Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

Kress בהחלט היתה חברה טובה. 

יש לי עדיין פטישון בן יותר מ-20 שנה שעובד כמו גדול, חברה גרמנית וייצור שוויצרי.

זה הכלי הראשון שהשקעתי וקניתי לבית הפרטי ואחריו הבנתי כמה חשוב כלי עבודה טובים גם למי שלא משתמש בהם ביום יום. זה חוסך כל כך הרבה תסכול וחוסר בטחון עצמי בתיקונים קטנים כאשר יש כלי עבודה טובים.

• אהבתי 1
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יש לי סט מברגות 12V של מקיטה.

ובשאר יש לי כלים 12V של בוש, מהסדרה הכחולה. פשוט כי יש לי כמה סוללות וסה"כ מרוצה משני המותגים האלו. 

תלוי כמובן באופי השימושים.. 

יצא לי לחתוך ברזל עבה עם דיסק חיתוך 3" נטען של בוש. שנראה קטנטן ומסכן כזה. וואלה, בעת הצורך - הוכיח את עצמו. אז לא לזלזל בכלים קטנים של 12V. 

פולישר לאוטו קניתי כבר 20V של איזה יצרן סיני עלום שם, ויצא לי פעם פעמיים להשתמש בו. נחמד.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 15:42, איציק נ. כתב:

אמינות של כלי עבודה זה גם עניין של מזל...

וגם עניין של אופי שימוש.

הבוש החשמליים (220V) עובדים אצלי טוב ואני מרוצה מהם.

מהכלים הנטענים לא התרשמתי: מברגה נטענת אחת החזיקה בשימוש פרטי+מקצועי 6 שנים, השניה בקושי שרדה שנתיים. לא מלהיב לכזה מותג. היא הוחלפה ב 2019 ב WORX בראשלס והיא אצלי עד היום עובדת נהדר.

ההמלצות שלי לא מגיעות רק משימוש אישי שלי בכלים, אלא גם כמישהו שהיה אמון על טיפול בתקלות\החזרות\החלפות ושות בע"מ ובניו. 

אין לי ניסיון שכזה עם מקיטה, מודה מראש. כן יש לי עם חברות אחרות, כמו בוש. 

הכלים הנטענים שלהם היו זקוקים מעט מאד, על גבול השגיאה הסטטיסטית, לתיקונים באחריות (עברה דרכי רק אחת עם פאק בייצור, משהו עם הפוטר לא היה תקין). וגם מחוץ לאחריות, היו זקוקות למעט מאד תיקונים. 

בחלק מכובד מהמקרים, היה מדובר על מפעל עם פועלים ש, איך נאמר, לא ממש שמרו על הכלים שלהם. 

חברות אחרות כמו מטאבו, לא הרשימו אותי עם יכולת שרידות, נאמר את זה ככה. 

גודל הדגימה הוא משמעותי, זה מה שאני מנסה לומר... 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 17:35, גור אדם כתב:

Kress בהחלט היתה חברה טובה

לא מוצא כלים באתרים שאינם מקומיים, אבל לפי המידע בחברה האם positec הם בהחלט שם.

לאחרונה מופץ בארץ גם המותג cat(יענו caterpillar) וגם wesco(נדמה לי שזה מיבוא על ידי עץ האורן מצפת) .

המבחר אכן יוצר בלבול מסוים, אבל למשתמש הביתי, יש אחלה אפשרויות וככל הנראה כולן טובות במידה שווה. 

אישית אני עם bosch סדרה כחולה 12 וולט ורכשתי גופים באמזון מהחנות הרשמית, עד כה, הכל טוב. אבל כן פוזל לכיוון מסור עגול נטען במחיר סביר (יש לי מקיטה חשמלי רגיל) רק בשביל הנוחות לחיתוכים מזדמנים רחוק משקע כח זמין)  אנסה אולי cat רק כי אני אוהב את הלוגו 😜

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 דקות, zaf כתב:

אנסה אולי cat רק כי אני אוהב את הלוגו 😜

אין לי דיעה מוצקה לגבי זה. 

התחושה האישית סובייקטיבית שלי? להמתין לביקורות "ארוכות טווח". 

חברה שהמומחיות שלה היא X, ופתאום מחליטה ללכת על Y רק כי  יש לה כח שיווק, לא בהכרח תוציא דברים טובים (ובמיוחד לא בדור הראשון)- או שמדובר על מותג מדבקה וזהו. 

כך לפחות דעתי האישית. 

אני גם רואה את ה"הצלחה" של הכלים הנטענים של סטנלי, חברה עם שם טוב (בעבר) ברחבי העולם, עד שהתחילו להידרדר (מעבר לייצור בסין ונדמה לי שאפילו מכירת החברה, לא זוכר כבר בוודאות). 

אם יש לך את הכסף להשקיע, סבבה, לך על זה. אם אתה צריך את הכסף לכלים שישרתו אותך לטווח הארוך, זה פחות סבבה ללכת על משהו לא מוכר וחדש יחסית בשוק. גם אם הוא מבית טוב. הסיכוי ל"נפילה" גבוה יותר.

פורסם

אתה יודע ש- DeWalt זה סטנלי, כן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כל הפטישונים הנטענים לשימוש ביתי נמכרים באותו הטווח שבין 1400 ל 1500 שקל לכלים 18 וולט.

אגב סטנלי, די-וולט ובלאק אנד דקר זו אותה חברה היום כאשר סטנלי מוצב מעל בלק אנד דקר ומתחת לדי-וולט .

לפני 2 דקות, sperial כתב:

אתה יודע ש- DeWalt זה סטנלי, כן?

אותו קונצרן 

https://www.stanleyblackanddecker.com/brands/tools

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סטנלי/B&D. היא חברת האם. וזה בערך כמו פרוקטר וגמבל - איזה 50 מותגים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עברו כבר לא מעט שנים מאז שהייתי מעורה בכל הפרטים הקטנים של הביצה- מי קנה את מי, מי יורד בביצועים, מי כוכב עולה וכולי. אני כמעט שלא מעורב בזה היום, כי אני כבר לא עובד בתחום. 

אז תסלחו לי שאני לא זוכר פרט קטן ושולי כמו מי קנה את מי... ומתי, ומי היו הנפשות הפועלות במעמד המכירה, ואיזה טקס נעשה באיזו חברה :LOL:

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מי קנה את מי... ומתי

מן הסתם כל חיפוש בסיסי בגוגל על שם המותג מניב מיד את המענה.

אבל כן - מותגים ותיקים ״זכו״ לחוות דעת פושרות ללא קשר לאיכותם . skill היו הראשונים להשתמש ב worm drive למסור דיסק. בהמשך נקנו על ידי bosch ו 2016 נמכרו לחברה סינית. 

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מי קנה את מי... ומתי, 

מבחן בתנ״ך?

לפני 4 דקות, zaf כתב:skill 

Skil. ב-l בודד.

המותג הראשון שהכרתי שמכר מרחוק - בשנות ה-60 בכל יום. שישי היתה להם פרסומת של דף שלם בעמוד האחורי של מוסף ״מעריב״ (ומן הסתם גם עיתונים אחרים) לערכת כלי עבודה שמסופקת באמצעות הדואר. מתקדם מאוד, בהתחשב בכך שמוצרים אחרים נמכרו על ידי רוכלים/סוכנים שעברו מדלת לדלת.

פורסם
לפני 13 שעות, ברווז כתב:

. כן יש לי עם חברות אחרות, כמו בוש. 

הכלים הנטענים שלהם היו זקוקים מעט מאד, על גבול השגיאה הסטטיסטית, לתיקונים באחריות (עברה דרכי רק אחת עם פאק בייצור, משהו עם הפוטר לא היה תקין). וגם מחוץ לאחריות, היו זקוקות למעט מאד תיקונים. 

לא טוען אחרת. ברור שהמקרה שלי הוא 1 מיני רבים. אני מאוד אוהב את הכלים של בוש אבל יש איתם 2 בעיות:

1. מחיר מאוד יקר (יש היום מתחרים חזקים בהרבה פחות כסף)

2. היצע הדגמים שלהם בארץ, מבחינת כלים נטענים, לא גדול.

נראה שהיבואנים מסביב מקפידים להביא כמעט כל כלי אפשרי למותגים שהם מוכרים, ואילו ב BOSCH אין כמעט פירסום או קונטרה מינימאלית למה שקורה מסביבם.

לדעתי עם כניסת מנועי ה BRUSHLESS לתחום - נראה שיש פחות תקלות.

לפני 11 שעות, zaf כתב:

לא מוצא כלים באתרים שאינם מקומיים, אבל לפי המידע בחברה האם positec הם בהחלט שם.

אכן. ברור ש positec קנו את הזכויות על השם ואין שום קשר ל KRESS של פעם (שהיה מותג פגז).

לפני 10 שעות, zaf כתב:

כל הפטישונים הנטענים לשימוש ביתי נמכרים באותו הטווח שבין 1400 ל 1500 שקל לכלים 18 וולט.

קניתי את הסט של KRESS (כביכול 20V) ב"עץ האורן" לפני 3 שנים כמעט.

3 כלי עבודה שכולם BRUSHLESS - פטישון, משחזת, מברגת אימפקט.
כולל מזוודה תואמת (ממותג אחר).

זה סט שעובד אצלי יום-יום. מילא פטישון שעושה עבודות התקנה קטנות - אבל שאתה נכנס לפרוייקט ויש לך 100 מ"ר גבס לעשות, וזה הכלי שלך, זו נוחות ברמה אחרת ביחס לכלי עם כבל חשמל - וזה סט שאפשר לסמוך עליו.
דאז הסט *כולו* עלה 1650 שח כולל 2 סוללות קטנות (הוספתי דאז עוד 100-200 שח לשידרוג לסוללה 4Ah במקום 2Ah ולאחר מכן קניתי סוללה של WORX באליאקספרס ב 200 שקל (4Ah).

Positec מייצרים גם את WESCO, ויש דימיון גדול מאוד בין הכלים (טרם החזקתי אותם ביחד בשביל לראות ולהבין אם זה אכן כלי זהה או שיש שינויים קלים - כי תכל'ס מה שקניתי במותג KRESS עובד היטב עם סוללות WORX [לא הסוללות הישנות של הדור הראשון לפני 6 שנים, אלא סוללות דור 2 מהשנים האחרונות ממש]. כמדומני [לא סגור על זה] את הליין החובבני [הכתום] עדיין משרתות הסוללות דור-1 ).

בניגוד למה שהיה כאן לפני 40 שנים, היום זה כבר לא רק שוק של מקיטה\kress\בוש.
יש מתחרים חזקים, טובים ועם VFM מטורף פשוט.

...וכמו שניר דבורי אומר; צריך לומר ביושר ש...אחד היתרונות החזקים של בוש בישראל זה: חלקי חילוף (במחירים שגם שווה לתקן).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כלים טובים אבל שלא נמצאים כמעט בארץ זה הכלים של festool. 

הבעיה שלהם זה חרא של יבואן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פסטול מ א ו ד יקרים (גם פה בארה״ב)

אלא אם אתה ממש נגר -> אפילו פה לא ראיתי אף אחד משתמש.

(נגרים ומתקיני מטבחים high end כן - אבל מיעוט גם פה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...