Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כל נושא יצרנים גנרים למותגי מדבקה, הפך לחם מאוד בשנה האחרונה.

למי שמכיר ועוקב אחרי עדיאל פרטוק מעץ האורן בצפת, רואה את המאבק בשוק המקומי סביב מחירי כלי העבודה. 

הרעש הפעם חזק במיוחד, ומתחילים לראות שינויים - מותג DeWalt עבר מהיבואן ש.ט.ל. ליבואן חדש Smith Tools (יבואן הנטר) https://www.facebook.com/watch/?v=732001376649389

עץ האורן איתר יצרנים ומייבא תחת השמות Bull Lion ו אורן מכניקס שכמובן לא תמצא יצרנים בשם הזה. 

קניתי החודש משור שרשרת בנזין  במחיר מצחיק של 250 שקל. עובד מצויין בגינה (חסך הרבה מאוד בהשוואה למחיר שגננים ביקשו עבור גיזום ) . אותו המשור נמכר גם תחת השם הנטר בסביבות 600 שקל

אגרועוז באשדוד מביא תחת השם solution סטים של כלים ועגלות מוסך . כמובן שלא מצאתי יצרן של המותג. 

התובנה שלי - למשתמש הביתי, החובבן המקצועי, עדיפים כלי עם ״אבא״ .

כל הכלים שלי חיים ומתפקדים, כולל מברגות בוש 9.6 ובלאק אנד דקר 12 בנות יותר מ 15 שנה. (סוללות חדשות תואמות מקור, פועלים מצויין) 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי עושה אבחנה בין כלים ידניים לבין כלים ממנועים. בכלים ידניים, כמעט כל מה שהוא לא משהו סיני חסר שם יהיה סביר בהחלט ולמשתמש הביתי זה לרוב מספיק בהחלט. אם הייתי איש מקצוע, חשמלי לדוגמה, אז כנראה שכן הייתי משקיע בפליירים של קניפקס וסט מברגים של Wiha. 

בתחום הכלים הממונעים, אין ספק שהכלים של המותגים הגדולים והמוכרים (עדיין) פשוט טובים יותר בכל תחום אפשרי. 

פורסם
לפני 9 דקות, zaf כתב:

כל נושא יצרנים גנרים למותגי מדבקה, הפך לחם מאוד בשנה האחרונה.

למי שמכיר ועוקב אחרי עדיאל פרטוק מעץ האורן בצפת, רואה את המאבק בשוק המקומי סביב מחירי כלי העבודה. 

הרעש הפעם חזק במיוחד, ומתחילים לראות שינויים - מותג DeWalt עבר מהיבואן ש.ט.ל. ליבואן חדש Smith Tools (יבואן הנטר) https://www.facebook.com/watch/?v=732001376649389

עץ האורן איתר יצרנים ומייבא תחת השמות Bull Lion ו אורן מכניקס שכמובן לא תמצא יצרנים בשם הזה. 

קניתי החודש משור שרשרת בנזין  במחיר מצחיק של 250 שקל. עובד מצויין בגינה (חסך הרבה מאוד בהשוואה למחיר שגננים ביקשו עבור גיזום ) . אותו המשור נמכר גם תחת השם הנטר בסביבות 600 שקל

עדיאל פונה ישירות ליצרנים בחו"ל (סין במקרה של אורן מכניקס ובוליאון) ומזמין מהם ישירות את המוצרים המוכרים שלהם ***או*** מוצרים לפי מפרט משופר שהוא מבקש.

לפני שבוע רכשתי ממנו את האיירלס המפורסם של בוליון HD2100 (וגם רתכת אינוורטר קטנה 200A של אורן מכניקס ב 269 שקל).

תשמע, במחירים האלו אין סיכוי להשיג משהו קרוב ב"מותגים" ולמען האמת בחלק מהמקרים גם לא צריך מותג. העדפתי לקנות רתכת בשביל איזה תיקון ידית בעגלה הנגררת מאשר ללכת לתקן אצל מישהו שהיה עולה לי כמו הרתכת אם לא יותר.

בעניין האיירלס - חקירה קטנה הובילה אותי ליצרן HAODA (או Haudo, תלוי איזה סיני אתה :-P ) שם האיירלס מופיע עם אותו הדגם ואותו הקיט בדיוק שמגיע לארץ. בכל מקרה עומדת מאחורי המוצר חברה עם ניסיון של קרוב ל-20 שנה בתחום ייצור כלי עבודה (מלטשות, מערבלים, מרססי צבע) ולפחות מניסיון של אנשים שקנו (המוצר נמכר לא מעט זמן ובכמויות היסטריות) מדובר במכשיר סופר מוצלח.

במכירת חיסול שהתחילה לפני שבוע, המחיר שלו ירד ל 800 ש"ח כולל מע"מ  (בעוד המתחרים מוכרים את אותו המכשיר עם מדבקה אחרת ב 1400ש"ח ומעלה). מדובר באמת במחיר בדיחה - ובימים אלו הם ממשיכים לפרק לרצפה מחירים של כל המותגים כולל כלים ומכולות שמגיעים ממש ברגעים אלו (אני עוקב הדוק...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 30 דקות, zaf כתב:

הוא מוכר גם מלא DEKO נכון? הבנתי שהמון מרוצים 

פורסם
לפני 15 דקות, איציק נ. כתב:

עדיאל פונה ישירות ליצרנים בחו"ל (סין במקרה של אורן מכניקס ובוליאון) ומזמין מהם ישירות את המוצרים המוכרים שלהם ***או*** מוצרים לפי מפרט משופר שהוא מבקש.

הוא בסך הכל מוכר סיני במחיר של סיני. במותגים גדולים התמחור שלו לא פעם גם יקר יותר מהשוק. 

תשתמש פעם ב-Graco מקצועי ותבין שההבדלים הם שמיים וארץ. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

העדפתי לקנות רתכת בשביל איזה תיקון ידית בעגלה הנגררת מאשר ללכת לתקן אצל מישהו שהיה עולה לי כמו הרתכת אם לא יותר.

היית בא לפה ומקבל גם ריתוך וגם קפה ללא עלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

בהמשך לדיון על כלי העבודה.

פעם, הכלים היו כל כך יקרים שליבואן הרשמי הייתה חשיבות לכל הקשור באחריות ותיקון, עם הזמן אנשים הבינו שהכלים עצמם בסופו של דבר אמינים מאוד ולא ממש דורשים הפעלת אחריות או תיקון, מה גם שכיום חלקים זמינים ברשת בקליק אחד, ולכן כבר אין ממש משמעות ליבואן רשמי - למעט אולי לחברות גדולות אבל הן גם מקבלות מחיר רכישה אחר לחלוטין מזה של הצרכן הפרטי או הקטן. זה תכלס תקף לכל מוצר אלקטרוני/חשמלי כבר לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה בה רכשתי בארץ כלי עבודה חשמלי או מוצר אלקטרוני, למעט פה ושם בדברים בהם הפרשי המחירים זניחים או לא קיימים. 

ייבוא מקביל זה דבר מבורך, אבל בסופו של דבר בדברים המשמעותיים והבאמת יקרים, המדינה היא עדיין המקור ליוקר המחייה. 

• אהבתי 1
פורסם

וגם בגלל שלא היה אינטרנט / משלוחים לארץ בהיקפים כמו שיש היום..

אני לא חושב שעץ האורן זול מ KSP בכלים, אבל הוא מכר כלים כלשהם בעבר בהפסד כ Loss leader או כדי לפרסם את עצמו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

היית בא לפה ומקבל גם ריתוך וגם קפה ללא עלות.

פחדתי לבוא שאם אני בטעות לא יחנה בין 2 הקווים בחניה תשאיר לי ת'אוטו על 4 בלוקים 🤣

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

הוא בסך הכל מוכר סיני במחיר של סיני. במותגים גדולים התמחור שלו לא פעם גם יקר יותר מהשוק. 

אם אתה מגיע פיזית, מחירי המותגים הגדולים אטרקטיביים. אבל במשלוח שעולה 100 שקל (אמנם עד הבית) ההפרש מצטמצם. 

במקרה שלי 250 שקל למוצר+100 למשלוח עדיין היה בחצי מהמותג האחר (של אותו היצרן ככל הנראה) . 

אבל, כן, יבואנים מקבילים (למשל בראנד, בפתח תקווה) מביאים לפעמים סטוקים שנמכרים במחיר זהה למחיר באמזון. 

במבצע שלהם לכלים של DeWalt מכרו ארגזי נשיאה ב 99 שקל אבל מסתבר שאלה היו חלק מסט שפורק, כי הספוג שבפנים לא היה גנרי  אלא עם ההטבעה של המשחזת והמטען שהיו בסט.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 9 שעות, madmaxx כתב:

תלוי במה.

שאתה אומר סיני במחיר סיני אתה מחטיא את המטרה ויוצר עוול מיותר.

כולם מחזיקים את אותה הסחורה מסין רק הבעיה היא שחלקם היו רגילים למכור את הסחורה ב 700% רווח, והיום אתה קונה את זה במחיר הוגן.

כשאתה מוכר במחיר הוגן אז באים לקנות אצלך, מה שיוצר מסה מאוד גדולה של מכירות  שהם רווח נאה לחנות ואפשרות להמשך התקיימות הסוחר והמסחר.

לא לשכוח שגם חלק גדול מהסחורה של ש.ט.ל., כדוגמא, נחשבת אומנם סינית אבל איכותית ועם יבואן חזק, היא עדיין סינית בשורה תחתונה (ועדיין עובדת מצויין).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 22 שעות, madmaxx כתב:

למדתי, אני פשוט מסתכל בעיקר על סרטונים מארה"ב ועוברם זה תמיד הטופ של הטופ :-) 

פטריוטיות. בייסיקלי. הלקוחות מארה"ב ישמחו לשלם יותר עבור משהו שמיוצר בארה"ב ע"י המקומיים שלהם (שהם ברוב המקרים בייצור דווקא זרים אבל נעזוב את זה :lol:)

לפני 20 שעות, Liviur כתב:

הקהל שלהם הוא מוסכים. האחריות שלהם מחליפה כלים במקום בלי שאלות, והסוכנים שלהם מגיעים עד למוסך עם כל הכלים וההחלפות בצורה קבועה.

תאכל'ס, גם סיגנט נתנו את השירות החלפה הזה, לפחות בעבר. עם כוכבית לגבי לקוחות מזדמנים, שם אין לי מידע בעיקרון- ואם היה לי, אני כבר לא זוכר. 

לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

מסתבר שהסקרנות וחוסר ההחלטיות לגבי המותג הזה קיימת כבר הרבה שנים.

מחפירות ברשת לא מופיע בצורה מפורשת המושג "ייצור", אלא יותר אספקה ושיווק.

ניסית לדלות ברשת מידע על מפעלים בסין\המזרח בעבר? 

זה ממש (ממש! ממש!!) לא קל כמו שזה נשמע. וזה לא אומר כלום. 

וגם הבדלי התרבות משמעותיים פה, מה שעבור הסינים הוא כולל בהכרח את הייצור, מקוצר בדיבור ל"שיווק". בגדול, בערך, משהו כזה. 

אז מצד אחד כנראה לא באמת מפעל שמחזיק קווי ייצור,

אבל מצד שני ממש לא מותג מדבקה של יבואן כזה או אחר.

מותג מדבקה. מפעל יצרני. בדוק. 

האמת כנראה איפה שהוא באמצע - כמו שטויוטה למשל לא מייצרת את המסננים שממותגים בשמה,

אלא מזמינה אותם אצל יצרן מתמחה תחת מפרט שהיא מכתיבה לו.

בהחלט יש מצב שהמפרט מוכתב ליצרן, בדברים מסויימים. לא שולל. אבל זה לא משנה את האופי של המותג מדבקה. 

ב-2010 היה דיון בנושא בג'יפולוג, והגיב בו נציג של פלד, היבואן הישראלי של סיגנט.

(במקום אחר קראתי שהבעלים של סיגנט הוא ישראלי שמקושר ליבואן, אבל אין לכך אישוש רציני).

אני מביא כמה ציטוטים מתגובתו של נציג פלד מאותו דיון:

אכן ישראלי, כבר אמרתי את זה. לגבי מקושר, לא יודע. 

קראתי את הציטוטים שהבאת. 

סלח לי אבל הם כולם חראשור שיווקי, ללא בשורה אמיתית (וחלקם שקריים למהדרי אבל נשמעים טוב). 

לפני 10 שעות, madmaxx כתב:

הייתי עושה אבחנה בין כלים ידניים לבין כלים ממנועים. בכלים ידניים, כמעט כל מה שהוא לא משהו סיני חסר שם יהיה סביר בהחלט ולמשתמש הביתי זה לרוב מספיק בהחלט. 

לא מדוייק. כן, אפשר לעשות את ההבחנה הזו, אבל גם עוד אלף הבחנות אחרות.

ויש עוד נקודות שצריך להתייחס אליהן.

אם אתה מגיע בלי שום ידע מוקדם, הסיכוי שתיפול על זבל עופות הוא גבוה- גם אם אתה הולך על משהו שיש לו שם. משתמש ביתי מוצא את עצמו הרבה יותר מדי פעמים נאבק גם עם הפרוייקט וגם עם הכלי, מה שגם מוציא את הרוח מהמפרשים. כל תיקון הופך להיות מטלה מHורבנת. 

וגם מוצרים עם שם, יכולים להיות גרועים בקלות- ארגונומיה לא טובה (אם תשאלו אותי איך אני יודע, אספר לכם על מברג סביר למדי שפשוט גרם לי לכאבים בפרק היד בזמן השימוש מרוב שהוא תוכנן זוועה למשתמש) למשל, כדוגמא אחת. 

אזכיר פה את כלל הסינון שלי לדברים בעלי- אם יש למוצר שם דגם ו\או שם יצרן, הוא יחסית בטוח לשימוש (לפעמים עדיין יש הפתעות), במיוחד עדיף אם יש לו גם שם יצרן וגם דגם כתוב בדף המוצר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

ניסית לדלות ברשת מידע על מפעלים בסין\המזרח בעבר? 

זה ממש (ממש! ממש!!) לא קל כמו שזה נשמע. וזה לא אומר כלום. 

כן.

התחקיתי אחרי קטנוע שיובא לארץ כמיזם ישראלי מקורי שיוצר בסין.

הוא הרגיש לי כמוצר עם הנדסה נחותה שמיוצר באיזו מסגריית חצר בזיל הזול ונמכר כאן כאיזה משהו חדשני.

אז עשיתי חפירות עומק והגעתי ליצרן שמייצר עבור המיזם הישראלי ועבור עוד אחרים בעיקר בסין אבל לא רק.

לא ארחיב בהשתלשלות העניינים, אבל המיזם הזה לא המריא ונסגר אחרי כמה שנים, ולא בגלל ה"חשיפה" שלי.

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

מותג מדבקה. מפעל יצרני. בדוק. 

נראה לי שעשית סלט מהמושגים האלה של יצרן ו'מדבקה',

ואם תרצה ארחיב על כך מאוחר יותר.

בשורה התחתונה - סיגנט אינו מותג מדבקה, גם אם אינו יצרן פיזי של כל הליין שהוא משווק,

ואני כצרכן קצה מקבל ממנו תמורה טובה מאוד למחיר שאני משלם,

ולא פחות חשוב - רמת איכות אחידה של המוצרים, ויש לי כמה סטים שלהם שאני מאוד מרוצה מהם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

ואם תרצה ארחיב על כך מאוחר יותר

אני אשמח להסבר יותר מפורט. זה בהחלט מעניין.. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...