Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.10.2025 בשעה 09:04, llaavvii כתב:

ומנסיונך או הערכתך שווה להוסיף 700 ש"ח עבור הS30?

סרטון אחד מני רבים המשווה בין השניים.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
בתאריך 17.10.2025 בשעה 09:04, llaavvii כתב:

ומנסיונך או הערכתך שווה להוסיף 700 ש"ח עבור הS30?

לדעתי אין סיבה. הS20 פרו נותן תמורה מצוינת, ביחס למתחרים וביחס למחיר.

לא מצאתי בדגם החדש משהו שמצדיק תוספת של כמעט 40%.

פורסם (נערך)
בתאריך 17.10.2025 בשעה 23:22, BoazB11 כתב:

אפשר קישור? לא ראיתי כזה באתר שלהם.

יש לך פה מידע על ה- Karcher FC7, ופה יש את המוצר עצמו, שהוא שוטף בלבד ולא שואב, ואת המחיר.

אין צורך לשאוב, הוא אוסף את כל האבק יחד איתו (אבל כמובן שהוא מיועד לרצפות/פרקטים בלבד ולא לשטיחים, בשביל זה יש את הדייסון).

בנוסף, פחות משאבה, פחות מכאניקה והתעסקות, בלי מיכל מים מלוכלכים, בלי טינופת מסריחה להתעסק איתה ותחזוקה מסורבלת ומעיקה, הרבה יותר פשוט והרבה יותר אמין.

ופה אותי מסביר עליו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
בתאריך 12.10.2025 בשעה 21:53, איציק נ. כתב:

מי שעדיין לא הבין - ההבדל העיקר כיום בין שואב-שוטף ידני ל-רובוטי זה אופן הפעולה:

הידני - שוטף ושואב את הליכלוך (כולל המים המלוכלכים) ומביא לרמת ניקיון מאוד גבוהה (יותר משטיפה רגילה). בולע כמעט כל מוצק על הרצפה כולל נוזלים מכל סוג שהוא. 

הרובוטי - 99% מהדגמים הם שוטפים בלבד. אם לדייק בהגדרה המילונית זה: מנגבים.
הם חוזרים לעמדת העגינה, שוטפים סמרטוט (רובם במים חמים !!!) כל פרק זמן קבוע, ויוצאים חזרה לניקיון. בשורה התחתונה הם מנקים אבל זה יותר ניגוב-ניקוי מאשר יסודי כמו השואב-שוטף הידני. הרובוטי לא מיועד לניקוי של אוכל מהרצפה - הידני כן.

מבאס לשמוע\לקרוא שכמעט כל הרובוטים הם נטו שטיפה,חבל שאי אפשר לקחת דגם שיוסיפו לו אופציה רק שאיבה ואחרי שיסיים שייצא לשטיפה

את השואבים העומדים כבודם במקומם מונח,לי בכלל יש את ההייזירו הראשון כשייצא,עבד יפה ועם הזמן הפסקתי להשתמש (עצלן בתחזוקה,חלפים יקרים ולא היה בעלי\אמזון בזמנו) - היום הוא סתם אנדרטה בחדר.. :(

הקארשר נראה תענוג,אבל כאמור מפחד שעם הזמן אפסיק להשתמש\לתחזק גם אותו (בין אם יש הרבה או בכלל לא)

נראה כאילו הפתרון המושלם לבית נקי לאורך זמן זה גם וגם - לשטוף שטיפה טובה (ידני עם דליים ומים או כמה וישים עם ידני אלחוטי) ולתחזק כל יום\יומיים עם הרובוטי ש"יעביר סמרטוט" על פני הרצפה שעדיין (!) נקייה מהשטיפה.

*שטיפה טובה,לי לפחות,לוקחת סביב 3 שעות,שזה להרים דברים בכל הבית,לטאטא טוב ולזרוק,לשפוך מים ולקרצף,לגרוף ולייבש עם סמרטוט (בית 120מ"ר,4 חדרים וסלון וברדק של 2 נשים...)

**טיפה לשון הרע - האישה עצלנית בנקיון (אני זה עם החיידק,תודה לאמא וסבתא D:),מעולם לא השתמשה בהייזירו,"מתלהבת" מהרובוטי אבל אני יודע שזה 99% ייפול עליי בסופו של דבר...

#חיים_של_מכור_לנקיון_עם_תסמונת_OCD_לקינוח

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 4 שעות, ezuf כתב:

מבאס לשמוע\לקרוא שכמעט כל הרובוטים הם נטו שטיפה,חבל שאי אפשר לקחת דגם שיוסיפו לו אופציה רק שאיבה ואחרי שיסיים שייצא לשטיפה

חבר, סליחה, לא הבנתי כלום...

אם כבר רוב השואבים-שוטפים הרובוטיים (העגולים שמסתובבים) הם נטו שאיבה (כי זה זול יותר ושטיפה מוסיפה מורכבות), ורובם לא שוטפים, אפילו שהיחס הזה משתנה מאוד בשנים האחרונות (היום לדעתי זה כבר 50:50).

רוב השואבים-שוטפים הרובוטיים הם לא נטו שטיפה, אלא הם גם שטיפה, קודם כל שואבים (פונקציה עיקרית) ורק אחר כך שוטפים (פונקציה נוספת או עיקרית שנייה) -  ולכולם ללא יוצא מן הכלל יש אופציה של שאיבה ורק לאחר מכן שטיפה ממש בנפרד לגמרי.

לפני 4 שעות, ezuf כתב:

לי בכלל יש את ההייזירו הראשון כשייצא,עבד יפה ועם הזמן הפסקתי להשתמש (עצלן בתחזוקה,חלפים יקרים ולא היה בעלי\אמזון בזמנו) - היום הוא סתם אנדרטה בחדר..

אוקיי, early adopter, קנית והפך לאנדרטה... זכותך.

אז איך אתה שוטף היום? בעצם ממה שהבנתי חזרת לשטיפה ידנית לגמרי?

ברור שהכי טוב, אבל גם לא ברור שהכי טוב - בשטיפה ידנית אתה כל הזמן עובד עם מים מלוכלכים על הרצפה, חוץ מהסחיטה הראשונה בלבד, כי אתה בכל פעם סוחט סמרטוט מלוכלך לתוך דלי שהמים בו מלוכלכים כבר מסחיטות קודמות (שוב, חוץ מאשר בסחיטה הראשונה בלבד כשהמים נקיים בפעם הראשונה בלבד).

תחשוב על זה... אתה ממלא דלי במים נקיים מהברז ומוסיף סבון רצפות, טובל את הסמרטוט במים הרעננים והחדשים והנקיים, סוחט אותו ומעביר על הרצפה ומנקה אותה, מחזיר את הסמרטוט המלוכלך לדלי וסוחט את הסמרטוט בדלי, והופ מעכשיו המים מלוכלכים הלאה והלאה... וככה סוחטים את הסמרטוט בדלי כמה פעמים בתוך המים המלוכלכים ובעצם מנקים את הרצפה עם סמרטוט סחוט ומורחים מים מלוכלכים על הרצפה... ואני לא מכיר בנאדם אחד בעולם הזה שמחליף מים לאחר כל סחיטת סמרטוט.

לעומת זאת שואב-שוטף מזרים כל הזמן אך ורק מים נקיים עם תמיסת ניקיון על הרצפה, כל הזמן מים נקיים.

לפני 4 שעות, ezuf כתב:

נראה כאילו הפתרון המושלם לבית נקי לאורך זמן זה גם וגם - לשטוף שטיפה טובה (ידני עם דליים ומים או כמה וישים עם ידני אלחוטי) ולתחזק כל יום\יומיים עם הרובוטי ש"יעביר סמרטוט" על פני הרצפה שעדיין (!) נקייה מהשטיפה.

זה נכון, עד שמגלים שהשואב-שוטף הרובוטי כל כך מוצלח (שוטף הרבה יותר טוב מ"מספיק טוב") ונוח שלא רוצים יותר לשטוף את הבית, שהוא לא רק "מעביר סמרטוט" אלא ממש מנקה טוב מאוד, ואז עושים שטיפה ידנית מיושנת ועתיקה של פעם יסודי פעם בשנה לפני פסח :-)

פורסם

אז מחליפים מים שוב ושוב. העוזרת הותיקה ירדה מהארץ וקשה למצוא מחליפה, הדירה לא מתאימה לרובוטים - אז שוטפים ידנית ומחליפים מים שוב ושוב. מעצבן? כן. במיוחד עניין הקושי למצוא עוזרת. אבל אין ברירה אלא לנקות ידנית.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, ezuf כתב:

אתה לא מעודכן, זה קיים (כבר הרבה זמן).

לתחזוקה בסיסית זה מכשיר משנה חיים, במיוחד לחולי ניקיון (מדבר מניסיון).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הצלחתם לבלבל אותי לגמרי בשרשיר הזה-

מה פות"ש מחפש, שואב שוטף רובוטי או שואב שוטף על מקל סטייל דייסון וכולי?

ומנצלש- מה השואב שוטף רובוטי הכי קל לתפעול / ניקוי, בעל מברשות סיליקון שלא צוברות שיער, הכי low maintenance שיש, במחיר עד 3000 שקל נניח?

פורסם
לפני 4 שעות, flytomars כתב:

ומנצלש- מה השואב שוטף רובוטי הכי קל לתפעול / ניקוי, בעל מברשות סיליקון שלא צוברות שיער, הכי low maintenance שיש, במחיר עד 3000 שקל נניח?

לא ממש קיים, כולם דורשים תחזוקה בסיסית מאוד פשוטה (מברשות, רפידות וכו יהיו תמיד מהדברים שמצריכים עין אנושית לבחינת מצבם, כמו גם ביקורת בסיסית לוודא שאין עצמים זרים תקועים בפתח השאיבה ובמיכל האיסוף) - בתדירות של כל כמה ימים.

1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

לא ממש קיים, כולם דורשים תחזוקה בסיסית מאוד פשוטה (מברשות, רפידות וכו יהיו תמיד מהדברים שמצריכים עין אנושית לבחינת מצבם, כמו גם ביקורת בסיסית לוודא שאין עצמים זרים תקועים בפתח השאיבה ובמיכל האיסוף) - בתדירות של כל כמה ימים.

ברור לי שצריך תחזוקה, שאלתי מה עם התחזוקה הכי מינימלית-

כרגע אני עם בראווה שפחות משתמש בגלל שאין לי כח לשטוף את המטלית בכל שימוש, ואיירובוט (סדרה 900 אני חושב?) שלאחרונה לא מוכן להיטען בבסיס הטענה שלו.

לרוקן את הרובוט פעם בשבוע וחצי ולהחליף מברשות ופילטרים פעם באף פעם כנראה לא מספיק בשבילו, צריך גם לנקות אותו מידי פעם.

אם אני יכול להחליף אותם במכשיר אחד שגם ייבש בעצמו את המטלית וגם ירוקן את עצמו למיכל כשצריך - זה נשמע חלום

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם
לפני 9 שעות, flytomars כתב:

רוב השוטפים הרובוטיים היום, וגם הידניים, מייבשים את המטלית באויר חם בסיום העבודה.

החדשים ביותר כבר מנגבים/שוטפים עם מים חמים (מים שהוא בעצמו מחמם).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 25.10.2025 בשעה 21:41, DAHUJI כתב:

אז איך אתה שוטף היום? בעצם ממה שהבנתי חזרת לשטיפה ידנית לגמרי?

ברור שהכי טוב, אבל גם לא ברור שהכי טוב - בשטיפה ידנית אתה כל הזמן עובד עם מים מלוכלכים על הרצפה, חוץ מהסחיטה הראשונה בלבד, כי אתה בכל פעם סוחט סמרטוט מלוכלך לתוך דלי שהמים בו מלוכלכים כבר מסחיטות קודמות (שוב, חוץ מאשר בסחיטה הראשונה בלבד כשהמים נקיים בפעם הראשונה בלבד).

תחשוב על זה... אתה ממלא דלי במים נקיים מהברז ומוסיף סבון רצפות, טובל את הסמרטוט במים הרעננים והחדשים והנקיים, סוחט אותו ומעביר על הרצפה ומנקה אותה, מחזיר את הסמרטוט המלוכלך לדלי וסוחט את הסמרטוט בדלי, והופ מעכשיו המים מלוכלכים הלאה והלאה... וככה סוחטים את הסמרטוט בדלי כמה פעמים בתוך המים המלוכלכים ובעצם מנקים את הרצפה עם סמרטוט סחוט ומורחים מים מלוכלכים על הרצפה... ואני לא מכיר בנאדם אחד בעולם הזה שמחליף מים לאחר כל סחיטת סמרטוט.

לעומת זאת שואב-שוטף מזרים כל הזמן אך ורק מים נקיים עם תמיסת ניקיון על הרצפה, כל הזמן מים נקיים.

אחלה ניתוח,רק שאני לא מכיר מישהו ששוטף ככה (עם סמרטוט רצפה וסחיטות חוזרות לדלי)

זה בערך השטיפה הכי ג'יפה שקיימת (בלי להעליב) וזה משאיר את הרצפה יותר מלוכלכת ממה שהייתה.

מה שאני כתבתי (אולי לא הובנתי נכון,סליחה)

ממלא מים בדלי עם סבון

מטאטא וזורק אבק\שערות\שאר עצמים

שופך את המים ומקרצף עם מטאטא

גורף הכל החוצה (בית פרטי) או לשירותים לפתחי ביוב

מעביר סמרטוט יבש לנגב את הטיפות בין הריצוף, שהמגב לא גרף

נשמע פשוט אבל מתיש,מזל שזה פעם ב-...

נשמע #2 שהרובוט שוטף יכול להחליף אותי גם בשטיפה המאסיבית,אני פשוט סקפטי וכנראה לא באמת אדע עד שאקנה ואתנסה \ אראה אצל מישהו אחר

כך או כך תודה על התגובות לכולם :)

• אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

לאחר כמה בירורים, קניתי דרימי H15 PRO

יש לו ניקוי עצמי ב-100 מעלות ולאחר מכן ייבוש אוטומטי

בינתיים הילדים מתלהבים ועושים את העבודה, נראה איך זה יהיה כשתרד ההתלהבות...

מחיר בדיוטי פרי 2490 ש"ח + 35 ש"ח משלוח

(אם כי המחיר בזאפ בחנויות רבות נמוך יותר ומשלוח חינם...)

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם (נערך)

@ezuf לא טוף. כלומר, מתאים למשטח עם אוהל 12 או לבית שטוח עם יציאה לגינה. אבל אם תנסה לעשות זאת בבית עם יותר ממפלס אחד ניקוי המפלס העליון יציף את התחתון או את הדירה של השכנים. לכן השיטה אצלי (עם מפקחת קפדנית) היא שאיבת אבק יסודית ואז שטיפה עם מי סבון שמוחלפים אחרי סחיטות בודדות.

כמובן שהפעולה היא שבועית (ולפעמים עוד ניקוי חפיף בין לבין), כך שאין צורך במטאטא הכביש, שאני מניח שגם לא בריא לריצוף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...