Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי אשמח לעצות כיצד לתקן כמה קילופי צבע שיש לי ברכב.

האם ניתן לתקן עצמאית (לא חייב שיהיה מושלם) באמצעות מוצרים מאליאקספרס (טושים או ספריים למיניהם ואז מעל לכה) את הקילופים הנ"ל?

תודה 

WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.08.46.jpeg

WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.08.57 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-01-23 at 08.09.03.jpeg

עריכה אחרונה על ידי omol1
  • אחראי פורום
פורסם

יש פה בעיה אחרת, הצבע הלבן לא יושם כמו שצריך על צבע הבסיס, בין אם יצא כך מהחברה ובין אם נצבע לאחר מכן.

כלומר שכל תיקון שתעשה, לא ימנע את המשך ההתקלפות.

ובכל זאת, אתה יכול לשייף את האיזור שמקולף כעת, לצבוע עם פריימר ואז ספריי שניתן לקנות לפי גוון הרכב.

יש מספר חנויות כאלה בישראל, כמו טופ קולור, חלומות בצבעים, קמיליון וכו'.

תצטרך להגן על השמשות ושאר איזורים שאתה לא רוצה לצבוע.

לשיוף הזה אתה יכול להתחיל עם נייר 180 ולעלות עד 600, לנקות יסודי ולצבוע.

אם אין לך ניסיון כלל, אני מציע לצפות בכמה סרטונים DIY כדי לקבל מושג כללי.

בכל מקרה, אתה צריך לצפות להבדל גוונים ונראות של התיקון הזה במעבר בינו לבין הצבע הקיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 25 דקות, itaysamurai כתב:

יש פה בעיה אחרת, הצבע הלבן לא יושם כמו שצריך על צבע הבסיס, בין אם יצא כך מהחברה ובין אם נצבע לאחר מכן.

כלומר שכל תיקון שתעשה, לא ימנע את המשך ההתקלפות.

ובכל זאת, אתה יכול לשייף את האיזור שמקולף כעת, לצבוע עם פריימר ואז ספריי שניתן לקנות לפי גוון הרכב.

יש מספר חנויות כאלה בישראל, כמו טופ קולור, חלומות בצבעים, קמיליון וכו'.

תצטרך להגן על השמשות ושאר איזורים שאתה לא רוצה לצבוע.

לשיוף הזה אתה יכול להתחיל עם נייר 180 ולעלות עד 600, לנקות יסודי ולצבוע.

אם אין לך ניסיון כלל, אני מציע לצפות בכמה סרטונים DIY כדי לקבל מושג כללי.

בכל מקרה, אתה צריך לצפות להבדל גוונים ונראות של התיקון הזה במעבר בינו לבין הצבע הקיים.

וואו מבאס לקרוא את מה שכתבת.

כמה ניירות בין 180 לבין 600 כדאי לקנות?

אם אני AS IS איישם ספריי לפי גוון הרכב על המקום ולאחר מכן אמרח מעט לכה+ווקס, זה לא יעזור?

• אחראי פורום
פורסם

לצבוע על קילופים לא יעלים אותם ובטח לא יפתור בעיה שורשית שקיימת פה.

צבע לבד לא יתגבר על חוסר מוחלט של צבע שכבר התקלף, חייבים לשטח את כל האיזור וגם למלא קצת עם חומר פחחים דק ועדיין.

גם אם תשייף ותעשה הכל לפי הספר, זה בטח יראה יותר טוב מעכשיו אבל גם לא יחזיק יותר מכמה חודשים, שוב בגלל אותה בעיה קיימת.

בין 180 ל-600 יש בעיקר 240-320-400-500 ואין סיבה לקנות ולעבוד עם כולם.

אתה יכול 180-320-600.

שוב, זו לא עבודה לחסרי ניסיון מוחלט, בלי ללמוד קצת ולהתנסות הנזק יהיה גדול מהתועלת.

יש בפורום כמה פרוייקטים מצולמים וכמובן יוטיוב עמוס סרטונים כאלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

היי

הכנתי מדריך לתיקון צבע בשריטות, בין היתר גם עברתי על קילופים יותר גדולים בטמבון.

זה לא יוצא קרוב לצביעה אבל זה בוודאי טוב יותר משפשוף וקילוף. פלסטיק מתנהג אחרת ממתכת בקטע הזה.

הקילופים אצלך זה בגלל "השבחה" או בגלל תיקון צבע שעשו בטמבון בעבר, בלי הכנה טובה. 

כפי שאיתי כתב, הדרך הנכונה היא לצבוע הכל מחדש, ובאמצעים ביתיים זה די קשוח בגלל אבק ומכשור התזת הצבע.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 50 דקות, EliC25 כתב:

היי

הכנתי מדריך לתיקון צבע בשריטות, בין היתר גם עברתי על קילופים יותר גדולים בטמבון.

זה לא יוצא קרוב לצביעה אבל זה בוודאי טוב יותר משפשוף וקילוף. פלסטיק מתנהג אחרת ממתכת בקטע הזה.

הקילופים אצלך זה בגלל "השבחה" או בגלל תיקון צבע שעשו בטמבון בעבר, בלי הכנה טובה. 

כפי שאיתי כתב, הדרך הנכונה היא לצבוע הכל מחדש, ובאמצעים ביתיים זה די קשוח בגלל אבק ומכשור התזת הצבע.

תודה לכם

בהוראות מהסרטון הזה אני יכול להשתמש בשביל הצביעה איפה שרואים ברזל או איפה שרואים פלסטיק?

פורסם
לפני 7 דקות, EliC25 כתב:

אפשר גם וגם

ואתה גם חושב שזה יעזור רק באופן זמני?

אני לא מבין למה זה המצב ברכב, קניתי אותו רק לפני כמה ימים (יד שניה שנת 2018 קיה סיד סטיישן) במצב ממש טוב

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, EliC25 כתב:

האם היה במגרש/חברת השכרה/ליסינג?

היה 4 חודשים ליסינג 0 ק"מ, מאז היה בפרטי שממנו קניתי

קוד הצבע שלי הוא WD/WK ולא מצאתי בכלל משהו באליאקספרס עבור זה.. מצאתי משהו אחד באמאזון שלא נשלח לישראל..

יכול אולי לסייע בזה?

בנוסף, האזורים שאני צריך (חוץ מהטמבון) מאוד קטנים ולא נראה לי שאני יכול להשתמש שם בפוליש כפי שאתה מראה בסרטון. אני יכול לקנות משחת פוליש ולמרוח מקומית עם היד או עם מטלית פשוט?

עריכה: מצאתי את זה אבל זה WD ולא כתוב גם WK

https://www.ebay.com/itm/305902266935

פורסם (נערך)
לפני כשעה, omol1 כתב:

היה 4 חודשים ליסינג 0 ק"מ, מאז היה בפרטי שממנו קניתי

קוד הצבע שלי הוא WD/WK ולא מצאתי בכלל משהו באליאקספרס עבור זה.. מצאתי משהו אחד באמאזון שלא נשלח לישראל..

יכול אולי לסייע בזה?

בנוסף, האזורים שאני צריך (חוץ מהטמבון) מאוד קטנים ולא נראה לי שאני יכול להשתמש שם בפוליש כפי שאתה מראה בסרטון. אני יכול לקנות משחת פוליש ולמרוח מקומית עם היד או עם מטלית פשוט?

עריכה: מצאתי את זה אבל זה WD ולא כתוב גם WK

https://www.ebay.com/itm/305902266935

זה יכול להתאים?

אם אני אנסה את המשטחים ופשוט איישם את הצבע הזה, זה יכול להספיק? אני לא צריך תוצאה מושלמת אלא רק שפחות יהיה בולט לעין

https://www.ebay.co.uk/itm/285732665530?_skw=KIA+WD+CASA+WHITE+TOUCH+UP+PAINT+Pen+Kit&itmmeta=01JJ9ECNNZ5GJB1AB90DS2YCGP&hash=item4286fe78ba:g:9QAAAOSw29pnfmIB&itmprp=enc:AQAJAAABAHoV3kP08IDx+KZ9MfhVJKnFflMrDxApyoAhexzfT9uJwgSOjedKqaT4l2bsrsVAeKt+DoPyypzqfjNBK1G0obQO6JXYaYdFeIvLWO9aGyjec/Q7a29GOtsPEZJngNgZPa2TbN/frxKJSLK+Vn6c+8Cx9a4ch73+iK2uHoosrULWIsUcnYRn+OvmGVGjU+LGu4eieAE6RDn9uH1DUDB3sTByzAZVExSW7dgnFNIOAoEnjcMYzTDW5xsDkjQ50HeXolszWDGHABK8o/nV6oX/Zo25gRce/eRVe4LunhXEFhIKTLJHI/5/vpYDLLq4tYRoQDcnyXz9f24vHdw+9TzGU3A=|tkp:BFBMkNuyrpJl

פורסם (נערך)

קודם כל יש לך בעיית חלודה בדרגה ראשונית בפח החשוף, ואם לא תפתור את זה לחלוטין כל צביעה שתעשה לא תעזור לאורך זמן.

חייב לטפל קודם כל בחלודה. לא יודע איפה אתה גר, אבל יש בחולון מקום בו קניתי מספר פעמים ואין לי שום קשר אישי לשם.

הבחור שם מקצועי, ומתאים לך כל מה שאתה צריך לצורך העבודה כולל ספריי צבע מתאים פלוס הסבר מה לעשות.

הייתי קופץ אליו יוצא גם עם ידע וגם עם ציוד.

אני מאוד בעד עשה זאת בעצמך, תמיד תוכל לקפוץ לבעל מקצוע שיתקן.

בהצלחה

https://www.mkmotors.co.il/צבע-לרכב-לפי-קוד-יצרן

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

ראיתי מלא עבודות של הכנת צבע אצל "שלי צבעים" בנס ציונה או זאבי מראשון לציון.

היצרון של שלי צבעים זה שהוא נותן גם בספריי וקל יותר לצבוע שטח גדול.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...