Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב בודי (BCM) תקול - פולקסווגן פולו 2014

HaimO
מעבר לפיתרון נפתר ע"י סולל הדרך,

פוסטים מומלצים

היי חברים.

בעבר פתחתי שרשור אודות תקלה לא ברורה בפולו (מנוע cjz) במסגרתה לאחר התנעה נדלקת נורית אזהרה על חום מנוע (הרכב לא מתחמם); תקלה בווישרים; צופר לא עובד; איתותים לא עובדים; נעילה מרכזית לא עובדת - ועוד כל מיני תקלות תקשורת.

לאחר שהרכב היה במוסך רון אוחנה, ולאחר חפירה, לא נמצאה כל תקלת חשמל. לפי רון ככה״נ מדיבר במחשב בודי תקול. 

עם זאת, רון לאכזבתי די משך אותי, ובמספר שיחות טלפון אליו הראה שלא ממש מעוניין להחליף את מחשב הבודי (דבר שמצריך, מלבד הזמנת מחשב חדש, גם קידוד של המחשב לרכב - מה שמצריך כשלעצמו קשר ישיר ליצרן) - ואמר לי לחפש מוסך אחר. מצאתי את עצמי ״רודף״ אחרי רון, שכל פעם פוטר אותי בתירוצים שונים ״דבר איתי תחילת שבוע״ וכולי ובקיצור - התנהלות לא רצינית. 

בכל אופן, בהינתן המצב המתואר, אני די אובד עצות ולכן ממש ממש ממש (אבל ממש...) אשמח לכל הכוונה וסיוע בנוגע למקום אמין ומקצועי אחר שיכול לתת לי מענה לתקלה, בהתחשב בכך שצריך קשר ישיר ליצרן לשם קידוד מחשב חדש, שכן בקרוב עליי לחדש את רישיון הרכב ובמצב הנכון כמובן שהוא לא יעבור את הטסט השנתי.

אציין כי אני מנסה להימנע מלפנות למוסך מורשה יבואן, אלא כמוצא אחרון, מאחר שאני מניח שבמקרה זה אצטרך לשלם סכום בן 5 ספרות שאין לי.

תודה רבה לכל מי שיכול לסייע, לא נתקלתי בשנותיי כנהג על וואגיות בכזאת תחושת חוסר אונים :-(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 15 דקות, Aviady001 כתב:

ניסית מול TG חלפים?

היי, תודה.

למיטב הבנתי לא ניתן לקחת מחשב בודי משומש ולהרכיב אותו. יש לרכוש מחשב חדש ולקודד אותו בהתאם לרכב הספציפי. משכך מחשב משומש לא יעזור לי לצערי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדוק האפשרויות עם אופיר (מוסך המכונאי האקדמאי) שהוא בוגר מוסך רון

ומקצוען ברכבי קונצרן פולקסווגן שנמצא ברח' הרכב 12 ת"א, טל' 050-4659095.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר עם המחוון בחולון.

הם מתמחים בתיקוני מחשבי רכב ויכולים לפעמים להעתיק את הקידוד ממחשב למחשב

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, רפי לין כתב:

בדוק האפשרויות עם אופיר (מוסך המכונאי האקדמאי) שהוא בוגר מוסך רון

ומקצוען ברכבי קונצרן פולקסווגן שנמצא ברח' הרכב 12 ת"א, טל' 050-4659095.

בברכה  -  רפי לין

היי רפי, תודה.

שוחחתי עם אופיר מספר פעמים, בחור בהחלט נחמד. לדבריו אין לו במוסך חשמלאי ולכן לא היה יכול לסייע לי.

לפני 49 דקות, מלטבשי כתב:

דבר עם המחוון בחולון.

הם מתמחים בתיקוני מחשבי רכב ויכולים לפעמים להעתיק את הקידוד ממחשב למחשב

היי, דיברתי בעבר איתם. עלות תיקון 2000₪ - במידה שיצליחו לתקן, לא יודעים באופן טבעי לומר.

במערך השיקולים העדפתי/מעדיף לפנות למוסך שיוכל לתת לי אחריות על מחשב חדש, גם במחיר יקר יותר. החשש שלי הוא להוציא סכום כזה ללא אחריות ממשית או תיקון שלא יחזיק ואז אכלתי אותה פעמיים.

באמת שאני די אובד עצות, לא סתם כתבתי את זה... :-(

כל חיי אכלתי &$# מהוואגיות, וכמו מטומטם המשכתי לנסוע עליהן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, HaimO כתב:

היי, דיברתי בעבר איתם. עלות תיקון 2000₪ - במידה שיצליחו לתקן, לא יודעים באופן טבעי לומר.

במערך השיקולים העדפתי/מעדיף לפנות למוסך שיוכל לתת לי אחריות על מחשב חדש, גם במחיר יקר יותר. החשש שלי הוא להוציא סכום כזה ללא אחריות ממשית או תיקון שלא יחזיק ואז אכלתי אותה פעמיים.

נשמע שלא יכול להיות יותר גרוע כרגע.

שווה לנסות לתקן את המחשב. לא נראה לי שיחייבו אותך אם לא מתקנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, מלטבשי כתב:

נשמע שלא יכול להיות יותר גרוע כרגע.

שווה לנסות לתקן את המחשב. לא נראה לי שיחייבו אותך אם לא מתקנים.

כן אתה די צודק. כמו שאני אובד עצות אני מתבייש לספר איך אני נוסע.... באמת.

שאלה נוספת - האם במסגרת הביטוח המקיף של הרכב אני יכול לערב את חברת הביטוח ולבקש שתכסה את התיקון? או שזה לא תקף לכאלו תקלות?

שלא לפרוטוקול, אני אשכרה מתפלל שמישהו יגנוב את הרכב (שבאמת שהוא בסדר טפו חמסה בן 11 עם 112,000 קילומטר ״על השעון״)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, HaimO כתב:

במערך השיקולים העדפתי/מעדיף לפנות למוסך שיוכל לתת לי אחריות על מחשב חדש, גם במחיר יקר יותר. החשש שלי הוא להוציא סכום כזה ללא אחריות ממשית

למה שלא תהיה אחריות ממשית על מחשב חדש? צ'מפיון לא נותנים לפחות שנה אחריות? לא תהיה אחריות, יש בית משפט.

לפני 18 שעות, HaimO כתב:

למיטב הבנתי לא ניתן לקחת מחשב בודי משומש ולהרכיב אותו.

חיפוש קצר הראה לי שמחשב תקין עם אותו מק"ט וקידוד צריך לעבוד. אם מתחילים עם קומבינות כמובן שזה "לא יעבוד".

ביטוח מקיף לא רלוונטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, mcaspi כתב:

למה שלא תהיה אחריות ממשית על מחשב חדש? צ'מפיון לא נותנים לפחות שנה אחריות? לא תהיה אחריות, יש בית משפט.

חיפוש קצר הראה לי שמחשב תקין עם אותו מק"ט וקידוד צריך לעבוד. אם מתחילים עם קומבינות כמובן שזה "לא יעבוד".

ביטוח מקיף לא רלוונטי.

היי :-)

אני אעשה סדר כי אולי הייתי מבולגן.

לא אמרתי שאין אחריות. אמרתי שברמה העקרונית אני מעדיף להחליף מחשב ולא לשפצו, כדי לקבל אחריות ארוכה ולא להגיע למצב שהוא יעבוד חודשיים ואז ישבוק. זאת הייתה הכוונה.

לגבי החיפוש שערכת - אתה צודק. אולם, לא ניתן לקודד מחשב שאינו חדש ומכל מקום, צריך להגיע למוסך שיכול לקודד משמע שיש לו קשר עם היצרן, ולצערי לא כל מוסך הוא כזה. אשמח כמובן לשמוע אם יש אפשרות אחרת בדמות פירמוט וקידוד מחשב מפירוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, HaimO כתב:

אני מעדיף להחליף מחשב ולא לשפצו

אני לא מאמין בהחלטה מהירה להחלפה של מחשב ברכב באלפי ש"ח בגלל חלק קטן, אם בכלל, שלא עובר אולי את הדולר שסיים את חייו, אלא בתיקונו, כמו שלא תמיד מחליפים רכב/מקרר/טלוויזיה וכדומה כשהם מתקלקלים. הרכבת חלקים מתוקנים נפוצה בעולם.

אגב, זה לא שיפוץ אלא תיקון קטן, רק שתיקון הפך לא פעם בפורום משום מה לשיפוץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, mcaspi כתב:

אני לא מאמין בהחלטה מהירה להחלפה של מחשב ברכב באלפי ש"ח בגלל חלק קטן, אם בכלל, שלא עובר אולי את הדולר שסיים את חייו, אלא בתיקונו, כמו שלא תמיד מחליפים רכב/מקרר/טלוויזיה וכדומה כשהם מתקלקלים. הרכבת חלקים מתוקנים נפוצה בעולם.

אגב, זה לא שיפוץ אלא תיקון קטן, רק שתיקון הפך לא פעם בפורום משום מה לשיפוץ.

היי תודה!

אדרבא, אני לגמרי פתוח לזה. אני בעיקר מבולבל ומרגיש תקוע מול הדבר הזה.

יצא לך לראות או להתנסות בתיקון של מחשב (תקשורת)? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי המחוון סדרו מחשב BSI ב-3008.

מאמין שהם יכולים לבדוק ולתת תשובה אם ניתן לבצע משהו.

בעל מקצוע, לא יגיד לך בטלפון אם כן או לא. הוא צריך לראות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, מלטבשי כתב:

לי המחוון סדרו מחשב BSI ב-3008.

מאמין שהם יכולים לבדוק ולתת תשובה אם ניתן לבצע משהו.

בעל מקצוע, לא יגיד לך בטלפון אם כן או לא. הוא צריך לראות

תודה! והתיקון ״מחזיק״? (סליחה מראש על הניסוח הקלוקל) 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...