Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 27.11.2025 בשעה 18:13, גולדן191 כתב:

לגבי האנטר

הבנתי תודה

יש לך נסיון עם פטישון שלהם במקרה?

נשמע סה"כ נסיון לא משהו בכלל ..... 

אני עם הפטישון הזה של האנטר:

פטישון חשמלי 26 מ"מ 800W + אביזרים! 100111-001-SET HUNTER |14736

אצלי בערך שנה וחצי, יצא לי להשתמש בו סביב ה-10 פעמים, אכל את הקידוחים בלי בעיה בכלל. 

אם אתה משתמש ביתי שקודח בהיקפים לא גדולים מדי, זה יופי של אפשרות.

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 27.11.2025 בשעה 18:24, Liviur כתב:

אבל יש להם ליינים - חלקם טובים יותר חלקם פחות.

דווקא ראיתי שבחים על ייצור בטייוואן..של קראפטסמאן. אפילו קניתי את הסט הזה, שאולי יהיה באוטו. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני אגיד את זה אחרת - לא נתקלתי באמת בסטים גרועים שלהם - פשוט חלקם בסדר גמור וחלקם טובים.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, saar5555 כתב:

דווקא ראיתי שבחים על ייצור בטייוואן..

לא רק קראפטסמן מייצרים בטאיוואן. 

איפה אתם חושבים מייצרים את "סיגנט"?...

תראו, למשתמש ביתי זה מעל ומעבר למספיק- אני אפילו די אוהב את התוצרת של "סיגנט" לשימושים שלי. גם למשתמש קצת יותר כבד מ"ביתי" זה סבבה וחצי. 

לסביבה מקצועית, זה סוג של "בלתי מספיק".

נתחיל מבחירת החומרים- פלדה פשוטה יותר, מה שאומר שצריך יותר עובי עבור חוזק מכני, מה שאומר יותר משקל. עבור טכנאים שמסתובבים עם תיק, זה מציק (מכיר כמה כאלו). נמשיך עם טולרנסים שמנמנים יותר (בוקסה לא יכולה להיכנס לחור צפוף יותר, למשל, כדי לסגור תקיע) שמפריעים במקומות צפופים. נקנח בארגונומיה שהיא רחוקה מאידאלית. 

אלו נקודות שלא אמורות להשפיע על ההחלטה של רוב המשתמשים פה בפורום. אדגיש את זה. 

אבל בתחומים כמו תעופה למשל, אלו נקודות רציניות וכבדות משקל (או קלות משקל, שזה מה שצריך שם :lol:). בארגז כלים של מכונאי מוטס למשל, הציוד צריך להיות קל במידת האפשר, ואז מפתח שעשוי מסגסוגת טובה יותר, יכול לקבל צורה עמידה ולהפחית את כמות הפלדה שבכלי. 

שימו לב להבדל בין 2 המפתחות האלו. 

image.thumb.png.7fecaeac932ac04c074e684781a1c9ed.png

השמאלי שוקל פחות - גם הסגסוגת, גם העובי הכללי של הכלי, גם המגרעת של החומר שהורידו ממנו. 

עבורי? אישית? ברכב יש לי סט מפתחות של סיגנט, אבל בבית בסדנה? איזה NO NAME שקניתי כסט פה בארץ ב-60 ש"ח. זבל מהמיץ. מספיק לצרכים שלי (בשלב זה). הייתי מעדיף סיגנט גם בסדנה, אבל המחיר קצת גבוה לי. כן לקחתי אותם לרכב, כדי שלא אמצא את עצמי עם כלי שבור כשאני צריך אחד ואני רחוק מכל שאר הכלים שלי.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 שעות, baer כתב:

מחזק. זה אמנם לא נושא השרשור אבל אולי נציל עוד נפש בישראל -

ברגע של חולשה קניתי שואב אבק של האנטר, שפורסם בקבוצה של כלי עבודה יד ראשונה, מ KSP.

כזה חבית שיכול לשאוב גם נוזלים, עלה 250.

הפלסטיקה ממש אבל ממש דקה ואחד הצינורות נשבר בהפעלה הראשונה, התבאסתי אבל את העבודה הוא עשה. למזלי נשרף המנוע לא הרבה אחרי, תוך כדי שאיבה התחיל מופע אור קולי של ניצוצות וריח של שרוף - שמתי בתוך הקרטון והחזרתי לסניף של KSP, אחרי קצת ויכוח הם הסכימו לקחת אותו (בעיקרון הם רוצים שתפנה ליבואן).

אחרי שלא היתה שום תשובה מהתיקון במשך חודש נתנו זיכוי.

כאילו גרסא של האנטר ל Karcher WD3 ויצא כל כך גרוע? מבאס ממש..אבל טוב שהחזירו את הכסף, נשמע מוצר איום ונורא.

ה WD3 שלי מחזיק 3+ שנים בלי בעיות

מקווה שמתישהו תוכל לקנות Karcher WD3 במחיר כמו פעם (עודף מ200 ש"ח)

או שכבר מצאת אלטרנטיבה?

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

ה WD3 שלי מחזיק 3+ שנים בלי בעיות

קרשר מחזיק הרבה שנים. ותמיד יש אביזרים.

הWD3 פרימיום שלי עם גוף מתכת נקנה ב 2008 ! עובד יותר מפעם בשבוע, כיום עם ההעדפה לניידות וסוללה, הוא בשימוש בחצר וברכב יותר מאשר בתוך הבית. 

הגרניק הראשון שלי שעדיין פעיל דגם 4.80 גם הוא מאותו הזמן, הותאם (יש שרשור שדרוג) לאיבזור אוניברסלי רק כי מחירי האביזרים של קרשר בארץ ממש יקרים. 

המסקנה שלי היא שכלי ״מבית טוב״ כלאמר יצרן מוכר וותיק שורדים שנים ארוכות בודאי בשימוש diy/ביתי גם אם עלו מעט יותר ממותגים ״מקומיים״ או זולים במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, יובל .מ. כתב:

אני עם הפטישון הזה של האנטר:

פטישון חשמלי 26 מ"מ 800W + אביזרים! 100111-001-SET HUNTER |14736

אצלי בערך שנה וחצי, יצא לי להשתמש בו סביב ה-10 פעמים, אכל את הקידוחים בלי בעיה בכלל. 

אם אתה משתמש ביתי שקודח בהיקפים לא גדולים מדי, זה יופי של אפשרות.

גיליתי שהסוללות שהם חיקוי למקיטה בעליאקספרס תואמות כל מיני חברות סיניות, האנטר כאמור היא חברה סינית כלשהי שהיבואן החליט לתת את המותג האנטר (לא תואם סוללות מקיטה, אבל זה סיני 100%)

קניתי מפתח רטיטה מעליאקספרס של Gisam

ואקנה כנראה פטישון של Yofidra

וככה בעצם יוצא לי פטישון ב 170 ש"ח, וסוללה ומטען כבר יש לי

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

תראו, למשתמש ביתי זה מעל ומעבר למספיק- אני אפילו די אוהב את התוצרת של "סיגנט" לשימושים שלי. גם למשתמש קצת יותר כבד מ"ביתי" זה סבבה וחצי. 

בהחלט, גם סיגנט וגם קשקו הם מותגים פרטיים של יבואנים רציניים והם מספקים בהחלט לכל משתמש ביתי ולטעמי גם למקצועי מתוחמים מסוימים שרוצה לחסוך קצת על מותגים מוכרים יותר (שאין ממש בארץ). כן, אני לא מצפה מחיל האוויר להשתמש במשהו שהוא פחות מסנפ-און או חברה מקבילה אבל מוסך לטעמי יכול לחיות היטב עם הכלים של שני המותגים האלו ורק לשדרג ראצ'טים, ידיות מומנט וכו'.

כמובן שצריך לזכור שעבור המקצוען זה לא רק הכלי עצמו אלא, ולפעמים בעיקר, גם השירות במקרה שמשהו מתקלקל או נשבר.

פורסם
לפני 8 דקות, madmaxx כתב:

גם סיגנט וגם קשקו הם מותגים פרטיים של יבואנים רציניים

סיגנט לפחות הוא יצרן גדול הממוקם בטייוואן, משווק גלובלי, והוא מותג מוכר בפני עצמו,

לא מדבקה של יבואן כלשהו. https://www.signetools.com.tw/

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, BoazB11 כתב:

סיגנט לפחות הוא יצרן גדול הממוקם בטייוואן, משווק גלובלי, והוא מותג מוכר בפני עצמו,

חידשת לי. יש לי כמה בוקסות השלמה של המותג הזה, ידית כוח ועוד ובתכלס, אין תלונות, איכות טובה. 

פורסם
לפני 7 שעות, zaf כתב:

המסקנה שלי היא שכלי ״מבית טוב״ כלאמר יצרן מוכר וותיק שורדים שנים ארוכות בודאי בשימוש diy/ביתי גם אם עלו מעט יותר ממותגים ״מקומיים״ או זולים במיוחד.

זה לא תמיד נכון. לא חסר מקרים, רובם של חברות שעברו לייצר בסין, והאיכות שלהם נפלה פלאים. כן, המשפט שאמרת לרוב נכון, לפחות בחלקו- אבל זה לא מחייב שזה תמיד יהיה המצב. 

לפני 4 שעות, madmaxx כתב:

כן, אני לא מצפה מחיל האוויר להשתמש במשהו שהוא פחות מסנפ-און

תרשה לי להתחיל לצחוק בצורה בלתי נשלטת, אסביר בעוד רגע. 

[עושה בדיוק מה שאמרתי :rofl:]

כשעבדתי באספקה טכנית, עברו לי בידיים הרבה (הרבה!) כלים של סנפ און, יחד עם עוד הרבה חברות איכותיות ורציניות מהעולם- חלקן עם שמות קשים להגייה. 

האיכות של סנפ און (נכון לתקופה המדוברת, כחמש שנים אחורה - היום, אין לי מידע עדכני) הייתה סבירה, לא יותר, אבל הפיניש היה זוועה מוחלטת. 

ברמה של פלאייר שמגיע עם תוספת גרדים חינם באריזה, כמו התבלין לפיצה :lol:. מאד הוריד לי מהם. 

כן, יש להם לא מעט מוצרים טובים ואיכותיים, חלקם די יחודיים אפילו, אבל יש להם לאן לשאוף להשתפר. 

לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

לא מדבקה של יבואן כלשהו. https://www.signetools.com.tw/

מאיפה להתחיל.

אתחיל איפה שהוא. 

1- בתקופה שבה עבדתי באספקה טכנית, לא היה אפשר למצוא בגוגל שום תוצאה לסיגנט, שהיא לא ברוסית וגם זה היה מעט מאד. האתר הזה הוא חדש עבורי.

2-אם האתר הזה לא מספיק, פתאום ניתן למצוא את השם "סיגנט" בעוד אתרים שונים ומשונים. 

3-ה"מותג" סיגנט הוא המצאה ישראלית, למי שלא יודע. זו "מדבקה" שהמציאו ישראלים, שמצאו את המפעל והתחילו את העסק עם הייבוא שלהם, ואני מניח שהתוצרת מספיק טובה ומספיק זולה כדי שהמפעל יוכל לגדול ולהתפתח לעוד שווקים בעולם. זה גם למה לא היה אזכור למוצרים של סיגנט לפני כמה שנים בגוגל. 

4-האתר עשה את מה שהוא היה אמור לעשות. תראה בבקשה מה כתבת- 

ציטוט

יצרן גדול הממוקם בטייוואן, משווק גלובלי, והוא מותג מוכר בפני עצמו

כן, המפעל הוא יצרן גדול, שמייצר עוד מותגי מדבקה זהים שנמכרים בעולם תחת שמות אחרים. זה נכון.

[אפילו הצלחתי לאתר בזמנו את המפעל עצמו, אני כבר לא זוכר מהו- זה היה לפני הרבה מאד שנים]

זה גם נכון שהוא משווק גלובלי, אבל מצד שני גם ייצוא של תפוזים נחשב לשיווק גלובלי וזה לא ממש אומר הרבה. 

כל השאר, זה כבר "השלכה" שלך והתחושה הסובייקטיבית שלך. ההתרשמות שלך. [לא רק שלך, של רוב מי שרואה את האתר- ולזה בדיוק כיוונו. שיווק וזה] וכן, האתר נראה מקצועי למהדרין. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 32 דקות, ברווז כתב:

תרשה לי להתחיל לצחוק בצורה בלתי נשלטת, אסביר בעוד רגע. 

למדתי, אני פשוט מסתכל בעיקר על סרטונים מארה"ב ועוברם זה תמיד הטופ של הטופ :-) המחירים שלהם גם כך באטמוספירה מבחינת הצרכים שלי כ- DIY ואין סיכוי שאבזבז כסף על המותג הזה. 

פורסם

זה כמו שואבי אבק של קרבי - אבל עם שירות

מושלפ שגורם לאמזון להיראות כמו חנות בשוק , קהל שבוי כמו רוכבי הארלי דיווידסון ואוסף כלים דיי יחודיים.

הקהל שלהם הוא מוסכים. האחריות שלהם מחליפה כלים במקום בלי שאלות, והסוכנים שלהם מגיעים עד למוסך עם כל הכלים וההחלפות בצורה קבועה.

למשתמש הביתי הממוצע אין שום סיבה לקנות אותם ובהם בהחלט לא הטופ של הטופ בשוק.

למשתמש המקצועי שיש סוכן באיזור שפעם בשבוע אצלו בשביל שירות - יש.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, רוןS כתב:

Signet  מפעל או מחסן  ?

מסתבר שהסקרנות וחוסר ההחלטיות לגבי המותג הזה קיימת כבר הרבה שנים.

מחפירות ברשת לא מופיע בצורה מפורשת המושג "ייצור", אלא יותר אספקה ושיווק.

אז מצד אחד כנראה לא באמת מפעל שמחזיק קווי ייצור,

אבל מצד שני ממש לא מותג מדבקה של יבואן כזה או אחר.

האמת כנראה איפה שהוא באמצע - כמו שטויוטה למשל לא מייצרת את המסננים שממותגים בשמה,

אלא מזמינה אותם אצל יצרן מתמחה תחת מפרט שהיא מכתיבה לו.

ב-2010 היה דיון בנושא בג'יפולוג, והגיב בו נציג של פלד, היבואן הישראלי של סיגנט.

(במקום אחר קראתי שהבעלים של סיגנט הוא ישראלי שמקושר ליבואן, אבל אין לכך אישוש רציני).

אני מביא כמה ציטוטים מתגובתו של נציג פלד מאותו דיון:

ציטוט

שמי ליאור ואני נציג חברת פלד יבואנית SIGNET לישראל

SIGNET הינו מותג קנדי מקורי שקם באמצע שנות השמונים ונמכר היום בעולם כמותג בינלאומי לכל דבר בארצות רבות ובינהן כמובן גם ישראל .

חברת פלד - www.peledtech.com (http://www.peledtech.com)
אחראית ליבוא זה ולבחירת המוצרים אותם מביאים לארץ .

- SIGNET הייתה אחת החברות הראשונות בעולם שבחרו במזרח כיעד יצור עיקרי לכלים שלה ברובם הגדול מיוצרים בטאיוון ,חלקם בסין .
מתוך הבנה שרק כך ניתן יהיה לתת מענה ברמת מחיר ואיכות וכמובן היום מגוון רחב מאד של כלים

כל אותם מפעלים ידועים בעולם כלי העבודה ועומדים בתקנים הגבוהים ביותר שקיימים.

בישראל כיום פחתו משמעותית כמות המותגים האירופאים /אמריקאים שהיו חזקים בארץ בעשורים הקודמים למרות שעדיין ישנם גופים שדורשים אך ורק את אותם מותגים .
הסיבה היא כמובן המחירים המאד גבוהים של אותם מותגים שונים .

הדרישה בעיקר באה מבעלי המקצוע והמשתמשים שמעונינים להוזיל הוצאות ומוכנים לקבל מותגים שנותנים מגוון רחב ופתרונות טובים במחירים סבירים וכאן SIGNET עונה בהרבה על אותם צרכים

ולא רק בארץ - ביפן הגדולה שבא ישנם כמה ממותגי הרכב הגדולים בעולם ,סוזוקי ,טויוטה ,ניסן סובארו מזדה ועוד ..
אצל אותם יצרני רכב גדולים ניתן למצוא את הכלים של SIGNET עובדים בפס היצור וזאת הודות לעבודה שנעשתה ע"י יבואני SIGNET ליפן .

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...