Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני 10K

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, אבל אלה הוצאותֶשפות״ש צריך להכניס לתחשיב.

אכן מבחינת תיקונים ההוצאות היו צנועות, כנראה פחות מהממוצע ברכב בגיל כזה.

אני גם לא מביא בחשבון חיסכון להחלפה בעוד כמה שנים, למרותֶשזה חלק מעלויות החזקת רכב.

מצד שני, לא קיזזתי עלויות תחב״צ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.9.2025 בשעה 09:15, sperial כתב:

הוצאה של 1000 ש״ח לחודש (ממוצע שנתי) תהיה נס.

במקרה של סיריון המדוברת. 

נרכשה לפני 7 שנים ב 17.000. 

נגיד עכשיו היא שווה 7000 (זה בערך מה שמבקשים ביד 2 על השנתון הזה)

ירידת ערך 10.000 ש"ח, נעגל ל 1500 בשנה.

ביטוח חובה וצד ג'  + רישוי, לא נהג צעיר/חדש - כ 5000 ש"ח בשנה. 

טיפול בסיסי 500 ש"ח בשנה. 

מנוע הגה כוח 700 ש"ח מחלק ב 7 כי הוחלף פעם אחת - 100. 

צמיגים הוחלפו פעם אחת, 1000 ש"ח לסט לא יקר אבל לא סיני - 150 בשנה. 

מסרק הגה 1500/7 - מעגל ל 200 בשנה.

שני מצברים, כל אחד 500 ש"ח - 150 בשנה. 

רפידות קדמיות הוחלפו פעם אחת - 500 ש"ח, 70 ש"ח בשנה. 

דרמים וסנדלי בלם אחוריים הוחלפו פעם אחת, 800 ש"ח להערכתי, 115 לשנה. 

בולמי זעזועום אחוריים, 2 מייסבי גלגל, רצעועת אביזרים, מצתים שהוחלפו פעמיים, שני תפוחי הגה, שתי גומיות הגה, כ 3 פילטרי אוויר, מגבים כ 3-4 פעמים, פנס אחורי אחד שקניתי משומש ב 200 ש"ח, מילוי גז למזגן פעמיים (200 ש"ח כל פעם), נורות שונות, כל זה ביחד בהערכה מקורבת 3000 ש"ח, מעגל כלפי מעלה ל 500 בשנה. 

שמן גיר לא החלפתי למרות שלא יזיק להחליף. 

דלק - האוטו נוסע כ 10.000 ק"מ בשנה, צריכת דלק 1 ל 11, 6700 בשנה לפי 7.5 ש"ח לליטר.

1500+5000+500+100+150+150+200+150+70+115+500+6700, זה יוצא 1260 ש"ח בחודש. 

בפועל עלה קצת פחות כי עיגלתי הכל כלפי מעלה, אבל נניח...

חיסכון לרכב חדש אני לא רואה לנכון להכניס לחישוב ההוצאות על רכב קיים, זה בכלל לא קשור.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 18:05, לומד לתקן כתב:

אני מחפש לרכוש רכב סופר מיני, לזוג בלי ילדים.

התקציב: 10,000 עם אופציה למתיחה קטנה.

אני חושב שמי שמחפש רכב ב 10K בפורום ייעוץ לרכישת רכב (ולא בפורום הטכני) קיבל פה תשובות לגבי רכישת רכב נוסע. כיף למי שיש מוסכניק/שיפוצניק/מומחה בתיקון רכבים והחלפת חלקים ככה בעיניים עצומות, אם זה המצב אז הוא קיבל פה דוגמאות. אני עדיין חושב שב 10K לרכב נוסע, זה מעט מידי.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@Buki רק אומר שאנחנו משחקים באותו מגרש של 1000-1500 ש"ח בחודש. ועם טיפה פחות מזל וידע הסכום עלול לגדול. גם טיפול שנתי  ב-5000 ש"ח לשנה זה אופטימי, כי פעם יש,פלגים ופעם טיימינג ופעם שמן גיר או נוזל קירור, בסה"כ מוסיף משהו.

אתה לא מחשב חיסכון להחלפת הרכב - אבל מחשב ירידת ערך. זה בדיוק אותו דבר, החיסכון שאני מציין זה חיסכון שנועד לקזז את ירידת הערך כדי לרכוש רכב בשווי דומה בעוד כמה שנים, כאשר יעלה צורך להחליף את הקיים.

חיסכון לשידרוג זה סיפור אחר, ואכן אינו שייך לעלויות החזקת רכב קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

רק אומר שאנחנו משחקים באותו מגרש של 1000-1500 ש"ח בחודש

אני לא בכל הודעה מנסה לסתור או להתווכח איתך, סה"כ הבאתי דוגמא מספירת שתומכת בזה שאיזור 1000-1500 ש"ח בחודש זה סכום מינימלי סביר  שצריך לקחת בחשבון, פחות מזה אני לא חושב שאפשר להשיג. יותר מזה - כן יכול להיות. 

במקום כל העבודות והתיקונים שעשית עצמאית, הצבתי מחירים, מה שלדעתי זה היה עולה במוסך. אז החישוב הזה לא כולל שום עבודות DIY. 

פורסם

בגדול אני מסכים איתך, גם בעצמי יצא לי לנסוע שנה ו-5 אלף קילומטר בצרפתיה בת 15 עם 220 אלף ונורת בדוק מנוע דולקת שקיבלתי במתנה, ולא היה איתה כלום. 

אבל תמיד מחשיד אותי ברכב ישן, שאתה קונה תקלות שמישהו אחר מסתיר, או תקלות שעתידות לבוא בקרוב מאוד. לפחות ככה אני חושב.

לי אישית יש רכב אמין, ואני גם מטפל בו בהתאם, ששווה סביב ה-10 אלף שקל. למה שאני ארצה למכור אותו? גם אם אני אחליט שבא לי רכב אחר, אני אשאיר אותו בתור רכב שני, כי פאק איט, למה לא? 

נגיד יש כאן בפורום מישהו שקנה וולוו מתוקתקת תמיד ממורשה עם 300 אלף קילומטר. שזה לכאורה מדהים, אבל תמיד יש התהיה, למה הוא מוכר עכשיו? למה לא למכור כשהרכב היה ב-270 אלף? בטח כשהרכב שווה 10% ממחירו כחדש, היה שווה ככה גם לפני שנתיים,  וגם ימשיך להיות כזה בשנים הקרובות. 

תמיד יש הסיכוי שדווקא ברגע זה הוא החליט שבא לו להתחדש מסיבות שאינן תחזוקה, אבל לך תדע. 

פורסם
לפני 11 שעות, davemustaine87 כתב:

לי אישית יש רכב אמין, ואני גם מטפל בו בהתאם, ששווה סביב ה-10 אלף שקל. למה שאני ארצה למכור אותו? גם אם אני אחליט שבא לי רכב אחר, אני אשאיר אותו בתור רכב שני, כי פאק איט, למה לא? 

דוגמא. 

בן אדם החזיר רכב ליסינג וקנה אוטו חדש. 

נסע בו 9 שנים. האוטו היה אמין ולא עשה שום בעיות, קילומטרז' ממוצע, לא הייתה שום סיבה להחליף אותו. 

האוטו היה כבר שווה 15-20 אלף שקל אבל כאמור תקין לגמרי ולא בעייתי בכלל. 

אפשר היה להמשיך לנסוע עוד 9 שנים אבל מתישהו מגיע הרצון לשדרג למשהו מודרני ועדכני יותר, הרכב הישן היה בטכנולוגיה של שנת 2010 בערך והרבה דברים השתנו מאז. 

הרכב הישן הזה עבר אלי. נסעתי בו קצת. לא היה לי מה לעשות איתו. נסיתי להציע לחברים ומכרים אבל אף אחד לא רצה אותו, זה היה רכב בסיסי פשוט עם גיר ידני. 

אז מכרתי אותו בשוק החופשי, איזה הגיון יש להשאיר אותו כרכב שני כשאין לו שום שימוש?

אולי זה לא המקרה הכי נפוץ אבל יש גם דברים כאלה.

רשמתי דוגמא אחת אבל היו לי לאורך השנים כמה מכוניות כאלה, מתישהו מגיעים לנקודה שרוצים להתקדם אפילו שיש לך רכב ב 10000 ש"ח סופר אמין ולא בעייתי, עדיין אתה מגיע לשלב שאתה פשוט רוצה משהו מתקדם יותר וברגע שזה מסתדר לך כלכלית אתה מוכר את הרכב האמין והמצויין שלך. כי לא בא לך יותר לנסוע במשהו מלפני 15 או 20 שנה אפילו שזה לא מתקלקל וזול לאחזקה.

שוב פעם אני בשום מקרה לא אומר שזה התסריט הנפוץ. רק אומר שיש גם מכוניות כאלה. 

• מעניין 1

פורסם

מעניין... 

90 מהסביבה הקרובה אליי, זה או שאנשים שקונים רכב חדש/כמעט חדש ומחזיקים אותו 3-5 שנים ומוכרים בשביל להתחדש, או כאלה שקונים ומחזיקים אותו עד המוות(עד המוות= עד מתי שמתחיל להכנס תדיר יותר למוסך), 

פורסם

אמנם פתחתי את השרשור כי אחי מעוניין ברכב.

אבל, אני עם פורטה 2012. נקנתה ב15k.

אין לי יכולת להחזיק 2 רכבים! והפורטה שלי אכן מפורסמת ביד 2

כי מתחשק לי להתקדם ולהשתדרג.

אז בוקי צודק במקרה שלי.

אמנם אני מבין את מי שנשאר עם הרכב עד המוות,

כי זה סיוט למכור ולקנות.

פורסם

אז תדכא קצת את החשק - ותחסוך עוד כסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...