Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, zaf כתב:

ראיתי לאחרונה סרטוני דירוג 5 מותגים של כלי עבודה בדף הפייסבוק של עץ ובית. אדם שעוסק בעבודות עץ גדולות.

אני לא בטוח שאפשר לדרג מותגים אלא סדרות, כמו ברכבים, אבל שמעתי לא מעט על Metabo HPT וכמובן על מקיטה.

כמובן שיש הבדל בין בוש כחול לבוש ירוק וכו'..

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, zaf כתב:

ראיתי לאחרונה סרטוני דירוג 5 מותגים של כלי עבודה בדף הפייסבוק של עץ ובית. אדם שעוסק בעבודות עץ גדולות.

אני חושב שהוא דווקא מוכיח שבסוף יש גם העדפה אישית וכך שאין חברה עם כל הכלים או שכל הכלים שלה הכי טובים. לצד זה כמובן שצריך לציין שיש, במיוחד לאנשי מקצוע, חשיבות גדולה ליבואן, השירות שלו והמחירים. אני לדוגמה כאיש DIY משתמש ב- בוש ורכשתי עד היום את כל הכלים רק מחו"ל, לאחרונה לדוגמה רכשתי מארה"ב את דגם GDS18V-330CN שהוא אחלה מי-טורק לעבודה על הרכב ומשתווה בביצועים לטובים שיש כיום. 

הוא צודק לגבי בוש, אכן הייתה תקופה ארוכה שהם ישנו, אבל דווקא בחמש השנים האחרונות (ובעיקר בשנתיים האחרונות) הם התעוררו ושוב מייצרים כלים מעולים עם איזון טוב מאוד בין מחיר, נוחות שימוש, טכנולוגיה (חיבור הכלים לאפליקציה וסוללות מדור חדש) וביצועים. בכלי חקלות/גינה נטענים? כיום לכל היצרנים הגדולים יש כלי גינון נטענים אבל אישית אני בכלל מעדיף את EGO על מותגים אחרים שכן לטעמי הם מספקים את האיזון הכי נכון בין ביצועים, אמינות ומחיר - חברה שזה תחום ההתמחות שלה בניגוד לאחרות שעבורן זו רק עוד נישה. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מה ההמלצה לרכישה מבחינת מישהו בישראל לדעתך, שמזמין מאמזון? למרות שאפשר גם מקיי אס פי  Tekton? CRAFTSMAN?

איזה מותגים אתה משתמש בארה"ב?

שנה שעברה קניתי סט של מילווקי מחוסמות שתומך בעבודה עם אימפקט מטרי ואינצ׳י - בסגנון הזה

זה היה שדרוג מסט בוקסות שלא תמך של Craftsman - לדעתי הסט הזה + היה לי סט שלהם של בוקסות עמוקות

לפני שעה, גולדן191 כתב:

קרה לי מקרה אחד שבוקסה 10 מ"מ לדעתי לא התאימה ממש ולא מצליחה לפתוח

אם יש בוקסה בגודל אחד שזרוק עליה את כל הכסף :) זה 10 מ״מ - ותזמין ספיירים.

במיוחד אם יש לך רכב יפני או אירופאי -> זה בערך חצי רכב

לפני 30 דקות, madmaxx כתב:

הוא צודק לגבי בוש, אכן הייתה תקופה ארוכה שהם ישנו, אבל דווקא בחמש השנים האחרונות (ובעיקר בשנתיים האחרונות) הם התעוררו ושוב מייצרים כלים מעולים עם איזון טוב מאוד בין מחיר, נוחות שימוש, טכנולוגיה (חיבור הכלים לאפליקציה וסוללות מדור חדש) וביצועים.

לפחות בארה״ב - אין מתחרים בצד של הביצועים כמעט בדיוולט או מילווקי בחשמליים הקטנים לבית (תלוי ברמת הכלי אבל שניהם כמעט תמיד בטופ במיוחד כשמכניסים את המחיר מול בוש ומקיטה)

לפני 31 דקות, madmaxx כתב:

כלי גינון נטענים אבל אישית אני בכלל מעדיף את EGO

אגו מעולים -> יש לי ערימה של הכלים שלהם והסוללות שלהם (כולל את הNexus escape 400 שכל פעם בהפסקת חשמל קטנה - אני זורק כמה מכשירים עליו ואת הNexus 3000 למקרה שתיהיה הפסקה יותר רצינית / ארוכה ואין לי כח / יכולת להוציא את הגנרטור)

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 דקות, Liviur כתב:

לפחות בארה״ב - אין מתחרים בצד של הביצועים כמעט בדיוולט או מילווקי בחשמליים הקטנים לבית (תלוי ברמת הכלי אבל שניהם כמעט תמיד בטופ במיוחד כשמכניסים את המחיר מול בוש ומקיטה)

מסכים, אם הייתי חי בארה"ב כנראה שהיה לי בית "אדום" ולא בגלל שאני רפובליקני :-) 

ציטוט

עם אימפקט מטרי ואינצ׳י

בזה אני לא מקנא בכם :-) 

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

אם יש בוקסה בגודל אחד שזרוק עליה את כל הכסף :) זה 10 מ״מ - ותזמין ספיירים.

לא היה משפט נכון יותר מזה בהיסטוריה של הפורום...

אפילו בלי להתעסק עם שום רכב שהוא, זאת הבוקסה שתמיד נעלמת בדיוק כשאתה צריך אותה.

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, madmaxx כתב:

בזה אני לא מקנא בכם :-) 

במאמר מוסגר - בסופו של יום אין לי כמעט שום שימוש בסט האינצ׳י

נגיד בביטים מכל הסוגים (טורקס אלן , פיליפס מול JIS וכו) -> אני מוצא כל הזמן שימושים בביטים רנדומלים.

אבל בסט האינצ׳י כמעט כלום.

רהיטים מיובאים מגיעים במטרי , הרכבים שלי יפנים , האופנועים שלי יפנים ואירופאים - אז נשאר בערך צנרת וקצת חשמל של הבית.

זה אפילו יותר כאב ראש כשמגיעים למפתחות סגורים ופתוחים (כאלו יש לי סט מאוד פשוט באינצ׳י רק למקרי קיצון - כל הרציניים + אלו עם הRatchet שלי הם מטרים)

• אהבתי 2

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 26.11.2025 בשעה 01:59, גולדן191 כתב:

האם ניתן לאמר זאת גם על האנטר שמשווק בארץ? ברור שאיננו יצרן, אך הוא בחן כלים סיניים והחליט ללכת עם ליין מסוים (ספיציפית אני מתעניין בפטישון שלהם) ואפשר לסמוך על זה למשתמש הביתי שקודח פעם ב...? (בממ"ד למשל)

אני לא יודע לגבי הכלים הנטענים של האנטר, מעולם לא הייתי אמיץ מספיק לנסות- בעקבות הניסיון שלי עם הכלים החשמליים שלהם. 

אני אוהב את היבואן. בכנות. היו ספקים שלי כשעבדתי באספקה טכנית. אין לי טענות כלפיהם. הם מייבאים ציוד זול ומוכרים אותו במחיר הוגן. האנשים שם טובים, אין לי מילה רעה לומר על היבואן. 

אבל הכלים...

יש לי כמה כלים שרכשתי (חשמליים) של האנטר. ממליץ לא לגעת. 

1) מסור חרב. מפחיד לשימוש. חלש מדי, וזה תורם לשחיקה מואצת ללהב. 

2) מלטשת אקצנטרית גדולה וחזקה. מצויינת בלעשות רעש ולהעיף את החלק המשוייף ממתחת למלטשת, אבל היא לא באמת ליטשה שום דבר. 

3) אקדח מסמרים חצי חשמלי. ז'תומרת, הוא חשמלי, כן, אבל צריך לסיים את המסמר עם פטיש ידני. גם סיכות. בעץ לפחות, לא ניסיתי על פודינג.

בתאריך 26.11.2025 בשעה 07:10, sperial כתב:

מה לגבי ה- Ingco שמשווקים בהום-סנטר? בדקתי פעם במרשתת והמותג קיים בלא מעט מדינות, ואם חשבתי שהאתר מזוייף הרי שבביקור באלבניה ראיתי שלט גדול של המותג מעל איזו חנות.

זה לא מותג מזוייף, זה מותג צעצוע פשוט וזול. 

לחובבן שלא צריך השקעה או שימוש יותר מפעם באף פעם, זה בסדר גמור. 

לראייה: אקדח אוויר חם שרכשתי מתוצרת זו (ולא מהום סנטר) לפני שנים רבות. עובד היטב, אבל צעצוע. לא בנוי כמו טנק, צריך להיזהר שלא יתחמם יתר על המידה, כל מה שנלווה לצעצועים... 

בתאריך 26.11.2025 בשעה 07:10, sperial כתב:

חובבים כבדים כמו מי שמנהל את השירשור הזה.

BOLD OF YOU להניח שהשירשור הזה מנוהל :rofl:

לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

מה ההמלצה לרכישה מבחינת מישהו בישראל לדעתך, שמזמין מאמזון? למרות שאפשר גם מקיי אס פי  Tekton? CRAFTSMAN?

במפתחות אלן, לפחות, טקטון מצויינים (קשה לעשות מפתח אלן גרוע, תאכל'ס...). אישית אני מעדיף פה את בונדוס באלנים. קראפטסמן ירדו באיכות ממה שאני שומע ברשת בשנים האחרונות. אבל גם אחרי הירידה, הם בסדר גמור לחובבים. 

לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

קרה לי מקרה אחד שבוקסה 10 מ"מ לדעתי לא התאימה ממש

יכול להיות שזה היה במקרה תקיע אחד אינצ'י?

לפני 19 שעות, madmaxx כתב:

הוא צודק לגבי בוש, אכן הייתה תקופה ארוכה שהם ישנו, אבל דווקא בחמש השנים האחרונות (ובעיקר בשנתיים האחרונות) הם התעוררו ושוב מייצרים כלים מעולים עם איזון טוב מאוד בין מחיר, נוחות שימוש, טכנולוגיה (חיבור הכלים לאפליקציה וסוללות מדור חדש) וביצועים. 

הרוב המוחלט של הכלים שלי זה בוש. 

הסיבה פשוטה: על הנייר, הם מציגים יתרונות משמעותיים על המתחרים שלהם ופוגעים לי בול בפוני בצרכים שלי. 

הבעייה: לא תמיד מה שנראה כמו יתרון הוא באמת יתרון. אני מאוכזב מהמסור שולחן שלי, בכנות. מה שחשבתי ליתרון של בוש בכלי, הוא למעשה חיסרון. ומה שחשבתי לחיסרון אצל הדהוולט ששקלתי גם, הוא יתרון... קורה גם לי שאני טועה. 

על הנייר נשמע פנומנלי. בפועל? לא להיט. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, ברווז כתב:

יכול להיות שזה היה במקרה תקיע אחד אינצ'י?

לפני 20 שעות, madmaxx כתב:

לא, מ"מ, 10 מ"מ, יש לי בעיה שהבוקסה לא מצליחה לפתוח את מה שנקרא Air filter bolt מק"ט 1440G4 (פעם ראשונה שאני מחפש ב PartSouq וזה נחמד)

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Peugeot&ssd=%24*KwEuGgs9c1RoYnZweVctc3ZiQkVbKiUoKTsUJ29pWk5SVlRXEgUpQ21pbVxKU0IEGRMuJygrJGN5eTEuMHNvY1hzeX9YAwgDLC0rK2JodHExCDh4eFpaJVsrKXEMZCxcZG15dXN7KS4XZz93cng_OiJlaWZMVFs5MD04eTE_JXV_aTk8JzpDZwlnXS0rOTA_WCgDCBY-MThZLFoqVGdndV4tXlopP0dlAAAAAP3drzc%3D%24&vid=0&cid=78&uid=0&q=

מברג 10 מ"מ מעליאקספרס, לא בוקסה מתחלפת על מוט 3/4, פותח את זה סבבה. 

לגבי האנטר

הבנתי תודה

יש לך נסיון עם פטישון שלהם במקרה?

נשמע סה"כ נסיון לא משהו בכלל ..... 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

קראפטסמן ירדו באיכות ממה שאני שומע ברשת בשנים האחרונות. אבל גם אחרי הירידה, הם בסדר גמור לחובבים. 

כבר שנים זה לא מה שהיה פעם (ותמיד היה מותג סביר פלוס)

אבל יש להם ליינים - חלקם טובים יותר חלקם פחות.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

קורה גם לי שאני טועה. 

על הנייר נשמע פנומנלי. בפועל? לא להיט. 

לחלוטין, לכן אין ברירה אלא לצפות בסקירות עד כמה שניתן כדי להבין אם מה שעל הנייר זה מה שנקבל בפועל והאם זה מה שאנחנו צריכים בכלל. לפעמים סתם משהו קטן שנראה לנו זניח, משנה את כל צורת השימוש בכלי. אם בבוש עסקינן, אז לדוגמה הייתי לפני רכישת אימפקט קטנה למקומות צפופים יחסית ובדיוק הם הוציאו דגם "משופר". על הנייר הכל היה נראה טוב יותר אבל היה משהו קטן ששינה, עבורי, את הכל, אין להדק שליטה על מהירות הכלי בהפעלה נגד כיוון השעון ואת זה מגלים רק בצפייה בסקירות. יש כאלו שזה לא משנה להם אבל עבורי זה היה דיל ברייקר לעבודה במקומות צפופים שדורשים יותר שליטה על הכלי ולכן רכשתי את הדגם "הישן". 

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 27.11.2025 בשעה 18:13, גולדן191 כתב:

מברג 10 מ"מ מעליאקספרס, לא בוקסה מתחלפת על מוט 3/4, פותח את זה סבבה. 

יכול להיות שהבוקסה כבר קצת שחוקה, אם המברג הזה חדש ובקושי משומש והוא פותח אותה בכיף. 

כן, בוקסות נשחקות. 

בתאריך 27.11.2025 בשעה 18:13, גולדן191 כתב:

יש לך נסיון עם פטישון שלהם במקרה?

אין לי. 

יש לי פטישון מותג מדבקה שהיה במבצע בהום סנטר לפני כמה שנים טובות, לצרכים שלי הוא בסדר גמור (לא מיועד לחציבה, וזה כתוב עליו). עדיף לי על מקדחה עבור קדיחה בבטון. למטרה הזו אין מה לחשוש לגבי הפטישון של האנטר לדעתי, כל פטישון (גם הגרועים) יהיו עדיפים על מקדחה רוטטת. 

לגבי החציבה. 

אם וכאשר יהיה לי צורך בזה, הבטחתי לעצמי לקנות כלי רציני (בזמנו חשבתי על מקיטה. היום אני אצטרך לבחון את הנקודה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 26.11.2025 בשעה 12:55, zaf כתב:

תודה, זה ברור שזה זיוף וההערה שלך על מראה הכיפה מאשר את זה יותר מכל ספקולציית מחיר.

ברור, הייתי חייב לפרוק. 🥹

image.png.d08772c1940ad2a201af58d9392707bc.png   image.png.a414b180f76d3759f71edf3671f4c2f4.png

אכן הכיפה ״מרשיעה״ את הזייפן, גם הברגים ,גם הצביעה וגם המראה 🥺

ימים יגידו אם יעמוד במשימה, הכוונה שלי להתנדב בידידים 😊

הוזמן גם זה 🥹

image.png.3eb18f9b86d04af9d219ab2973b59285.png

זיוף זיוף זזזיוף 😪😭

היום הגיעו הסוללות. אז אמנם זה עובד, אבל אין כל קשר למותג האמיתי, גם הסוללות ללא הלדים שמראים על מידת הטעינה

image.png.c783e2a669b872a06f16ed42af146f1f.png

אינם וגם לא בטוח שכמו שכתבו שיש איזו הגנה ופינים מחווטים חמטט שניים + ו -  🙄 

בכלי עצמו כמובן שאין בורר עצמה ובכלל ״פנל״ השליטה לא דומה לכלי המקורי .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

צריך להפעיל היגיון בסיסי כשקונים ברשת. כלי של 1300 שקל לעולם לא תמצא ב200 שקל......

בכל אופן לשימושים אקזוטיים כאלו אני קניתי בכיף מפתח רטיטה גנרי לסוללות מקיטה (יש לי בכלל סט של בוש ורכשתי מתאם סוללה) 180 שקלים עם אזור 500 ניוטון אמיתיים (מוצהר 1800 כמובן :) )

פורסם
בתאריך 28.11.2025 בשעה 00:01, ברווז כתב:

יש לי כמה כלים שרכשתי (חשמליים) של האנטר. ממליץ לא לגעת. 

מחזק. זה אמנם לא נושא השרשור אבל אולי נציל עוד נפש בישראל -

ברגע של חולשה קניתי שואב אבק של האנטר, שפורסם בקבוצה של כלי עבודה יד ראשונה, מ KSP.

כזה חבית שיכול לשאוב גם נוזלים, עלה 250.

הפלסטיקה ממש אבל ממש דקה ואחד הצינורות נשבר בהפעלה הראשונה, התבאסתי אבל את העבודה הוא עשה. למזלי נשרף המנוע לא הרבה אחרי, תוך כדי שאיבה התחיל מופע אור קולי של ניצוצות וריח של שרוף - שמתי בתוך הקרטון והחזרתי לסניף של KSP, אחרי קצת ויכוח הם הסכימו לקחת אותו (בעיקרון הם רוצים שתפנה ליבואן).

אחרי שלא היתה שום תשובה מהתיקון במשך חודש נתנו זיכוי.

• מבאס 1
  • תוכן חדש...