Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב בודי (BCM) תקול - פולקסווגן פולו 2014

HaimO
מעבר לפיתרון נפתר ע"י סולל הדרך,

פוסטים מומלצים

בתאריך 19.6.2025 בשעה 00:14, נירו72 כתב:

לדעתי כל מעבדת אלקטרוניקה רצינית יכולה לעלות על הבעיה. לתקן לא בטוח, תלוי מה הבעיה. חלק מהרכיבים מן הסתם יחודיים לתחום הרכב, ולדגם/יצרן עצמו אבל מניח שאפשר להזמין. כבר פירקתי פעם bcm ותיקנתי ואף הזמנתי רכיב.

שטויות יפות.מת על הדוגמאות של רכיבים משנת 2006 מול מה שיש היום ברכבים...מבחינתכם הזמן נעצר חחח.נכון אלרטרוניקה זה אותה אלקטרוניקה, אבל מה שקורה ברמת רכיבים, זה עולם אחר, איך בכלל לעשות בדיקה מעבר למשהו מובהק, רכיב שרוף/מקצר שרואים מתחת למיקרוסקופ...ועוד לא דיברנו על הצפנות !
שום מעבדה רצינית קודם כל לא יעשה שום בדיקה לכל לקוח, הרציניים עובדים רק עם מוסכים, ואם כן יסכימו זה במחיר שחיטה...ולרוב מי שכן מסוגל לעשות בדיקה הוא ירצה את הרכב עצמו ולא רק את ה"מחשב".

לפני 23 שעות, HaimO כתב:

בחצי השנה האחרונה הייתי אצל 7 מוסכניקים שונים !!! אצל חלקם יותר מפעם או פעמיים... 3 לא ידעו מה התקלה, 4 מהם אמרו לי שזה המחשב בודי ושידוע שברכב הזה יש בעיה איתו. 

סטטיסטיקה זה משהו מטעטעה, יכולת לבקר גם אצל 100 מוסכניקים ולהגיע לאותה תוצאה, רק מתוסכל פי כמה...מנגד אם היית נופל על חשמלאי אמיתי שיש לו רצון, תשוקה, כלים וחומר טכני רפרנס רלוונטי, היה פותר לך בפעם הראשונה , ולא היית מעריך אותו מספיק, איזה תסבוכת פתר לך.
כל המוסכים שהיית זה לא רפרנס לכלום, זה רק "מיתוג" שהקהל נהר בעקבות זה, יש להם שפע של עבודה בשוטף בדברים רווחיים, גם מוסך מורשה ינפנף אותך גם אם תרצה לתת להם "סכומים יפים"...בדיקת קצר/קורוזיה/חוסר הארקה/מינוס או הפרעות תקשורת זאת פאקינג עבודה סזיפית ואומנות שיש מחסור אדיר באנשים כאלו! אלו לא בדיקות פשוטות עם טסטרייט/פיוזים/חוטים או שקעים שרופים מול העיניין...זה מצריך "איבר בריא" בין האוזניים, ומידע טכני והרבההההה סבלנות...ואז בודקים רציפות וחושפים צמת חוטים ועושים בדיקות אמיתיות, כולל של כל רכיב שמתקשר איתו, כל אחד והטכניקה שלו!

t-1.thumb.png.b8875a191ee1100df76979e1c05a7a44.png

בחומר עזר ששלחתי לך, יש לך פירוט של PINOUT מדוייק של מחשב באדי, כדי לעשות את כל זה...אז בוא נגיד אתה צריך רק למצוא את ה"שף העממי" ולא את "המסעדת גורמה" שאתה ממשיך לחפש, המצרכים אלייך !!
זאת לא פיזיקה קוונטית, פאקינג מכונית מיושנת ששוב פעם חוזר, אפשר לעשות בו הכל (להבדיל ממכוניות החדשות של היום, שכל הזמן חוסמים אותנו בכל מני רמות), לא צריך שום מחשב בודי חדש באלפי שקלים כדאי לשלול או לאמת תקלה בו, לא אכנס להסברים כי ממילה לא תבין 100% מה שאכתוב, פשוט עד עכשיו היית במוסכים שחירטטו אותך, וחלקם היו ישירים ואמרו בלי בושה שזה גדול אלייהם.

בקיצור ממילה חיים בתקופה מוזרה, כמו שלא יהיה לך זמן למצוא חשמלאי נורמלי, גם לא ניראה לי יגנבו לך את הרכב שלך, עדיף לחשוב "מחוץ לקופסא" ולהעמיד במקום "פוטנציאלי" שההדף יעשה את העבודה ומס רכוש יתחשבן איתך :cool:

הנה עוד קצת "מצרכים", ובזה סיימנו, אין לנו יכולת לאבחן דרך "כדור בדולח", ולעזור מעבר לזה, ולקבוע האם באמת מחשב BCM התפגר או קצר שלא מזהים.

CENTRAL LOCKING LHD, WITH BATTERY IN ENGINE COMPARTMENT.pdf

Grounding Points.pdf

העיקר הבריאות ושמור על עצמך...זה עדיין "חפץ"

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

שטויות יפות.מת על הדוגמאות של רכיבים משנת 2006 מול מה שיש היום ברכבים...מבחינתכם הזמן נעצר חחח

לא נעים לי להפריע לך באמצע מופע הרברבנות והתעופה העצמית המרהיבה, אבל לפות"ש יש רכב 2014 שגם אתה כותב בהמשך שניתן לעשות בו הכל. אולי חוץ מתעופה עצמית ושחצנות שאין לי מושג מה עומד מאחוריהם כי לשלוח קבצים כל אחד יכול, גם תתרום משהו לפות"ש לפתרון הבעיה מלבד שליחת קבצים שלא עוזר בכלום.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי שמח  ++ , להיות מקצוען ותורם כמו @קיורטוש אוטומוטיב ולקבל תגובות כמו בהודעה של @נירו72 מעלי. בואו נתרכז כמתחייב בפורום, כפי שהוא מוגדר , טכני  אחזקה וטיפולים .

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, ד ו ד כתב:

הייתי שמח  ++ , להיות מקצוען ותורם כמו @קיורטוש אוטומוטיב ולקבל תגובות כמו בהודעה של @נירו72 מעלי. בואו נתרכז כמתחייב בפורום, כפי שהוא מוגדר , טכני  אחזקה וטיפולים .

היי תודה לכולכם על הרצון לסייע! מעריך כל אחד ואחד שמביע דעתו כאן, בדרכו שלו.
לגמרי לקחתי מכן כמה קצוות חוטים (דימוי משעשע...) שאלך איתם בניסיון לפתור את הבעיה הנוראית הזאת.

לגופם של דברים רק אחזור ואדגיש שאת הרכב בדק באופן יסודי חשמלאי (במוסך של רון אוחנה, כפי שתיארתי). הרכב היה במוסך יומיים וחצי. לכן אני אנסה לקדם בדיקה של מחשב בודי - למרות שאני עדיין לא משוכנע שזה בהכרח מקור התקלה. חושב שתחילה אנסה לבדוק אצל ה״מחוון״ כמו שהומלץ, כבר יצרתי איתם קשר אבל בגלל המלחמה הם לא עבדו, וגם לי לא היה נוח להתנייד  לשם בתקופה הזאת. אם לא ימצאו שהבעיה היא במחשב או אם לחילופין יגידו שצריך להחליף מחשב, אני אחזור לחשמלאי, כאשר החלפת מחשב תהיה מוצא אחרון. 

עריכה אחרונה על ידי HaimO
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, ד ו ד כתב:

בינתיים הוא לא תרם כלום לפות"ש, רק יושב ומתנשא בלי סוף. יכל להציע לו להגיע אליו אם הוא כזה מקצועי ומומחה מתחום הרכב במקום לבלבל ת'מוח.

אותי לימדו קודם תהיה בן אדם, אח"כ דברים אחרים. מכיר והכרתי בחיי אנשים קצת יותר מוצלחים ותורמים מחשמלאי רכב שעם כל הכבוד רופא מנתח זה לא, ושומרים על כבוד וצניעות. לא מתחבר לסגנון המקטין שלו, שזה מתאים לסוג מסוים של אנשים שפחות מתחבר אליהם.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@נירו72  , אני בניגוד אליך יודע כאחד מהתחום ש  @קיורטוש אוטומוטיב  בהופעות המעטות שלו תרם משמעותית , כולל בשירשור הזה. ה-הבעיה שרוב הקוראים את החומר שהוא מצרף פשוט לא מבינים בו דבר וחצי דבר . חשוב להבין שלעיתים חומר כזה שהוא צירף מורידים  מרשת לעיתים בעלות לא מבוטלת שלרבים אין נגישות כזו לחומר הכרחי לאיתור התקלה.

בוא נדבר טכנולוגיה ולא פסיכולוגיה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, ד ו ד כתב:

@נירו72  , אני בניגוד אליך יודע כאחד מהתחום ש  @קיורטוש אוטומוטיב  בהופעות המעטות שלו תרם משמעותית , כולל בשירשור הזה. ה-הבעיה שרוב הקוראים את החומר שהוא מצרף פשוט לא מבינים דבר וחצי דבר , שלא לומר שלעיתים חומר כזה אפשר להוריד ברשת בעלות לא מבוטלת.

בוא נדבר טכנולוגיה ולא פסיכולוגיה.

נדבר טכנית נטו. בכיף. קודם כל פה בפורום יש לא מעט שידעו לקרוא ולהבין מה שמצרף ואף להתחבר לאותו מידע בלעדיו. כמו שזה נראה זה מתוך  תוכנה של vag הוא לא היחיד בעולם שמחזיק תוכנת יצרן או אוטודטה וכו'.

בפועל  איך תרם לפות"ש? מה יעשה הפות"ש שהוא לא חשמלאי רכב במקצועו עם החומר ובעיה שאנשי מקצוע שעוסקים בזה יום יום לא מצליחים? פתרון נראה כך: "ממליץ לך חשמלאי x  הוא תותח יעלה לך על הבעיה." או "אפשר להתחיל בהחלפת  bcm משומש ולהעתיק תוכנה מהישן לחדש." ואפילו יותר קל הוא איש מקצוע, בכיף, מפרגן, למה שלא יציע לפות"ש שיבוא אליו ויעזור לו בתשלום כמובן?

לבוא לספר כמה אתה גאון על שכולם טיפשים לידו ואף אחד לא יבין את הצפנים הנסתרים לא ממש מקדם במשהו.

דרך אגב, בתוכנת יצרן עם הציוד המקורי אפשר לעלות על הכל ודי מהר יחסית. כל תקלה שנפתרה במוסך מורשה בעולם נכנסת לתוכנה, עם האופציות והסבר כמו לטמבל מה לעשות ואיך מ א' ועד ת'. הבעיה זה שבמוסכים או שאנשי המקצוע ברמה נמוכה או עצלנים או שלא רוצים להשקיע בבדיקה מעמיקה. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, נירו72 כתב:

נדבר טכנית נטו. בכיף. קודם כל פה בפורום יש לא מעט שידעו לקרוא ולהבין מה שמצרף ואף להתחבר לאותו מידע בלעדיו. כמו שזה נראה זה מתוך  תוכנה של vag הוא לא היחיד בעולם שמחזיק תוכנת יצרן או אוטודטה וכו'.

בפועל  איך תרם לפות"ש? מה יעשה הפות"ש שהוא לא חשמלאי רכב במקצועו עם החומר ובעיה שאנשי מקצוע שעוסקים בזה יום יום לא מצליחים? פתרון נראה כך: "ממליץ לך חשמלאי x  הוא תותח יעלה לך על הבעיה." או "אפשר להתחיל בהחלפת  bcm משומש ולהעתיק תוכנה מהישן לחדש." ואפילו יותר קל הוא איש מקצוע, בכיף, מפרגן, למה שלא יציע לפות"ש שיבוא אליו ויעזור לו בתשלום כמובן?

לבוא לספר כמה אתה גאון על שכולם טיפשים לידו ואף אחד לא יבין את הצפנים הנסתרים לא ממש מקדם במשהו.

דרך אגב, בתוכנת יצרן עם הציוד המקורי אפשר לעלות על הכל ודי מהר יחסית. כל תקלה שנפתרה במוסך מורשה בעולם נכנסת לתוכנה, עם האופציות והסבר כמו לטמבל מה לעשות ואיך מ א' ועד ת'. הבעיה זה שבמוסכים או שאנשי המקצוע ברמה נמוכה או עצלנים או שלא רוצים להשקיע בבדיקה מעמיקה. 

היי, בהתייחס לסיפא של דברייך, רק לציין בביקור שלי במוסך רון, רון אמר מפורשות שמעולם לא נתקל בתקלה כמו שלי, כל שאין לו ידע קודם בהקשר הספציפי. כמובן שסריקת תקלות במקרה לא העלתה דבר מקדם בצורה ממוקדת וקונקרטית.

תודה 🙏

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, HaimO כתב:

חושב שתחילה אנסה לבדוק אצל ה״מחוון״ כמו שהומלץ, כבר יצרתי איתם קשר אבל בגלל המלחמה הם לא עבדו, וגם לי לא היה נוח להתנייד  לשם בתקופה הזאת. אם לא ימצאו שהבעיה היא במחשב או אם לחילופין יגידו שצריך להחליף מחשב, אני אחזור לחשמלאי, כאשר החלפת מחשב תהיה מוצא אחרון. 

לדעתי אתה מבזבז את זמנך. כפי שציינתי, אם תיצור קשר עם הדר מ-HI-LED בכפר סבא, אני בטוח שהוא יפתור את הבעיה שלך. חבל שאתה ממשיך להתעקש ללכת לבתי עסק גנריים שלא מכירים את הרכבים האלה.

אני מפסיק להגיב כאן, נראה שזה די תקוע. שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, HaimO כתב:

היי, בהתייחס לסיפא של דברייך, רק לציין בביקור שלי במוסך רון, רון אמר מפורשות שמעולם לא נתקל בתקלה כמו שלי, כל שאין לו ידע קודם בהקשר הספציפי. כמובן שסריקת תקלות במקרה לא העלתה דבר מקדם בצורה ממוקדת וקונקרטית.

תודה 🙏

אני באמת לא מכיר את רון ומוסך רון מלבד ההמלצות בפורום, ואולי טועה אבל המומחיות שלו היא לא מכוניות צרפתיות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, נירו72 כתב:

קיורטוש אכן מתנשא בחלק מהודעותיו (במיוחד זו המכוונת אליך) שלא לצורך. אך גם אתה מגזים בטענות שלא תורם שום דבר לדיון ו/או לפות"ש. המידע שהוא שלח מאוד רלוונטי, ומסביר בדיוק מה צריך לעשות - לאדם שמבין.

אם אין לו המלצה על איש מקצוע ספציפי שיכול לבצע את העבודה, עדיין יכול להיות מאוד רלוונטי להסביר מה הפעולה שיש לבצע, במיוחד כשפות"ש אובד עצות ומרגיש שבעלי המקצוע פשוט לא יודעים איך לעזור לו.

להחליף BCM, לפי הערכתו של קיורטוש, זה בדיוק מה שלא צריך לעשות במקרה הזה (כי לדעתו הבעיה ברכיב שמחובר אליו, ולא ב-BCM עצמו), אז למה שימליץ על זה?

ולהציע שיגיע אליו לאבחון ותיקון - הוא לא עובד עם אנשים פרטיים, וממש לא מחוייב לעשות את זה. אין מה לכעוס עליו שלא מציע את זה כאפשרות.

מה שכן - אני מסכים עם האמירה שלך לגבי מוסכים מורשים, לפחות פוטנציאלית (זה סה"כ תלוי על איזה מוסך נופלים - גם במורשים יש טחמנים שיחליפו חצי רכב במקום לפתור את הבעיה כמו שצריך). פות"ש צריך לחפש חשמלאי שהוא יכול לסמוך עליו שיבדוק כמו שצריך את כל מה שמחובר ל-BCM (הוא צריך להחליט האם הוא סומך על רון שבאמת בדק הכל כמו שצריך, או לא - אנחנו לא יכולים לדעת מבעד למסך). או לחילופין, הוא צריך להפסיק לפחד ממוסכים מורשים כמו מאש, ובמקום לחפש המלצות על חשמלאים - לחפש המלצות על מוסך מורשה של פולקסווגן, ולהגיע אליו. כן, זה יעלה יותר - אבל אם המוסך אמין, ולא יעשה שטויות מיותרות - העלות לא תהיה גבוהה מדי. בטח לא חמש ספרות, כפי שפות"ש חושב - וגם לא חצי מזה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, Fraysa כתב:

לדעתי אתה מבזבז את זמנך. כפי שציינתי, אם תיצור קשר עם הדר מ-HI-LED בכפר סבא, אני בטוח שהוא יפתור את הבעיה שלך. חבל שאתה ממשיך להתעקש ללכת לבתי עסק גנריים שלא מכירים את הרכבים האלה.

אני מפסיק להגיב כאן, נראה שזה די תקוע. שיהיה בהצלחה.

היי חבר, תודה. בהתאם להמלצתך, יצרתי עם הדר קשר כבר ביום חמישי שעבר, בעקבות המלצתך. נשמע אחלה בחור ומקצוען. תכננתי להגיע אליו לבדיקה בבוקר שלמחרת,  אולם לצערי פרצה המלחמה. משיחה איתו - כללית מאוד - אמר שניתן להחליף מחשב בודי אולם מדובר בגדול בעלות גבוהה מאוד ומכל מקום, ככל שזאת לא תהיה הבעיה כמובן שעדיין אצטרך לשאת בעלות ההחלפה. כמו שכתבתי, אני סבור שעדיף לבדוק אם ניתן לתקן את המחשב בעלות שככה״נ תהיה נמוכה בכ-50%, ולא להחליפו מיד. כל זה כמובן שהנחה שהתקלה היא במחשב ולא תקלת חשמל שפשוט משליכה על התפקוד שלו. 

למיטב הבנתי, הדר אינו מתעסק בתיקון (״שיפוץ״) של המחשב, אלא החלפתו.

תודה על העצה שלך, לגמרי סייעת לי! 🙏🙏🙏

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב מוסך שמכיר את הרכבים האלו ולא מוסך כללי או לרכבים אחרים שפחות מכירים ואין להם ציוד יעודי של vag. יש חשמלאי בטיקטוק שפותר בעיות מורכבות, לפי מה שזוכר נקרא גיל משהו. ראיתי אותו פותר בעיות מורכבות בהרבה, אחפש דרך יצירת קשר גם איתו עבורך. 

לפני 23 דקות, HaimO כתב:

אחלה בחור ומקצוען. תכננתי להגיע אליו לבדיקה בבוקר שלמחרת,  

לא הבנתי מה הבעיה להגיע ולשלם רק עבור בדיקה? זה בדיוק מה שביקשת, מישהו שיאבחן מה הבעיה ולא יחליף סתם. אתה עוד לא יודע בכלל אם הבעיה ב bcm. אולי במקום לשאול כמה עולה להחליף וכיו"ב פשוט תבקש אבחון ראשוני והצעת מחיר? לפי מה שכתבת נראה שמה שמנחה אותך זה יותר עלות החלפת ה bcm ופחות פתרון הבעיה שכלל לא בטוח שזה ה bcm.

לפני 33 דקות, chrono כתב:

ולהציע שיגיע אליו לאבחון ותיקון - הוא לא עובד עם אנשים פרטיים, וממש לא מחוייב לעשות את זה. אין מה לכעוס עליו שלא מציע את זה כאפשרות

אתה צודק, לא חייב, אבל גם עו"ד שחולים על כסף עושים פרו בונו מדי פעם. לא הכל זה כסף בחיים לתפישתי, הרווח של הרגשה טובה שווה לבריאות הנפשית והפיזית לא פחות. אם אתה בפורום רכב, ואתה מקצוען על, פעם ב .. לעזור למישהו ועוד בתשלום לא יהרוג אותך. אבל זה רק אני

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, נירו72 כתב:

אתה צודק, לא חייב, אבל גם עו"ד שחולים על כסף עושים פרו בונו מדי פעם. לא הכל זה כסף בחיים לתפישתי, הרווח של הרגשה טובה שווה לבריאות הנפשית והפיזית לא פחות. אם אתה בפורום רכב, ואתה מקצוען על, פעם ב .. לעזור למישהו ועוד בתשלום לא יהרוג אותך. אבל זה רק אני

בוא נבהיר משהו, אני רואה התגובה שלי אלייך, לקח את הדיון לניתוח אישיות שלי.

אני לא ילד, לפי ניק שלך כנראה אנחנו באותו גיל, עוסק ועצמאי בתחום, בצורה B2B בלבד !!! אין לי מוסך משלי, כי סוג השירות שלי, זה משהו מאוד ממוקד, מובייל, יום יום מסתובב בין מוסכי רשת/מומחים או מכונאים/חשמלאים שאני משלים אותם.
מכוון שאני לבד אני מזמן הגבלתי את עצמי גם לאזור גאוגרפי שלי, מבחינתי חדרה-עד דרום מחוץ לתחום, רק לקוחות וותיקים שלא מוכנים לוותר אלי, שבתחילת דרכי הכירו אותי, מרכזים לי דברים או במיוחד נותן גיחה אלייהם, ביום יום לא מסתובב שם, לכן לא מכיר וגם אם כן הייתי, לא יכול להמליץ על שום עסק, כי לכל עסק מדיניות "עבודה/תיעדוף/תמחור" משלהם, וחלק מהתגובות פה דיי קלעו בשיקולים שהעלו.
אני לא פה כדאי להכפיש עסק אחר, מקסימום מעלה תהיות בקשר מה שעשו/אמרו, אבל גם אז אתה יודע יש 2 צדדים למטבע, אם הייתי שומעה צד השני של הסיפור, זה היה אחרת, לכן משתדל להיות פחות נחרץ, אבל בגלל סגנון כתיבה שלי זה לא פעם יוצא הפוך, והרבה אחרים ישר חושבים שאני מתנשא, כמוך.
וותיקים שמכירים אותי פה, יודעים להתעלם מזה...זה המוצר/זה החומר/אין החזרה :cool:.
כמו כן, לא פה, כדאי לקדם עסק שלי, כי אתם ממש לא קהל יעד שלי, ממש לא חסרה לי עבודה, ההפך מזמן מרדד, לא מוכן לעבוד עם כל מוסך, שלא השכיל להבין באיזה עידן נמצאים, ואי אפשר לשרוד בתחום הזה רק לפי "שם בעבר" ולהמשיך לנחש, וכמו שצויין, לרוב מבקר פה פעם בכמה חודשים , ואז מנסה לתרום "פרו בונו" בכמה דיונים אחרונים שאני רואה, שיש לי מה לתרום.
מקווה נרגעת, ובדיעבד הבנת שלא "סתם" שיתפתי קבצים, וכל מה שצורף פה, זה ממש לא לשימוש שלו, אלא מאוד רלוונטי לחשמלאי אמיתי, ותיארתי את זה "באנלוגיה".
אכן זאת משימה לא פשוטה כי התחום הזה רווי אגו, מוסכים נורמליים מפוצצים בעבודה, ויכולים להרשות לעצמם "למיין", ואף אחד לא מוכן שאתה תגיד להם מה לעשות...קח דוגמית.
שתבינו, מכוניות מודרניות זה אכן עסק של "רב דיסציפלינות" שבלי חומר רפרנס,  ציודים מיוחדים שעולים הרבה כסף, והרבה חשיבה מחוץ לקופסא.אין סיכוי להתמודד עם תקלות אמיתיות, בלי שתתחיל להחליף חצי רכב בלי לפתור בעיה
לצערי הרב התחום במשבר נוראי, אתם אפילו לא מבינים עד כמה, מוסכים מורשים עם כל הציוד יצרן אין אנשים שישמישו אותו או יפיקו ממנו את המירב, אף אחד לא רוצה לעבוד בזה, המעביד לא רוצה לשלם/העובדים דורשים סכומים בלי קבלות....הגענו למצב הזוי שמחפשים עובדים זרים בהודו ותאילנד!
יש עוד כמה בודדים שפשוט חוויה לפגוש אותם, אנשי דיאגנוסטיקה בחסד, שזה הדרייב שלהם, לגלות תקלות מוזרות.

נחזור לפות"ש.
כמו שכתבתי, בדגם הזה, אכן כבר יש CP, צירפתי תמונה עם הסבר בתגובה ראשונה שלי מפורום VCDS, שמונע סתם לחבר BCM משומש, אבל להבדיל מסיפורים שסיפרו המוסכים שבדקו את הרכב או ניסו לייעץ, אין שום בעיה לקודד משומש! אבל אני ממש לא משוכנע ש-BCM הלך. אני לא פעם רב עם מוסכים, אנא תעשו בדיקה א' ב', מה איכפת לי, הרי אתם משלמים לי על זה, אבל מנגד לא כיף לגרום לעסק להוציא כסף בלי שיפתור את הבעיה ! ואתם יודעים מה התשובה שאני מקבל ברוב המוסכים...אין לי חשמלאי נורמלי!!!
יש לי לא מעט מכונאים תותחים שמזמן ברחו ממעסיקים (בצפון בכלל המכה, רובם עברו לעבוד בתור נהג אוטובוס, מרוויחים יותר) ועושים חיל בכפרים שלהם, הם אולי מכונאים תותחים אבל יודעים את המגבלות שלהם, אין להם יכולת לעשות בדיקות חשמל/תקשורת מסובכות, אבל כל אחד יודע איך לשלול דבר כזה. זה רכב נפוץ, כמויות במגרשים, שניה מחברים באוויר סט התנעה, ואפשר לשלול או לאמת תקלת BCM או קצר בצמת חוטים/מודול אחר ! או למתקדמים אפשר לעשות IMMO OFF ולעשות בדיקות.אתם לא מבינים כמה תקלות מפגרות/מעצבנות קיימות אצל כל היצרנים, שיכול לטייל חודשים בין כמה מוסכים, עד שנופל על מישהו שיודעה, אבל גם לא יגלה את הטריק....ההפך אחד מטעה את השני !

לפני 3 שעות, chrono כתב:

מה שכן - אני מסכים עם האמירה שלך לגבי מוסכים מורשים, לפחות פוטנציאלית (זה סה"כ תלוי על איזה מוסך נופלים - גם במורשים יש טחמנים שיחליפו חצי רכב במקום לפתור את הבעיה כמו שצריך). פות"ש צריך לחפש חשמלאי שהוא יכול לסמוך עליו שיבדוק כמו שצריך את כל מה שמחובר ל-BCM (הוא צריך להחליט האם הוא סומך על רון שבאמת בדק הכל כמו שצריך, או לא - אנחנו לא יכולים לדעת מבעד למסך). או לחילופין, הוא צריך להפסיק לפחד ממוסכים מורשים כמו מאש, ובמקום לחפש המלצות על חשמלאים - לחפש המלצות על מוסך מורשה של פולקסווגן, ולהגיע אליו. כן, זה יעלה יותר - אבל אם המוסך אמין, ולא יעשה שטויות מיותרות - העלות לא תהיה גבוהה מדי. בטח לא חמש ספרות, כפי שפות"ש חושב - וגם לא חצי מזה.

מוסכי רשת לא אוהבים להשמיש "חלק משומש" מכל מני סיבות, לרוב רק אם הסתבכו/או רוצים לשמר לקוח טוב, לפעמים באמת לא יכולים כי ציוד היצרן לא מאפשר, ולפעמים סתם,כך...כי יכולים לסרב.וואגיות סגרו לפני כמה שנים אופציה לקודד לוח שעון משומש/דאשבורד...אבל עדיין השאירו "אופציה ידנית" ששולחים הוכחת קניית של חלק לא גנוב"...הרבה חברים שלי מקומבנים ניסו, אף דילר לא הסכים, אז או שקודדנו חדש למפתחות הקיימות או איפה שנישרה עוד  האופציה, נשלח לעשות אותו "בתול"

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

זה המוצר/זה החומר/אין החזרה :cool:

אוקיי, מקבל. המצחיק זה שממה שקראתי בלינק לשרשור אחר שהעלית ורשמת שאתה אוטודידקט גם אני כזה, ונהנה לפתור בעיות מורכבות. נהנה מהאתגר. יש בינינו מן המשותף. גם מבין בתור חובבן מעל הממוצע, יודע לקרוא ולאבחן פרמטרים של סקאנר, ומחזיק ציוד ותוכנות כמו KESS MASTER, FORD IDS OPENPORT 2.0   ולצורך הבנה ולמידה גם מחזיק ECM TITANIUM  ו WINOLS. וזה מלבד כלים וציוד לא רע לרכב ולאבחון. וזה רק לשימוש עצמי ובתור חובבן. תחשוב מה היה קורה אם הייתי הופך את זה למקצוע ומתעסק בזה יום יום 🙂.

כך שדווקא אני מבין מספיק לדעת עד כמה מעט אני יודע ביחס למה שנדרש בכדי להיות מקצוען בזה. העצוב שזה עוד הרבה מעבר לכל מוסך ואיש דיאגנוסטיקה שנתקלתי שלא מבינים אפילו על מה מדבר. עד כדי כך זה אבסורד שבמסגרת בעיה ברכב חדש כשהבינו את פערי הידע בינינו נתנו לי את הסקאנר שלהם ולאבחן לעצמי את הבעיה שהם לא הצליחו למצוא (ואני כן).

אבל זה בכל התחומים, המדינה פשוט לא מעודדת ודורשת מקצוענות, אלא להפך. נראה שדווקא מעודדת חאפריות. זה תחום ומקצוע שצריך ללמוד בתיכון ולהוסיף יג' יד' כמו הנדסאי אלקטרוניקה. הביקוש עצום ומי שיסיים יקבל משכורת יפה, משכורת היי טק, בתחום שמי שחובב רכב יהנה ממנו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...