Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

Froyne

פוסטים מומלצים

שלום וברכה,

אני שוקל לקנות סט כלי עבודה 18V.

כרגע מסתכל על מברגת אימפקט ומסור עגול (אולי בהמשך יבוא פטישון).

אני מחפש בעיקר באמזון כי בדר"כ זול יותר ולרוב יש מי שיביא לי במזוודה (תודות לאתר 'כלי עבודה יד ראשונה'. אתר מסוכן לציבור!😜)

אני רואה מחירים די דומים על בוש ועל דוולט (דה-וולט? דיוולט?), כמובן שכל מדי פעם יש מבצעים אחרים וכו'.

יש הבדל מהותי ביניהם?

אם יש שני כלים עם מפרט דומה ומחיר דומה, יש עוד שיקולים שצריך לקחת בחשבון?

תודה רבה.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיוולט זה מותג אמריקאי קלאסי, הרבה כוח ופחות עידון. אישית אני מעדיף יותר את מילווקי שכן אצל דיוולט יש לפעמים עשרות כלים לכל קטגוריה (כמו אימפקט) וחלקם טובים מאוד וחלקם סתם, מעדיף חברות שלא זורקות עשרות כלים לאותה קטגוריה ופשוט מייצרות 4-5 כלים טובים, כמו מילווקי שהכלים שלהם קצת יקרים יותר אבל לדעתי גם מוצלחים יותר. 

מעבר לכך, בחירה במותג היא יותר מכלי כזה או אחר כי אתה בעצם נכנס לפלטפורמת סוללות שהן החלק היקר יותר מהכלי עצמו. כאן אתה צריך לחשוב על כלים שאולי בעתיד תרצה ולראות אם ליצרן יש כלים כאלו בפלטפורמה ומה האיכות שלהם. 

קח בחשבון שאתה תאלץ להחליף את המטען או להמיר אותו ל-220V. 

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים עם הנמר מעלי, רוב הכלים שלי (עשרות) הם Dewalt או דמוי Dewalt, כי קניתי כלי ראשון וסוללות ואין משם כבר דרך חזרה.

אני עובד ב-Chewy, ואצלינו במחלקת התחזוקה כמעט בלי יוצא מן הכלל כל הכלים הם של מילווקי, בכל רחבי הרשת בארה"ב, משתדלים לא לקנות משהו אחר בכלל, פה ושם יש כלי או שתיים של Dewalt, אבל זה יוצר מן הכלל,  אם היתה לי אופציה לחזור בזמן ולקנוות מילווקי הייתי עושה את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתחיל מזה שדיוולט/בוש/מקיטה/מילווקי הם כלים טובים בעיקר אם קונים את הסדרות הגבוהות.
מסכים שמילווקי עושים רושם טוב יותר מהשאר, הם גם לרוב יקרים יותר מהשאר.
הייתי מסתכל איזה דילים אתה יכול להשיג מה התקציב ומזה גוזר. למשל הייתה תקופה שעל דיוולט היו דילים משוגעים באמזון וזו הסיבה שאני עם דיוולט (מרוצה מאוד אגב).

אם אין לי בעיית תקציב ואין שום דילים מיוחדים שנוטים לכאן או לכאן הייתי קונה מילווקי כנראה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בארץ - חד משמעי בוש (בתור אחד שמחזיק מילוואקי).

קודם כל, בוש זה מאזדה. עושה את העבודה, אמין, זול לאחזקה.

מילוואקי זה משהו כמו קופרה משופרת. המון כוח, ביצועי גובהים במונחים של כלי עבודה ביחס לגודל. אבל שירות וחלקי חילוף בארץ - 0.

מתוך הכלים שאני מחזיק מסדרת ה FULE M18 (אימפקט, מברגה קודחת, פטישון, מלטשת, שואב אבק, משחזת זווית, פנסים למינהם) חוויתי לא מעט צרות שהצריכו החלפת הכלי לחלוטין.

היות שמחזיק כבר יותר מדי כלים והמון סוללות קשה לחזור אחורה. אבל בדיעבד הייתי בוחר בבוש.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 3

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באופן כללי אם אתה לא בעל מקצוע לא רואה שום סיבה לקנות כלים בארץ, המחירים גבוהים.
למי שמשתמש בכלים לתחזוקת הבית פעם באף פעם עניין האמינות והאחריות פחות קריטי.

איש מקצוע שמזדכה על מע"מ ורושם הוצאות זה כבר משהו אחר. ההפרש מתקזז או שהכלים לא נספרים בכלל. בנוסף הכלים עובדים קשה ועניין האחריות אולי משנה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Muzic4Ever כתב:

בארץ - חד משמעי בוש (בתור אחד שמחזיק מילוואקי).

מחזק, ולא רק בארץ. באופן כללי, מחוץ לארה"ב ואנגליה לבוש ולמקיטה יש מערך שירות/מכירה/חלפים עם פריסה הרבה יותר רחבה וקטלוג כלים גדול יותר בהתאם. דוולט פרוסים היטב גם באנגליה ומילווקי כמובן בארה"ב, אבל למי שגר בשאר העולם ופשוט צריך כלי לשימוש ביתי שקונים אחת ולתמיד - בוש הם האופציה הבטוחה והפשוטה ביותר. וזה כולל את הסדרה הירוקה, לא רק הכחולה.

מקיטה גם סבבה אבל קצת יותר גסים וכבדים והרבה יותר יקרים, לכן מתאימים יותר למשתמש העסקי/תעשייתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Supertigre כתב:

דיוולט זה מותג אמריקאי קלאסי, הרבה כוח ופחות עידון. 

לא יודע מאיפה הבאת את זה.

יש לי מברגת אימפקט(18v) של דיוולט, כבר 10 שנים ועובדת כמו גמל במירוץ באיחוד האמירויות.

כל פעם שבא איזה בעל מקצוע שאני נותן לו להשתמש בה תמיד זה קודם כל "אהה, זה מה שיש? טוב, נו, בוא נראה אם זה יעבוד"

ואחרי 30 שניות זה "וואו! איזו מברגה! חבל על הזמן!".

אותנו (הישראלים) לימדו שמקיטה ובוש זה מרצדס וכל השאר זה מקסימום פיאט. 

כשגרתי בקנדה וחיפשתי מקיטה צחקו עליי. קניתי את הדיוולט, וכאמור, היא עד היום איתי.

למען הסר ספק, המברגה לא ג'ובניקית בקריה. היא עובדת קשה והמון.

אבל לסיכומו של עניין אני כן חושב שכולם +- אותו דבר, רק צריך לדעת לקנות את הסדרות הטובות יותר מאותה חברה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם בוש (כחול) מסיבות היסטוריות...

היה לי סט בעבודה, וכשפרשתי מיד הזמנתי סט זהה.

בדיעבד אולי הייתי הולך על מקיטה. ראיתי יותר דילים ואפשרויות מאשר בוש,

בעיקר בדף הפורנו של כלי העבודה :

לפני 7 שעות, Froyne כתב:

אתר 'כלי עבודה יד ראשונה'. אתר מסוכן לציבור!😜

אבל בפנטזיה זה Festool...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם בוש הסדרה הכחולה. עבודות מזדמנות בפרויקטים ביתיים (כולל בניית מטבח וחדרי ארונות) . אני מחזיק גם מופעלי סוללות וגם כבל. כולם החזירו מזמן את ההשקעה בהם. 

לאחת העבודות נזקקתי לדיסק עגול לעץ למשור שלי ולהפתעתי , ולמזלי לפני שפתחתי את האריזה, גיליתי שהקוטר החור של הדיסק קטן מקוטר הראש במסור.

כשחקרתי יותר לעומק גיליתי שלא מעט אביזרים של דיוולט לא מתאימים ליצרנים אחרים (לא מדבר על ביטים או מקדחים) .

כמו שכתבו מעלי, דיוולט טובים וחזקים אבל די ״סגורים״ בכל הקשור למשורים עגולים, משחזות זוית, מולטיטול וכלים עם להבים שונים) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, אורח לרגע כתב:

לא יודע מאיפה הבאת את זה.

יש לי מברגת אימפקט(18v) של דיוולט, כבר 10 שנים ועובדת כמו גמל במירוץ באיחוד האמירויות.

כל פעם שבא איזה בעל מקצוע שאני נותן לו להשתמש בה תמיד זה קודם כל "אהה, זה מה שיש? טוב, נו, בוא נראה אם זה יעבוד"

ואחרי 30 שניות זה "וואו! איזו מברגה! חבל על הזמן!".

אותנו (הישראלים) לימדו שמקיטה ובוש זה מרצדס וכל השאר זה מקסימום פיאט. 

כשגרתי בקנדה וחיפשתי מקיטה צחקו עליי. קניתי את הדיוולט, וכאמור, היא עד היום איתי.

למען הסר ספק, המברגה לא ג'ובניקית בקריה. היא עובדת קשה והמון.

אבל לסיכומו של עניין אני כן חושב שכולם +- אותו דבר, רק צריך לדעת לקנות את הסדרות הטובות יותר מאותה חברה.

א. הדיוולט כלים טובים. אין ספק. יש להם גם כמה הברקות כמו האורביט פולישר והמפוח\מדחס. גם מפתח הברגים שלהם נותן אחלה תמורה לכסף.

ב. זה לא סותר שברגע שתצטרך שירות או חלפים בארץ - דבר ללמפה. גם אם איכשהו תמצא מעבדה שתסכים לטפל הכלי יושבת למשך שבועות אם לא חודשים. ועלויות התיקון לשימוש ביתי לא תמיד מוצדקות.

ג. תחשוב להחליף בעלי מקצוע אם הגעת למצב שאתה מציע להם מברגה.

• מצחיק 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזיק סט 2 מברגות של דיוולט - בדיעבד הייתי צריך לבחור או מקיטה או מילווקי.

אך אני מרוצה מהמברגות ולא בדיוק מתכנן להחליף כי אין לי ווליום עבודה גדול שמפריע לי המותג או איכות המברגה. 

נקנתה בחו"ל, הייתי צריך ללכת לקנות מטען שיתאים לשקע ישראלי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול - פערי האיכות, אם היו, הצטמצמו מאוד ולדעתי הבחירה בין המותגים היא כבר 99 אחוז העדפה אישית / תלות בסט קיים. ולכל יצרן יש נפילות נקודתיות, שום דבר מערכתי.

לפני 12 שעות, farkash7 כתב:

למי שמשתמש בכלים לתחזוקת הבית פעם באף פעם עניין האמינות והאחריות פחות קריטי

בול, קצר וקולע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוא נתחיל ממה הצרכים ומה הפרשי העלויות כי בשביל לקדוח חור בקיר פעם באף פעם לא צריך להשקיע בסדרות הגבוהות ובכלים יקרים.

מציע לבדוק קודם כל את הצרכים, את הכלים שאתה חושב שתרכוש בתקופה הקרובה, לבדוק דגמים ספציפיים שעונים לדרישות ואז להחליט.

אישית אני עם כלים של מקיטה בגלל שרוב הכלים שלי גם בעבודה הם שלהם והם מציעים יחס עלות תועלת שמתאים לי.

אם אתה רוצה רולס רויס לך על הילטי אבל זה הרבה יותר מידי למשתמש החובב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, Muzic4Ever כתב:

א. הדיוולט כלים טובים. אין ספק. יש להם גם כמה הברקות כמו האורביט פולישר והמפוח\מדחס. גם מפתח הברגים שלהם נותן אחלה תמורה לכסף.

ב. זה לא סותר שברגע שתצטרך שירות או חלפים בארץ - דבר ללמפה. גם אם איכשהו תמצא מעבדה שתסכים לטפל הכלי יושבת למשך שבועות אם לא חודשים. ועלויות התיקון לשימוש ביתי לא תמיד מוצדקות.

ג. תחשוב להחליף בעלי מקצוע אם הגעת למצב שאתה מציע להם מברגה.

א. כתבתי בתגובה לזה שהוא כתב שהכלים עם הרבה כח ומעט עידון. יעני, כמו מכונית שרירים אמריקאית קלאסית. ולא כך הדבר.

ב. יכול להיות. מקווה שלא אצטרך לבדוק.

ג. בגדול צודק לגמרי, אבל הסיטואציה קצת שונה.

אני בדיוק בונה עסק, בכל רגע נתון יש לפחות בעל מקצוע אחד בנוסף אליי במקום ואיזה 3 מברגות מינימום שמסתובבות. כשצריך לתקוע בורג תופסים את המברגה הכי קרובה שיש ליד.

אם היה מגיע אליי בעל מקצוע בלי מברגה משלו אתה צודק חד משמעית!

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...