Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המספרים של אוטומקס נחשפים:

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

האם מוכנים לוותר על התחייבות היבואן ל-7 שנים של חלפים תמורת הוזלה משמעותית בעלויות החלפים לרכב?

הדרישה הזאת היא לא מיבואן בכלל אלה מיצרן, היבואן צריך להביא התחייבות היצרן לספק חלפים כדי לקבל רישיון יבוא.

דרישה כזאת מיצרנים קיימת בכל העולם. פעם יבואנים חוייבו להחזיק מלאי בארץ, אבל זה כבר מזמן הוחלף בהתחייבות לספק חלקים תוך זמן מוגדר, ללא דרישה להחזיק מלאים בארץ והם בפועל לא מחזיקים מלאי של כל החלפים בארץ, רק את מה שמשתלם להם. ככה שטענה לעלויות מלאי בארץ מזמן לא תקפה.

כבר לפני 10 שנים שאני הייתי צריך לתקן אופנוע חדש אחרי תאונה ולא היו להם כל החלפים, יותר מחודשיים אני חיכיתי וקבלתי רק הבטחות שעוד מעט זה מגיע במטוס מיוחד מיפן.

עד שכתבתי תלונה למשרד התחבורה כי היבואן מפר את תנאי רישיון היבוא שלו, ותוך כמה ימים קיבלתי אותם - פירקו אותם מאופנוע אחר שהיה להם במלאי.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה שלי היא כיצד תכפה יבוא חלפים בלי לקשור אותו ליבוא רכב. הרי יבואן הרכב דהיום בונה תוכנית עסקית שכוללת את כל הרכיבים. כמו יבואן המדפסות שמוכר אותן בהפסד כדי למכור דיו. אבל אם תפריד את יבוא הרכב מיבוא החלפים כיצד תוודא שיהיה מי שיחזיק משאבת מים (כדוגמה) במלאי? אולי תוזיל את הרכב, אבל אני חושש שתקצר את חייו. כיום יש רגולציה שמחייבת יבואן לספק שירות וחלקים מספר שנים. כיצד תוודא זאת אם תפריד בין יבוא הרכב והחלפים? כיצד תוודא שיהיו אנשים שיקבלו הדרכה על תחזוקת ותיקון אותם מכונות כל כך מורכבות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה לא יכול להפריד, הדרישה לספק חלפים, טיפולים ותיקוני יצרן קיימת בכל העולם מכל משווק רישמי של רכבים חדשים. 

זאת דרישה מיצרנים, ויבואן ישראלי הוא נציג של היצרן בארץ.

דרך הגב, גם טסלה ישראל מחוייבת, הם לא מטפלים ברכב מטוב ליבם או רק אינטרס כלכלי.

פורסם
לפני 24 דקות, EvGriga כתב:

דרישה כזאת מיצרנים קיימת בכל העולם

וואללה?!

בארה"ב?

בריטניה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כמובן, אתה יכול לבדוק באתר של NTSA. אף מדינה לא מוכנה שבכבישים שלה ינועו רכבים לא תקינים. חוץ מקובא, אולי :)

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

דרך אגב, לכל אלו שקוראים לרכב "מוצר בסיסי", אתם יודעים לתת דוגמא מוצלחת לדגם שהוא תחבורה בסיסית שהפך להיט מכירות בישראל, עבור אלו שרק רוצים להגיע מ-א' ל-ב'?

האם מישהו מוכן, עבור היכולת הבסיסית להתנייד עם רכב, לוותר על מסך מולטימדיה? לנהוג בידני?

הבעיה שבגלל שהרכב בישראל כול כך יקר ביחס להכנסה, נכנסים שיקולים אחרים שאינם קשורים לטיב הרכב. שיקולים שרואים אותם גם כשאנשים מגרדים משכנתא על דירות "חדשות" שהם פשוט נוראיות, אבל עזוב , זה לא הנושא. 

הרכבים היחידים שראיתי שמציעים אופציה ריאלית להפוך ללהיטי מכירות- זאת אומרת- גודל שיכול לשמש משפחה, תיבה אוטומטית כלשהי, ותמחור שלא נבנה עבור הליסינג, זה היה דאצ'יה. 

אבל מכיוון שרוב רוכשי הרכב החדש הם כמו ידידה שלך( רכב עם 28 אלף שהגיע גיל 3 זה רכב מתפרק), אז למכירה עתידית יש משמעות גדולה. אין מה לשלם 85 אלף על דאציה שאי אפשר למכור. 

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

כי אני לא עובד אצלך.

כמו שכתבתי, אתה יכול פשוט לכתוב "הבנתי. תודה" 

בדיוק באותה המידה שאתה יכול לכתוב שלא ניסחת את השאלה היטב אחרי שהתשובה הייתה מדוייקת למה שנשאל.

נסכים שלא להסכים, ונתקדם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 דקות, EvGriga כתב:

כמובן, אתה יכול לבדוק באתר של NTSA

בדקתי. לא מצאתי.

פורסם (נערך)

בארה"ב זה עובד קצת אחרת, NTSA דורש מיצרנים תיקונים בטיחותיים (מה שמחייב רשת שירות של היצרן, הדילרים המקומיים שלו)

השאר זה "ברצון" ופרקטיקה מקובלת בתעשיה, פלוס ומשמעת של השוק. אין חוק פדראלי שדורש לספק חלפים אחרי שהיצור של מודל מסויים הופסק, אבל היצרן שלא יספק חלפים ושרות לא יוכל למכור רכבים.

רוב היצרנים מספקים חלפים ושירות "ברצון" במשך 10 שנים אחרי שהיצור של מודל מסויים הופסק.

בבריטניה, POST-BREXIT, יש עדיין רגולציה שדורשת לאפשר למוסכים עצמיים גישה למידע, כלים וחלפים מקוריים של היצרנים.

אבל יצרנים בריטיים שמייצאים לאיחוד האירופאי מחוייבים, כמו גם יצרנים אירופיים לספק שירות, מידע וחלקי חילוף במשך 7-10 שנים אחרי הפסקת הייצור של דגם מסויים.

פורסם
לפני 15 דקות, EvGriga כתב:

בארה"ב זה עובד קצת אחרת, NTSA דורש מיצרנים תיקונים בטיחותיים (מה שמחייב רשת שירות של היצרן, הדילרים המקומיים שלו)

השאר זה "ברצון" ופרקטיקה מקובלת בתעשיה, פלוס ומשמעת של השוק. אין חוק פדראלי שדורש לספק חלפים אחרי שהיצור של מודל מסויים הופסק, אבל היצרן שלא יספק חלפים ושרות לא יוכל למכור רכבים.

רוב היצרנים מספקים חלפים ושירות "ברצון" במשך 10 שנים אחרי שהיצור של מודל מסויים הופסק.

סבבה. 

אז בעולם יש סטנדרטים, אבל אין חובה בחוק. יענו, משאירים לכוחות השוק לנהל את זה. 

הוא שטענתי. 

וזה רחוק ממה שכתבת, שהמדינות מחייבות את היצרנים וכו'. 

https://www.nhtsa.gov/interpretations/timereplcepartpollak12-03

פורסם (נערך)

באיחוד האירופאי כן מחייבים יצרנים למשך 7-10 שנים אחרי הפסקת הייצור של דגם מסויים לספק שירות, מידע וחלפים.

אמחנו יותר דומים, מבחינת הרגולציה, לאירופה, מאשר לארה"ב.

מה שאני רוצה להגיד זה, שדרישה הזאת לספק שירות וחלפים לרכב חדש במשך 7 שנים היא לא ייחודית לישראל, וכנראה גם לא מכבידה במיוחד,

אם היא מתקיימת גם מתוך תנאי השוק וגם מתוך רגולציה ממשלתית בכל מדינות המפותחות.

• רעיון טוב! 1

פורסם

יש הבדל בין מחוייבות של היצרן לספק חלקים (שוק אמריקאי ענק) לבין אונס רגולטורי להפריד בין אספקת חלפים לשני יבואנים נפרדים (מה שפאלו רוצה בשוק הישראלי הזעיר).

וכפי שציין EvGriga - אנחנו הרבה יותר קרובים לאירופה מאשר לארה״ב. לא מדבר על גיאוגרפיה אלא על גישות בתחומים רבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אנחנו הרבה יותר קרובים לאירופה מאשר לארה״ב. ל

ואם שואלים דעה אישית, אני מעדיף את אירופה ולא אמריקה.

יותר חסכוניים.. ואין מאותתים באורות בלם כמו באמריקה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 42 דקות, EvGriga כתב:

באיחוד האירופאי כן מחייבים יצרנים למשך 7-10 שנים אחרי הפסקת הייצור של דגם מסויים לספק שירות, מידע וחלפים

וואללה? 

מצאתי דווקא שלא. אני אבדוק שוב יותר מאוחר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...