Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חשקה נפשי במכשיר אלקטרוני זה.

אולם אבדתי מהיצע של הדגמים השמות ופיצרים.

דפדוף קטן בKsp מראה אין ספור דגמים ושמות וגם אין ביקורות לרוב על המכשירים האלו

יש לי דמוי פרקט בבית כך שזה צריך להיות מותאם לשטיפה עדינה.

תקציב - נגיד עד 2000 שח

תודה מראש! 

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

לאחד הבנים שלי qrevo 5AE שעובד די קשה. הבעלים מרוצה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסה את האתר של גד גניר ׳חפיצים׳ https://www.hafizim.co.il

אני מתרשם שהבחור די אובייקטיבי ומעמיק.

ניתן לחפש תחת ׳כאלו ניסיתי׳, אולי שם תמצא תשובה

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

לי יש tinco s5 - נמצא אצלי 3 שנים.

בוא נפריד לכמה אספקטים:

1. המכשיר הזה ספציפית

2. המכשירים האלו באופן כללי

3. אלטרנטיבות

נתחיל מהראשון.

המכשיר עצמו סהכ טוב. עושה עבודה יסודית ומנקה טוב. בהתחלה אישתי אמרה שמשעמם לי ושאני קוהה שטויות, אחרי שבוע היא בעצמה חושבת שזו הקניה הכי טובה שלי (חכה, יש עוד).

קניתי של יבואן רשמי - מגיע עם שנתיים אחריות. אחרי שנה ו 10 חודשים הלכה הסוללה. החליפו סוללה ללא בעיה.

הבעיות התחילו (או לפחות מרגיש קשור, לא בהכרח) כשקניתי מיכל מים מלוכלכים מדוד עלי. טענו שהוא מקורי והוא באמת ניראה כזה, אבל בחלוף הזה החיישן של המים המלוכלכים נדפק והוא הרבה פעמים לא מזהה אותו. 

בנוסף, היו כמה פעמים שהשתמשנו בנוזל ניקוי לא מקורי - והמיכל של המים הנקיים נהיה עכור עם ריח לא טוב. מהר מאוד החלפתי אותו לחדש ומאז משתמש ריק בנוזל ניקוי מקורי.

האמת שלא שלחתי לתיקון כי זה דיי קאדר - וגם תהיה שלי תמיד אם לשלם 600 על תיקון (אין לי באמת מושג אם זה המחיר) או 1800 על חדש (כבר לא ביבוא רשמי).

לגבי המכשירים האלה - חייב לזכור שיש התעסקות. אחרי כל ניקוי (או בסוף כל יום של שימוש) עדיף לנקות את מיכל המים המלוכלכים ולאוורר את הדולר ששוטף 

אם לא עושים את זה, המכשירים האלו יקבלו ריח לא נעים. הרי הזה תמיד יצא אחרי ניקוי טוב - אבל זה לא 0 התעסקות.

אלטרנטיבות - גם על הרכישה הזו אישתי אמרה שמשעמם לי, אבל לאט לאט היא הודתה שיש סיכוי שזו קניה טובה יותר מאשר הטינקו. 

אז קנינו שואב רובוטי של דרימי x40.

אנחנו כבר משתמשים בטינקו לעיתים רחוקות יותר נותנים לרובוט לנקות.

אין ספק, יכולת הניקוי שלו פחות טובה משל השואב שוטף. אם את השואב שוטף יכולנו להפעיל בקלות אחרי ארוחת צהריים של הילדים ולא להתרגש שמשהו נופל לרצפה, זה לא התפקיד של הדרימי.

גם הוא דורש התעסקות - כדי שהמכשיר יעבוד כמה שיותר טוב אנחנו מסדרים את כל הבית לפני ההפעלה, לפעמים גם זה מתיש.

בשורה התחתונה, אני אמשיך להמליץ על הטינקו למי שמחפש כזה מכשיר.

כשאני רכשתי אותו הוא עלה 2700. היום אפשר למצוא ב 1700 באלמ (בדיוק חיפשתי להורים שלי).

מה שכן, אמליץ לחפש קצת השוואות ביוטיוב - יכול להיות שמוצרים אחרים בסדר גודל המחיר הזה מנקים טוב יותר - אבל לדעתי זה לא המצב.

ראה את הערוץ הזה לדוגמה:

https://youtu.be/1mhpm_xB1ic?si=9dt40kZjRpN5KTW3

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
פורסם

אני משתמש בשואב שוטף נרוואל s20

בזמנו עשיתי השוואה באתר סלאמתק בינו לבין המתחרים והוא נתן תמורה הכי טובה.

המכשיר אצלי יותר משנה והוא פשוט מצויין.

אין צורך לאוורר את המברשת, המכשיר מנקה ומייבש אותה בחום.

אנא תה בוחר בטינקו, שים לב שפעמים מביאים אותו לאושר עד בהנחות מאוד משמעותיות מרשתות מוצרי החשמל.

• רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 25 דקות, - XM - כתב:

אנא תה בוחר בטינקו, שים לב שפעמים מביאים אותו לאושר עד בהנחות מאוד משמעותיות מרשתות מוצרי החשמל.

עצה מצויינת. יש קבוצת פייסבוק בשם we love Osher Ad. משום מה מתנהלת באנגלית (עולות חדשות?) שמעלה צילומים של משטחי המבצעים, כבר חסכה לי כסף. ועוד לפני שהכרתי את הקבוצה, חסכתי הרבה כסף (500 או 1,000 ש״ח, לא זוכר במדוייק) ברכישת שואב נטען של דייסון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Narwal S20 הרגיל.

לא דגם הפלוס,  לא באמת שווה את התוספת תשלום.

בלי אפליקציה, בלי פיצ'רים מיותרים.

4 תוכניות, מנקה מצויין, נצמד לפאנלים בצורה כמעט מושלמת, נכנס מתחת לרהיטים עם מרווח של 15 ס""מ מהריצפה,  מנקה ומייבש את עצמו.

בין הקניות הכי טובות שעשיתי.

פורסם

מסביבי במשפחה וחברים יש 5  h14  של דרימי עובדים קשה מאוד- משפחות חרדיות עם ילדים קטנים🫠🫠🫠

הדבר הזה משנה חיים ממש- בולע שאריות של אוכל כמו פסטה אורז פתיתים וכו' בלי שום מאמץ. 

הוא גם שואב נוזלים/קטשופ/ רטבים ביעילות מרשימה (פעם כוס שוקו מלאה שהייתה מתעופפת בבוקר לחוץ שכולם ממהרים היתה מוציאה זוג הורים מאיזון היום זה נגמר בדקה וחצי...)

כיום שצירפתי לו שואב רובוטי x50. הוא עובד הרבה פחות אבל אין להשוות מבחינת איכות שטיפה - הידני לוקח בענק.

מבית שנשטף בחללים המשותפים כל יום!!! אנחנו שוטפים עם מים ומגב פעם בכמה חודשים. והרצפה מבריקה.

מה שאהבתי בדרימי זה ייבוש רולר מהיר של 5דקות (רועשות למדיי אבל מעדיף קצר ורועש מארוך וסטטי)

בורסיה שלי (דואל) הגלגלים ממונעים וזה מקל על השטיפה בנוסף יש מיכל לסבון שמזרים כמות מדודה לפי הצורך. ויש גם סט נוסף של אביזרים לשאיבה יבשה שמעשית לא יצא לי להשתמש בהם יוצר מדאי. 

בדגם הרגיל (והזול משמעותית אין את הפיצ'רים האלו)

באזורים חרדים הדגם הרגיל נמכר סביבות ה1500 שקלים.

כעת יצא דגם חדש יותר עם פיצ'ר נוסף של הצמדה טובה יותר לפנאלים (וקצת יותר כח לא משהו שמשנה באמת)

אם זה שווה את המחיר תחליט אתה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 27.9.2025 בשעה 22:24, - XM - כתב:

אני משתמש בשואב שוטף נרוואל s20

בזמנו עשיתי השוואה באתר סלאמתק בינו לבין המתחרים והוא נתן תמורה הכי טובה.

המכשיר אצלי יותר משנה והוא פשוט מצויין.

אין צורך לאוורר את המברשת, המכשיר מנקה ומייבש אותה בחום.

בתאריך 28.9.2025 בשעה 01:34, Adamm כתב:

Narwal S20 הרגיל.

לא דגם הפלוס,  לא באמת שווה את התוספת תשלום.

בלי אפליקציה, בלי פיצ'רים מיותרים.

4 תוכניות, מנקה מצויין, נצמד לפאנלים בצורה כמעט מושלמת, נכנס מתחת לרהיטים עם מרווח של 15 ס""מ מהריצפה,  מנקה ומייבש את עצמו.

בין הקניות הכי טובות שעשיתי.

בהמלצתכם  נבחר הs20 פרו מאילת. לפי מה שהשוואתי הvfm שלו הכי גבוה משאר השואבים. וישר לו קצת יותר כוח שאיבה מהs20 הרגיל. 

תודה רבה לכולם על ההמלצות! 

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני 4 שעות, Rongaflugen כתב:

בהמלצתכם  נבחר הs20 פרו מאילת. לפי מה שהשוואתי הvfm שלו הכי גבוה משאר השואבים. וישר לו קצת יותר כוח שאיבה מהs20 הרגיל. 

מכשיר מצויין, גם לי יש את הפרו.

אני משתמש בנוזל ניקוי ריצפז לשואב שוטף ביחס של 1/100 במיכל המים הנקיים, כבר שנה ואין איתו שום בעייה.

• רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 29.9.2025 בשעה 10:44, Rongaflugen כתב:

להבא תדבר עם שמוליק מקבוצת הפייסבוק של "סאלמתק שואבי אבק".

יש לו כמות ידע מטורפת - אבל יותר חשוב, הוא יכול לסדר לך הנחה בכל נקודה על גבי מדינת ישראל, כולל אילת.

אומנם יש לו אינטרס למכור אבל ברגע שאתה בא מבושל על דגם - זה כבר שיקול שלך.

ובלי קשר לבחירה -

להבא תציין למה אתה מתכוון, כי היו כאלה שענו לך על שואבים רובוטיים (ברור שהם אלחוטיים !!! אין לא אלחוטי ברובוטי) והיו כאלה שענו לך על שואב שוטף ידני (רגיל). אני הבנתי שהכיוון שלך הוא ידני (רגיל) כי רובוטי הוא בכל מקרה אלחוטי אז אם ציינת בבחירה שלך אלחוטי, זה כנראה ידני (גם ידני שהוא גם חוטי).

בנוגע למכשירים:

1. לנו יש בבית כבר מכשיר שני של BISSEL 2767N (שואב שוטף אלחוטי).
הוא החליף את קודמו שהיה גם כן אלחוטי אבל פחות מוצלח (גם מבחינת זמן סוללה וגם מבחינת השטיפה של הרולר) 
האחרון מבצע שטיפה רולר בלחיצת כפתור, הקודם היה צריך פיזית שתוסיף מים במגש (מסרבל ומעצבן).

הדגמים של המתחרים כבר מציעים אוטונומיה כמעט מוחלטת בקטע הזה, לרבות ייבוש הרולר באויר גם ושטיפה של מים חמים.

2. שואב רובוטי - כבר כמעט 5 חודשים עם Ecovacs T50 Pro Omni.

זה מכשיר משנה חיים. זה לא  "שגר ושכח לשבועיים", זה מצריך תחזוקה בסיסית (אני עושה אחת לשבוע ניקוי *כללי* ומחליף זוג רפידות ניגוב בזוג אחר שכבר עבר כביסה [יש לי כמה]), אבל - וזה אבל רציני, המכשירים האלו עושים עבודה נהדרת (!).

קורה לפעמים שיש פנצ'רים והוא נתקע, אבל זה מאוד נדיר. גם לומדים את השטיקים של כל דגם (מה מפריע יותר ומה לא מפריע בכלל) וזה הופך לעניין שבשגרה (לא להשאיר לו מוקשים). זה משתפר כל הזמן עם עדכוני תוכנה של היצרן.

כמה דברים חשובים בנוגע לנ"ל:

1. עם השואבים-שוטפים הרגילים, אני קורא על לא מעט בעיות איכות אצל המתחרים.

ייאמר לזכות ה BISSEL - וואללה, זה מכשיר עם 9 נשמות.

אין נזילות, אין מיכלים שנסדקים, לא רגיש למכות\נפילות - חמור עבודה.

ל"רעתו" - לא מייבש באויר חם את הרולר ולא שוטף במים חמים.

אבל הניקיון ? פגז.

2. עם השואבים הרובוטיים - יש המון עניין של שיווק, במיוחד בארץ. זה לא שהם לא שונים, אבל יש לפעמים הגזמות.

בסה"כ, רובם 90-95% מאוד דומים. יש עניין של תוכנה, חיישנים וכו' - אבל הבסיס בכולם, מאוד דומה עד זהה.

הטכנולוגיה שם משתפרת על בסיס חודשי, ועוד לא נאמרה המילה האחרונה.

רובורוק, אחד היצרנים החזקים (לצד אקווקס, דרימי וכו') - ממציא בערך כל שבוע דגם חדש. מאוד מתסכל ולדעתי גם לא נכון שיווקית. ההבדלים לעיתים איזוטריים.

יתר היצרנים החזקים משיקים את סדרות הדגל בצורה דיי קבועה (אחת ל X חודשים, או אחת לשנה) בערך כמו אייפון או סמסונג. דרימי זה בד"כ כל שנה לסדרת הדגל (X40, X50) וגם אקווקס (T50, T80 וכו').

לאחרונה המצב "החמיר" ושותפה של דרימי (מובה = MOVA) יצאה מהשותפות ובעצם הפכה לעצמאית בשטח, עם ייצוג של ח.י. (LG) ישראל - ובעצם נמצאת בייצוג ישראלי רק 4 חודשים. המכשירים מאוד דומים וחלקם [הישן] זהים ל-דרימי (DREAME) אבל גם כאן יש עניינים של שיווק ישראלי הרבה יותר מאשר הבדלים.

הרובוטי הוא תחום מאוד צפוף, תחרותי עם הרבה מאוד חידושים שעוד יצוצו בהמשך (חידושים ברמה - לדעתי - שתחליף גם שואבים-שוטפים ידניים מבחינת איכות הניקוי).

מי שעדיין לא הבין - ההבדל העיקר כיום בין שואב-שוטף ידני ל-רובוטי זה אופן הפעולה:

הידני - שוטף ושואב את הליכלוך (כולל המים המלוכלכים) ומביא לרמת ניקיון מאוד גבוהה (יותר משטיפה רגילה). בולע כמעט כל מוצק על הרצפה כולל נוזלים מכל סוג שהוא. 

הרובוטי - 99% מהדגמים הם שוטפים בלבד. אם לדייק בהגדרה המילונית זה: מנגבים.
הם חוזרים לעמדת העגינה, שוטפים סמרטוט (רובם במים חמים !!!) כל פרק זמן קבוע, ויוצאים חזרה לניקיון. בשורה התחתונה הם מנקים אבל זה יותר ניגוב-ניקוי מאשר יסודי כמו השואב-שוטף הידני. הרובוטי לא מיועד לניקוי של אוכל מהרצפה - הידני כן.

כבר יצא איזה דגם או שניים של רובוטיים שכבר יש להם מיכל איסוף מים מלוכלכים, וזה כבר מתחיל להדביק את הפער.... שלא לדבר על טכנולוגיה של רולר במקום רפידות מסתובבות וכו' (עד למכשיר שממלא מים לבד מהלחות באויר - כולל סינון של המים המלוכלכים ושימוש חוזר בהם. זה מכשיר שכבר הושק ונמכר כאן בארץ)

איציק

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 26.9.2025 בשעה 17:43, Rongaflugen כתב:

היי חשקה נפשי במכשיר אלקטרוני זה.

אולם אבדתי מהיצע של הדגמים השמות ופיצרים.

דפדוף קטן בKsp מראה אין ספור דגמים ושמות וגם אין ביקורות לרוב על המכשירים האלו

יש לי דמוי פרקט בבית כך שזה צריך להיות מותאם לשטיפה עדינה.

תקציב - נגיד עד 2000 שח

תודה מראש! 

כמו שהמליצו - נארוול s20 (פרו).

נכנס לך בתקציב עם חריגה קלה.

השוותי בין ביקורות של מספר דגמים, והוא בעקביות הוביל בביצועים וכדומה.

קל לשימוש, יש מצב טורבו ומצב שקט (עדין יותר), שואב/שוטף היטב, קל מאוד לניקוי.

בנוסף, יתרון משמעותי הוא ניקוי עצמי בטמפרטורה גבוהה.

החסרון היחידי זה מיכל מים נקיים שחבל שהוא לא מעט גדול יותר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

לא התעמקתי בשירשור, אבל ניכר היה שהבילבול שבין שואב-שוטף רובוטי (עגול, עצמאי, זה שמסתובב) לבין שואב-שוטף ידני (צורת מקל, לא עצמאי, זה שמוליכים אותו קדימה-אחורה) היה רב.

בתקציב של 2,000 ש"ח אתה מביא מכשיר שהוא אולי מספיק טוב לצרכים שלך, אבל יהיה חצי-כח בדיוק מספינות הדגל המרשימות והנהדרות.

זה אומר שאם בעתיד תהיה "מאוכזב" מהביצועים של המכשיר שרכשת, קח כאפשרות שלא סוג המכשיר עצמו (שואב-שוטף רובוטי) הוא האכזבה, אלא המכשיר עצמו (הדגם/מותג), וגם שבסופו של יום הכל תלוי תקציב... אין מה להתאכזב מסיטרואן C1 שלוקחים אותה ליום מסלול.

בהמלצתי זוג חברות קנו שואב שוטף רובוטי, ספינת דגל, יקר מאוד, אבל הן עפות עליו בצורה שלא הבינו איך חיו לפני כן. זה באמת חוסך המון המון זמן והתעסקות.

יקר? בהחלט.

שווה את הכסף? בהחלט שמאוד (בהנחה שיחזיק מעמד 3-5 שנים לפחות ולא יתפגר אחרי שנתיים).

אני עם שוטף רצפות ידני (לא שואב!) של Karcher, תוצרת איטליה (לא סיני), ומרוצה נורא.

מבחינתי הערוץ הנ"ל היה פותר לך כל התלבטות.

https://www.youtube.com/@VacuumWars

פורסם
בתאריך 14.10.2025 בשעה 11:23, gadik6 כתב:

כמו שהמליצו - נארוול s20 (פרו).

נכנס לך בתקציב עם חריגה קלה.

השוותי בין ביקורות של מספר דגמים, והוא בעקביות הוביל בביצועים וכדומה.

קל לשימוש, יש מצב טורבו ומצב שקט (עדין יותר), שואב/שוטף היטב, קל מאוד לניקוי.

בנוסף, יתרון משמעותי הוא ניקוי עצמי בטמפרטורה גבוהה.

החסרון היחידי זה מיכל מים נקיים שחבל שהוא לא מעט גדול יותר.

ומנסיונך או הערכתך שווה להוסיף 700 ש"ח עבור הS30?

פורסם
בתאריך 14.10.2025 בשעה 12:47, DAHUJI כתב:

אני עם שוטף רצפות ידני (לא שואב!) של Karcher, תוצרת איטליה (לא סיני), ומרוצה נורא.

אפשר קישור? לא ראיתי כזה באתר שלהם.

• תוכן חדש...