Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן, GOLF GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר המתנה ממושכת של חודש (שבמהלכה כנראה כל בעל הנחת-סלב ברדיוס 500 ק"מ ענד לצווארו תעודת "כתב-רכב" ורץ להתחרע על ה-GTI) קיבלתי סופסוף גם אני סיבוב. לקחתי את ה-GTI לסיבוב לא ארוך מדי, רבע שעה של גלגול בפקקים, עוד כרבע שעה באיילון ועוד רבע שעה על הכביש הכי דומה למסלול באזור המרכז - ואין צורך לפרט...

אפשר לגשת ישר לשורה התחתונה - לאחר לא מעט אכזבות בשנים האחרונות, לא מעט מהן מתוצרת קונצרן VW על מותגיו השונים, מצאתי מכונית שפשוט תענוג לנהוג עליה - אולי לא מושלמת אבל בהחלט לא מאכזבת.

קודם כל, החיבור הוא מיידי - ההגה מצויין, המושבים טובים, תנוחת נהיגה ניתנת להתאמה מהירה וטובה, והכל יושב בידיים כמו שצריך.

ברגע שמגיעים לאיילון אפשר להנות מהמנוע - בועט היטב, בעל צליל נחמד (אם כי לא הייתי מתנגד לעוד כמה דציבלים), עם רצועת כוח רחבה. לא בריון כמו מנועי V6 אבל בהחלט מנוע ספורטיבי אמיתי, שלא מרגיש כמו משהו שההנשמה המלאכותית שהוא מקבל מהטורבו הולכת להגמר ב-4,000 סל"ד (בלי להזכיר שמות).

על כביש טכני, התרשמתי מה-GTI עוד יותר. ההתנהגות מאוד מהנה, לא חדה ועצבנית באופן מופרז ולא מרגישה כמו קארט, אפילו תת ההיגוי קצת בולט יותר מהצפוי, הסה"כ עושה את העבודה כמו שצריך. התגובה להיגוי ולדוושות נכונה, מדויקת ונותנת תחושת בטחון מיידי ביכולות הרכב. לא מעט מכוניות מכובדות עימן הגעתי לכביש הזה חייבו אותי למספר סיבובי הכנה מתחממים והולכים כדי להגיע לקצב שבו אני נוהג שם ברכב אליו אני רגיל (ה-156), אבל עם ה-GTI הגעתי לקצב הזה באופן מיידי וטבעי וכעבור מאות מטרים ספורים כבר עברתי אותו ויכולתי לנצל את יתרון הכוח של ה-GTI.

החסרונות בכל זאת - הריפוד של הרכב (אני יודע שזה קטנוני, אבל...) מרגיש כמו רכב לסטודנטים עם אבא בזבזן, לא רכב לאדם בוגר שרוצה לבזבז כסף על עצמו. הבד המשובץ - וכן, אני יודע שזה אמור להזכיר GTI של פעם - יכול להתאים לפולו GTI, אבל ברכב של 220K הייתי מצפה ליותר. אין לי מושג כמה עולה חבילת האבזור היוקרתית יותר, שמן הסתם גם כוללת ג'נטים מופרזים שאין בהם כל צורך, הייתי מצפה לקבל לפחות את מושבי העור או ריפוד יוקרתי יותר במחיר של הגרסא ה"בסיסית".

חוץ מזה - ה-DSG המהולל עם כל הכבוד, נותן את הביצועים אבל לא את המעורבות. אני לא רואה את עצמי משתמש יותר מדי בהעברת ההילוך מאחורי ההגה (מלבד זאת שהמתג השמאלי קרוב מדי למוט ההילוכים) ואני מניח שרוב משתמשי ה-DSG מסתפקים 99% מהזמן בשליטה האוטומטית. ללא קשר לביצועים ומספרים על הנייר, אין לי ספק שהגרסא הידנית של הרכב הזה תהיה טובה ומהנה עוד יותר למי שבאמת מחפש FUN ולא מתמקד דווקא בשיוף עשיריות שניה. רק חבל שלא ניתן להשיג נסיעת מבחן על GTI ידנית ... האם יש למישהו מושג אם נמכר בארץ רכב בעל תחושת גיר מספיק דומה כדי שניתן יהיה להתרשם מהפוטנציאל ? אולי שירוקו ידנית ... (כי לטענת צ'מפיון לא נמכר גולף GTI ידנית)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...