Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

סנדבחץ׳ איכותי.

נשמע שענית באמצע הביס :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב. סנדיץ עבה.

השולחנות האלה, שאינם עשויים עץ מלא, בנויים לתלפיות, עברו דירה פעם או פעמיים (כולל פו״ה), ונראה שאם יהיה צורך יהיה אפשר לחזור על התהליך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, sperial כתב:

טוב. סנדיץ עבה.

השולחנות האלה, שאינם עשויים עץ מלא, בנויים לתלפיות, עברו דירה פעם או פעמיים (כולל פו״ה), ונראה שאם יהיה צורך יהיה אפשר לחזור על התהליך.

רגע....

עץ סנדוויץ' לא מוגדר מלא?

לדברי הנגר שעזר לי עם הפלטות הקטנות זה כן? או שלא הבנתי נכון? או שהוא לא הסביר נכון?

אם נוציא את עניין היופי והיוקרה שמשווקים נניח כל מיני פריטי יוקרה ומחפשים עץ מיוחד כמו קוקובולו או וולנט ברזילאי, או משהו צבעוני,

מבחינת תכונות חוזק וכו' - סנדוויץ' לא נחשב מלא?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ממש לא. ההגדרה של עץ מלא היא לא לפי חוזק או תכונות, אלא לפי תהליך העיבוד.

פלטת סנדוויץ' מורכבת מכמה שכבות של עץ (בהרבה מקרים גם עצים שונים) שמודבקות אחת על השניה, ולכן לא יכולה להיחשב עץ מלא. 

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

הבנתי, אז פשוט הנגר לא נכנס לשיחה הזו כדי לא להיכנס לפינה, כי בכל מקרה העץ שקניתי נועד לחיזוק הפלטה של איקאה ואף אחד לא יראה/ירגיש אותו. (וכמובן שהוא הרבה יותר דחוס צפוף וחזק מהפלטת חלת קרטון של איקאה....)

פורסם

אני לא יודע ממה עשויות הפלטות של איקאה. יש לי שולחן כתיבה אחד שלהם שמחזיק יפה למעלה מ-12 שנה, אם כי ב-3 השנים האחרונות הוא לא עובד קשה מידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הפלטות של איקאה עשויות במעטפת מאיזשהו חומר שהוא כנראה עץ, או דומה לעץ בתכונות, ובפנים הכל חלת קרטון. כשקודחים בפלטה כדי להכין חור להשחלת כבלים, אתה מבין למה זה עולה כ 150 ש"ח גג.

אם זה מפעם, אולי יש יותר עץ או דמוי עץ ופחות קרטון. לא יודע. לפני 12 שנה לא קניתי שולחנות, או מה ההבדל בין מקדחה לפטישון. 

פורסם (נערך)

באיקאה הארונות מטבח וארונות הבגדים עשויים מאיכות טובה ועומדים בפירוקים/הרכבות.

אלה המוצרים שאתה צריך לדבר עם נציג שעושה לך התאמה של החלקים שאתה רוצה (מגרות, מדפים, חזיתות דלתות) ועולים ב4 ספרות.

הארונות המוכנים שעולים בגזרת המאות שקלים, והמיטות - זבל טהור.

השולחנות אוכל טובים. הכיסאות פחות. לגבי שולחן משרדי, לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
Just now, amosbmw כתב:

באיקאה הארונות מטבח ןארונות הבגדים עשויים מאיכות טובה ועומדים בפירוקים/הרכבות.

אלה המוצרים שאתה צריך לדבר עם נציג שעושה לך התאמה של החלקים שאתה רוצה (מגרות, מדפים, חזיתות דלתות) ועולים ב4 ספרות.

מה מבחינת VFM? שווה או שיש אלטרנטיבות יותר טובות בחוץ?

Just now, amosbmw כתב:

הארונות המוכנים שעולים בגזרת המאות שקלים, והמיטות - זבל טהור.

מוסיף על כך, להבנתי יש רק מזרן אחד שמבקרים מקצועיים מגדירים כסבבה, כל השאר זבל

פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

הפלטות של איקאה עשויות במעטפת מאיזשהו חומר שהוא כנראה עץ, או דומה לעץ בתכונות, ובפנים הכל חלת קרטון.

קוראים לעץ הזה סיבית.

לוקחים שאריות נסורת, מערבבים אותם עם דבק וזה מה שיוצא... 

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

סיבית זה משהו אחר. קשיח הרבה יותר.

הקרטון הוא... קרטון. בנוי בצורת כוורת מנייר עבה יחסית

ומחופה לרוב ב'מזוניט' עם זיגוג דומה לפורמייקה (נפוץ כגב לארונות ותחתית למגירות).

בסה"כ זה מבנה חזק, קל וזול לייצור, ומשמש בעיקר לדלתות פנים,

והחולשה העיקרית שלו, כמו של קירות גבס פנימיים, זו רגישות למים שחודרים פנימה וגורמים לריכוך והתנפחות.

Unt256itled.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בועז צודק - אכן מדובר בחלת קרטון.

זאת טכניקה שאיקאה אימצו מהדלתות, רוב דלתות הפנים בבתים בנויות ככה.

בנוגע ל"עץ מלא" - רוב הנגריות/חנויות שמכניסות את הסנדוויץ' תחת הקטגוריה של "עץ מלא". עד כמה זה נכון להגיד את זה, לא יודע. אבל זה המצב.

וסתם בנימה כללית, צריך להיזהר מאוד מהכללות בכל התחום הזה, יש סיבית טובה וגרועה, יש לביד מדהים ולביד איום ונורא, יש mdf טוב ו-mdf רע, יש עץ גושני טוב ועץ גושני שבקושי יתאים למדורה וכו וכו, כל מקרה לגופו. ועוד לא נכנסו לטכניקות של חיבורים או הדבקות.

(אה וכן, לא לגעת במיטות העץ של איקאה)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

עץ סנדוויץ' לא מוגדר מלא?

מבחינת תכונות חוזק וכו' - סנדוויץ' לא נחשב מלא?

מבחינת הגדרה ופירוש- "עץ מלא" מוגדר כעץ טבעי. חי, גושני, תקראו לזה איך שאתם רוצים. לא עץ מעובד. 

סנדוויץ', סיבית, MDF נחשב למעובד. 

מבחינת תכונות, סנדוויץ נחשב לאחלה. כמובן שזה תלוי באיכות הסנדוויץ'. יש ויש ויש ויש...

לפני 12 שעות, amosbmw כתב:

באיקאה הארונות מטבח וארונות הבגדים עשויים מאיכות טובה ועומדים בפירוקים/הרכבות.

לא ממש איכות טובה. נקרא לזה איכות בינונית. 

החומר (סיבית) שאיקאה עובדים איתו, נחות יחסית. אני רואה את ההבדל בזמן שאני בונה שטויות. אם אני צריך לבנות משהו שיעמוד בעומס כלשהו, אני מתעלם בהפגנתיות מהחומר של איקאה. מתפורר מדי. 

לפני כשעה, hans כתב:

יש סיבית טובה וגרועה, יש לביד מדהים ולביד איום ונורא, יש mdf טוב ו-mdf רע, יש עץ גושני טוב ועץ גושני שבקושי יתאים למדורה וכו וכו, כל מקרה לגופו.

לגמרי!!!

• אהבתי 1

פורסם

יש מצב שזה גם משתנה, ועשוי משאריות של מה שיש להם זמין באותו רגע. 

• תוכן חדש...