

לא במקרים הבאים:

א. היריון לא רצוי (שהאישה לא רוצה אותו) - מסיר את האחריות הפלילית מהאם ומהרופא;

ב. היריון של אישה רווקה;

ג. היריון מחוץ לנישואין (יש על זה חילוקי דיעות);

ד.כשהעובר מסכן את האם;

ה. כשהאם מיניקה.

סליחה על החפירה המשפטית...:roll:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא הייתי מכניס לכלא משהו שטעה ועבר באדום, אבל כן הייתי מאמץ נורמה של שני מעברים באדום = חודש מעצר אוטומטי. גם סטטיסטית יהיה קשה להתפס פעמיים באור אדום בתקופה מוגבלת בגלל טעות - ומי שזה קרה לו - כנראה לא צריך להיות על הכביש...

כפי שכתבתי, אין ביננו ויכוח ואני חותם על הציטוט שלך שצירפתי.

המחלוקת (אם ישנה בכלל) היא על השאלה האם העבירה קובעת את חומרת העונש, או שהעבירה בשיקלול תוצאותיה הם שרלוונטיים - זה הכל.

פורסם

רועי, האם אתה משפטן\עורך דין?

סתם מעניין אותי אם באמת אפשר להסתמך על דבריך,

לפעמים הרבה אנשים טובים קובעים עובדות, אולי בתום לב, שמטעים את האחרים.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

דורקי, אני מצטער, אבל לשם שינוי אתה מדבר שטויות.

מטרת עונש על עבירה היא לא לעשות "נו נו נו" לאותו אחד שעבר את העבירה, אלא להרתיע את אותו אחד ואחרים אחריו מלעשות את אותה עבירה.

לדוגמא. תפשו אותי על מהירות מופרזת וקיבלתי זימון למשפט שבו נקבע שעליי לשלם קנס של 750 ש"ח, מאז, לא אני ולא כל החברים שלי לא נוסעים מעל המהירות המותרת, למה? כי 750 ש"ח זה סכום כסף בלתי מבוטל למישהו בגילי (22) שעובד בשכר מינימום. אז נזהרים.

אותו אחד שעבר באדום בעירנות מוחלטת וקיבל נאמר קנס של 1000 ש"ח ו10 נק' (הקנס הקבוע בחוק). ראה מישהו את אותו פס"ד (או אפילו אותו אחד החליט לעבור באדום שוב) ואמר וואלה לא כלכך נורא. עבר באדום והרג משפחה.

מה גם שבנאדם שעובר עבירה כלכך חמורה כמו מעבר באדום, בעירנות מוחלטת, תוך צפצוף וזלזול גורף בחוק, צריך להתלות (נו אולי לא להתלות, אבל לפחות.. לא יודע משהו שיכאב מאוד)

עונש צריך להרתיע אנשים מלעבור עבירה, כי לעולם אתה לא יכול לצפות את התוצאות של התנהגות לא נורמטיבית. נכון יש חוקים הגיוניים יותר ופחות, אבל עדיין יש סיבה שהם נכתבו. ויש סיבה שמעבר באור אדום היא אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
דורקי, אני מצטער, אבל לשם שינוי אתה מדבר שטויות.

עונש צריך להרתיע אנשים מלעבור עבירה, כי לעולם אתה לא יכול לצפות את התוצאות של התנהגות לא נורמטיבית. נכון יש חוקים הגיוניים יותר ופחות, אבל עדיין יש סיבה שהם נכתבו. ויש סיבה שמעבר באור אדום היא אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר.

1. אכן סגנון כתיבתך מעודן למופת...

2. אני מסכים עם מה שכתבת בחלק השני של ההודעה, אתה מוכן להראות לי משפט אחד שכתבתי ממנו ניתן להסיק שאני חושב אחרת?

כדי שתבין, ה- 1,000 ש"ח קנס על חצית רמזור אדום מוצדקים בעיני מאוד, אבל אם החציה הזו תסתיים בתאונה עם נפגעים אז ה- 1,000 ש"ח לא יספיקו ויש לשקול עונש חמור בהרבה שכולל כליאה ממושכת.

זה בדיוק מה שכתבתי, שהענישה חייבת להיות תלויה בתוצאה.

פורסם

בפורום הזה רואים בברור את העסק המאוד מאוד מגעיל של עו"ד, מתחילים לדון האם העובר הוא אדם או לא, אני רואה פשוט את המקרה (בכל אופן לפי מה שכתוב) מדובר בנהג מופרע שהשתולל גרם לתאונה קשה, ומה עם האמא שאיבדה דבר כ"כ יקר לה? אז מה בגלל שהתמזל מזלו והוא לא הרג "אדם" צריך לסלוח לו?

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...