Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

לא טוען אחרת. ברור שהמקרה שלי הוא 1 מיני רבים. אני מאוד אוהב את הכלים של בוש אבל יש איתם 2 בעיות:

1. מחיר מאוד יקר (יש היום מתחרים חזקים בהרבה פחות כסף)

2. היצע הדגמים שלהם בארץ, מבחינת כלים נטענים, לא גדול.

נראה שהיבואנים מסביב מקפידים להביא כמעט כל כלי אפשרי למותגים שהם מוכרים, ואילו ב BOSCH אין כמעט פירסום או קונטרה מינימאלית למה שקורה מסביבם.

המחיר שלהם מקביל (ואני מצאתי שלרוב קצת יותר זול מאשר) למתחרים הישירים, ראש בראש מול מקיטה. 

זולים ביחס לדהוולט ולמילווקי. 

ההיצע שלהם לא כל כך קטן. יש להם משהו לכל אחד. אולי היום ההיצע קצת הצטמצם (אני כבר לא עובד בתחום כמה שנים טובות כך שאין לי קטלוגים להשוואה...), אבל הם די מקבילים, שוב, למתחרים הישירים שלהם. 

לגבי פרסום. זה לא כל כך נפוץ בארץ, אלא בחו"ל. 

נקודה למחשבה: בוא ניקח לרגע את המתחרה העיקרי, מקיטה. הם ראש בראש כבר שנים. 

איזה פרסום יש למקיטה? רמז: הפרסום הוא של היבואן ולא של המותג. קרי, ההבדל בין "בואו תקנו מותג" לבין "בואו תקנו אצלי". 

אתה רוצה קונטרה? יש לי בשבילך. כמה מקרים שונים. 

1) הייתי צריך מלטשת אקסנטרית חדשה, איכותית. מתחיל להשוות, תמיד ראיתי את המקיטה אצל קבלנים (...:rofl:) אז משם התחלתי. אוקי, סבבה, נראה טוב, נתונים טובים. די מתאים לי. בודק מה יש לבוש להציע, ועל הנייר המוצר שלהם מתאים לי עוד יותר מבחינת המפרט. הלכתי עליה. בסופו של יום זו של בוש הייתה גם קצת זולה יותר מהמקיטה. 

2) באיזה שהוא שלב החלטתי להתחדש במקצוע חשמלי. יצא לי למשש לחצי דקה אחד של מקיטה בעבר, כך שהקונספט לא היה זר לי. התחלתי להתעמק. בסופו של יום, כרגיל, ראש בראש-מקיטה מול בוש. ושוב, הבוש על הנייר היה יותר טוב מהמקיטה. יותר התאים לי ולצרכים שלי. אז זה מה שרכשתי. לא זוכר לגבי המחיר, יכול להיות שהיה יקר יותר מהמקיטה. 

3) נפילה (קשה): התעמקתי מאד בכלי מסויים, יקר אש. בדקתי הרבה אופציות (דווקא לא מקיטה הפעם, BIAS שלי), ו-שוב, על הנייר, זה של בוש היה העדיף מול המתחרה הישיר (דהוולט במקרה הזה). בפועל? כל מה שחשבתי ליתרון של הבוש הוא חיסרון, וכל מה שחשבתי לחיסרון של הדהוולט הוא יתרון... רק ניסיון יכל ללמד אותי את זה. 

שורה תחתונה, האמת היא שאני דווקא בעד גישה קצת יותר מינימליסטית, מכמה בחינות.

מבחינה עסקית: כשיש יותר מדי מבחר, משתמש ממוצע יכול להירתע ולא לקנות.

מבחינה מעשית: בהחלט יכול להיווצר מצב שמשתמש יקנה כלי שפשוט לא מתאים לו רק כי הוא זמין. לא כולם מתעמקים במה שהם קונים, לא כולם אוהבים כלים ולא כולם מודעים להבדלים ולשימושים השונים בכלל. 

מבחינה אישית: כשהמבחר מצומצם יחסית (מול היצע בחו"ל, נגיד), ברוב המקרים המוצרים שכן מגיעים לארץ הם יותר מותאמים לאופי השימוש הנפוץ ביותר ("נבחרו בפינצטה"), ולכן יתאימו לרוב הגדול של הלקוחות- אלו שצריכים משהו ספציפי ידעו לקנות אותו בחו"ל אם יצטרכו. 

לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

כלים טובים אבל שלא נמצאים כמעט בארץ זה הכלים של festool. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, איציק נ. כתב:

אכן. ברור ש positec קנו את הזכויות על השם ואין שום קשר ל KRESS של פעם (שהיה מותג פגז).

בכל זאת יש מי שמייצר ומשתמש בלוגו. רק לא ברור מי ״האבא״ של הכלים.

ארכה החלו ליבא ולקדם את מותג cat שגם הוא מבית positec .

עץ האורן מביא את wesco שגם הוא מבית positec. 

כולם מתגאים במנועי brushless ועל פניו נראה שלחובב diy ועבודות ביתיות כל אחד מאלו יתאים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 20.2.2025 בשעה 14:27, Night Driver כתב:

תבדיל בין קיבול הסוללה למתח הסוללה.

אם תיקח כלים של 48V הם יהיו הרבה יותר מזקים מכלים של 18. ]פשוט סוללה של 2AH תיתן חצי זמן עבודה לעומת 4AH.

זה לא מדוייק. ההבדל לא מתבטא רק בזמן העבודה וההבדל בזמן "העבודה האפקטיבי" הוא לא לינארי כמו שאתה מתאר.
אתה מוזמן לקרוא את המאמר הזה.
מה שהם כותבים שם נכון גם לסוללות של דיוולט (תאים שונים, ומערך מקבילי). מניח שזה נכון גם ליצרנים אחרים.
אפילו בעבודה עם מברגה הם ראו הבדל בכוח, כשמדובר בכלים זללנים שצריכים מתח גבוה בכלל יש הבדל, למשל מסורים עגולים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

זה לא מדוייק. ההבדל לא מתבטא רק בזמן העבודה וההבדל בזמן "העבודה האפקטיבי" הוא לא לינארי כמו שאתה מתאר.
אתה מוזמן לקרוא את המאמר הזה.
מה שהם כותבים שם נכון גם לסוללות של דיוולט (תאים שונים, ומערך מקבילי). מניח שזה נכון גם ליצרנים אחרים.
אפילו בעבודה עם מברגה הם ראו הבדל בכוח, כשמדובר בכלים זללנים שצריכים מתח גבוה בכלל יש הבדל, למשל מסורים עגולים.

מבחינת כוח לא ראיתי הבדל (ואני מדבר על דיסק נטען של מקיטה שהוא די חסר כוח) בין סוללות של 2AH ושל 5AH. ואכן זמן העבודה לא ליניארי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

זה תלוי בכלי ואופי העבודה איתם. למבנה הסוללה ולסוג התאים גם יש חשיבות.

לפני 7 דקות, BoazB11 כתב:

ראיתי כזה של פסטול וגם של מקיטה שעובדים על 36V עם שתי סוללות 18V בטור

https://www.makitatools.com/products/details/XSH06Z

כן, לדיוולט למשל יש סדרה די חדשה של סוללות מתח גבוה עם כלים יעודיים שיודעים לנצל את זה.

פורסם (נערך)

אני מכיר כבר כמה שנים כלי גינון נטענים שעובדים ב-80V.

הסוללות עם אמפראז' גבוה מגיעות עם מנשא גב וכבל.

https://www.green-works-tools.co.il/home/business/gardening/

אבל בתחום הזה הכלים הדלקיים הדו"פ עדיין שולטים עם המון כוח ומעט משקל.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

יש לנו בפורום איש מקצוע שממה שאומר עבר לכלים חשמליים לגינון כולל מכסחת דשא חשמלית.
לא מכיר את השוק הזה לעומק, אבל יש כלים חשמליים טובים גם לגינון, כלים מקצועיים שאין שום סיבה שמישהו מאיתנו יקנה.

סדרת FLEX של דיוולט כוללת סוללות 60V.
אין לי מושג מה הביצועים בפועל מהדבר הזה, אבל שוק הנטענים מתפתח בלי הפסקה.
https://www.dewalt.com/systems/cordless-platforms/60v/flexvolt-battery-system

פורסם (נערך)

image.thumb.png.6aad4011e29e5b5bb13442d57671d270.png

bosch. כל כלי כלי    😊 (סתם אנקדוטה, חטיבה שונה של נוש אבל המדריך משך את תשומת ליבי) 

טכנולוגית הסוללות הולכת ומשתפרת עם השנים, ועדיין נותר אתגר משמעותי אחד גדול - המשקל.

סוללות ה 20 וולט כבר כיום גורמות לכלים להיות כבדים יותר. זה פחות משמעותי אולי במסור עגול שנשען על הלוח שאותו חותכים, אבל מברגה או מקדחה זה כבר משקל שמכביד על השימוש.

בפטישון אתה כבר חייב לאחוז בשתי ידיים לעבודה רציפה. 

ה 80 וולט שהוזכרו כאן זה כבר מגיע עם מנשא גב . 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 39 דקות, BoazB11 כתב:

אני מכיר כבר כמה שנים כלי גינון נטענים שעובדים ב-80V.

הסוללות עם אמפראז' גבוה מגיעות עם מנשא גב וכבל.

https://www.green-works-tools.co.il/home/business/gardening/

אבל בתחום הזה הכלים הדלקיים הדו"פ עדיין שולטים עם המון כוח ומעט משקל.

גרין וורקס (ברוב הכלים) נחשבים לגמרי consumer , דווקא ego עם ״רק״ 56 וולט שלהם לרוב מיצרים כלים הרבה יותר רציניים (ויש המון גננים שעברו אליהם לגמרי מכלים על דלק).

הכלים הדו״פ לגמרי בדרך החוצה בארה״ב אגב וזה רק עניין של עלות.

אולי חוץ ממפוחים על הגב (שגם אותם הרבה עיירות מתחילות להגביל) אין להם כבר כמעט יתרונות אמיתיים חוץ מעלות ראשונית (בגלל הסוללות אגב , לא בגלל עלות הכלים). ממסורים קטנים , חרמשים וכו ועד דברים גדולים יותר שהם כבר לא דו״פ כמו מכסחות דשא אפילו לרמת הRide on (עם מושב או בלי מושב).

בשנתיים שלוש האחרונות היו קפיצות ע צ ו מ ו ת בתחום הזה.

(אם בהקשר של תקנות רעש וזיהום שאוסרות כלים דו״פ ואם בכלליות גם במקומות שמותר - אני כבר לא רואה כלים עם מנוע סביבי ממש. כולם עברו לחשמלי. גם אני , מפינוי עלים ועד פינוי שלג. מכרתי את כל מה שהיה עם מנוע)

לפני 18 דקות, zaf כתב:

ה 80 וולט שהוזכרו כאן זה כבר מגיע עם מנשא גב . 

תלוי בכלי. אבל כן - אלו לא כלים שמניפים ביד אחת וסוגרים איתם כמה ברגים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Liviur כתב:

הכלים הדו״פ לגמרי בדרך החוצה בארה״ב

אתה לא מעודכן חבר - טראמפ כבר חתם על ביטול כל נושא החישמול בממשל הפדרלי, ואמר שבשלב הראשון הוא מחזיר הכל ל ICE ובשלב השני כיון שזיהום זה BS של ווקים הוא מחזיר את הדו"פים, כשזה יהיה הכלי הראשון שיחזור:

Suzuki RG500 Gamma: Gimme a Gamma! - Old Bike Australasia

אה, לא על זה השרשור?

🤪

(ובנימה רצינית: אחלה שרשור, כי אני צריך לקנות אימפקט וג'יגסו)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

לפני 32 דקות, Fazer כתב:

ובנימה רצינית: אחלה שרשור, כי אני צריך לקנות אימפקט וג'יגסו

בתקופת פוסט קורונה העליזה של 2021 היה מבצע באמזון, קנה אימפקט דיוולט במארז קשיח עם מטען וסוללה 2ah וקבל כלי אחר של דיוולט מתנה. כל הטוב הזה ב240$.
קניתי ככה מסור עגול, מפתח בוקסות 1/2, מלטשת, ג'יגסו ורוטור. את כל מארזי האימפקט (כבר היה לי סט של אימפקט ומברגה) מכרתי. יצא ששילמתי על כל כלי כ-150-200 שקלים.
היו ימים...

image.thumb.png.dc72a09faf4327a9f2684b6609afac8d.png

פורסם

יש סיבה למה המחיר נמוך יחסית... 

שימו לב לאימפקט- בגלל השיקוץ של המתאם ביט ובוקסה, היא ארוכה יותר מהמתחרות, שרבות על קומפקטיות. הדבר הזה פחות "זז". 

בכנות, כשזה יצא לשוק, די התלהבתי, אבל "ירד לי"- אני די "פוריטן" בקטע, אם אני כבר רוצה להניע בוקסה על מברגה, אני מעדיף לשים מתאם ייעודי במקום להשתמש במשהו שמרגיש לי כמו פשרה (=הרע משני העולמות). אבל זה רק אני והשטויות שלי.

למשתמש ביתי, זה דווקא כלי לא רע (עד כמה שמשתמש ביתי אשכרה צריך אימפקט, רמז- 99.9% מהמקרים הוא לא). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...