Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב-15 אלף "צרות של אחרים", האומנם?!

פוסטים מומלצים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

"רכב ב-15 אלף "צרות של אחרים", אומנם?!"

אולי כן ואולי בעיקר לא מהניסיון שלי...

ממש לא חוכמה גדולה מצידי לכתוב את זה, ואולי אני סתם מזליסט ופוקסיונר, אבל צריך לדעת מה לקנות וממי לקנות.

צריך גם לדעת איך לנהוג ברכב!

למשל (סתם מה שעולה לי בראש עכשיו ויש לי עוד כמה כללים כאלו בקנה):

1. כשמסובבים סוויץ' לא מתניעים ישר את הרכב - מאפשרים למחשב הרכב לתקשר עם המערכות ומחכים 5-10 שניות.

2. כשמתניעים את הרכב לא מתחילים מיד בנסיעה - מאפשרים לשמן להגיע לכל חלקי המנוע. מחכים 15-30 שניות.

3. כשמתחילים בנסיעה לא מושכים הילוכים ב- 5-10 דקות הראשונות (עד 3,000~ סל"ד) - נותנים למנוע להתחמם לאט ובעדינות, להגיע לטמפרטורת העבודה שבה השמן בצמיגות נכונה, מפרגנים לו ולא מאמצים אותו ב- 10 דקות הנסיעה הראשונות.

4. לכבות מזגן בסוף כל נסיעה, כדי שבהתנעה הוא לא יהיה דלוק והמדחס יתן בומבה למערכת החשמל של הרכב מבחינת עומס.

5. למשוך הילוכים מידי פעם זה מאוד בריא לרכב.

6. לא להגיע למיכל דלק ריק ולנסוע על הנורית הצהובה.

7. לא לנסוע בהילוכים גבוהים (נניח הילוך רביעי)  בעליות אלא להוריד הילוך ו"לאמץ" את הרכב.

8. לנסוע רגוע ומנהלתית. אתה לא ברכב ספורטיבי.

9. תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר. נוזלים (בעיקר שמן מנוע) בתקן של היצרן ואיכותי. חלפים OEM עד כמה שאפשר ולא סינים מאיכות שוקי בזוקי.

וכו' וכו'.

בתור בעלים של רכבי מיני צרפתיים (!) וידניים (כולם) משומשים, שעלו גרושים (האחרון והנוכחי עלה 21.5K ש"ח) - אין באימרה הזו יותר מדי.

ועל כך יעידו:

1. רנו 5 מודל 1991, 1,400 סמ"ק ידנית, משטרתית לשעבר (לא זוכר ק"מ, יד 3 או 5 גם לא זוכר) - נקנתה ב- 10K ש"ח. נסעתי עליה 3 שנים בלי שום בעיות.

2. פיג'ו 205 מודל 1995, 1,400 סמ"ק ידנית (לא זוכר ק"מ, יד 3 או 5 גם לא זוכר) - נקנתה ב- 12K ש"ח. נסעתי עליה 5 שנים בלי שום בעיות.

3. רנו קליאו B מודל 2000, 1,400 סמ"ק ידנית (לא זוכר ק"מ, יד 3) - נקנתה ב- 14.5K ש"ח. נסעתי עליה 11 שנים, עם בעיה אחת של חיישן התהפכות תקול שניתק את משאבת הדלק (והרכב נתקע), מיכל עודפים (עיבוי) שנסדק והתפוצץ במהלך נסיעה ואגזוז שהתנתק מהרכב לגמרי במהלך עצירה ברמזור.

4. פיג'ו 108 מודל 2016, 1,200 סמ"ק ידנית (נקנתה עם 75,000 ק"מ עכשיו היא ב- 100,000 ק"מ, יד 2) - נקנתה ב- 21.5K ש"ח לפני 4 שנים. תענוג של רכב חוץ מהרגשת הקרטינג המעיקה ומלבד המתגים של חלונות החשמל שעושים לי בעיות במגעים, שום כלום (מנוע Puretech המושמץ, אבל אטמוספרי ולא טורבו).

כשקניתי אותה, הייתי צריך להחליף לה בולמי זעזועים אחוריים כי הימני נזל, ולא עברה לי טסט. אבל זה בלאי סביר לרכב כזה וקניתי אותה ככה.

מ.ש.ל.?

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
פורסם

במחיר כזה יש גם עניין של מזל, ויש יותר סיכוי לבעיות ככול שהתקציב נמוך. מצד שני זה לא אומר בילוי שבועי במוסכים.

לנו הייתה ספייס 2014 שעשתה 205 אלף ק״מ ללא בעיות מיוחדות.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המכנה המשותף לרוכשים בסכום כזה היא היכולת לעצור בצד לפתוח מכסה מנוע ולדעת מה לבדוק. אח"כ להתקשר לחבר המוסכניק או לחנות החלפים ולקנות את החלק המתאים במחיר הכי נוח שניתן. יש לו את המקום ובעיקר הזמן לטפל באהבה בכל תקלה שמתעוררת ולפתור את הבעיות לבד. זה כמו בסרטוני היוטיוב שראיתי לאחרונה על איך קונים רכב ב 500$, מתקנים לבד וצובעים לבד ומוכרים ב 2500$. אז יופי, יש לכם את זה וזה מצוין. עכשיו לעולם של רוב קוני הרכבים הזולים, סטודנטים שרק רוצים לסיים את התואר, אמהות שצריכות רכב שני להסיע ילדים למסגרות, סתם תפרנים מכל סוג שהוא - הם מחפשים זול ואמין, שאם יתקלקל יקללו את זה שהמליץ להם על הרכב כי הזמן שלהם חשוב להם יותר מלבלות סופ"ש בחניה של החבר עם הבוקים ולבצע תיקונים מתחת לרכב.

בהצלחה

• אהבתי 5

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אבל אם אין להם סכום גדול יותר, זה הפיתרון, לחפש דגם ישן שנחשב לאמין.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קניתי ונסעתי ונהניתי גם מרכבים שעלו לי 4000 ש"ח.
אבל (וזה אבל גדול) - 
* ידעתי ממי קניתי ומה מצבו המדויק של הרכב
* באתי עם ציפיות בהתאם למחיר
* יש לי את היכולת והזמן (ואני נהנה מזה) לתקן כשצריך

• רעיון טוב! 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בשנת 2010 קניתי 2 מכוניות פיאט חדשות מהסוכנות בנתניה והן משמות אותנו עד היום.

לפני חודש (באוגוסט) הן עברו מבחן רישוי שנתי (טסט) עם טיפול תקופתי.

שתי המכוניות חונות תחת גג כך שאפילו הפנסים הראשיים מקוריים ולא עכורים.

התכנית היא למכור את שתיהן בעוד כחמישה-שישה חודשים ולקנות רק מכונית אחת לשימושנו.

הפיאט ברבו מחירה כעת הנו כ 9,800 ש"ח והפנדה עוד פחות ומי שירכוש אותן יהיה עם רכב מתפקד.

1. פיאט פנדה ידנית בצבע כחול כהה ועם כ 86,800 ק"מ בלבד. תקלות שהיו במשך הזמן, תפסים למנגנוני חלונת קדמיים, החלפת רדיאטור וטרמוסטט, משאבת מים,

החלפת רדיאטור חימום פנימי, החלפת מנוע מגב אחורי, אטם מכסה שסתומים שדלף, פרוק תיבת הילוכים והחלפת מיסבים עם החלפת מצמד ו 2 תושבות מנוע.

החלפת בולמי זעזועים קדמיים, משולשים קדמיים ו2 מוטות מייצב קדמיים. (עדיין יש רעשים מאחור מלמטה שלא טופלו)

2. פיאט בראבו סאנסיישן בצבע אדום אלפא הילוכים רובוטיים עם כיום כ 103,000 ק"מ בלבד. תקלות שהיו:

החלפת סך שמש נהג,  תושבת מנוע, מצמד גומיית צירייה, 2 משולשים קדמיים, 2 בומי זעזועים קדמיים, 2 מוטות קישור למייצב, 2 כריות בולמי זעזועים קדמיים.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 3
פורסם

האמינות של הפנדה רחוקה מאוד מלהרשים.

רכב עם 86 אלף ק"מ וכל כך הרבה בעיות.

יש לי מיצובישי עם 100 אלף ק"מ ועכשיו נשרפה נורית לוחית רישוי אחת... זהו! עד היום אפילו נורה לא נשרפה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

פות״ש ורוב המגיבים כאן ובכלל בפורום מגיעים עם רצון ויכולת לאבחן ולתקן לבד רכב מיושן ולתחזק אותו בתחזוקה מונעת ולא בתחזוקת שבר. אבל הם מייצגים מיעוט מכלל הרכבים.

רוב הציבור מחליף את הרכבים לפני שהם מגיעים לרמת המחירים האלה. השאר הם ברובם כאלה שאין להם את האמצעים להשתדרג, למרות שהם היו רוצים. ולכן זה גורם להם לנסוע בלי להבין שמתפתחת בעיה במקרה הטוב, או תחזוקת שבר במקרה הגרוע. הרכב נמכר כשמגיעות הוצאות גדולות שהמוכר לא יכול לעמוד בהן, לפעמים הבעיות מוסוות בתיקון לטווח קצר עד שהרכב יימכר.

כמובן שיש יוצאי דופן וכל מקרה לגופו, אבל בכללי מי שאין לו את היכולות "לאבחן" רכב ותקציבו מוגבל, צריך להבין שהוא בסיכוי לא רע ליפול ל"צרות של אחרים".

מה עושים? מי שיש לו חבר שיכול לנסוע איתו ולבצע איבחון מקטין מאד את הסיכון. מי שלא צריך לבחון את האפשרויות הכלכליות שלו ולהתנהג בהתאם.

לפני 11 שעות, shlomiko כתב:

הרכב נמכר לאחר שנה וחצי ב167K ק"מ .

האם תוכל לפרט למה? אם הרכב היה טוב ומטופל למה לא המשכת איתו? שנה וחצי זה לא הרבה זמן...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, borsood כתב:

האם תוכל לפרט למה? אם הרכב היה טוב ומטופל למה לא המשכת איתו? שנה וחצי זה לא הרבה זמן...

אשתי עושה רישיון על אוטומט, ולמרות האמינות של האיביזה אין לי צורך בעוד רכב ככה שנאלצתי למכור את הרכב

אומנם חסכתי כסף בכך שטיפלתי ברכב בעצמי, אבל גם מי שקונה רכב ב-100K עושה טיפול שגרתי, ומידי פעם גם מחליף מצבר או רצועת אלטרנטור

אני יודע שהייתי בר מזל שלא נפלתי על הוצאה גדולה שהייתה מותירה לי זכרונות רעים.

אבל העניין שבאתי לתת את הנקודת מבט שלי - שמי שיחפש רכב בתקציב נמוך, למרות שרוב מי שמוכר רכב במחיר כזה עושה תחזוקת שבר

עדיין ישנם כאלה שמטפלים ברכב ביד אוהבת למרות גילו המופלג, ומי שיש לו מספיק ידע, סבלנות ויכולת לחכות לרכב שמור - יכול להביא דברים טובים

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לי בבית את הבן דוד שלו סקודה פאביה - זהה מכנית לאיביזה, ידנית, מנוע 1400, שנת 2012, כמעט 190 אלף ק״מ, אצלנו מאז 2014.
אז קודם כל הרכב בבסיס שלו מאוד אמין, פשוט, וכמו שאומרת הקלישאה - כבר לא עושים מכוניות כאלה. גיר ידני, בלי טורבו, מינימום אלקטורניקה וחיישנים, אפילו אין חיישני רוורס. באמת כבר לא עושים כאלה. 
לדעתי זה  מסוג הרכבים שלא מעיד על הכלל.
אם הרכב טופל כמו שצריך - יכול להמשיך ולשרת. וזה המפתח - למצוא רכב שמור ומטופל.
יש רכבים אחרים שתיקון תקלה בגיר תעלה מעל לחצי מהשווי של הרכב, או קרוב לשווי של הרכב.
אבל - עדיין מדובר ברכב ישן וכמו שכתבת יש מדי פעם בעיות - אמרת מנגנון נעילת בגז׳, כיוון מראות - שני אלה לא היו לי אבל כן נשברה אחת הזרועות של הבגז׳ (החלפתי כבר את שתיהן), לפני שבועיים הלך מזרק דלק - סיפור לא זול בכלל, הגיל עושה את שלו ולאחרונה כבר יש ביקורים לא מתוכננים במוסך - מה שעד לא מזמן בכלל לא היה, רק טיפולים שוטפים.

• אהבתי 1
פורסם

אני מכרתי לפי כמה שנים לחבר פורום רכב בן 12 בערך, שהמחירון שלו היה אם אני זוכר נכון משהו כמו 8,000 ש"ח והוא היה רכב מעולה מכאנית.

סיבת ההחלפה היתה אך ורק רכישת רכב חדש לאישה כי נמאס לה.

הרכב נמכר הרבה מתחת למחירון כי לא היתה לי סבלנות, וגם כי לקונה הספציפי היה נדמה לי שההפרש הרבה יותר משמעותי בחיים מאשר לי.

אם הייתי צריך לקנות כזה רכב הייתי חושד בכל העולם ואחותו.... 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני כמה שנים סתם בגחמה מכרתי הונדה CRV דור 2 ב-17K. אוטו מדהים, "לא חסר לו בורג" כפי שאומרים, אפילו עבר צביעה כללית. אבל עלויות אחזקה -- לא תיקונים, שוטף -- שבזמנו נראו לי לא הגיוניות. עדיין מתגעגע אליו.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...