Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידוש גדר עץ

Spongebob

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה פשוטה: גדר העץ בחצר שלי כבר דהויה וישנה, אני מעוניין לחדש אותה. נאמר לי ע"י איש מקצוע שכל מה שאני צריך לעשות זה לשייף אותה ולצבוע.

השאלה היא אם זה נכון ואם כן באיזה נייר ליטוש להשתמש? כמה עדין? בסוף המטרה היא רק להכין את המשטח לצביעה, לא להוריד שכבות של עץ...

בנוסף, האם יש צבע עץ או מותג מומלץ? כמה שכבות כדאי לשים?

תודה.

פורסם (נערך)

כשהשכן שלי החליף את הגדר בינינו הייתי צריך לצבוע את הצד שלי - למיטב זכרוני השתמשתי בפוליאור חיצוני. הצבע ללא רבב כבר מספר שנים.

לגבי ההכנה - נשאל את המומחים @ברווז @hans

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שאמר לך איש המקצוע, לשייף ולצבוע.

אם אתה רוצה תוצאה מושלמת אז תשפשף פעמיים, פעם עם נייר גס ופעם עם נייר עדין.

אתה לא חייב להגיע לשכבת עץ 'חדשה' למרות שזה משובח, בשיוף אתה צריך להוריד את שכבות הצבע והעץ שכבר התפוררו.

בין השיוף לצבע מומלץ לעבור עם סמרטוט לח לניקוי שאריות ואבק.

עבור עץ חיצוני שחשוף לשמש וגשם הייתי הולך על צבע עץ 'אטום', צביעה בשתי שכבות.

חברות טובות ונפוצות הן: יעקבי, BONDEX, FLOOD

בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני שעה, shilo_v כתב:

כפי שאמר לך איש המקצוע, לשייף ולצבוע.

אם אתה רוצה תוצאה מושלמת אז תשפשף פעמיים, פעם עם נייר גס ופעם עם נייר עדין.

אתה לא חייב להגיע לשכבת עץ 'חדשה' למרות שזה משובח, בשיוף אתה צריך להוריד את שכבות הצבע והעץ שכבר התפוררו.

בין השיוף לצבע מומלץ לעבור עם סמרטוט לח לניקוי שאריות ואבק.

עבור עץ חיצוני שחשוף לשמש וגשם הייתי הולך על צבע עץ 'אטום', צביעה בשתי שכבות.

חברות טובות ונפוצות הן: יעקבי, BONDEX, FLOOD

בהצלחה.

תודה על העצה, הוספת עוד כמה דברים שלא חשבתי עליהם. 

מה זה נייר גס ומה זה עדין? יש מספרים?

פורסם

אני מכיר דפים עם מספרים מ-0 עד 3, כש-3 הוא הגס ו-0 העדין. אבל ייתכן שאצלך מדובר בשטח גדול ותרצה להשתמש בכלי חשמלי, ואז כדאי שתוועץ בחנות האספקה הטכנית הן לגבי הכלי (או אבזר לכלי קיים כמו מקדחה או מברגה) וחומר הליטוש המתאים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אני מכיר דפים עם מספרים מ-0 עד 3, כש-3 הוא הגס ו-0 העדין. אבל ייתכן שאצלך מדובר בשטח גדול ותרצה להשתמש בכלי חשמלי, ואז כדאי שתוועץ בחנות האספקה הטכנית הן לגבי הכלי (או אבזר לכלי קיים כמו מקדחה או מברגה) וחומר הליטוש המתאים.

יש לי מלטשת עם הדפים העגולים שנדבקים, משהו כזה: https://ksp.co.il/web/item/126908

• רעיון טוב! 1
פורסם

השנקל שלי...

לשייף עם דיסק (משחזת זווית בעברית...). יש 'צלחת' עם צמדן (סקוץ') וניירות שיוף תואמים.

אם העץ ממש סדוק או מתקלף מצבע ישן, עדיף קודם נייר גס יחסית, נניח 40,

ואם העץ שלם יחסית, אפשר ישר עם מס' 240 שהוא עדין יחסית.

לעבוד בלחץ מתון מאוד כדי לא 'לחפור' בעץ. בצורה הזו זה רץ ממש מהר.

אח"כ להעיף את כל האבק של השיוף עם בלאוור/מפוח או בניגוב. תכלס גם מטאטא יעשה את העבודה.

צבע הייתי שם קודם כל לזור או ורנית בגוון שתבחר, ואחרי שמתייבש לקה מסוג "יאכט-ורניש" לתנאי חוץ.

תקבל גדר חדשה שתחזיק כך שנים, גם בשמש מלאה, גשם וכו'.

Untitle33d.jpg

• אהבתי 2
פורסם

לפני המון, אבל באמת המון, שנים הכנתי קירות לצביעה באמצעות דיסקית גומי שחוברה למקדחה ואליה הוצמד נייר לטש עגול. היתה בעיה שהנייר היה נקרע - אבל זה היה לפני הרבה מאוד שנים, מן הסתם הטכנולוגיה השתפרה. למשל - החורים שלא היו אז, ואיני יודע לנה נוספו.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Spongebob כתב:

יש לי מלטשת עם הדפים העגולים שנדבקים,

אפשרי, אבל יקח לך ים זמן לעומת דיסק

לפני 6 דקות, sperial כתב:

החורים שלא היו אז, ואיני יודע למה נוספו.

למלטשת רוטטת יש יניקת אוויר שמושכת את אבק הליטוש לשקית מובנית או לשואב מחובר.

החורים נועדו למטרה הזו.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, Spongebob כתב:

מה זה נייר גס ומה זה עדין? יש מספרים?

בוודאי.

מצרף סרטון קצר:

לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

לשייף עם דיסק (משחזת זווית בעברית...). יש 'צלחת' עם צמדן (סקוץ') וניירות שיוף תואמים.

אישית לא הייתי עובד עם זה על עץ, הסל"ד שלו גדול פי כמה ממלטשת המיועדת בדיוק לעבודות כאלו.

מי שלא מיומן או מנוסה יכול לעשות נזק יותר מתועלת.

שוב לדעתי האישית ומהניסיון שלי, עבודה עם מלטשת בטוחה יותר ולא אמורה לקחת הרבה יותר זמן מעבודה עם משחזת זווית.

• רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)

יש לי גדר עץ שבניתי לפני כ -18 שנה (!). עשויה מקורות עץ אורן. נצבעו בשלוש שכבות לזור על בסיס שמן.

לפני כ-5 שנים חידשתי את הצד החיצוני בלבד ש"נשרף" בחום השמש. שייפתי עד העץ עם מלטשת אקסצנטרית, וצבעתי שוב בשלוש שכבות לזור.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

בדיוק מה ש YUVK כתב. 

מלטשת אקסנטרית (שהבנתי שיש לך, עם הדיסקיות העגולות), גרעין 80 (קצת גס) זה הסטנדרט שלי (לא צריך פחות ממנו- ולרוב גם לא יותר), עד לעץ נקי ואז צבע או פיניש. אם אתה ממהר, אפשר לקחת גם דסקיות בגרעין נמוך יותר (הכי נמוך זה 36 דומני), אבל זה פחות מומלץ- זה ייראה לא הכי טוב בעולם אם לא תעבור אחר כך באיטיות עם גרעין גבוה יותר. 

אני מניסיון הייתי נמנע מטמבור דווקא. אני מאד! לא מרוצה מהתוצאות שקיבלתי מטמבור בצבע לבן שנועד לעץ. מתקלף מהר מאד, דוהה, מאד! לא מרוצה. 

אני מאד אוהב את המוצרים של נירלט דווקא, וזה בימינו גם מועדף עלי מאז המלחמה מסיבות נוספות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

בדיוק מה ש YUVK כתב. 

מלטשת אקסנטרית (שהבנתי שיש לך, עם הדיסקיות העגולות), גרעין 80 (קצת גס) זה הסטנדרט שלי (לא צריך פחות ממנו- ולרוב גם לא יותר), עד לעץ נקי ואז צבע או פיניש. אם אתה ממהר, אפשר לקחת גם דסקיות בגרעין נמוך יותר (הכי נמוך זה 36 דומני), אבל זה פחות מומלץ- זה ייראה לא הכי טוב בעולם אם לא תעבור אחר כך באיטיות עם גרעין גבוה יותר. 

אני מניסיון הייתי נמנע מטמבור דווקא. אני מאד! לא מרוצה מהתוצאות שקיבלתי מטמבור בצבע לבן שנועד לעץ. מתקלף מהר מאד, דוהה, מאד! לא מרוצה. 

אני מאד אוהב את המוצרים של נירלט דווקא, וזה בימינו גם מועדף עלי מאז המלחמה מסיבות נוספות. 

תודה על המידע.
אז אתה אומר להשתמש בגרעין 80 וזהו? לא צריך לעבור עם משהו עדין יותר אחר כך? 240 נגיד?

פורסם

80 מצוין. לא צריך יותר מזה לגדר חיצונית.

שיהיה הרבה שטח פנים לצבע לתפוס, זה טוב.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חפש בסביבת מגוריך נער שרוצה ללמוד קראטה. 

‏(זה חזק ממני, זהו, הוצאתי את זה מהסיסטם 😄‏)

• מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...