Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

למתאמים יקרים השוק קטן משמעותית... 

אנשים יוציאו בשקט 2K על כלי אבל לא 200 על מתאם איכותי. לזה הם יקחו משהו ב-20. 

אני מנחש שגם היצרנים מבינים את זה ולכן אין ממש מבחר, מעבר לעובדה של עלויות הזכויות יוצרים\סימן רשום\פטנטים וטכנולוגיה\WHATEVER שמפעל צריך לשלם כדי לייצר משהו שמותאם למוצר של מישהו אחר. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אין ממש מבחר, מעבר לעובדה של עלויות הזכויות יוצרים\סימן רשום\פטנטים וטכנולוגיה\WHATEVER שמפעל צריך לשלם כדי לייצר משהו שמותאם למוצר של מישהו אחר. 

זה המלכוד העיקרי והסיבה שאין למעשה אף מותג אמיתי בתחום. אם תחליט לייצר מתאם איכותי מספיק כדי שבעלי מקצוע יסמכו עליו וגם זול מספיק כדי שיתפוס נתח שוק משמעותי, עורכי הדין של היצרנים הגדולים ידאגו לסגור אותך תוך ימים בודדים. לפחות עד שהאיחוד האירופי יתן להם סטירה עם הפין, כפי שעשה לאפל ולשאר יצרני האלקטרוניקה שחוייבו לעבור ל- USB C לפני מספר שנים.

הנישה הזאת בשוק קיימת כל עוד היא לא מאיימת על אף אחד, וזו פונקציה של מחיר נמוך שמוביל לאמינות ירודה שמובילה לחוסר אמון במוצר. בעיה נוספת היא שבהיעדר מותג מבוסס, גם אם קנית היום ממוכר מסויים בעליאקספרס או אמאזון וקיבלת מוצר מעולה - אין לך שום דרך להבטיח שמחר הוא לא יחליף מפעל או ספקים ויתחיל לשלוח זבל תחת אותה כותרת.

מצד שני, רוב השריפות והקצרים נגרמים תחת עומס גבוה ובשימוש ממושך - כך שלמשתמש הביתי הסיכון נמוך יחסית ואולי שווה את המחיר, אם מוצאים מוצר רלוונטי עם דירוג משתמשים גבוה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, Derish כתב:

מצד שני, רוב השריפות והקצרים נגרמים תחת עומס גבוה ובשימוש ממושך - כך שלמשתמש הביתי הסיכון נמוך יחסית ואולי שווה את המחיר, אם מוצאים מוצר רלוונטי עם דירוג משתמשים גבוה.

אלו מקרי קיצון.

מה לגבי מקרים יותר נפוצים, של הנדסה גרועה- כמו ריקון של הסוללה גם ללא שימוש למשל?

פורסם

מעניין לעניין בלי שום קשר לעניין:

למה סוללות לכלי עבודה לא נטענות ב-USB?

כל טלפון נטען עם USB, הרבה מחשבים (ממה שאני מכיר) נענים כך, למה לא כלי עבודה?

אני יכול להבין שחברות רוצות למכור גם מטען וזה רווחי בשבילם, אבל:

1. מטען הוא חלק קטן וזול יחסית לכלי העבודה עצמם והסוללות,

2. זה יהפוך את הכלים לנגישים יותר, כי יש חלק אחד פחות שצריך לקנות.

מה אני מפספס?

• מעניין 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

קיימים בשוק מברגות וכלים לשימוש ביתי שנטענים מ-USB, אבל לרוב הכלים הרציניים קצב הטעינה יהיה איטי מדי ואופיין הטעינה של הסוללה שונה מדי כדי להוות פתרון פרקטי למטען רגיל.

רוצה שאסביר גם מדוע לא בונים את כל המטוס מהחומר של הקופסה השחורה? 😉

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה שכתבו מעלי.

אבל יכול להיות שזה יהיה עניין של זמן. PD 3.1 כבר כולל אופציות לHigh voltage - אבל עדיין תצטרך מטען מפלצת (הדור החדש יכול לתת עד 48V על 5 אמפר לפי התקן) + כבל מתאים ואז אתה עדיין פחות (בחישוב קצר על הנייר) ממטענים מהירים של כלים.

צריך גם לזכור שהסוללות בנויות למטרה אחרת לגמרי. סוללות של כלים חשמליים נותנות ה מ ו ן כח במכה ומהר, מחשבים ניידים מודרניים (שהם בערך הדבר הכי ״כבד״ שמשתמש בUSB C מבחינת טעינה) עושים אופטימיזציה לחיי סוללה ארוכים.

בקיצור - בתיאוריה אולי עוד כמה שנים. ואל תצפה שזה יוריד את המחיר בסדר גודל ותטען את זה מהמטען של הפלאפון.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 3.7.2025 בשעה 18:10, Liviur כתב:

צריך גם לזכור שהסוללות בנויות למטרה אחרת לגמרי. סוללות של כלים חשמליים נותנות ה מ ו ן כח במכה ומהר, מחשבים ניידים מודרניים (שהם בערך הדבר הכי ״כבד״ שמשתמש בUSB C מבחינת טעינה) עושים אופטימיזציה לחיי סוללה ארוכים.

זה, ביציאה. 

השאלה הייתה על הכניסה... 

אבל בינתיים, כמו שענו, המטענים של הכלים הם חיה אחרת מבחינת הדרישות. 

החוטים עבים יותר, הכוחות גדולים יותר, המהירות אחרת. 

יש לי מטען לסוללות 18650, אותן סוללות שמרכיבות את מארזי הX וולט של הכלים הנטענים. המטען הזה הוא USB. 

והוא רחוק שנות אור מלהיות מהיר. 2 סוללות , כמה שעות לטעינה. 4 סוללות,  זה כבר עוד יותר גרוע. 

ושם הן לא מסודרות בטור אלא במקביל. לא יודע אם זה אומר משהו, בכנות. לא מספיק מבין בזה. 

בכלים נטענים אתה צריך את הסוללה די מהר.. שעה היא די סטנדרטי למטען שכזה. כדי להחדיר מספיק זרם, החוטים צריכים להיות עבים יותר וצריך כמה הגנות בדרך, כולל קירור (מטעני מקיטה, אני מסתכל עליכם!). 

אני כבר לא זוכר את דרישות האמפר של מטענים, אם מתאים לך- תעיף מבט ותראה ששם לדעתי לא מדובר על אותם נתונים כמו מטען מהיר של פלאפון מבחינת האמפר למשל. אלא כמה סדרי גודל מעל. 

התחום, כל הזמן מתעדכן. מירוץ החימוש של הרכבים החשמליים דוחף את מדע הסוללות קדימה. 

אני לא שולל שבקרוב נראה מטעני USB מתאימים לכלים הכבדים, או אפילו סוללות מסוג אחר לגמרי עבור הכלים האלו. 

בינתיים, אל תצפה למטען USB לפטישון שלך :lol:

פורסם

אני חרד מהיום שבו אחד מיצרני המברגות יחליט להמציא מחדש את הגלגל ולספר לנו ש'הלקוחות רוצים' מברגה קלה יותר עם טעינת USB - לכן מעכשיו הסוללות מפסיקות להיות נשלפות. זה ישתלב מצויין בטרנד של השנים האחרונות שבו כל מכשיר ביתי מטלוויזיה ועד טוחן אשפה הוא יחידה סגורה שלא ניתן לתקן או למצוא בשבילה חלקי חילוף, והפתרון הוא רק לרכוש מכשיר חדש.

פורסם
לפני 51 דקות, ברווז כתב:

אני כבר לא זוכר את דרישות האמפר של מטענים, אם מתאים לך- תעיף מבט ותראה ששם לדעתי לא מדובר על אותם נתונים כמו מטען מהיר של פלאפון מבחינת האמפר למשל. אלא כמה סדרי גודל מעל. 

תקרא שוב בבקשה את כל ההודעה שלי - כי החלק הראשון מדבר על זה , ורק החלק השני עוסק בשימוש השונה של הסוללות:

בתאריך 3.7.2025 בשעה 11:10, Liviur כתב:

אבל יכול להיות שזה יהיה עניין של זמן. PD 3.1 כבר כולל אופציות לHigh voltage - אבל עדיין תצטרך מטען מפלצת (הדור החדש יכול לתת עד 48V על 5 אמפר לפי התקן) + כבל מתאים ואז אתה עדיין פחות (בחישוב קצר על הנייר) ממטענים מהירים של כלים.

ואז תעשה קצת חישובים על הנייר. מטען pd 3.1 שעומד בתקן + כבל מתאים יהיה פלוס מינוס בין הסדר גודל של מטען סוללה רגיל למהיר של דוולט לדוגמא (תגיד לי אם אתה רוצה חישובים מפורטים)

בהחלט מסוגל להטעין סוללה בשעה.

האם PD 3.1 בצד המקסימלי של התקן נפוצים ? לא. והם יעלו לרוב גם יותר ממטען סוללות רגיל (כן יש הרבה 3.1 בשוק - אבל החזקים יותר שעולים סביב ה100 מספקים בערך חצי מהמקסימום בתקן במהירות המירבית שלהם, בין השאר כי יש מעט מאוד דברים שמסוגלים / צריכים להיטען כזה מהר. לדוגמא המטען הכי מהיר של אפל הוא קצת יותר מחצי מהמהירות של התקן המקסימלי. אני מדבר למקבוק פרו 16״ , לא לפלאפונים) כנ״ל לגבי רוב הכבלים בשוק.

Then dying is forgetting

פורסם

יש כבר סוללות גנריות (של יצרן סיני שנחשב די טוב, נקרא tpcell) שמאפשרות טעינה באמצעות type c (בקצב של 65w), בנוסף לטעינה הרגילה.

הגיוני שזה ייכנס לשוק בקרוב כתוספת, לא שיחליף את דרך הטעינה הסטנדרטית עם מטען מהיר.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

לסבר את האוזן - יש בערך מטען אחד אמין בשוק בסדר גודל שאני מדבר עליו ( כמעט פי 4 ממה שצוין בהודעה מעל של @שחר 1 :

https://www.theverge.com/2024/11/6/24289498/delta-electronics-240w-usb-c-pd-charger-first-adapter

ויש מעט מאוד כבלים שאשכרה מתאימים לו ומסוגלים לספק את הכח הזה (ורובם בעורך מטר או 2) , ועוד פחות מכשירים שתואמים.

לפני כשעה, ברווז כתב:

יש לי מטען לסוללות 18650

יאפ גם לי , בגלל שהן נורא נפוצות בפנסים רציניים (ויש לי גם slb26 עם המטען מובנה וגם אותן כאב ראש לטעון מאותה סיבה. והן עוד בודדות ועם USB c)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 32 דקות, Derish כתב:

אני חרד מהיום שבו אחד מיצרני המברגות יחליט להמציא מחדש את הגלגל ולספר לנו ש'הלקוחות רוצים' מברגה קלה יותר עם טעינת USB - לכן מעכשיו הסוללות מפסיקות להיות נשלפות. 

בוש, כבר לפני עשור, הוציאו משהו כזה. 

image.thumb.png.57935c1a1dc4662ea94653270c42408b.png

למיטב זכרוני גם הצעצועים שמוכרים באיקאה הם בתצורה הזו. 

אני ממש לא חושב שהיצרנים יעשו את המהלך הזה, כי א- יותר משתלם למכור קיט עם 2 סוללות (או יותר), ו-ב- אף אחד לא ירכוש כלי שהוא צריך להשבית בזמן הטעינה. 

*למעט ה FAN-BASE של אפל. הם יקנו כל מה שידחפו להם...

תמונה להמחשה- כלי שצריך להשבית בזמן הטעינה. 

image.jpeg.efc73a17390e78445a0ba12b9f10d4bc.jpeg

לפני 30 דקות, Liviur כתב:

תקרא שוב בבקשה את כל ההודעה שלי

קראתי. 

קח בחשבון שלא עניתי רק לך... 

• מצחיק 1

פורסם

@ברווז זה בשביל לפתוח מחשבים, לא בשביל לבנות דקים. גם הבוש go נטען על ידי micro usb, אבל מדובר בסוללת 3.6 וולט ומומנט 5 נ״מ.

אגב איקיאה, יש להם צעצועים בכמה דרגות, עולים שליש מבוש מקביל. אני בכלל לא בטוח שמדובר בקניה גרועה למי שמבריג 4 ברגים בשנה.

אבל, כמו שאמר הבן שלי כשהיה בן 15 ונכנס איתי לשז״ר: פה אני מרגיש גבר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חייב לומר שהפטישון של איקאה, עלה בסביבות 350 שקלים בזמנו. שורד כבר איזה חמש שנים ואולי יותר, בקטע של מדי פעם עבודות קטנות..מדף פה, מדף שם. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...