Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, BoazB11 כתב:

שואב נטען מול חוטי.

מכל הכלים, דווקא במקרה של השואב חזרתי לחוטי אבל רק עבור הרכב. גר במושב ויש המון עלים וכל הזמן וזה היה סותם מהר מאוד את האלחוטי אז עברתי לחוטי תעשייתי. לבית, ברור שנטען, נוח פי כמה וכמה. 

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

14 ימים עברו מפתיחת הנושא, 

מה הוחלט בסוף?? 

אני בושניק, והיום אני לא ממליץ על בוש בכלל. 

הם לא מחדשים בשנים האחרונות כלום. 

זה מרגיש שיש שביתה איטלקית במחלקת המחקר ופיתוח שלהם. 

אני הייתי הולך על אחד מאלו

צהוב, אדום, כחולתכלת / שחור לבן. 

מלא מלא כלים שגם כיף לדעת שקיימים. 

לא מזניחים כלל את תחום ה 12v, שאני מעדיף מאוד. 

פורסם
לפני 2 דקות, Markm4 כתב:

אני בושניק, והיום אני לא ממליץ על בוש בכלל. 

ההמלצה על חברה, ולא על כלי, היא פחות יעילה- לכל חברה יש מוצרים טובים יותר ופחות, יעילים יותר ופחות, מותאמים ללקוח יותר ופחות. הבעייה היחידה שיש עם החברות היא שאם אתה קונה משהו נטען שלהם, יותר משתלם לך לקנות עוד כלים שלהם בגלל נושא ריבוי המטענים והסוללות. 

אני לא "בושניק", אבל רוב הכלים שלי הם של בוש-רובם המכריע התאים לי (על הנייר) הרבה יותר מאלו של המתחרים. הכלים שאני רוצה כרגע לרכוש הם של דהוולט ומקיטה, שיותר מותאמים למה שאני צריך (על הנייר, ובמקרה אחד גם ביקורות) מאשר כלים של בוש. אין טעם להתעקש על פירמה כשמותג אחר נותן פתרון יותר יעיל לצרכים שלך. 

בראשלס פשוט יותר יעילים (ניצולת מנוע).

יש להם חיסרון קל- הם חזקים יותר מהמקבילה שלהם עם הפחמים, כך שכשאתה מכוון את הקלאצ' על כח "0" או "1", תקבל כח חזק קצת יותר מאשר במקבילה. ממה שראיתי אצל דהוולט זה די מורגש (במברגת 20V אם אני זוכר נכון), לא ידוע לי לגבי דגמים אחרים, אבל מאמין שזה המצב גם בהם. למי שרוצה להשתמש במברגה גם לעבודות עדינות של תיקוני אלקטרוניקה זה לא הכי מתאים (ובינינו, משתמש ביתי לרוב לא יקנה מברגה ייעודית למוצרים אלקטרוניים... :LOL: או "חלשלושה" כמו 12V:rofl:).

זה כבר סוג של "היטפלות לקטנות", מעבר לזה הבראשלס עדיף לדעתי- נצילות יותר גבוהה אומר גם קצת יותר זמן עבודה מהסוללה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ראשית, פות"ש שאל על החברה,

בוש או דיוולט. 

תשובתי הייתה בהקשר לכותרת. 

ולדעתי,

אני רואה את העיניין שונה מהראייה שלך. 

אני בתור diy עצלן, 

ועוזר לחברים לפעמים בעבודות כבדות מאוד. 

אני לא רואה את עצמי קונה כלי שעל הנייר מתאים לי 100% אבל מחברה אחרת שאין לי כבר כלים שלה. 

אם יהיה כלי שיתן 70% ממה שאני צריך, והוא מהחברה שכבר יש לי, אני אלך עליו, לא רוצה להחזיק מטענים וסוללות בצבעי הקשת. 

פורסם
לפני 30 דקות, Markm4 כתב:

אם יהיה כלי שיתן 70% ממה שאני צריך, והוא מהחברה שכבר יש לי, אני אלך עליו, לא רוצה להחזיק מטענים וסוללות בצבעי הקשת

בול.

לרוב החברות הגדולות יש כלים טובים בכל הקטגוריות בימינו - השאלה היא רק למי יש יותר כלים טובים מול מחיר מול זמינות חלקים ואחריות מקומית.

אני כן אגיד שלמקיטה (אהובת הקבלנים מישראל מסתבר :) ) הרבה פעמים הכלים יותר יקרים ולפעמים יותר מגודלים - ופייר - בשנים האחרונות היא קצת מאחורה בצד של הטופ של הכלים מבחינת ביצועים. כנ״ל בוש האמת.

אם הייתי קונה היום מאפס - הייתי הולך על מילווקי או דוולט (אבל אני מודה שחלק מזה זה כי בארה״ב אין לי בעיות תמיכה או זמינות של אף אחת מהחברות).

בפועל - יצא מצב שבעוד הסט הראשוני שלי של כלים פה הוא מקיטה (אי אפשר להוציא את הישראלי מג׳רזי מסתבר :) ) - באיזשהו שלב - עברתי לדוולט ואני לא מסתכל אחורה. זה התחיל מאקדח מסמרים (שזה של מקיטה המקביל היה מעל 100 דולר יותר - מה שהפך את עניין הסוללה ל״חינם״) , ומהרגע שהייתי כבר עם סוללות דוולט גם בבית -> ישר הצטרף מנפח צמיגים (מעולה!) אימפקט דרייבר ואימפקט 3/8 מסדרת אטומיק.

כולם כלים שלמקיטה יש בליין - אבל יקרים ומאסיביים משמעותית ולפעמים גם נופלים בביצועים מהטופ של דוולט

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

למי שכבר מושקע במערכת, יהיה קשה ויקר להחליף או להוסיף כלים מחברה אחרת, מוכר לי טוב מתחום הצילום...

ולגבי ברשלס - לפחות במקיטה 18V צריך ללמוד למנן את הלחיצה על ההדק, במקדחה\מברגה שלי למדתי לעשות הכל - מהברגה של ברגים קטנים ברהיטים מסיבית ועד קידוח של 8 מ"מ בקיר עם חיפוי קרמיקה.

פורסם

המברגה / מקדחה של מקיטה היא הכלי הבא שאני רוצה להחליף (18v) ואני מחפש תירוץ. היא פשוט מסוג הכלים שלא רוצים למות :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני בטוח שתוכל למצוא נער צעיר בשכונה שעושה את צעדיו הראשונים בעולם הDIY.
אל תחכה שהיא תמות, היא תקבור אותך בסוף.

• מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 47 דקות, Markm4 כתב:

ראשית, פות"ש שאל על החברה,

בוש או דיוולט. 

תשובתי הייתה בהקשר לכותרת. 

גם התגובה שלי הייתה בהתאם לכותרת, ולמה שכתבת בעצמך ;)

אם תקרא אחורה, תראה שלא המלצתי על "פירמה". כל הזמן דיברתי על הכלים עצמם, ולא על המפעל שייצר אותם.

לפני 47 דקות, Markm4 כתב:

ולדעתי,

אני רואה את העיניין שונה מהראייה שלך. 

אני לא רואה את עצמי קונה כלי שעל הנייר מתאים לי 100% אבל מחברה אחרת שאין לי כבר כלים שלה. 

אם יהיה כלי שיתן 70% ממה שאני צריך, והוא מהחברה שכבר יש לי, אני אלך עליו, לא רוצה להחזיק מטענים וסוללות בצבעי הקשת. 

לגיטימי  וחצי! 

גם על זה דיברתי, ריבוי המטענים והסוללות בהחלט יכול לגרום לאנשים "להינעל" על פירמה ספציפית. 

כרגע רוב הכלים שלי לא נטענים- כשזה ישתנה, גם אני אתחיל לשקול "פירמה" יותר ברצינות. דהוולט מצאו חן בעיני...

עם זאת, 70% תאימות עבורי אישית זה נמוך, אני בהחלט רואה את עצמי רוכש כלי מפירמה אחרת עם כל העצבים של הסוללות+מטען+מקום בגלל זה. לכל עבודה יש את הכלי המתאים לה.

אוסיף ואומר- כמעט לכל קטגוריית מוצר של כל פירמה, יש מספר גדול של דגמים (באותו מתח) כדי להתאים לצרכים שונים. 

למשל במסור עגול יש 10" או 8", במברגות יש לך עם רטט או בלי רטט, יותר או פחות כח, וכדומה. הסיכוי להיתקל במוצר שמתאים "רק" 70% הוא נמוך יחסית. 

אבל אני כן יכול לתת דוגמאות גם לזה. 

טרימר: מקיטה- הפלסטיק כוונון גובה ומגן שבבים שביר ולא הכי נוח לשימוש. לדהוולט יש אחד שבו החלק הזה עשוי ממתכת ונוח לשימוש הרבה יותר (כיוון גובה עם טבעת שעוטפת את הכלי), פה הייתי לוקח את הדהוולט בלי להביט לשום כיוון אחר, כולל נושא הסוללות (לא רוצה טרימר על סוללות בכלל...:LOL:).

יש עוד דוגמאות אבל גם ככה יצאה לי שוב תגובה ארוכה.

פורסם
לפני כשעה, Markm4 כתב:

תלוי בעלות הכוללת של הכלי עם הסוללה השונה והמטען.

אם מדובר בתוספת לא גדולה מידי בהחלט אלך על הכלי המתאים יוצר ואפתח לי פתח לעתיד לאי תלות במותג ספציפי. אל תשכח שהיום אני מתפשר על פטישון, מחר על משחזת ובעוד 5 שנים אהיה תקוע עם ליין כלים שלא מתאים לי רק בגלל שרציתי לפני 5 שנים לחסוך 150 שקל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הכל בתאוריה.
כלי זה לא רק סוללה זה גם מטען.
אז מגלים שסוללה אחת זה לא מספיק ורוצים עוד אחת.
או שמגלים שהסוללה שקנינו קטנה מדי/כבדה מדי ורוצים עוד אחת גדולה/קטנה יותר.

בקיצור להחזיק ליינים של כמה יצרנים - רק בתאוריה. בטח בדמינה כמו שלנו שהכלים כל כך יקרים.
הליינים של היצרנים הגדולים הוא כל כך גדול ומגוון שאני בספק אם לא תמצא כלי מתאים שיעשה את העבודה אצל כל אחד מהם פרט להזיות כמו "חושף חוטי חשמל" או כל מני שיקוצים כאלה שיכולים להיות ליצרן א' בלבד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

רוב הכלים הנטענים שלי של מקיטה אבל דיסק 4.5 לקחתי של בוש על כל המשתמע מכל כי של מקיטה חלש מידי.

נכון שזה עלה לי 700 שקל יותר (כולל מטען ו 2 סוללות) אבל מברך כל פעם כשאני צריך לעבוד איתה על משהו של מעבר לחיתוך איזה ברזל 5 מילימטר וכבונוס אני לא תלוי רק בליין של מקיטה.

כלים כבדים יותר לשימוש מקצועי אני בכלל משתמש בהילטי שעולים הרבה יותר אבל נותנים עבודה ואחריות לכל החיים.

פורסם

נשמע לי מוזר שלמקיטה אין אף דיסק חזק בליין שלהם. דיסק זה כלי שהוא מאוד פופולרי, הוא בייסיק כמעט כמו מברגה.
משיטוט קצר באמזון ראיתי לא מעט דיסקים 4.5 של מקיטה, חלקם בתקציבים גבוהים מאוד. כנראה שהם גם חזקים.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

הכל בתאוריה.

בקיצור להחזיק ליינים של כמה יצרנים - רק בתאוריה. בטח בדמינה כמו שלנו שהכלים כל כך יקרים.

כל התיאוריות נכונות למי שמחזיק בהן... זה מה שיפה פה. 

הכל נכון. הדעה שלך נכונה ולגיטימית, הדעה שלי נכונה ולגיטימית, דיעות נוספות פה נכונות ולגיטימיות- הכל כל כך אישי! זה מה שיפה פה. 

לפני שעה, farkash7 כתב:

פרט להזיות כמו "חושף חוטי חשמל" או כל מני שיקוצים כאלה שיכולים להיות ליצרן א' בלבד.

*לתקופת זמן מוגבלת, בכל מקרה ומצב... תלוי עד כמה זה פופולרי. 

ויש גם כמה כלים שלא קיימים אצל היצרנים הראשיים ואני יודע שיכולים להיות משהו סופר-מוצלח בארץ רק שאין לי עם מי לדבר כבר... 

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

נשמע לי מוזר שלמקיטה אין אף דיסק חזק בליין שלהם. דיסק זה כלי שהוא מאוד פופולרי, הוא בייסיק כמעט כמו מברגה.
משיטוט קצר באמזון ראיתי לא מעט דיסקים 4.5 של מקיטה, חלקם בתקציבים גבוהים מאוד. כנראה שהם גם חזקים.

גם החזקים חלשים משמעותית מבוש למשל שלא לדבר על הילטי. אם אתה רוצה כלי סביר אתה צריך לעלותל "5 ואז היא יותר גדולה ופחות מתאימה.

• תוכן חדש...