Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב בודי (BCM) תקול - פולקסווגן פולו 2014

HaimO
מעבר לפיתרון נפתר ע"י סולל הדרך,

פוסטים מומלצים

כבר שכחתי שתיקנתי.. כבר שנה רביעית עם הרכב

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לא רון ולא אופיר יוכלו לעזור לך. BCM זה רכיב מרכזי ועדין, והם לא מתעסקים בדברים כאלה. אני בספק גם אם T.G יסכימו.

הבן אדם היחיד שאולי יוכל לעזור לך זה הדר מסדנת "Hi-LED" בכפר סבא. בהצלחה.

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, Fraysa כתב:

לא רון ולא אופיר יוכלו לעזור לך. BCM זה רכיב מרכזי ועדין, והם לא מתעסקים בדברים כאלה. אני בספק גם אם T.G יסכימו.

הבן אדם היחיד שאולי יוכל לעזור לך זה הדר מסדנת "Hi-LED" בכפר סבא. בהצלחה.

היי.

למען האמת רון תחילה הציע לי עזרה - ואמר שיש לו את היכולת לקודד מחשב חדש ויש לו קשר ליצרן. אמר כי הוא לא יכול להבטיח במאת האחוזים שזאת התקלה, אבל זה הכיוון הכי טוב שיש לו. כעבור כחודש, כשחזרתי אליו, די התחמק, כמו שתיארתי. מאכזב ולא ברור, בטח כמי שהיה לקוח (מזדמן) שלו מספר פעמים, אבל זו זכותו וזו כבר היסטוריה. מה אני חושב על זה - אשאיר לעצמי.

אני אבדוק מול הסדנא שציינת. תודה!

עריכה אחרונה על ידי HaimO
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאחד שמסתכל מהצד-בזמנו רון בא לקראתך, אחרי חודש לא הסתדרלו לקבל את הרכב, היה עסוק או במחשבה שנייה לא משתלם לו. זה קורה לרבים כל יום , אל תקח את זה אישית, תתקדם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, ד ו ד כתב:

כאחד שמסתכל מהצד-בזמנו רון בא לקראתך, אחרי חודש לא הסתדרלו לקבל את הרכב, היה עסוק או במחשבה שנייה לא משתלם לו. זה קורה לרבים כל יום , אל תקח את זה אישית, תתקדם.

היי. אני לא ממש מבין את מה שכתבת, בפרט מה זה אומר שהאיש ״בא לקראתי״. אם התפספס - כמובן ששילמתי כסף טוב עבור הבדיקה במוסך, בהתאם למחיר שהתבקש.

כך או אחרת, כמו שכתבתי, זה לא רלוונטי ואני מחפש פיתרון לתקלה. תודה על ההתייחסות!🙏

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.6.2025 בשעה 20:26, HaimO כתב:

לאחר שהרכב היה במוסך רון אוחנה, ולאחר חפירה (השקיע זמן), לא נמצאה כל תקלת חשמל. לפי רון ככה״נ מדיבר במחשב בודי תקול. 

עם זאת, רון לאכזבתי די משך אותי, ובמספר שיחות טלפון אליו הראה שלא ממש מעוניין להחליף את מחשב הבודי (דבר שמצריך, מלבד הזמנת מחשב חדש, גם קידוד של המחשב לרכב - מה שמצריך כשלעצמו קשר ישיר ליצרן) - ואמר לי לחפש מוסך אחר. מצאתי את עצמי ״רודף״ אחרי רון, שכל פעם פוטר אותי בתירוצים שונים ״דבר איתי תחילת שבוע״ וכולי ובקיצור - התנהלות לא רצינית. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• פיתרון

אני חושב שבנסיבות מורכבות הקידוד, טכנית הכי נכון לנסות לתקן את המחשב. אין בעיה עם תיקון והוא אמור לשרוד לנצח. הבעיה היא הפגיעה באיטום היחידה. את זה קשה להחזיר למב מקורי.

אני הייתי הולך על תיקון

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, HaimO כתב:

היי.

למען האמת רון תחילה הציע לי עזרה - ואמר שיש לו את היכולת לקודד מחשב חדש ויש לו קשר ליצרן. אמר כי הוא לא יכול להבטיח במאת האחוזים שזאת התקלה, אבל זה הכיוון הכי טוב שיש לו. כעבור כחודש, כשחזרתי אליו, די התחמק, כמו שתיארתי. מאכזב ולא ברור, בטח כמי שהיה לקוח (מזדמן) שלו מספר פעמים, אבל זו זכותו וזו כבר היסטוריה. מה אני חושב על זה - אשאיר לעצמי.

אני אבדוק מול הסדנא שציינת. תודה!

לא צריך ״קשר ליצרן״ (מה שרון מתכוון אליו הוא ODIS, שהיא תוכנת הדיאגנוסטיקה הרשמית של הקונצרן). אפשר לקודד BCM עם כלים כמו VCDS/OBD11, שהם כלים שזמינים לצרכן הפשוט בעלות של כמה מאות דולרים (ושווה להחזיק אותם אם יש לך רכב של קונצרן פולקסווגן). מה שכן, בגלל שה-BCM הוא רכיב מאוד מרכזי ברכבים הללו, נדרש לנקוט בהרבה אמצעי זהירות ולגבות את הקידוד שלו בצורה מלאה כדי להעביר אותו ל-BCM החדש.

זה לא תהליך סופר מורכב, אך די סזיפי, לכן המלצתי לך על הדר שמתעסק בזה כבר מעל 10 שנים ובפרט בתקלות מהסוג הזה.

למוסכים כמו ״מוסך רון״, שלדעתי נחשב למוסך הפרטי הכי גדול בארץ, אין תמיד פנאי להתעסק בתקלות מהסוג הזה. זה לא שהם לא רוצים, אך מרבית האנשים שמגיעים אליהם מתעסקים עם דברים שגרתיים כמו טיפולים שוטפים והעובדים מגויסים לטובת זה. כנראה שבאת אליו בזמן שהיה עומס, ואם הוא יוציא את אחד העובדים שלו שעובד על תקלות שוטפות להתעסק עם תקלה כזו שמצריכה יותר פנאי, זה יגרור לו הפסד וזה לא משתלם לו. לשמחתך יש חלופות כמו שציינתי.

נשמח שתעדכן בהתפתחויות. 

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Fraysa כתב:

לא צריך ״קשר ליצרן״ (מה שרון מתכוון אליו הוא ODIS, שהיא תוכנת הדיאגנוסטיקה הרשמית של הקונצרן). אפשר לקודד BCM עם כלים כמו VCDS/OBD11, שהם כלים שזמינים לצרכן הפשוט בעלות של כמה מאות דולרים (ושווה להחזיק אותם אם יש לך רכב של קונצרן פולקסווגן). מה שכן, בגלל שה-BCM הוא רכיב מאוד מרכזי ברכבים הללו, נדרש לנקוט בהרבה אמצעי זהירות ולגבות את הקידוד שלו בצורה מלאה כדי להעביר אותו ל-BCM החדש.

זה לא תהליך סופר מורכב, אך די סזיפי, לכן המלצתי לך על הדר שמתעסק בזה כבר מעל 10 שנים ובפרט בתקלות מהסוג הזה.

למוסכים כמו ״מוסך רון״, שלדעתי נחשב למוסך הפרטי הכי גדול בארץ, אין תמיד פנאי להתעסק בתקלות מהסוג הזה. זה לא שהם לא רוצים, אך מרבית האנשים שמגיעים אליהם מתעסקים עם דברים שגרתיים כמו טיפולים שוטפים והעובדים מגויסים לטובת זה. כנראה שבאת אליו בזמן שהיה עומס, ואם הוא יוציא את אחד העובדים שלו שעובד על תקלות שוטפות להתעסק עם תקלה כזו שמצריכה יותר פנאי, זה יגרור לו הפסד וזה לא משתלם לו. לשמחתך יש חלופות כמו שציינתי.

נשמח שתעדכן בהתפתחויות. 

תודה. דיברתי עם הדר ואני אגיע אליו לקבל הצעת מחיר 🙏

במקביל אבדוק את אפשרות התיקון ואשווה עלויות. רק צריך למצוא זמן לכ זה 🤦🏾‍♂️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.6.2025 בשעה 14:30, Fraysa כתב:

בלא מעט שנים שאני קורא פה, לא פעם ולא פעמים קראתי על מוסך רון שלא רוצה לקחת עבודות שדורשות ממנו לצאת מהקופסא
הכי קל להחליף פילטרים ושמן, שם הכסף הגדול והרווח על העבודה והחלקים, אני מבין את זה ועדיין מהיותך מוביל בתחום, גם מקרים קיצוניים שאין בהם רווח קל או רווח בכלל, אני חושב שצריך היה לקחת ולעזור ללקוחות.
דעתי האישית.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

בלא מעט שנים שאני קורא פה, לא פעם ולא פעמים קראתי על מוסך רון שלא רוצה לקחת עבודות שדורשות ממנו לצאת מהקופסא
הכי קל להחליף פילטרים ושמן, שם הכסף הגדול והרווח על העבודה והחלקים, אני מבין את זה ועדיין מהיותך מוביל בתחום, גם מקרים קיצוניים שאין בהם רווח קל או רווח בכלל, אני חושב שצריך היה לקחת ולעזור ללקוחות.
דעתי האישית.

תודה על התגובה.

אני פחות רוצה להיכנס לגופו של אדם, זכותו של בעל מקצוע לא לקבל עבודה. אני מכיר את רון אוחנה מתקלות קודמות שתיקנתי אצלו לאורך השנים. בסוף מדובר באיש מקצועי.

מה שכתבתי ומה שהתכוונתי אליו - שאולי לא הצלחתי להעביר - היה כי אחרי בדיקה (מעמיקה שערך),  רון אמר  שההשערה הטובה ביותר שלו היא שזה אותו מחשב בודי, ושאם ארצה יוכל לפתור עבורי את התקלה. עם זאת, לאחר תקופה של כמה שבועות, כשביקשתי לחזור ולתקן, כולל ״לקחת את הסיכון״ שבסוף יתברר שזו לא התקלה ולשאת בעלות התיקון, פחות קיבלתי מענה. לכך התכוונתי כשאמרתי שזה היה מבאס ופחות רציני. אבל, כאמור, זכותו של בעל מקצוע לא לקחת עבודה. התחושות שלי לגבי זה פחות רלוונטיות, והן שלי. מניח שסתם רציתי להציף אותן, בין היתר מתוך תסכול מתמשך ורחב יותר שאני חווה סביב כל הסיפור הזה. בסוף אני זקוק לפיתרון מקדם, והחבר׳ה שהגיבו נתנו לי כיוונים משמעותיים ואני מודה על כך (רק שהמלחמה שפרצה שיבשה את התכניות שלי אבל זה באמת באמת שטויות לעומת מה שקורה בחוץ. מה שחשוב הוא שהמלחמה הזאת תיגמר ושכולם יחזרו לביתם בשלום 🤞🏽)

מבטיח לשוב ולעדכן !!

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

ועדיין מהיותך מוביל בתחום, גם מקרים קיצוניים שאין בהם רווח קל או רווח בכלל, אני חושב שצריך היה לקחת ולעזור ללקוחות.

עסק זה לא מלכ"ר, ולא נראה שפות"ש עונה על הדרישות שבגינן בעל עסק יצא מגדרו לעזור לו כמו למשל מצב כלכלי, גיל, מצב גופני וכו'. בנוסף הוא לא לקוח קבוע, הוא לא קיבל מיד את ההצעה הראשונית שכנראה הייתה נדיבה ובעל העסק בחר לחזור בה כתוצאה ממשיכת הזמן/שינוי נסיבות. על זה נאמר "you snooze you lose".  זכותו של בעל העסק להתעסק במה שרווחי לו ולא להכנס להרפתקאות שבהן אינו מתוגמל כלכלית. אם ינסה לרצות את כולם, ועוד בישראל, הוא באמת יהפוך למלכ"ר. ואני לא מכיר את רון, מוסך רון, מעולם לא טיפלתי שם ואפילו לא יודע איפה יושב. נתקלתי בשמו רק בפורום.

לא מכיר את מחשבי ה BCM הספציפיים ב VAG, אבל לא הבנתי מה הבעיה למשוך את התוכנה מהישן ולהתקין בחדש או משומש.

בכל רכב אחר זה אפשרי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שעסק הוא לא מלכ"ר
מוסך רון הוא כמו מוסך מרום (מורשה קיה בהרצליה)
לפני 25  שנים היה מוסך קטן ועזוב מורשה דייהטסו וסאנגיונג, היו להוטים להכניס עבודה, היה יחס אישי, היו מחירים תחרותיים, היו פתרונות יצרתיים (היו לי רעידות שלא נפתרו במהירות 80 קמש ברקסטון) הפכו עולמות לפתור את הבעיה.
היום... לא סופרים אף אחד ממטר, יש תור של 30 רכבים מחוץ למוסך לטיפולים, את מי זה מעניין שם להתעמק בבעיות.
זה מה שקורה למוסכים הקטנים, כשהם הופכים לגדולים.
חלק מהשם הטוב הוא לצאת מהקופסא כשצריך ולהפוך עולמות, גם אם זה לא הכי כלכלי. זו דעתי.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.6.2025 בשעה 14:06, סולל הדרך כתב:

הבעיה היא הפגיעה באיטום היחידה. את זה קשה להחזיר למב מקורי.

לוקחים סיליקון לאיטום אלקטרוניקה, מורחים באותו במקום האטם שנהרס, והכל טוב. זה לא שבמפעל התהליך שונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...