Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב-15 אלף "צרות של אחרים", האומנם?!

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הקונטיננטל שהגיעו על הסטוניק פשוט התפוררו.  גם למותגים גדולים יש צמיגים פחות מוצלחים. 

צמיג יקר מאוד שלא שרד שנתיים 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 26.9.2025 בשעה 12:39, DAHUJI כתב:

מ

בהן צדק שאין לכם מושג כמה כואב לי לקרוא את זה... זה ממש תכנון "להתיישנות" ולשים בולבול על הלקוחות בצורה שמרתיחה את הדם.

יכלו לייצר פאנלים LED או איזשהוא רכיב LED "פנסי" שניתן להחליף אותו או כל דבר אחר שמתחלף ופתרון שיכול לספק את הסחורה שהוא לא נורה.

אני לא מבין למה יצרני המכוניות מתנהגים ככה.

אם בגלל פס LED שרוף/תקול, כשכל שאר הפנס ממש עובד ובסדר, אני אאלץ להחליף פנס שלם בעלות של אלפי שקלים מחוסר ברירה - אני לא אתקרב יותר ליצרן הזה. נקודה.

זה ממש נגד הלקוחות, לא פחות.

שב"ש ומועדים לשמחה

זכותך לכעוס,לגיטימי בהחלט אבל ככה זה אצל כולם

זכותך #2 גם להדיר רגליך מיצרן ספציפי,אבל לא ממש יעזור כי כל היצרנים "יישרו קו" בנושא

פעם הסתמכו על רכישת רכבים,היום מתכננים ומייצרים כל דבר שיעלה הון קטן להחליף,למה להחליף נורות\חלקים קטנים אם אפשר "להטמיע" אותם ליחידה\מודול כולו ואז להגדיל את הרווח במאות אחוזים?

להזכיר את הבדיחה הידועה שמוסך מורשה לא מתקן,רק מחליף :)

עולם כמנהגו נוהג,וכל עסק קטן כגדול (רובם לצערנו) מסתכל על האזרחים שקונים במיטב כספם,בתור ארנק מהלך על שתיים,וזהו.

• אהבתי 2

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני שעה, ezuf כתב:

להזכיר את הבדיחה הידועה שמוסך מורשה לא מתקן,רק מחליף

נכון כמעט בכל מוצר מודרני.
הרכבה רובוטית של מכלול ואז חיבור מכלולים. עבר הזמן שבו מרכיבים פנס לעשרה חלקים פריקים. מכלול הפנס מגיע לקו הייצור מוכן להרכבה , 3 ברגים/תפסים ומחבר לצמת חשמל. 

כמעט כל מוצר אלקטרוניקה בידורית היום הופך ל unserviceable , גם כמה מהמוצרים הלבנים. זה מחיר הקידמה. 
חומרה ״סגורה״ והשאר תוכנה. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רכב שני לבית אצלי אף פעם לא עובר את ה20000₪ מחזיק אותו 3 שנים מוכר ומתקדם לרכב אחר ולא עובר את אותו הסכום, לבנתיים כל הרכבים שהחלפתי נמכרו מהר לא הפסדתי עליהם כמעט כלום, את כולם קניתי רק רכבים במצב טוב למרות שהם ישנים ומכרתי אותם במצב טוב, אם אתה מטפל ברכב כמו שצריך לא צריכה להיות שום בעיה, רק הצעה שלי שאולי תכעיס כאן חלק מהחברים , אף פעם אל תקנה אירופאית ב15000₪ יש מצב שתצטרך להוציא עליה יותר

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

אחלה שיטה,הלוואי עליי

אבל צריך המון מזל בשביל למצוא משהו במצב ממש טוב,שלא צריך להשקיע בנוסף חצי מהקניה בשביל יישור קו

וזה גם פחות מתאים למשפחות,יותר מיועד למי שגר לבד נניח\זוגיות לפני המשפחה וכו' (רק לדעתי כן?)

• מבאס 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 40 דקות, ezuf כתב:

אחלה שיטה,הלוואי עליי

אבל צריך המון מזל בשביל למצוא משהו במצב ממש טוב,שלא צריך להשקיע בנוסף חצי מהקניה בשביל יישור קו

וזה גם פחות מתאים למשפחות,יותר מיועד למי שגר לבד נניח\זוגיות לפני המשפחה וכו' (רק לדעתי כן?)

כן. לא. לא.

לפני 44 דקות, ezuf כתב:

אחלה שיטה,הלוואי עליי

אחלה שיטה? - נכון. אחלה שיטה, פיננסית ומחושבת בהחלט. מקורקעת ומחוברת למציאות.

למה הלוואי עליך?... מה מונע ממך?

לפני 45 דקות, ezuf כתב:

מצב ממש ממש ממש ממש ממש טוב זה מאוד יחסי בחיים.

לא כזאת בעיה כל כך גדולה למצוא רכב משומש במחיר הזה, מתוחזק עם מסמכים, יד 2-3, ושלא חרש את כל הארץ ועשה אינסוף ק"מ.

ממש לא בעיה אם יודעים להתפשר ויודעים מה מחפשים.

צריך המון מזל? - לא. פשוט לעשות את הבדיקות הנאותות ולהיות מודע למסביב. רק להיות עירני ולנסות לעשות את הכי טוב שלך.

לקחת לבדיקה לפני. להבין מול מי אתה עומד ומי המוכר.

עושה רושם שמגיבי הפורום ממש מפחדים על חייהם מלקנות רכבים משומשים בעד 20,000-25,000 ש"ח נניח, כאילו כל רכב משומש בטווח המחיר הזה הוא בהכרח חתול בשק שהולך להתקלקל בוודאות ולעשות לבעלים העני/מחושב שלו את המוות, לשפוך מנוע מחרתיים, להפיל תיבת הילוכים מחר.

גוזמאות.

יישור קו של חצי מהקנייה? גם הגזמה פראית לא קשורה למציאות ורחוקה ממנה מזרח פרוע ממערב רגוע... יישור קו מקיף של בהגזמה 3,000-4,000 ש"ח וגם זה לא.

את הרכב שלי קניתי ב- 21,000 ש"ח, כשהוא היה בן 7 (מודל תחילת 2015 שנקנה בסוף 2021) ולא עשיתי יישור קו של חצי מהקנייה... כולה טיפול גדול והוא פיקס לגמרי.

ויש עוד המון דוגמאות אחרות לזה.

לפני 47 דקות, ezuf כתב:

באמת שממש לא... רכב בתקציב הזה הוא לא רק לסטודנטים ורווקים.

פחות מתאים למשפחות? - זה בדיוק העניין... משפחה תקציבאית מחושבת שיודעת מה חשוב לה, רכב שני זול וקטן, שמור ומתוחזק מאוד מתאים למשפחות תקציבאיות שלא חושבות שרכב חדש זה "פינוק" ומעדיפות לשמור את הכסף לדברים אחרים ששוים את זה יותר (נניח חסכונות או צריכה אחרת כלשהיא).

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 11.10.2025 בשעה 21:20, אורלנדו השמן כתב:

אף פעם אל תקנה אירופאית ב15000₪ יש מצב שתצטרך להוציא עליה יותר

יש דגמים ארופאיים עם גיר ידני ו/או מנועים טובים (לרוב אטמוספריים, אבל לא בהכרח) שיהיו סבבה, אבל צריך להבין ולהכיר כל דגם לגופו. ככל שהמכוניות יותר חדשות, ועומדות בתקני זיהום האוויר הדרקוניים, אז אני די מסכים. 

מאידך, לא כל דגם יפני או קוריאני הוא ערובה לתחזוקה זולה. יש דגמים ממש מחורבנים( הונדה סיוויק 1.0, דגמים שונים של ניסאן, מנועי ה-1.6 טורבו הזרקה ישירה של הקורא ים עם גירים רובוטיים יקרים לתחזוקה הם רק דוגמה)

• אהבתי 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 11.10.2025 בשעה 11:53, ezuf כתב:

להזכיר את הבדיחה הידועה שמוסך מורשה לא מתקן,רק מחליף

זו מציאות. זמן וכוח אדם עולה למוסך. חלק יקר עולה לך. 

גם לייצר חלק שמאגד כמה רכיבים יותר זול לייצור והרכבה. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 11.10.2025 בשעה 13:46, zaf כתב:

כמעט כל מוצר אלקטרוניקה בידורית היום הופך ל unserviceable , גם כמה מהמוצרים הלבנים. זה מחיר הקידמה. 
חומרה ״סגורה״ והשאר תוכנה. 

לא מדויק, בארה"ב הועברו חוקים (לא בטוח כי פדרלים, אולי מקומיים) הדורשים מהיצרן לאפשר ללקוח לתקן ולא רק להחליף.

נזכרתי, Right to Repair.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.10.2025 בשעה 07:13, Gauss כתב:

הם יתייבשו הרבה לפני.

האמת ששנה שעברה לפני הטסט החלטתי "להשקיע" ולשים צמיגים "איכותיים"-

הדבר היחיד שהיה בשלוף זה דאנלופ טורקי, 

היום אחרי שנה וחצי בלבד יבשים סדוקים 🙄

IMG_20251010_072012_913.thumb.jpg.471f895ddcaca89ea141fb7684f6498e.jpg

יחי ההבדל,לי יש פאלקן ze310 שהותקנו ברכב ביולי 2022 ב 165k ק"מ,כיום אני על 200k ק"מ

פלקאן ze310.jpeg

פורסם
לפני 13 דקות, mazda2011 כתב:

יחי ההבדל,לי יש פאלקן ze310 שהותקנו ברכב ביולי 2022 ב 165k ק"מ,כיום אני על 200k ק"מ

פלקאן ze310.jpeg

האמת שזו בדיוק הבחירה הבאה שלי להבא.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...