Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

מחזיק סט 2 מברגות של דיוולט - בדיעבד הייתי צריך לבחור או מקיטה או מילווקי.

אך אני מרוצה מהמברגות ולא בדיוק מתכנן להחליף כי אין לי ווליום עבודה גדול שמפריע לי המותג או איכות המברגה. 

נקנתה בחו"ל, הייתי צריך ללכת לקנות מטען שיתאים לשקע ישראלי. 

קניתי מטה לאחיין שלי סט של 2 מברגות דיוולט מארה"ב,
במעמד הקניה הזמנתי מטען מהיר כאן בארץ לחסוך את ה"כאב ראש".

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

בוא נתחיל ממה הצרכים ומה הפרשי העלויות כי בשביל לקדוח חור בקיר פעם באף פעם לא צריך להשקיע בסדרות הגבוהות ובכלים יקרים

נכון ולא נכון.
למי שיש בית פרטי רצוי שיהיו כלים טובים במחסן גם אם השימוש מועט. חוץ מזה הרבה יותר קל לעבוד עם פטישון איכותי על סוללות מאשר עם אחד עם כבל. הרבה יותר קל לחתוך מדף או פלטה עם מסור עגול איכותי על סוללות מאשר עם כבל, אז גם אם זה פעם באף פעם זה כיף וזה נוח וטוב לדעת שאתה אף פעם לא תקוע.
בנוסף אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות כלים זולים, ובינינו בארץ אין כזה דבר כלים טובים, פה זה לא הום דיפו, אז כבר עדיף להשקיע פעם אחת.

לנושא השרשור אם כל אחד ירשום מה שיש לו לא נגיע לשום מקום.
כל החברות המוכרות, בוש/מקיטה/דיוולט/מילווקי/ריובי ודומהין מייצרות מוצרים טובים.
יש חברות שיש פערי איכות מוחשיים בין סדרות שונות לכן תעשה שיעורי בית, אבל בגדול אם תקנה סדרה טובה אתה תהיה מרוצה.

דבר ראשון מה שאני הייתי בודק אם הייתי קונה סט זה קודם כל על מי יש דילים טובים יותר כרגע אם בארץ ואם בחו"ל, וכנראה שלתפוס דיל בחו"ל יהיה משתלם יותר למי שלא מזדכה על הוצאות/מע"מ. ברגע שתקנה סט שכולל סוללות ומעטן מכאן זה בעיקר לקנות גוף בלבד של שלל כלים ואז האופציות של חו"ל בכלל נפתחות...
דבר שני שהייתי בדוק זה אם יש איזה כלי ספציפי שחשוב לי מאוד ויצרן מסויים מתבלט בו. דיוולט הסטורית טובים במסורים, לא יודע אם זה עדיין נכון. למילווקי יש מפתחי בוקסות מאוד חזקים אבל לא יודע אם זה רלוונטי למישהו שלא כורה זהב באלסקה. למקיטה יש ארגונומיה מאוד מאוד נוחה ועידון. בוש אומרים אמין, לא יודע לא ניסיתי.

בכל מקרה לא תיפול. רק קח בחשבון שברגע שקנית סט עם סוללות של יצרן מסויים אתה שבוי. אתה נשאר איתו ומתרחב אליו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

למי שיש בית פרטי רצוי שיהיו כלים טובים במחסן גם אם השימוש מועט. חוץ מזה הרבה יותר קל לעבוד עם פטישון איכותי על סוללות מאשר עם אחד עם כבל. הרבה יותר קל לחתוך מדף או פלטה עם מסור עגול איכותי על סוללות מאשר עם כבל, אז גם אם זה פעם באף פעם זה כיף וזה נוח וטוב לדעת שאתה אף פעם לא תקוע.
בנוסף אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות כלים זולים, ובינינו בארץ אין כזה דבר כלים טובים, פה זה לא הום דיפו, אז כבר עדיף להשקיע פעם אחת.

אני לא מדבר על כלי עם כבל מול נטען (למרות שגם לאלה עם הכבל יש יתרונות כמו כוח עדיף) אלא על פטישון מקיטה נטען ב600 שקל שמספיק לחלוטין לעבודו מזדנות וגם מעבר לעומת פטישון של מקיטה שעולה 1500 שקל ומיועד לעבודה אחרת לחלוטין (שלא לדבר על הילטי ב 4500).

מה שאני אומר זה תאפיין צרכים ולפי הצרכים בחר חבילה. תשווה לפי מה שאתה צריך אצל המותגים המובילים ואל תלך סתם על חבילות שהם OVERKILL למשתמש ביתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לקנות את הכלי המתאים לעבודה זה תמיד נכון.
מה שכן צריך לזכור שבארץ אין באמת כלים זולים, גם אם אפשר להסתפק בסדרה נמוכה או בכלי עלום שם אישית אני חושב שכדאי כבר להשקיע ולקנות משהו שנחשב איכותי.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

מחזיק סט 2 מברגות של דיוולט - בדיעבד הייתי צריך לבחור או מקיטה או מילווקי.

למה?

עריכה אחרונה על ידי Froyne

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 4 שעות, Froyne כתב:

למה?

הכלים יותר מרגישים לי ביד נוחים עבורי. לא עבדתי עם מילווקי אבל כן החזקתי כמה פעמים והם הרגישו נוחים עבורי.

לגבי מקיטה כנ"ל אבל כן השתמשתי מספר פעמים מועט והם הרגישו יותר נוחים. 

בסוף זה מסתכם באיזה "נבחרת" אתה בוחר והולך איתה עד הסוף..

אני מבין את ה"שריטה" שלך אבל פה אין יותר מדי אמוציות. לך על הסט הכי זול (בהתאם לצרכים הנוכחיים שלך) שתמצא מהחברות הגדולות, תעבוד עם הסט עד שתרגיש שאתה צריך משהו אחר ותמכור בזול ביד2.

או שתקנה סט יד2 ותראה אם מתאים לך ואם לא תמכור שוב ביד2.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מטרת השימוש בכלים היא בביתך הפרטי? מניסיון, כשהכלים טובים זה גורם להרבה פחות טעויות וייאוש מביצוע העבודות.

לצורך העניין, שיפוצניק שחי את השטח כל יום יקדח גם עם השניים אם צריך. בתור אדם מן השורה ברגע שתיתקל בברזל באמצע הקדיחה או בעין על העץ באמצע ניסור זו שאלה שלי איזה כלי יש לך ביד.

עם הפרימיום סביר שלא תרגיש בכלל שהייתה בעיה. עם אחרים זה יגמר בעוד ועוד קדיחות עד שתתייאש ותזמין בעל מקצוע לסיים.

משום מה בארץ תרבות ה DIY דיי בקרשים. בארה"ב כל ילד בן 20 כבר מחזיק גראג' שלא יבייש מוסך יבואן בארץ הקודש. 

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

זה לא מפתיע ויש לזה כמה סיבות:
1. הכלים שם זולים בסדרי גודל, לכן קניה שאתה חושב עליה בארץ 3 פעמים שם אתה אפילו לא משקיע זמן בלחשוב אם צריך או לא, קודם קונה אחרי זה שואל.
2. אם אתה גר בפרברים יש לך כנראה מחסן או מרתף לזרוק בו כלים, בארץ מי שלא גר בבית פרטי לא יכול לאחסן טונות של כלים.
3. הבניה שם קלה, המון פעולות שבארץ ידרשו חציבה למשל שם זה לחתוך איזה פאנל עם סכין יפנית ולתקן את הצינור שמאחורי הקיר.
4. מצד אחד הכלים והחומרים מאוד זולים שם מצד שני בעלי מקצוע הם יקרים, לכן יש יותר מוטיבציה לנסות לתקן לבד.

• אהבתי 7

פורסם
לפני 8 שעות, Muzic4Ever כתב:

ארה"ב כל ילד בן 20 כבר מחזיק גראג' שלא יבייש מוסך יבואן בארץ הקודש. 

image.thumb.png.d741b424c59b1a168a027f24dde81072.png

image.thumb.png.ad38e141058d3c2bdc0ba552417066bd.png

• אהבתי 5

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מלח על הפצעים 🤔

למה לא מקיטה ?

כמעט כל אנשי המקצוע שפגשתי בארץ משתמשים בכלים של מקיטה

כשהמברגה הירקרקה שלי התפגרה, החלטתי להשקיע בכלי רציני יותר, המחירים בארץ היו בשמיים 😃 כמובן

עד שמצאתי את האתר החשוד הזה , אחרי שריחרחתי מעט ברשת, הסתבר שזהו אתר בטוח ומצאתי בו את מה שחיפשתי במחיר סביר בהחלט - קניתי מקדחה\מברגה 18V ברשלס, סוללה ומטען כל אחד בנפרד מה שחסך במחיר לעומת קיט שלם שמגיע בתיק או בארגז, חבל שלא חשבתי על זה מההתחלה - הייתי חוסך כסף ועגמת נפש 🤕 

פורסם

סיקרנת עם האתר אז נכנסתי, ראיתי את המחירים והם באמת מאוד זולים.

אבל אז נכנסתי לאודות ואחר כך בדקתי אותם ב D&B. בוק נגיד שאני מעדיף לשלם כפול ולא להשאיר אצלהם פרטי אשראי.  חברה אחת כבר פשטה רגל ועוד שתיים בסיכון גבוה מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יודע שאני מסתכן בבעיטה מהפורום על בסיס "חוסר בגבריות" (וכן, ראיתי שיש סעיף כזה בתנאי השימוש), אבל... מי שמשתמש בכלים כדי לתלות מדף, תמונה או להבריג רהיט איקאה פעם באף פעם לא באמת צריך לקנות כלי עבודה - יש היום ביותר ויותר ערים כל מיני פורמטים "חברתיים" כאלו ואחרים של השאלת כלי עבודה, חלקם כיוזמה של העיריה, חלקם יוזמות פרטיות, ובנוסף יש את הפורמט של "למי יש מקדחה" בקבוצות הווטסאפ הבניינית/שכונתית.

רק מוסיף נקודה למחשבה שלגמרי לא קשורה ל"למי יש יותר גדול" דהוולט או מילווקי :-) 

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Fazer כתב:

אני יודע שאני מסתכן בבעיטה מהפורום על בסיס "חוסר בגבריות" (וכן, ראיתי שיש סעיף כזה בתנאי השימוש), אבל... מי שמשתמש בכלים כדי לתלות מדף, תמונה או להבריג רהיט איקאה פעם באף פעם לא באמת צריך לקנות כלי עבודה - יש היום ביותר ויותר ערים כל מיני פורמטים "חברתיים" כאלו ואחרים של השאלת כלי עבודה, חלקם כיוזמה של העיריה, חלקם יוזמות פרטיות, ובנוסף יש את הפורמט של "למי יש מקדחה" בקבוצות הווטסאפ הבניינית/שכונתית.

רק מוסיף נקודה למחשבה שלגמרי לא קשורה ל"למי יש יותר גדול" דהוולט או מילווקי :-) 

בעבר מושבניק, היום דירה שכורה בעיר.

אני עם מברגת וורקס כתומה 20V קלה וסוללת 2 אמפר, ופטישון האנטר חוטי. בערך 350 שקל לכל כלי.

בוא נגיד שלא היו לי יותר מדי משימות, נניח סביב ה10 פעמים בשנתיים האחרונות (משאיר בצד עשרות פעמים של שימוש במברשת בזמן שואב ברכב).

מעדיף לשלם את ה700 שקל האלה ולהיות עצמאי מאשר לבקש טובות.

זה אפילו שווה לי את הנסיעה למושב לקחת איזה כלי מהמחסן.

לאנשים כמוני גם אין צורך בכלי מהסדרה הבכירה של מילווקי או משהו יקר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם (נערך)

א. אני מעדיף להשתמש בכלים שלי.
ב. מעדיף לא לתת לזרים להשתמש בכלים שלי.
ג. כשמשתמשים בכלים שלך אתה חשוף לתביעות. הנה קח סיפור - חבר של ההורים הזמין בעל מקצוע, חשמלאי נדמה לי, זה הגיע ראה וילה יפה וחשב כי טוב. ביקש בעל המקצוע סולם מבעל הבית, זה נתן לו סולם. עלה בעל המקצוע על הסולם, נפל, נפצע והגיש תביעה...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם

בגדול מסכים עם מה שאמרו מעלי - כשגרתי בארץ - מקיטה או בוש - תבחר אחד לפי סוג הסוללות שאתה רוצה / יש לך ותסגור פינה.

(כשלבוש יש יתרון בזה שיש להם כלים ״ביתיים״ מסדרות נמוכות יותר שיהיו יותר זולים. למקיטה יש לרוב כלים בצד היותר גבוהה של הסקאלה עם עלות בהתאם).

היתרון ב2 החברות האלו זה בישראל השירות והזמינות.

(בנוסף בין מקיטה , בוש , דה וולט ומילווקי - כולן מפרסמים מספרים אמיתיים שזה יתרון גדול על פני כלים אחרים)

בארה״ב ? לגמרי דוולט או מילווקי.

מבחינת הביצועים של הכלים והתמורה לכסף - זה trading blows תלוי בכלי איזה יותר מוצלח בקטגוריה אבל שניהם מאוד קרובים.

יש כלים של מקיטה מדי פעם שעולים עליהם - לרוב בגודל יותר גדול פיזית ותמיד עם תג מחיר של 20-30 אחוז מעל שפשוט לא שווה את זה.

איזה מהם ביניהם - זה כבר חוזר לעניין הסוללות ובאיזה רשת אתה קונה. לא יותר מזה.

(כן - מילווקי עשו קפיצת ביצועים קודם עם הFuel 18 וה12 שהפכו מהר לסטנדרט לבעלי מקצוע , אבל דהוולט עם האטומיק כבר צימצמו אותה ממזמן ...)

(וכן לגבי ארה״ב זה נכון, יש לי ארגז כלים ואיזור עבודה שלא יבייש מוסך יבואן כנראה שמחולק ל2 תיבות כלים - אחת כפולה ״רגילה״ ועוד אחת כפולה - 72״ עם משטח עבודה עץ מעל ... והן דיי מלאות שתיהן ... ולגמרי ללא מעט חברים יש יותר כלים ואיזור עבודה יותר מרשים)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...