Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

מותג מדבקה. מפעל יצרני. בדוק. 

יש לא מעט מותגים בכל התחומים שחלקם קונים מוצר מוכן ושמים את השם, חלקם קובעים את המפרט ונותנים לאחרים לייצר כולל הנדסה, חלקם עושים את כל ההנדסה ושולחים לקבלן משנה שיספק להם מוצר כולל בקרת איכות, חלקם עושים גם את בקרת האיכות אצל היצרן, חלקם קונים רכיבים ומרכיבים אצלם וחלק עושים הכל IN HOUSE.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, saar5555 כתב:

אני אשמח להסבר יותר מפורט. זה בהחלט מעניין.. 

מותג מדבקה... 

(ובהסתייגות מראש שאני מומחה קטן מאוד לשיווק, תעשיה וניהול וכדו')

בהיבט העממי היומיומי "מותג מדבקה" משמש ככינוי גנאי למוצר נחות שמתהדר בשם לא מוכר (או לא מוכר בשום מקום אחר),

ולא תמיד זה כך.

מותג מדבקה יכול גם להיות מוצר טוב עם תמורה מצויינת למחיר.

במקור מותג מדבקה (white label) מתייחס למפעל יצרני שמשווק את המוצרים שלו (גם) תחת שמות אחרים לפי דרישה.

דוגמאות מקומיות:

בעל חנות אופניים ותיק מזהה שיש דרישה בשוק לאופניים עממיות ובסיסיות במחיר זול,

אבל רוב השוק נשלט ע"י יבואנים של מותגים מוכרים ויקרים.

הבחור נוסע לסין, מבקר בכמה מפעלי ייצור אופניים שם, וכאחד שמבין 'קצת' באופניים,

הוא מזהה ש"מינג סייקל" מייצרים סבבה של אופניים באחלה מחיר.

יושב עם בעל הבית, עושים מו"מ, וחודש אח"כ עוגנת בארץ מכולה עם כמה אלפי זוגות אופניים

עם מדבקה יפה שכתוב עליה "Becidan" - כשמו של היזם החרוץ.

הוא משווק את האופניים האלה בחנות שלו, ומפיץ גם לחנויות אחרות, והופך למותג מוכר בפני עצמו (בארץ).

המוצר טוב, המחיר נגיש, והמוצר עדיין נחשב "מדבקה", אבל אין בזה רע. ההיפך. כמו "מותג הבית" של רשתות המזון.

אגב, גם המותג Rainbow של רוזן-מינץ (יבואן אופניים גדול), הוא מותג מדבקה שנועד לאותה מטרה -

מוצר בסיסי במחיר נגיש.

אבל...

בשינויים מסויימים מותג מדבקה כזה כבר לא ייחשב "מדבקה".

למשל אם אותו יבואן גדול או קטן, יהנדס אופניים עם תכונות שהוא פיתח,

ויתן לאותו יצרן לייצר עבורו (בלעדית או לא, לפי ההסכם ביניהם), זה כבר יהיה מוצר שלו,

ולא רק מדבקה של שמו על מוצר גנרי.

יותר מכך - אם היצרן (ברשות או לא) ימכור את אותו המוצר ליבואנים אחרים עם מיתוג שלהם,

אותו מוצר בדיוק כן יהיה "מדבקה"...

מבלבל, זה נכון. במיוחד כשיש עוד הרבה מצבים על הספקטרום.

מתי מותג מדבקה יהיה ראוי לגנאי שבכינוי "מדבקה"?

ניקח לדוגמא רשת גדולה "לבית" שבה מנהל הרכש מקבל דרישה מהשיווק לשים על המדף כלי עבודה 

שאפשר למכור בזול מאוד ועדיין להרוויח יפה.

הבחור מוכוון מחיר ולא איכות, מוצא בעליבבא יצרן סיני שמוכר סט של בוקסות בדולר אחד, בהזמנות גדולות,

ומוכר אותו כאן ב-24.90₪ עם מדבקה יפה של איזה שם מונפץ שהוא המציא ועיצב לו לוגו מרשים.

יש לי בארון שני סטים כאלה בגרוש וחצי שקניתי לפני שנים, עם מלא ביטים ובוקסות לא שימושיות.

פעם בכמה שנים זה פותר לי בעייה רגעית של כלי שאין לי, או בעוונותי משאיל אותם בעיקר למי שאני יודע שלא יחזיר...

חלק מהכלים שאני כן משתמש בהם באופן קבוע (שימוש ביתי קל מדי פעם) הם של סיגנט.

סטים של מפתחות, בוקסות, ואלנים בעיקר.

וזה מחזיר לנושא של האם סיגנט הוא יצרן אמיתי, או משווק מוצרי מדבקה.

לדעתי ומנסיוני, לסיגנט יש רמה אחידה וטובה של איכות המוצרים, במחיר הוגן ונגיש.

זה מעיד על כך שלפחות ההנדסה, המפרט והאיכות של המוצרים נקבעת אצלם ומפוקחת על ידם,

גם אם מפעל ייצור לא נמצא בבעלותם המלאה או חלקית, ולכן לדעתי הם אינם נחשבים מותג מדבקה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

נראה לי שעשית סלט מהמושגים האלה של יצרן ו'מדבקה',

ממש לא.

לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

בשורה התחתונה - סיגנט אינו מותג מדבקה, גם אם אינו יצרן פיזי של כל הליין שהוא משווק,

הוא כן. קראתי את הדוגמא שכתבת.

לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

בהיבט העממי היומיומי "מותג מדבקה" משמש ככינוי גנאי למוצר נחות שמתהדר בשם לא מוכר (או לא מוכר בשום מקום אחר),

ולא תמיד זה כך.

מותג מדבקה יכול גם להיות מוצר טוב עם תמורה מצויינת למחיר.

מפעל יצרני, שמוכר את אותו X לחיים במותג משה, למשה במותג נדב ולברווז במותג אקא.

הבייס הוא המפעל היצרני והרבה מהכלים של "סיגנט" הם תאומים זהים בצבע אחר לכלים אחרים.

מותג מדבקה.

בשינויים מסויימים מותג מדבקה כזה כבר לא ייחשב "מדבקה".

למשל אם אותו יבואן גדול או קטן, יהנדס אופניים עם תכונות שהוא פיתח,

ויתן לאותו יצרן לייצר עבורו (בלעדית או לא, לפי ההסכם ביניהם), זה כבר יהיה מוצר שלו,

ולא רק מדבקה של שמו על מוצר גנרי.

הבסיס הוא אותו מותג מדבקה. אבל כן, לאורך זמן יש גם שיתופי פעולה כאלו ואחרים.

זה לא משנה את העובדה שה"מותג עצמו מומצא, רק מוסיף כלים בלעדיים להיצע של יבואן X.

זה מעיד על כך שלפחות ההנדסה, המפרט והאיכות של המוצרים נקבעת אצלם ומפוקחת על ידם,

לא בהכרח אבל בהחלט ייתכן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי סיגנט, יש לי כבר הרבה זמן סט ביטים שלהם עם הרבה ביטים מיוחדים, כולל טורקסים עם חור באמצע 😀 אמנם בשימוש מועט אבל עושים את העבודה ואני מרוצה מהם מאוד. לא מעניין אותי אם זה "מוצר מדבקה" או לא כל זמן שהאיכות טובה והכלים עושים את העבודה בלי להישבר או להרוס את הברגים.

ולגבי "מוצרי מדבקה", הגנאי הוא בעיקר לשימוש בשמות גדולים מהעבר - עולים לי בראש בלאופונקט וזניט שפעם היו יצרנים מכובדים והיום נשארה מהם רק מדבקה שמעטרת מוצרים ממקור עלום 😕

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו בכל תחום בעולם בערך יש את החלוקה בין איכות שמתבטאת באיכות השימוש ובין איכות שהיא בעיקר "יוקרה".

כלים של סיגנט יחזיקו מעמד לנצח בערך בשימוש של 99.9% של המקרים. גם אם הם לא עלינו מותג מדבקה. 

כנ"ל מפתחות פתוחים של חברות כמו קסקו או בולט או כל מדבקה אחרת. במידות הנפוצות (עד 27 נניח) אלו כלים שמראש עובדים בעומס יחסית נמוך ובאמת שאין משמעות לא למשקל הכלי ולא לאיכות הסגסוגת לשימוש נורמטיבי.

כחובב שטויות יש לי סטים של בולט (מותג שנמכר בקיאספי סט 7-24 ב70 שקל)  ומנגד יש לי סט בוש פרו סופר מפונפן דקיק קליל ויקר במציאות אני משתמש בראשון שנופל לי בידיים. 

לגבי כלי עבודה חשמליים/נטענים אני חושב שהגעתי לאיזון מוצלח כמשתמש ביתי כבד- שזה אומר שהכלים עובדים לא מעט ובעומסים גבוהים.

כלים כמו מברגות/פטישון/משחזת זוית/ג'יגס/מלטשת אני רוכש ממותגים מוכרים מסדרות גבוהות. אלו כלים שגם בשימוש אחד רציף בעומס גבוה יכולים לנפוח את נשמתם. ואלו כלים שנופלים/נחבטים לא מעט והחוסן הפיזי משמעותי.

אגב מקדחים גם נופלים בקטגוריה הזאת- מקדחים פשוטים פשוט לא עושים את העבודה.

לאחרונה ליטשתי עצים לפרגולה עם מלטשת של מילווקי עבדה כמעט שעתיים ברצף שאני מחליף סוללות אחת אחרי השניה. אני בטוח שמלטשת גנרית הייתה שופכת מנוע....

כלים חשמליים לשימושים אקזוטים או נטולי עומס  כמו אקדח סיליקון חשמלי (להיט!!) מולטי טול מפתח רטיטה מפוחים פנסים וכו'  אני קונה גנריים שמתאימים לסוללות של מקיטה כל כלי עולה סביב ה100-150 ש"ח לעבודה מזדמנת זה אחלה.

למשתמש ביתי נטול תקציב הייתי ממליץ לרכוש סוללה תואמת מקיטה 5 אמפר של tpcall אחלה סוללות ובגרסאות האחרונות עם טעינה דרך usb c כך שגם מטען לא צריך, ולרכוש כלים נטענים גנריים בגרושים, לשימוש ביתי זה מספיק וזול.

פעם קניתי מברגת אימפקט תואמת מקיטה ב48 שקלים, הזמנתי סתם לסקרנות לראות מה יגיע וואלה עובדת יופי עם בורר מהירויות ותאורה. לתלות מדפים פעם ב היא יותר ממספיקה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

לפני 5 שעות, yd b-4 כתב:

אני קונה גנריים שמתאימים לסוללות של מקיטה כל כלי עולה סביב ה100-150 ש"ח לעבודה מזדמנת זה אחלה.

אתה מחליף כלים כמו גרעינים? מה הטעם לרכוש כלי חדש כל פעם?

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, madmaxx כתב:

אתה מחליף כלים כמו גרעינים? מה הטעם לרכוש כלי חדש כל פעם?

הוא מדבר נניח על מפתח רטיטה של GISAM או פטישון של YOFIDRA מעליאקספרס.

שני הכלים תואמים סוללות מקיטה אני חושב, וגם סוללה של GISAM תתאים ל YOFIDRA וההפך.

אני לא בטוח שהם כאלה גרועים למשתמש ביתי שנניח צריך להחליף פנצ'ר פעם ב.. או לקדוח עם פטישון כמה חורים בשנה.

כאילו, נכון שהביקורות בעליאקספרס לא רלוונטיות כי מישהו שהלך לו המכשיר אחרי 4 חודשים לא יבוא לכתוב, אבל הרוסים שבדקו את הכלים האלה ביוטיוב די מאשרים אותם סה"כ, אז מה הבעיה?

היצרנים האלה, הסיניים, רוצים שגם אם מישהו יבדוק אותם עדיין הוא יוכל להמליץ הלאה, כי הם להבנתי בונים על הלקוחות הרוסים הרבה, והאינטרס שלהם שימשיכו לקנות

רק הזמן יגיד. יש לי את מפתח הרטיטה של GISAM גג חודש, והשתמשתי בו כמה פעמים בודדות.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 35 דקות, גולדן191 כתב:

הכלים תואמים סוללות מקיטה

רק שאם תיקח את המשתמש הפשוט, לו אין סוללות והסוללות של הכלים האלו לא שוות כלום, לכן אני לא רואה את הטעם לרכוש סוללה מקורית כדי להשתמש בכלי נחות במקום להוסיף עוד 400-500 שקל וזהו למשהו שמחזיק שנים רבות מאוד. 

פורסם
לפני 4 דקות, madmaxx כתב:

רק שאם תיקח את המשתמש הפשוט, לו אין סוללות והסוללות של הכלים האלו לא שוות כלום, לכן אני לא רואה את הטעם לרכוש סוללה מקורית כדי להשתמש בכלי נחות במקום להוסיף עוד 400-500 שקל וזהו למשהו שמחזיק שנים רבות מאוד. 

שילמתי 200 ש"ח על מפתח רטיטה שהגיע עם סוללה ומטען.

הסוללה והמטען יכולים לשמש לפטישון שעולה 200 ש"ח ויגיע בלי סוללה ומטען.

אם הסוללה לא שווה כלום אז זה יצוף בביקורות של הרוסים ואף אחד לא יקנה.

אני מאמין שיש להם איזשהו מפעל שמייצר ברמה סבירה את הסוללות האלה, הזמן יגיד.

בקיץ 2022 קניתי מברגה-מקדחה + מברגת אימפקט, 2 סוללות 24V, ומטען מאמזון ב 74$ כולל משלוח חינם של גרינוורקס ועדיין עובד מעולה.

ככה שיש מצב שזול לייצר סוללות ביחס לפעם, וכלים בכללי. אני צריך פטישון רק לגג 10 חורים בשנה. הזמן יגיד אם היה שווה.

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אם הסוללה לא שווה כלום

אם תצפה מבחני כלים מהסוג הזה, אתה תראה לדוגמה שעם סוללה מקורית של מקטיה לעומת מה שמגיע עם הכלי, אתה מקבל ביצועים טובים יותר משמעותית מאותו הכלי, זה עיקר הכוונה שלי לאיכות הסוללות. לפעמים ההפרש בביצועים הוא פי 2 שזה בכלל פסיכי. 

פורסם
לפני 9 שעות, madmaxx כתב:

זה נכון שסוללות של 40 שקל לא שוות כלום.

אבל הסוללות של היצרנים הסיניים הטובים יותר כמו tpcall שציינתי בעלות הספק אמיתי ועם אפשרות לתאים של סמסונג. אלו לא סולללות שעולות גרושים אבל מצד שני עולות כמחצית מסולללה ממותגת.

למשתמש ביתי סוללת 5 אמפר בודדת תספיק לכל שימוש ביתי.

גרינווקס זה מותג זול אמריקאי דומה לוורקס אצלנו יש מציאות מטורפות לפעמים.

פורסם

סוללה בודדת אף פעם לא תספיק כי אתה לא רוצה להיתקע באמצע עבודה בלי סוללה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 18.12.2025 בשעה 18:50, yd b-4 כתב:

כלים של סיגנט יחזיקו מעמד לנצח בערך בשימוש של 99.9% של המקרים. גם אם הם לא עלינו מותג מדבקה. 

כולם פה נתפסו חזק לחלק של ה"גנאי" במונח "מותג מדבקה". זה לא בהכרח המצב. 

קונוטציות וסטיגמות, רבותיי...

המונח מותג מדבקה מבחינתי מתאר את המצב כמו שהוא, ולא אומר כלום (לפחות לא בצורה נחרצת) על האיכות. 

אגב מקדחים גם נופלים בקטגוריה הזאת- מקדחים פשוטים פשוט לא עושים את העבודה.

תלוי בעבודה שאתה נותן להם... אבל כן, אידאלית עדיף להשקיע פה. 

אני מאד אוהב את אלפן, עלות-תועלת מצויינת. 

לאחרונה ליטשתי עצים לפרגולה עם מלטשת של מילווקי עבדה כמעט שעתיים ברצף שאני מחליף סוללות אחת אחרי השניה. אני בטוח שמלטשת גנרית הייתה שופכת מנוע....

אל תהיה בטוח. 

המלטשת הראשונה שלי היא גנרית (מותג מדבקה! איזה קטע. "יונדאי"). 

עבדה לא מעט ולא קל במיוחד בחיים שלה- כולל ליטוש קירות אחרי תיקון. היא לא אהבה את זה, והתחילה לצרוח- נכנס לה אבק לאן שלא היה אמור כנראה, אבל היא עדיין לחלוטין חיה ויכולה לעבוד אם רק אתן לה. 

מה שכן, חשמלית ולא נטענת. 

כלים חשמליים לשימושים אקזוטים או נטולי עומס  כמו אקדח סיליקון חשמלי (להיט!!) מולטי טול מפתח רטיטה מפוחים פנסים וכו'  אני קונה גנריים שמתאימים לסוללות של מקיטה כל כלי עולה סביב ה100-150 ש"ח לעבודה מזדמנת זה אחלה.

רגע. מולטיטול גנרי??? זה אופציה בכלל? 

ו- קראתי נכון? אקדח סיליקון חשמלי?! בשביל מה??? אתה אשכרה משתמש כל כך הרבה שאתה צריך אקדח חשמלי לזה?

אין לי כרגע צורך מיוחד במולטיטול, זה יותר נראה בעיניי כמו המצאה של בעיה ופתרון גם יחד בכנות. המציאו את הבעיה אחרי שהמציאו לה את הפתרון, כזה. 

אבל, אחד גנרי, זה כבר יכול להיות מעניין. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

מולטיטול

זו הסיבה שקוראים לזה מולטי-טול, לאף אחד אין מושג למה הכלי הזה באמת מיועד אז המציאו לו שם מפוצץ :-) ואני אומר את זה כאחד שיש לו כזה שנרכש לאיזו משימה ספציפית, כי לא היה לי צורך בכלי הייעודי, אבל כלי שאפשר בזה להשתמש להמון שטויות, אפילו ענפים פה ושם שהם יותר מדי לגוזם אבל מיותר לשלוף את מסור השרשרת לחמישה ענפים קטנים שאני צריך לחתוך כאשר יש כלי כזה קטן ונייד. 

פורסם

הזמן העיקרי שאני משתמש במולטיטול זה כשאני לא בבית + אני צריך כלי רנדומלי.

זה לרוב קורה בטיול, במטווח , תקוע עם משהו שהשתחרר ברכב / אופנוע וכו.

באיזור הבית? אין סיכוי - יש לי ערימות של כלים יעודיים שיעשו את העבודה בכמה רמות מעל.

ואגב גם אז -> אני לוקח מברג עם ביטים ורוב השימוש במולטיטול זה עבור הפלייר (כי סכין folded יש לי קבוע עלי.)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...