Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים התחילו להופיע תולעים בבית. אחת מצאתי בסלון ליד קערת האוכל של הכלב. אחת בסל כביסה. אשתי דיווחה על תולעים בחסה שהיתה במקרר (מגיעה בארגז מאחד החקלאים שמשווקים ישירות).

תולעים ירוקות קצרות.  מישהו מזהה? צריך לנקוט בפעולה כלשהי?

IMG_0358.jpeg

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ChatGPT:

The insect in your photo appears to be a caterpillar, which is the larval stage of a moth or butterfly. Based on its green coloration, segmented body, and overall appearance, it could be a common species like:

• Sawfly larvae (which look like caterpillars but are actually related to wasps)
  • Moth caterpillars like those of the Looper moth, Cutworms, or Armyworms
  • Silkworms or Hornworms, depending on your region

🔍 Is it dangerous?

Generally, most caterpillars are harmless to humans, but some can cause mild to serious skin irritation or allergic reactions due to uricating hairs or toxins.

⚠️ Caution: Avoid touching it with bare hands until properly identified. Some species (e.g., saddleback caterpillars or puss moth larvae) can sting.

🧹 How to Get Rid of It:

1. Manual removal: If there are only a few, use gloves or tweezers to pick them up and dispose of them outside, away from your plants.
  2. Check nearby plants: Look for eggs or more larvae on leaves, especially underneath them.
  3. Natural remedies:
    • Neem oil spray
    • Bacillus thuringiensis (Bt) – a natural bacterium that targets caterpillars
  4.  
  5. Encourage predators: Birds, parasitic wasps, and beneficial insects can help control populations.
  6. Physical barriers: Use fine mesh or netting around plants to keep them off.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

לא. מבחינתו זה כנראה זחל של עש או צרעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי גוגל זה זחל של עש שנקרא אגרוטיס השורשים.

אם אתה לא חקלאי, אין לך ממה לדאוג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

אם אתה לא חקלאי

מעניין.

יש מצב שהתגנב לפה בקרטונים של החקלאי שעושה לנו משלוח שבועי. זה מסביר גם את התולעים שנמצאו בחסה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה שחלקאי שמוכר לך את הירקות יש בעיית מזיקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

חבר, זו לא תולעת, זה זחל (אני ביולוג, אבל אני לא אנטומולוג).

כנראה של עש כלשהוא (עש זה פרפר).

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

צריך לנקוט בפעולה כלשהי?

ליתר ביטחון - תעשה סיבוב על המזווה שלך ותבדוק שהכל (אורז וקטניות וכו') סגור ואטום ואין גישה למזיקים.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אחת מצאתי בסלון ליד קערת האוכל של הכלב

ליתר ביטחון - תגביה את צלחת האוכל של הכלב על איזה משהו בגובה של נניח 5 ס"מ מהרצפה לסביבות שבוע.

שים לב שהכופתאות שלו נקיות ממזיקים גם בקערת האוכל וגם בשק האוכל עצמו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

שהתגנב לפה בקרטונים של החקלאי

אני הייתי שולח את התמונה לחקלאי, לראות מה יש לו להגיד.

פורסם

מאד דומה לזחל של עש.

תקווה שזה לא עש המזון, יעשה לכם שמות במזווה.

כאמצעי זהירות הייתי מעביר את המוצרים היבשים לכלים אטומים היטב, ובודק אם הם כבר לא נגועים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ככל הנראה מדובר בפרודניה

מזיק מאד נפוץ שתוקף צמחים.

אוהב עלים. כנראה הגיע אצלך מהחסה.

אם יש גידולים בגינה - לבדוק שם.

בד"כ מסווה את עצמו כצבע הצמח שתוקף (לרוב ירוק).

הכח שלו הוא במספרים.

אפשר לגגל ולראות מה ניתן לעשות, אבל הוא בלתי מזיק לחיות.

בקיצור, אם זה זה, אין צורך לדאוג - הוא לא יתחיל לאכול את העץ וכאלה.

אבל ,אם יש לך גידולים בגינה, צריך לשמור.

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...