Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי חנויות עם סחורה זולה, מקס סטוק מחזיקים מדי פעם סחורה של פטישונים ומברגות אבל זה הימור אצלם כי הם לא מחזיקים מוצרים באופן קבוע ומחדשים כשנגמר אלא מביאים וראציה שונה ממה שהיה אז מאוד קשה להמליץ ללכת לקנות אצלם.

בעיה נוספת שאצלם סחורה יכולה לשבת שנים מבלי שיקנו אותה והם לא ממש יחליפו או יזרקו את הסחורה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, Liviur כתב:

ועדיין ברוב המוחלט של הפעמים אני מרים את המברגה לפני האימפקט (אלא אם אני עובד על עץ)

ובישראל -> מברגה + פטישון עם כבל פותרים כמעט את כל הבעיות ביחד עם עוד כמה כלים ידניים.

אישית, אין לי אימפקט בכלל. אין לי צורך באחת בינתיים. ומעולם לא אמרתי לעצמי "חבל שאין לי אימפקט", אבל אני כל הזמן חושב לעצמי "כמה טוב שיש לי קלאצ'". אמרתי את זה פה בפורום לא מעט פעמים. 

הבעיה מתחילה כשאנשים לא קוראים לגבי התת דגם והיתרונות חסרונות שלו / הכלי הנכון לשימוש הנכון.

מה שהם רואים נתפס כאמת לאמיתה... ואין בילתה.

לכל הקבלנים יש X וזהו, זה הכי טוב נקודה. הם יודעים מה הם עושים. 

בלי הפעלה של נוירונים בכלל. תוכי.

לא מצליח להבין את זה, במלא הכנות. ראיתי את זה במו עיני גם מאנשים עם קצת ראש על הכתפיים.

האמת - הארבור פרייט כבר מתחילים לייצר כלים סבירים פלוס פלוס (תסתכל על סדרות ההרקולס החדשות שלהם לכלים עם בטריות) + שירות לקוחות מעולה מבחינת החלפות ותיקונים + מחיר מצחיק.

אם היה משהו מקביל בארץ מבחינת הפערי מחירים - היה לגמרי צריך לבוא בחשבון.

לא יודע לגבי הכלים הנטענים שלהם, אין לי מישהו בארה"ב שאני יכול לדבר איתו על זה. 

כנ"ל לגבי השירות. 

אבל יש דברים מקבילים בארץ (היו ויש עדיין קצת) מבחינת המחיר, בצורה קרובה. קניתי בזמנו בעצמי לעצמי דיסק סיני עלום שם במשהו כמו 100 ש"ח (קצת יקר יותר ממה שניתן למצוא בהארבור, אבל לא בממש הרבה). יש גם חנויות שמייבאות מוצרים של טארגט וכל מיני כאלו, במחיר סביר למדי (שאני לא יודע כמה עולה בכלל בארה"ב במלא הכנות). המקדחת עמוד שולחנית שלי היא דוגמא טובה לזה, עלתה בזמנו 450 ועדיין ניתן למצוא כאלו (פירמה אחרת) בחנויות שז"ר במחיר שהתעדכן לאחר עליית המע"מ. 

מטענים אולי (וגם אז הייתי נמנע ממהירים) - סוללות ? לא עם כלים רציניים עם פריקה מהירה.

היום סוללה טובה זה לגמרי חלק מהותי מהכלי. עדיף פחות סוללות מאשר הרבה מעפנות (עבורי)

לגמרי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 18.2.2025 בשעה 15:18, Night Driver כתב:

סיקרנת עם האתר אז נכנסתי, ראיתי את המחירים והם באמת מאוד זולים.

אבל אז נכנסתי לאודות ואחר כך בדקתי אותם ב D&B. בוק נגיד שאני מעדיף לשלם כפול ולא להשאיר אצלהם פרטי אשראי.  חברה אחת כבר פשטה רגל ועוד שתיים בסיכון גבוה מאוד.

עכשיו הפחדת אותי...

מה הסיכון בזה שיש אצלם פרטי אשראי שלי אחרי שהעסקה הסתיימה וקיבלתי את הסחורה ?

בדקתי ביקורות על האתר אבל לא בדקתי את מצב החברה.

פורסם
לפני 10 דקות, winner כתב:

אתה חושב שאתה תקבל את הסחורה? זה מה שנהג לילה התכוון להבנתי.

פורסם
לפני 18 דקות, winner כתב:

עכשיו הפחדת אותי...

בדקתי ביקורות על האתר אבל לא בדקתי את מצב החברה.

פרטי אשראי לא מדאיגים אותי כי הונאות הן בעיה של חברת האשראי.

כמו שידידנו בעל הנוצות אמר, יש סיכוי שתשלם ולא תראה את הסחורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני כמה זמן, מתישהו לפני המלחמה היה קמפיין של ארגנטולס שהזהיר מפני האתר שנקרא מקיטה ישראל, שזה יבוא מקביל ונשמות טובות העלו השערות שאלו לא באמת כלים של מקיטה. ישנו יבואן מקביל של מקיטה בפתח תקווה, אני חושב שגם עבור מילווקי, שנקראים מחסני כלי עבודה. מפרסמים חזק בפייסבוק .

המחירים לא בהרבה יותר זולים, אבל אישית מעדיף אחד שאומר במפורש שהוא יבואן מקביל מאחד שאני לא יודע עליו כלום.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

לפני כמה זמן, מתישהו לפני המלחמה היה קמפיין של ארגנטולס שהזהיר מפני האתר שנקרא מקיטה ישראל, שזה יבוא מקביל ונשמות טובות העלו השערות שאלו לא באמת כלים של מקיטה. ישנו יבואן מקביל של מקיטה בפתח תקווה, אני חושב שגם עבור מילווקי, שנקראים מחסני כלי עבודה. מפרסמים חזק בפייסבוק .

המחירים לא בהרבה יותר זולים, אבל אישית מעדיף אחד שאומר במפורש שהוא יבואן מקביל מאחד שאני לא יודע עליו כלום.

את הכלי קיבלתי מזמן וכנראה שזה מקיטה אורגינל, כאמור, בזמנו חששתי ועשיתי בדיקות לגבי האתר, לאור המידע הזה, לא בטוח שאחזור לקנות מהם. חבל מכיוון שיש להם מבחר גדול, לא יודע איך הם עובדים אבל לפי הזמן שעבר מההזמנה עד לאספקה נראה שהם לא מחזיקים מלאי ומזמינים כלים לפי דרישה.

ספוילר

פורסם
לפני 22 שעות, farkash7 כתב:

כל מה שאתה צריך זה לקנות פעם אחת זוג סוללות 4 אמפר ומעלה

לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

אל תצפה ממנו גם לתת ביצועים מקסימליים עם סוללה מקורית קטנה, בשביל כלים כאלה אני עובד עם ה6 אמפר.

הפעולה/כוח של הכלים תלויה בגודל הסוללה?

זה לא משפיע רק על כמות הזמן שאפשר לעבוד ברצף, אלא גם על העוצמה תוך כדי אותה עבודה?

כלומר, אותו כלי עם סוללה 4 אמפר יעבוד אחרת מאשר עם 1.5/2?

• רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אם כבר, לא בגלל השינוי בסוללה אלא בגלל איך שהכלי בנוי.

מנוע של מברגה שיכול לקחת רק X זרם\מתח\וואטאבר, לא יתחיל לקחת יותר כי יש לו זמין. 

בכלים יש הגנות יעודיות על הרכיבים שמונעות את המצב הזה מלקרות. 

יש כלים שיודעים ומתוכננים להשתמש גם ביותר (אם אני זוכר נכון, יש מצב שלסדרת ה-20V של דהוולט יש משהו כזה, אבל אין לי מידע על זה- לא התעמקתי בזה אף פעם) אם הוא זמין, אבל זה רק בגלל שהם תוכננו כך. זה גם אומר מעקף (בטוח) של ההגנות ("מח" שיודע לנתב ביעילות) החשמליות. 

אבל אם תיקח סוללה 4AH על מברגת בוש 12V כמו שלי, כשהיא תקינה (:LOL:), לא יהיה הבדל מורגש למעט בזמן העבודה שיהיה ארוך יותר. 

ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו, הוא גרף של "ירידת העוצמה" שרואים גם בכלים תקינים כשהסוללה מתחילה להתרוקן וכבר אין לה הרבה כח לביצוע העבודה- הוא "יתמתן" בעיקרון, בגלל ההבדל בזמן העבודה- ויהיה אפילו פחות מורגש ממה שהוא היום (קרוב לאפס, בכל מקרה, עבורי). 

הכלים הללו עובדים על תאי ליתיום, כמו שיש לי בסיגריה האלקטרונית (תאי 18650 פשוטים). 

גם בסיגריה יש הגנות ואלקטרוניקה מעניינת - ותיאורטית, לא אמורים להרגיש שהיא "מתעייפת" כשכמעט נגמר לה ה"מיץ". מעשית, מרגישים... קצת. למרות שיש בה משהו שאמור להבטיח שזה לא יקרה.

פורסם
לפני 21 שעות, farkash7 כתב:

אל תצפה ממנו גם לתת ביצועים מקסימליים עם סוללה מקורית קטנה, בשביל כלים כאלה אני עובד עם ה6 אמפר.

תבדיל בין קיבול הסוללה למתח הסוללה.

אם תיקח כלים של 48V הם יהיו הרבה יותר מזקים מכלים של 18. ]פשוט סוללה של 2AH תיתן חצי זמן עבודה לעומת 4AH.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Froyne כתב:

כלומר, אותו כלי עם סוללה 4 אמפר יעבוד אחרת מאשר עם 1.5/2?

התשובה הקצרה, כן.

הכלים צורכים הרבה יותר זרם(מ-4A) בעומס מלא.

סוללת 4A או 6A מסוגלות לספק זרם מירבי גדול מסוללת 2A.

אם אתה רוצה מומנט גבוה, רצוי סוללות 18V ומעלה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אמינות של כלי עבודה זה גם עניין של מזל...

וגם עניין של אופי שימוש.

הבוש החשמליים (220V) עובדים אצלי טוב ואני מרוצה מהם.

מהכלים הנטענים לא התרשמתי: מברגה נטענת אחת החזיקה בשימוש פרטי+מקצועי 6 שנים, השניה בקושי שרדה שנתיים. לא מלהיב לכזה מותג. היא הוחלפה ב 2019 ב WORX בראשלס והיא אצלי עד היום עובדת נהדר.

היצרן של WORX זה POSITEC, יצרן סיני עם HQ אמריקאי וכל מיני שת"פים כאלה ואחרים.

הכלים שלהם טובים.

יש לי סט נטען שלהם (פטישון מברגה דיסק) שנמכר כמותג KRESS (זהה ל WORX) עובד יום-יום בתנאים קשים, זה פשוט יופי של כלים. כנ"ל לגבי המשחזת זווית 4.5" של WORX על חשמל (220V) - יופי של כלי, גם מבחינת אורך חיים ומשקל.

מי שמחפש כלים לבית צריך להתמקד ביצרן עם מגוון, בכלל שהסוללות מתאימות.

המחיר צריך להיות נגיש.

לכן, ההמלצות שלי לסט כלים לבית הן;

DeWalt, Kress/Worx (positec), Greenworks, Makita.

יש לי בבית גם כלים של Greenworks שהגיעו מאמזון ארה"ב, יש להם מגוון מטורף (עשרות של כלים, מכלי עבודה ועד לכלי גינון) ואם אתה עוקב אחרי מבצעים אתה יכול לקנות כלים במחירי בדיחה. בהחלט ממליץ.

למקיטה פחות התחברתי, הכלים שלהם מרגישים לי אליאקספרס.

חובה לעקוב אחרי מבצעים בארץ של "עץ האורן" (בצפת) על כלי עבודה (בעיקר גופים של דיוולט\מקיטה\וכד' במחירי אמאזון ואפילו פחות) וגם בקבוצות פייסבוק (כלים יד ראשונה וכו').

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

לא יודע לגבי הכלים הנטענים שלהם, אין לי מישהו בארה"ב שאני יכול לדבר איתו על זה. 

כנ"ל לגבי השירות. 

אבל יש דברים מקבילים בארץ (היו ויש עדיין קצת) מבחינת המחיר, בצורה קרובה.

זה היה עד השנה שנתיים האחרונות. עדיין יש להם את הכלים הסינים הזולים בצד הזול של הסקאלה אבל הם התחילו לייצר ליינים של כלים רציניים יותר בשנים האחרונות שנותנים עבודה. (ושירות טוב תמיד היה להם) אז זה הרבה פחות הימור עבור 20-30% פחות מחיר.

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

היצרן של WORX זה POSITEC, יצרן סיני עם HQ אמריקאי וכל מיני שת"פים כאלה ואחרים.

הכלים שלהם טובים.

יש לי סט נטען שלהם (פטישון מברגה דיסק) שנמכר כמותג KRESS (זהה ל WORX) עובד יום-יום בתנאים קשים, זה פשוט יופי של כלים. כנ"ל לגבי המשחזת זווית 4.5" של WORX על חשמל (220V) - יופי של כלי, גם מבחינת אורך חיים ומשקל.

מדויק. יש כמה חברות כלים שעושות white label להרבה מהמותגים האלו - וחלקם - למרות שהם מותגי מדבקה הם ״מותגי הבית״ של כמה חברות יותר סבבה ועושים יופי של כלים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...