Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב-15 אלף "צרות של אחרים", האומנם?!

פוסטים מומלצים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכרתי סוזוקי sx4  2010 תקין לחלוטין בפחות מ 20 אלף 

הרכב כבר 7 שנים ללא תקלה - רק תחזוקה רגילה.

לתחושתי הרכבים של פעם יותר אמינים בפער וזולות  לתחזוקה ממכונייות חדשות 

החלפת גיר או מנוע לרכב כזה תעלה פחות מהחלפת 2 פנסי לד למכונית חדשה 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, Nemesis כתב:

גם לאשתי פאביה 2012 ידנית 1.4. הרכב פשוט נוסע וזהו.

ממה שהבנתי פה בפורום הפאביה 1.4L עם מנוע מאוד אמין ורכב שנחשב חף מבעיות ברמת העיקרון.

ידנית זה עוד בונוס בלי תיבת הילוכים רציפה/רובוטית כפולת מצמדים יקרה לתחזוקה ותיקון וכל השיט שמתקלקל.

לפני 9 שעות, רפאל ק. כתב:

כאב לב גדול מאוד שלא הכרתי ומקווה שלעולם לא אכיר אישית.

הזייה שאי אפשר להחליף יותר נורות (!), וכשנורה נשרפת או "חלק" מהפנס אז צריך להחליף את יחידת הפנס כולה (!) ושאין לזה איזה פאנל LED שניתן להסיר ולחבר עם קונקטור פשוט...

פשוט מביך.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 11 שעות, רפאל ק. כתב:

אני מכרתי סוזוקי sx4  2010 תקין לחלוטין בפחות מ 20 אלף 

הרכב כבר 7 שנים ללא תקלה - רק תחזוקה רגילה.

לתחושתי הרכבים של פעם יותר אמינים בפער וזולות  לתחזוקה ממכונייות חדשות 

זו לא תחושה, יש פחות דברים מסובכים וטכנולוגיה, חיישנים. לא תמיד קידמה זה דבר טוב. או מביא שיפור בעמידות. אני מעדיף להתמודד עם האתגרים של הרכבים הישנים שלי, מלשבור ראש על חלקים במחיר לא הגיוני. ואני יודע שאני עושה פשרות על דברים אחרים. אין ארוחות חינם.

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
בתאריך 14.9.2025 בשעה 05:23, DAHUJI כתב:

כשמתניעים את הרכב לא מתחילים מיד בנסיעה - מאפשרים לשמן להגיע לכל חלקי המנוע. מחכים 15-30 שניות.

לפי כל המחקרים שנעשו על שחיקה במנוע החל מהתנעה קרה, השלב הקרטי ביותר הוא השלב בין ההתנעה ועד שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה. כדי לקצר את הזמן הזה, לא רצוי להמתין זמן ממושך אלא דווקא להתחיל בנסיעה מתונה, כפי שכתבת בסעיף 3, שכן זו הדרך המהירה ביותר לחימום השמן. מהרגע שנורת לחץ השמן בלוח המחוונים כבתה לאחר הנעה קרה, זה אומר שמערכת השימון בפעולה מלאה ואין כל צורך להמתין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

הזייה שאי אפשר להחליף יותר נורות (!), וכשנורה נשרפת או "חלק" מהפנס אז צריך להחליף את יחידת הפנס כולה (!)

צודק בהחלט, בקודיאק החדשה אם נשרפה נורה נדרשת החלפה של כל הפנס בעלות של 5,000 שקל - מה שעד עכשיו עולה באיזור 25 שקל

• אהבתי 1
  • מבאס 3
פורסם
לפני 47 דקות, madmaxx כתב:

לפי כל המחקרים שנעשו על שחיקה במנוע החל מהתנעה קרה, השלב הקרטי ביותר הוא השלב בין ההתנעה ועד שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה. כדי לקצר את הזמן הזה, לא רצוי להמתין זמן ממושך אלא דווקא להתחיל בנסיעה מתונה, כפי שכתבת בסעיף 3, שכן זו הדרך המהירה ביותר לחימום השמן. מהרגע שנורת לחץ השמן בלוח המחוונים כבתה לאחר הנעה קרה, זה אומר שמערכת השימון בפעולה מלאה ואין כל צורך להמתין.

מסכים בהחלט.

נדמה לי שזה בעצם מה שרשמתי, לא?

שלא כמו ברכבים ישנים, אין צורך "לחמם" את המנוע בזמן עמידה (Idling).

פשוט אחרי שמתניעים, לתת רגע (15-30 שניות? 10 שניות? 17.56 שניות?) לשמן המנוע להיכנס לכל איפה שצריך ורק אז להתחיל בנסיעה רגועה, מנהלתית, מתונה, מבלי למשוך הילוכים, סביבות ה- 10~ דקות, כדי לתת למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה.

אני מכיר כאלו שמכניסים מפתח לסווייץ', מסובבים מההתחלה עד הסוף (בלי לחכות לנוריות שיתאפסו), ומהשניה הראשונה שהרכב מותנע ישר לוחצים גז ומתחילים לנסוע... ממש באופן מיידי... לדעתי זו טעות והתייחסות לא נכונה למכונה. לא שונה בהרבה מלפתוח עיניים במיטה, לקפוץ ממנה ומיד להתחיל לרוץ...

לפני 13 דקות, shlomiko כתב:

צודק בהחלט, בקודיאק החדשה אם נשרפה נורה נדרשת החלפה של כל הפנס בעלות של 5,000 שקל - מה שעד עכשיו עולה באיזור 25 שקל

בהן צדק שאין לכם מושג כמה כואב לי לקרוא את זה... זה ממש תכנון "להתיישנות" ולשים בולבול על הלקוחות בצורה שמרתיחה את הדם.

יכלו לייצר פאנלים LED או איזשהוא רכיב LED "פנסי" שניתן להחליף אותו או כל דבר אחר שמתחלף ופתרון שיכול לספק את הסחורה שהוא לא נורה.

אני לא מבין למה יצרני המכוניות מתנהגים ככה.

אם בגלל פס LED שרוף/תקול, כשכל שאר הפנס ממש עובד ובסדר, אני אאלץ להחליף פנס שלם בעלות של אלפי שקלים מחוסר ברירה - אני לא אתקרב יותר ליצרן הזה. נקודה.

זה ממש נגד הלקוחות, לא פחות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, shlomiko כתב:

אם מסמכים על ״הוראות יצרן״ אז כן, זה ממש מתסכל. אבל יש מומחים ומתמחים בתיקון כאלו פנסים.

לפחות באלו שקונצרן vag משתמש - שאל את הדר אילוביץ,הדר לד, לגבי תיקון פנס. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 26.9.2025 בשעה 12:23, shlomiko כתב:

עניין של זמן עד שייצא קיט אפטרמרקט שיהיה מורכב רק מהפנס ויעלה פחות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

פרסמתי שרשור דומה לפני 5 שנים, אבל ה15 אלף של אז, זה כבר 20 אלף היום.

תמיד המשפט הזה גירד לי, כי את רוב הרכבי דיילי שלי רכשתי בסכומים כאלו ואף אחד מהם לא היה נפילה מבחינת תחזוקה, ורק ירידת הערך שהייתי משלם על רכב חדש יותר הייתה משמעותית עולה יותר.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 14.9.2025 בשעה 10:55, רפי לין כתב:

בשנת 2010 קניתי 2 מכוניות פיאט חדשות מהסוכנות בנתניה והן משמות אותנו עד היום.

לפני חודש (באוגוסט) הן עברו מבחן רישוי שנתי (טסט) עם טיפול תקופתי.

שתי המכוניות חונות תחת גג כך שאפילו הפנסים הראשיים מקוריים ולא עכורים.

התכנית היא למכור את שתיהן בעוד כחמישה-שישה חודשים ולקנות רק מכונית אחת לשימושנו.

הפיאט ברבו מחירה כעת הנו כ 9,800 ש"ח והפנדה עוד פחות ומי שירכוש אותן יהיה עם רכב מתפקד.

1. פיאט פנדה ידנית בצבע כחול כהה ועם כ 86,800 ק"מ בלבד. תקלות שהיו במשך הזמן, תפסים למנגנוני חלונת קדמיים, החלפת רדיאטור וטרמוסטט, משאבת מים,

החלפת רדיאטור חימום פנימי, החלפת מנוע מגב אחורי, אטם מכסה שסתומים שדלף, פרוק תיבת הילוכים והחלפת מיסבים עם החלפת מצמד ו 2 תושבות מנוע.

החלפת בולמי זעזועים קדמיים, משולשים קדמיים ו2 מוטות מייצב קדמיים. (עדיין יש רעשים מאחור מלמטה שלא טופלו)

2. פיאט בראבו סאנסיישן בצבע אדום אלפא הילוכים רובוטיים עם כיום כ 103,000 ק"מ בלבד. תקלות שהיו:

החלפת סך שמש נהג,  תושבת מנוע, מצמד גומיית צירייה, 2 משולשים קדמיים, 2 בומי זעזועים קדמיים, 2 מוטות קישור למייצב, 2 כריות בולמי זעזועים קדמיים.

בברכה  -  רפי לין

לגבי הבראבו - 

סך שמש נהג הוחלף גם אצלי כעבור.. שנה וחצי, כנראה מחלה ידועה.

תושבת מנוע

מופתע שלא נשרף לך הקלאץ'

כל השאר לא חוויתי או שלא התעמקתי בטיפול - אבל - התחזוקה שלה ממה שאני זוכר היה דבר נוראי ויקר.

יש לי שכן שהוא "אספן בראבו", יש לו כ4-5 בראבו שונות, 2 ליד הבית ועוד 3 זרוקות ביישוב, נראה שכשאחת מתקלקלת לו השניה משמשת כתורמת וכן הלאה, בסוף הוא זורק אותן כמו לדוגמה - ממול הבית שלי.

יצא לי לראות את אשתו נוהגת באחת מהן, אותו לא יצא לי לפגוש.

אשתי סבלה מאוד מהחד-מצמדי בזמנו לעומת האוטומאט שעליו למדה לנהוג, לסיכום, רכב מהנה אבל נוראי, לא פלא שכעבור 4 שנים נמכר ב20 אלף שקל.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לבראבו יש כל מיני מחלות כמו כל רכב איטלקי, בעיה בבורר המצבים במערכת המיזוג, גיר רובוטי "מיושן" שדורש תחזוקה והחלפת חלקים מסביב וכמובן פלסטיקה שלא מזדקנת יפה.

אני מתרשם שכמו השכן שלך, יש לא מעט אנשים ש"אוספים" פיאטים כאלו. גם לי יש חבר כזה... 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...