Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

עניין האחריות הוא חשוב אבל צריך לזכור מה המחיר של זה.
הנה דוגמא: מברגה דיוולט 796 (יודעת גם לדפוק), דגם ותיק ומאוד מוצלח. בדילים באמזון אפשר לקנות גוף ב-250-300 שקל אחרי משלוח. בארץ? בערך פי 2.
 אם ימות הכלי בתקופת האחריות פשוט קונים חדש...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

(וכן לגבי ארה״ב זה נכון, יש לי ארגז כלים ואיזור עבודה שלא יבייש מוסך יבואן כנראה שמחולק ל2 תיבות כלים - אחת כפולה ״רגילה״ ועוד אחת כפולה - 72״ עם משטח עבודה עץ מעל ... והן דיי מלאות שתיהן ... ולגמרי ללא מעט חברים יש יותר כלים ואיזור עבודה יותר מרשים)

בסדר אתה גם מאחסן כמות תחמושת של חטיבה סדירה שהזמנת בוולט זה לא דוגמא 🫠

• מצחיק 3
פורסם

באמריקה הכל גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שירשור כלבבי!

פות"ש. עצתי לך? 

מברגת קלאצ' ולא אימפקט, תלוי בשימושים שלך. 

אם תגיד לי שאתה מתכנן לבנות דק איפאה, לך על האימפקט בשקט. אבל בשביל מדף מזדמן או שימוש ביתי ממוצע ומועט, אתה לא צריך את האימפקט וקלאצ' 18V תהיה הרבה יותר יעילה בשבילך. 

מאחר ואני לא יודע מה הצרכים המדוייקים שלך, קשה לי לענות לך על השאלה שלך, אז אענה לפי מה שאני עושה עבור עצמי:

הרוב המוחלט של הכלים שלי הם בוש. הסיבה היא פשוטה- על הנייר, הם טובים יותר מהמתחרים שנמצאים באותה סביבת מחיר. לרוב זה אכן נכון, אבל גם חוויתי נפילה כואבת אחת- על הנייר נשמע נפלא, למתחרה על הנייר יש חסרונות קשים. בפועל: מה שחשבתי ליתרון הוא חיסרון, ומה שחשבתי אצל המותג השני לחיסרון הוא יתרון משמעותי. 

קורה... גם למי שמבין בתחום. ועדיין, 98% הצלחה. 

בתאריך 16.2.2025 בשעה 16:23, Muzic4Ever כתב:

בארץ - חד משמעי בוש (בתור אחד שמחזיק מילוואקי).

קודם כל, בוש זה מאזדה. עושה את העבודה, אמין, זול לאחזקה.

מילוואקי זה משהו כמו קופרה משופרת. המון כוח, ביצועי גובהים במונחים של כלי עבודה ביחס לגודל. אבל שירות וחלקי חילוף בארץ - 0.

אין לי מידע לגבי שירות עבור מילווקי וכולי, אבל כן יודע לגבי בוש- המקרים הבודדים שנזקקתי לשירות שלהם (כלים שלקוחות ביקשו לטפל במסגרת האחריות) הם היו בסדר גמור, זריזים ומסודרים. לי אישית מעולם לא הייתה בעייה עם כלי שלהם שהצריכה פנייה לשירות, בינתיים. 

בתאריך 16.2.2025 בשעה 21:02, אורח לרגע כתב:

אותנו (הישראלים) לימדו שמקיטה ובוש זה מרצדס וכל השאר זה מקסימום פיאט. 

מקיטה פשוט כל כך נפוץ אצל קבלנים למיניהם, שכולם חושבים שזה ה!!! אמ-אמ-אמא של הכלי עבודה. 

כן, זו אחלה חברה. כן, גם בוש. כן, גם דהוולט. כן, גם הרבה אחרות... אבל הטימטום של העדר פושה חזק גם אצל אנשים שחשבתי שיש להם קצת שכל וחשיבה ביקורתית. זה שהרוב לוקחים מקיטה, לא אומר שזה הכלי הכי טוב בהכרח. לא חסרות עוד סיבות אפשריות...

בתאריך 16.2.2025 בשעה 21:02, אורח לרגע כתב:

אבל לסיכומו של עניין אני כן חושב שכולם +- אותו דבר, רק צריך לדעת לקנות את הסדרות הטובות יותר מאותה חברה.

סדרות טובות יותר זה אכן דבר מומלץ, אבל ממש לא כולם אותו דבר בגדול. כמו שציינתי, על הנייר יש הבדלים שברוב המקרים מתבטאים גם במציאות. המברגה הראשית שלי היא בוש 12V, שיש לה מצב פטיש (שמעולם לא ניסיתי האמת). לאחרות באותו טווח מחיר, אין את המצב הזה. לחובב מזדמן, מצב פטיש זה יתרון כי לא מחייב שיש לו כלי ייעודי לקדיחה בקירות והכלי צריך להתמודד גם עם זה (לא אידאלי לכלי, אבל ניחא). 

בתאריך 16.2.2025 בשעה 21:42, zaf כתב:

לאחת העבודות נזקקתי לדיסק עגול לעץ למשור שלי ולהפתעתי , ולמזלי לפני שפתחתי את האריזה, גיליתי שהקוטר החור של הדיסק קטן מקוטר הראש במסור.

כשחקרתי יותר לעומק גיליתי שלא מעט אביזרים של דיוולט לא מתאימים ליצרנים אחרים

גם בוש. זו מחלה נפוצה, המסור שולחן שלי (בוש) מקבל להבים עם קוטר חור מאד ספציפי כך שקשה לי למצוא עבורו להבים סבירים במחיר סביר. אני מאד התרשמתי לחיוב מדיאבלו, אבל הקדח שלהם קטן מדי. 

בתאריך 16.2.2025 בשעה 21:45, Muzic4Ever כתב:

ג. תחשוב להחליף בעלי מקצוע אם הגעת למצב שאתה מציע להם מברגה.

:rofl::rofl::rofl:

בתאריך 17.2.2025 בשעה 11:56, farkash7 כתב:

נכון ולא נכון.
למי שיש בית פרטי רצוי שיהיו כלים טובים במחסן גם אם השימוש מועט.

מסכים בגדול. 

חוץ מזה הרבה יותר קל לעבוד עם פטישון איכותי על סוללות מאשר עם אחד עם כבל. הרבה יותר קל לחתוך מדף או פלטה עם מסור עגול איכותי על סוללות מאשר עם כבל, אז גם אם זה פעם באף פעם זה כיף וזה נוח וטוב לדעת שאתה אף פעם לא תקוע.

מסכים גם עם זה בגדול.

ובינינו בארץ אין כזה דבר כלים טובים, 

סליחה? אתה רציני? 

אתה טועה ומטעה. בדוק, מניסיון- אישי ומקצועי של עבודה בחנות אספקה טכנית במשך משהו כמו 8 שנים במצטבר. 

אולי נפלת על לימון פה ושם, אבל להצהיר מה שכתבת בצורה כזו כוללנית- זו הגזמה שגוייה לחלוטין. 

כל החברות המוכרות, בוש/מקיטה/דיוולט/מילווקי/ריובי ודומהין מייצרות מוצרים טובים.
יש חברות שיש פערי איכות מוחשיים בין סדרות שונות לכן תעשה שיעורי בית, אבל בגדול אם תקנה סדרה טובה אתה תהיה מרוצה.

דבר שני שהייתי בדוק זה אם יש איזה כלי ספציפי שחשוב לי מאוד ויצרן מסויים מתבלט בו. דיוולט הסטורית טובים במסורים, לא יודע אם זה עדיין נכון. למילווקי יש מפתחי בוקסות מאוד חזקים אבל לא יודע אם זה רלוונטי למישהו שלא כורה זהב באלסקה. למקיטה יש ארגונומיה מאוד מאוד נוחה ועידון. בוש אומרים אמין, לא יודע לא ניסיתי.

בדיוק. 

אישית מצאתי שדווקא מקיטה לא להיט עם מסורים. 

בתאריך 17.2.2025 בשעה 13:17, Night Driver כתב:

מה שאני אומר זה תאפיין צרכים ולפי הצרכים בחר חבילה. 

זו נקודה חשובה, שרובינו כל הזמן שוכחים: ברוב המקרים, מי שמבקש המלצה על (הכנס כלי כלשהו כאן) לשימוש ביתי, מגיע ללא שום ידע וניסיון- כך שמאד קשה לו (על גבול הבלתי אפשרי) לנסח את הצרכים שלו בכלל. 

מניסיוני, אני יחסית יעיל בלהבין את הצרכים של מי שאני מדבר איתו, ויכול לתת המלצות שפחות או יותר פוגעות בצורה טובה באופן השימוש. אבל גם אני מפספס לפעמים.

לפני 20 שעות, יובל .מ. כתב:

אני עם מברגת וורקס כתומה 20V קלה וסוללת 2 אמפר,

אני מאחל לך מכל הלב שלעולם לא תידרש לשירות של היבואן שלהם (ברח לי השם). ביזיון וחרפה אלו רק 2 מילים עדינות מאד שעולות לי בהקשר הזה, וזה כשרק פניתי כדי לברר מדוע לא קיבלנו כלי שהוזמן כבר כמה שבועות אחורה. כשהתלוננתי בפייסבוק, בפומבי, בשונה מהאופי שלי- מה שמעיד על כמה זה היה חריג ונוראי, על הבהמה שדיברה איתי, אמרו לי שבכלל אין אצלהם מישהי בשם הזה...

לפני 20 שעות, יובל .מ. כתב:

ופטישון האנטר חוטי. בערך 350 שקל לכל כלי.

אני עם פטישון מותג-מדבקה-סיני-כלשהו-במבצע-בהוםסנטר שגם עלה 350. אני לא צריך יותר מזה-מספיק לי. 

כן הייתי שמח לאחד נטען (בעדיפות למקיטה דווקא, מסיבה פשוטה: ארגונומיה, זה עם הבורר מצבים בחלק התחתון ולא בצד כי זה כואב באצבע עם המגביל עומק בדגמים מקבילים ואל תשאלו אותי איך אני יודע את זה), אבל בינתיים אני לא ממהר להשקיע. הבטחתי לעצמי שאם יהיה לי פרוייקט חציבה כלשהו בקירות, אתפנק באחד כזה. יש עוד זמן עד אז... 

הכלים החשמליים והנטענים של האנטר לא עשו עלי רושם, אני אומר את זה בכנות. 

יש לי  3 חשמליים שלהם: מסור חרב (מפחיד מאד, וממש לא יעיל), מלטשת אקסנטרית (עושה הרבה רעש, יש לה הרבה כח, אבל לא באמת מלטשת אלא רק מעיפה את החומר) ואקדח מסמרים (שצריך לעבור אחריו עם פטיש כדי לסיים להכניס את המסמר). 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, ברווז כתב:

סליחה? אתה רציני? 

טעות סופר. התכוונתי אין באמת בארץ כלים זולים

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם

יש, אבל האיכות בהתאם.

בדיוק כמו harbor freight או המקבילה הקנדית princess auto (הלינק רק כדי שתאמינו לי שככה זה נקרא באמת).

יש מותגי מדבקה, יש כלים כמו של האנטר, יש את וורקס- ועוד. 

הקטע, הם לא ממש זולים (לא ללקוחות קצה, בכל מקרה).

*אני לא מדבר על כלים ידניים, שקיימים בשוק כלים שעולים גרושים.

פורסם
לפני 47 דקות, ברווז כתב:

מקיטה פשוט כל כך נפוץ אצל קבלנים למיניהם, שכולם חושבים שזה ה!!! אמ-אמ-אמא של הכלי עבודה. 

תלוי במה.

המשורים השורפים שלהם מעולים (בעיקר בגלל גיאומטריה. המרחק בין ציר המנוע לציק הזרוע יותר קצר מבוש ולכ אתה יכול להפעיל יותר כוח בנקודת החיתוך) אבל המשחזות הקטנות שלהם בינוניות מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

יש, אבל האיכות בהתאם

זה לא זול. זה זול במושגים ישראלים.
אלו כלים שאתה אוסף מהרצפה בהום דיפו תמורת עודף מ-20$.
במחיר שלהם בארה"ב אתה מקבל דיוולט/מקיטה/מילווקי/בוש ודומיהן.
אין באמת בארץ כלים זולים. יש כלים פחות יקרים אולי.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

תלוי במה.

נכון, דיברתי יותר על השילוש הקדוש של מברגה-פטישון-דיסק, שנפוץ אצל כל קבלן, שרברב והנדימן מעורב.

אבל בגלל שכולם רואים שיש להם מקיטה (ולא משנה איזה כלי) כולם חושבים שכל שאר הכלים שלהם לא פחות ממושלמים. ועל זה נאמר, ואם כולם יקפצו מהגג? (רק האורתופדים, עורכי דין וקברנים ירוויחו).

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

זה לא זול. זה זול במושגים ישראלים.

אין באמת בארץ כלים זולים. יש כלים פחות יקרים אולי.

נכון. סייגתי את הנקודה בעצמי:

לפני 19 דקות, ברווז כתב:

הקטע, הם לא ממש זולים (לא ללקוחות קצה, בכל מקרה).

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

בגדול אני די יודע מה אני רוצה מהכלים.

יש לי כרגע מברגת קלאץ' 12V של בוש שעושה את רוב העבודה המזדמנת בבית.

בחירה מעולה שהתקבלה בזכות הייעוץ הנפלא פה בפורום.

מדי פעם, כשיש צורך, אני לוקח מחבר פטישון או אימפקט חזקה (של מקיטה כמובן. הוא מתקין חימום תת-רצפתי) או ג'יגסו (ג'קסון בלשון העם).

אני כרגע שוקל לקנות מסור עגול (כי אני אוהב לשחק בעץ כשיש לי זמן מיותר), פטישון, ואולי אימפקט חזקה.

מכאן הגיעה ההתלבטות עם איזו פלטפורמה להתחיל.

ממה שכתבו פה נראה שכולם ברמה גבוהה, עם יתרון לבוש בעניין השירות.

יש לי התלבטות צדדית לעניין הפטישון.

אם כבר יש (יהיו...) לי סוללות, האם לקנות חוטי של האנטר ושות' שיהיה זול וחזק ומסורבל, או נטען שיהיה יקר יותר ופחות חזק אבל יותר נוח.

או דגם חזק יותר שיהיה יקר עוד יותר...

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לדעתי, אם יש לך את התקציב, לך על הנטען. יש לא מעט מצבים שבהם נטען הרבה יותר נוח לשימוש מאשר אחד חשמלי. חלקם גובלים בענייני בטיחות (כמו איך להשתמש גם בשואב אבק יחד עם הכלי כשקודחים בגובה, נשמע פשוט אבל די מסורבל כשמנסים, אפילו אם בונים מתאם ייעודי כמו שעשיתי לעצמי בזמנו...יש לו מגבלות שימוש). 

פשרה בין כח ומחיר- מקום טוב באמצע. בין כה וכה, כשתצטרך יותר כח (משמעותית), זה כנראה לא הכלי הנכון לעבודה. לקדוח בקירות, לחצוב תעלה מזדמנת וכולי- כלי טוב, 2 סוללות ואתה מסודר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני מאחל לך מכל הלב שלעולם לא תידרש לשירות של היבואן שלהם (ברח לי השם). ביזיון וחרפה אלו רק 2 מילים עדינות מאד שעולות לי בהקשר הזה, וזה כשרק פניתי כדי לברר מדוע לא קיבלנו כלי שהוזמן כבר כמה שבועות אחורה. כשהתלוננתי בפייסבוק, בפומבי, בשונה מהאופי שלי- מה שמעיד על כמה זה היה חריג ונוראי, על הבהמה שדיברה איתי, אמרו לי שבכלל אין אצלהם מישהי בשם הזה...

היא אצלי שנתיים, בינתיים עובדת יופי.

היא מספיק זולה כדי שאם היא תהרס עוד שנה שנתיים אקנה מברגה יותר טובה בלי להתרגש מזה שהיא נהרסה.. אם הייתה מברגה של 800-900 שקל זה היה סיפור אחר.

אני אוכל גם פשוט להזמין גוף חדש מאמזון ב-200 שקל ולסגור את הסיפור, אבל זה בעתיד. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בעוד 50 שקל אתה כבר מזמין גוף של דיוולט 796. מברגה ותיקה ומוכחת שגם יודעת לדפוק.
בגלל זה כתבתי קודם שאין בארץ כלים זולים.
כל מה שאתה צריך זה לקנות פעם אחת זוג סוללות 4 אמפר ומעלה ומטען של אחד מהיצרנים. אחר כך מזמינים גופות של כלים מחו"ל בהתאם לצורך.
היום אפילו הדרישה הזו פחתה, יש שלל סוללות/מטענים סינים תואמים לכל יצרן שתבחר.
אם אתה קמצן ובא לך כלים איכותיים אתה מתארגן על סוללות/מטענן סיניים ומזמין גופות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מברגת קלאצ' ולא אימפקט, תלוי בשימושים שלך. 

אם תגיד לי שאתה מתכנן לבנות דק איפאה, לך על האימפקט בשקט. אבל בשביל מדף מזדמן או שימוש ביתי ממוצע ומועט, אתה לא צריך את האימפקט וקלאצ' 18V תהיה הרבה יותר יעילה בשבילך. 

זו נקודה מצוינת.

לכל כלי יש שימוש - בבית -> במיוחד איך שבתים בנויים בישראל -> מסכים ב1000 אחוז! (ויש לי הכל ממקדחה רוטטת עם קלאץ׳׳ ועד אימפקט 1/2 אינץ׳׳ שיכול לפרק רכב ממוצע לגורמים :) )

ועדיין ברוב המוחלט של הפעמים אני מרים את המברגה לפני האימפקט (אלא אם אני עובד על עץ)

ובישראל -> מברגה + פטישון עם כבל פותרים כמעט את כל הבעיות ביחד עם עוד כמה כלים ידניים.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

כן, זו אחלה חברה. כן, גם בוש. כן, גם דהוולט. כן, גם הרבה אחרות... אבל הטימטום של העדר פושה חזק גם אצל אנשים שחשבתי שיש להם קצת שכל וחשיבה ביקורתית. זה שהרוב לוקחים מקיטה, לא אומר שזה הכלי הכי טוב בהכרח. לא חסרות עוד סיבות אפשריות...

הבעיה מתחילה כשאנשים לא קוראים לגבי התת דגם והיתרונות חסרונות שלו / הכלי הנכון לשימוש הנכון.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

בדיוק כמו harbor freight או המקבילה הקנדית princess auto (הלינק רק כדי שתאמינו לי שככה זה נקרא באמת).

האמת - הארבור פרייט כבר מתחילים לייצר כלים סבירים פלוס פלוס (תסתכל על סדרות ההרקולס החדשות שלהם לכלים עם בטריות) + שירות לקוחות מעולה מבחינת החלפות ותיקונים + מחיר מצחיק.

אם היה משהו מקביל בארץ מבחינת הפערי מחירים - היה לגמרי צריך לבוא בחשבון.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם אתה קמצן ובא לך כלים איכותיים אתה מתארגן על סוללות/מטענן סיניים ומזמין גופות.

מטענים אולי (וגם אז הייתי נמנע ממהירים) - סוללות ? לא עם כלים רציניים עם פריקה מהירה.

בחלקן גם הסוללות המתקדמות זה חלק ממה שמאפשר להם לתת את הביצועים המקסימליים (ואני שם התחממות ושריפה בצד)

היום סוללה טובה זה לגמרי חלק מהותי מהכלי. עדיף פחות סוללות מאשר הרבה מעפנות (עבורי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בגלל זה סייגתי - אם אתה קמצן.
אל תצפה ממסור עגול לעבוד טוב עם סוללה סינית.
אל תצפה ממנו גם לתת ביצועים מקסימליים עם סוללה מקורית קטנה, בשביל כלים כאלה אני עובד עם ה6 אמפר.
לא מדבר בכלל על הסוללות מהדור החדש עם V גבוה שיש כלים שמיועדים לעבוד איתם. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...