Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

פה לקנות סכין שלא מיוצרת בארה״ב בצד היקר או סין בצד הזול זה מתחיל להיות לא משתלם כלכלית לעומת מה שמקבלים בהרבה מקרים.

מה שכן - יש פה לגמרי סצינה של נפחים מעולים! שאפשר לקבל משהו בעבודת יד מדהים ואישי.

זה כמובן יותר רלוונטי לfixed blades מאשר מתקפלים כן ?

גם זה בתכנון (ראיתי אחד שהgunsmith שלי שהוא גם חובב / חצי מקצוען בתחום הכין - ואני לגמרי צריך לחזור להזכיר לו שפעם הבאה שהוא פותח הזמנות לשים אותי ברשימה)

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 דקות, Liviur כתב:

פה לקנות סכין שלא מיוצרת בארה״ב בצד היקר או סין בצד הזול זה מתחיל להיות לא משתלם כלכלית לעומת מה שמקבלים בהרבה מקרים.

don't even get me started, buddy... 

לפני 16 דקות, Liviur כתב:

מה שכן - יש פה לגמרי סצינה של נפחים מעולים! שאפשר לקבל משהו בעבודת יד מדהים ואישי.

זה כמובן יותר רלוונטי לfixed blades מאשר מתקפלים כן ?

לחלוטין וחצי. 

כמה מהם גם כבר לא איתנו מזה מספר שנים. 

לא הכרתי אותו אישית למיטב ידיעתי, אבל השם הראשון שקופץ לי לראש הוא אלכס שמגר ז"ל. ממה ששמעתי עליו, הוא היה נפח בחסד, מאלו שממש אהבו את מה שהם עשו. הוא גם היה מעולה עם עורות- נרתיקים וכדומה. 

באזור המרכז, קרוב לחנות של לובלינסקי ו(לפחות אז, לא זוכר היום איפה הם) היבואן של מאגלייט\זיפו ושות', היה מפעל עיבוד שבבי שהיה מייצר את סכיני דוסטאר. 

לא נפחות, אלא בתהליכי עיבוד שבבי. 

שווה לקרוא קצת על הסכינים האלו, קיבלו ביקורות מדהימות. 

פגשתי את הבן אדם בכמה מקרים, רציתי לראות אם אולי אפשר לעשות משהו- בראשון, יש לי בראש רעיון לקונספט של מתקפלת שאני מאד רוצה לעשות איתה משהו, אבל אני דוגר על זה בינתיים עד שאוכל לתכנן אותה בצורה מקצועית, שכוללת איזה פטנט או שניים שאני לא מעוניין לחשוף. בשני, חשבתי על הקונספט של אולר מתקפל ("לדרמן") שנועד למי שמשתמש בסיגריה אלקטרונית, כמוני, ומכיל את כל הכלים שתצטרך לטיפולי שטח במקום ערכת כלים (זמינה מסחרית) שתופסת יותר מדי מקום. 

בשני המקרים לא יצא מזה כלום. 

לפני כשנתיים, קיבלתי בתדהמה את הידיעה על כך שהבחור נפטר בגיל צעיר מדי. 

אני כן רוצה לומר דבר אחד- לגבי ה"לדרמן" לאידוי, כמה חודשים אחרי שירדתי מזה (בכח כי אף אחד לא הסכים לעזור לי לעשות עם זה משהו...), מוצר דומה מאד הבליח לרגע לשוק, ונעלם כלעומת שבא תוך 3 חודשים. יצאתי פה בזול :lol:

[לאורך השנים, עלו לי לא מעט רעיונות שהיו טובים עד מעולים, אבל לא היה לי איך להוציא אותם לפועל. חלק מהם קשורים לעולם הסכינים כמו ה"לדרמן אידוי" שציינתי פה. אחד אחר, היה סכין שמיועדת בעיקרון לשוק האמריקאי מבחינת העיצוב שלה- קונספט של "מכונית שרירים" מבחינה עיצובית, עם שוס שבא לי בחלום, מילולית- מנגנון הפתיחה שלה היה משהו עם שרשרת. כשנתיים מאוחר יותר, סוג (SOG) יצאו עם משהו מאד מאד דומה לשוק. לפחות אני יודע שהרעיונות שלי ברי קיימא מבחינה עסקית, גם אם לא יכלתי לעשות איתם כלום דבר! :lol: ולא, לא פניתי לסוג עם הקונספט. הם חשבו על זה בעצמם, לבד. גם זה קורה]

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא אספן קבוע, 

היו לי סכינים שהעברתי לאחרים וכך אמשיך. 

מחדש ומתחדש באופן שוטף, יש לי דיילי מפוזרים בכל חור. 

אחת הדיילי שלי היא sog kilowatt, זאת הסכין הרביעית שאני קונה, עובדת כל יום כל היום, 

בשנתיים האחרונות פשוט לא נחה. 

השנייה היא "דיילי" כבר 15 שנים, בשנתיים וקצת  האחרונות לא זזתי בלעדיה, תמיד בכיס השמאלי הקטן של המכנס.

לפני שבוע החזרתי לארון שתנוח קצת. 

20251223_233432.thumb.jpg.3b6a61957a3206993fc853854b134822.jpg

מישהו מזהה את את השנייה?? 

פורסם

נראה כמו קרשו ישנה, במהדורת סטיבן סיגל (לא זוכר כבר את כל הרקע של הדבר הזה). 

WHIRLWIND נדמה לי שם הדגם.  

[לא פתחתי גוגל כדי לבדוק את עצמי- מדבר מהזיכרון נטו]

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Markm4 כתב:

זאת הסכין הרביעית שאני קונה, עובדת כל יום כל היום, 

באיזה תחום עיסוק ?

גם אצלי סכין זה כלי העבודה המוביל, אבל בטוח שאנחנו לא באותו תחום עיסוק...

סכין 'טורנה' קלילה שמשמשת כאצבע השישית שלי ביד ימין, מושחזת לרמה של סכין הרכבות.

20 שקל. ויקטורינוקס.

Untitl02ed.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

נראה כמו קרשו ישנה, במהדורת סטיבן סיגל (לא זוכר כבר את כל הרקע של הדבר הזה). 

WHIRLWIND נדמה לי שם הדגם.  

[לא פתחתי גוגל כדי לבדוק את עצמי- מדבר מהזיכרון נטו]

אכן. 

לדגם לא ניתן שם יחודי, 

העיצוב הראשי ובחירת חומרים היו של סטיבן סיגל, 

העיצוב הסופי ליצור היה היה של קן אוניון, המעצב הראשי של kershaw... 

לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

באיזה תחום עיסוק ?

תחום הרק"מ בצבא. 

פורסם
לפני 2 דקות, Markm4 כתב:

אכן. 

לדגם לא ניתן שם יחודי, 

עכשיו אחרי שענית, הרשיתי לעצמי לגגל :lol:

קודם לכן לא רציתי, רק בשביל לראות אם אני עוד זוכר משהו מהעבר הרחוק...

לסכין יש דגם, ולא שם.

טוב, זה לא ה WHIRLWIND, בדקתי גם את זה. 

מוזר, אני זוכר שהדגם של סיגל הוא שינוי קל לדגם קיים אחר, שקדם למהדורה הזו. רק לא זוכר את שמו. 

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחד הבנים שלי קנה לעצמו מברגה/מקדחה בוש 18 וולט. מעוניין לרכוש לעצמו סט ביטים ומקדחים.

1. איזה ערכה מומלצת לשימוש כללי? לדוגמה x-30 או x-70 של בוש, או אחרת?

2. האם ניתן להשתמש במקדחים הרגילים שבערכות (קנה עגול), או שמא לחפש מקדחים עם קנה משושה?

בכל מקרה, מדובר בשימוש ביתי קל מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כל מה שהוא צריך, תחת המותג LAVIE מעליאקספרס.

אחלה ביטים ומקדחים.

לפני שבועיים קיבלתי פטישון לראשונה בחיי, של YOFIDRA מעליאקספרס. (תואם סוללת מקיטה מעליאקספרס YOFIDRA או GISAM וכו')

המקדחים של LAVIE ל SDS שכבו אצלי במגירה 7 שנים, בגלל שלפני 7 שנים טעיתי וקניתי SDS למרות שלא היה לי פטישון, היה לי מקדחה, והייתי צריך לקנות מקדחים אחרים בסוף.

השבוע המקדחים האלה של ה SDS, קדחו בבלוקים כמו כלום.

החנות עדיין קיימת בעליאקספרס, ממליץ.

לגבי מקדחים רגילים לעומת מקדחים שתואמים אימפקט, מנסיון עם מברגה מקדחה 24V גרינוורקס, אין הבדל. עושים את העבודה בכל מקרה.

דוגמאות:

https://he.aliexpress.com/item/1005008582221706.html

https://he.aliexpress.com/item/1005009388970036.html

https://he.aliexpress.com/item/1005002025256544.html

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
בתאריך 23.1.2026 בשעה 22:13, sperial כתב:

אחד הבנים שלי קנה לעצמו מברגה/מקדחה בוש 18 וולט. מעוניין לרכוש לעצמו סט ביטים ומקדחים.

שיתחדש. אימפקט או רגילה? זה ישפיע על התשובה, אתה יודע.

*גם לא יזיק לדעת אם זו מאלו של ה-30 ניוטון או מהמשוגעות של 130 ניוטון... :lol: 

בגדול, מאד בגדול, משתמש ביתי ממוצע לא ירגיש הבדל כל כך בין פירמות איכותיות לבין "סוגרי פינות" מעלי. כך ש(שוב. מאד בגדול) כל ערכה שמכילה פחות או יותר את מה שהוא חושב שיצטרך, תעבוד עבורו.  

כלי ראשון שלו? 

העפתי מבט על הערכות בוש שציינת. X-70 מצויינת (ומכילה כמה דברים מיותרים כמו המקדחי פרפר שמשתמש ביתי לא אמור למצוא להם שימוש :lol: זה כבר קצת יותר כבד), גם בגלל שיש לה סט ביטים ארוכים קצת (מאד! נוח). 

אני הייתי מוסיף דבר אחד- מוביל זוויתי למקומות צפופים.  אני משתמש ב"דהוולט" (קצת שונה, צהוב) אחרי שראיתי באיזה סרטון ביוטיוב שהשתמשו בו כדי להפוך מקדחת עמוד למלטשת דיסק (מיי גוד, הכוחות המעורבים בזה, פשוט שכנעו אותי שזה מוצר פראי). מאד! שמיש, בקטעים שלא הייתי חושב עליהם מראש. 

יש גם כל מיני קשקושים קטנים בעלי, אבל- דווקא כי הם קטנים, אין לי מה לעשות איתם- אין באמת איך לאחוז בהם בצורה נוחה בזמן השימוש. 

מעבר לזה? השימוש אמור להעלות צרכים אינדיווידואלים, ויעזור להרכיב את הערכה בצורה טובה יותר.

אני כן יכול להמליץ בנוסף על ערכת ביטים "מיוחדים" לסגירת כל הפינות האפשריות. 

זה לדוגמא כולל כל מה שיכול להיות שיהיה צריך כולל אלן (איקאה מישהו?), אלן עם חור, טורקס (ועם חור) ועוד. 

פורסם

המקדחה היא קלאצ', אבל עדיין לא ראיתי אותה. מן הסתם משהו ביתי פלוס (ביתי שה 12 וולט, לא?). כנראה שהקריטריון העיקרי היה משהו שנרכש בחבר בהנחה 30%.

בינתיים הבחור קנה את ה-X-70 (וגם לי יש אותה) . במחיר דומה ואפילו נמוך מזה מצאתי ברשת ערכה של מקיטה עם יותר חלקים, שנראה לי שיש ביניהם 4 שימושיים - מקדחי כוס. אבל נראה שגם מקדח פרפר יכול לעזור כשעושים cable management בשולחן המחשב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

management בשולחן המחשב.

אבל רוב השולחנות מגיעים עם חור מראש כבר, תלוי איזה שולחן יש לו 

הפלטות הזולות מאידאה לא מגיעות עם זה 

שיתחדש! 

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

אבל נראה שגם מקדח פרפר יכול לעזור כשעושים cable management בשולחן המחשב.

מיי גוד, זה לא מומלץ... 

המקדחים האלו עם נטייה חזקה "לפוצץ" את החומר ביציאה. 

כדי לקבל חור נקי מומלץ להצמיד קרש להקרבה בקצה התחתון של החומר עם קליבות כדי שלא יהיה את הפיצוץ הזה, או לחילופין לעצור לפני היציאה, להפוך את החומר ולקדוח מהצד השני (כשהשפיץ של המקדח עובר את שפת החומר אפשר לראות איך למרכז את הקדיחה מהצד השני). 

קצת יותר למתקדמים מאשר למתחילים. מסור כוס יותר ידידותי פה, בגלל שקל מאד למרכז אותו מהצד השני עם המוביל ואין ממש סיכוי שתפספס ותעבור לצד השני כי לא שמת לב בזמן (המוביל יחסית ארוך). 

לפני 15 דקות, גולדן191 כתב:

הפלטות הזולות מאידאה לא מגיעות עם זה 

זה בסדר, הפלטות הזולות מאיקאה גם לא מגיעות עם עץ :rofl:

בשביל לעשות בהן חור לכבלים אפשר להשתמש באגודל :lol:

אחרי אחד הביקורים שלי באיקאה, ובדקתי פלטה של שולחן, יצרתי לעצמי כלל אצבע חדש- 

"אם אני יכול לצבוט את השולחן, והוא מתכווץ, אני לא הולך לקנות את זה". 

הפלטות הזולות באיקאה מורכבות במקרה הטוב ביותר עם מעט מאד עץ (רק בהיקף), השאר זה קרטון (מילולית. קרטון.) וציפוי.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

הפלטות הזולות באיקאה מורכבות במקרה הטוב ביותר עם מעט מאד עץ (רק בהיקף), השאר זה קרטון (מילולית. קרטון.) וציפוי.

לגמרי, כשבניתי את השולחן חיברתי 4 פלטות מעץ סנדוויץ' אמיתי מתחת לפלטה כדי שיהיה יציב. פלטה בכל פינה. ולשם חיברתי את הרגליים.

פורסם

אצלי מדובר בשולחנות custom made מאסיביים בני 30. מן הסתם סנדבחץ׳ איכותי.

• תוכן חדש...