Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, עקב פעולה מטומטמת שלי אני צריך להחליף אסלה בביתי (הדירה שלי, לא שכורה), האסלה היא מהסוג הפשוט ביותר.

אני לא זר לעבורות חשמל/אינסטלציה/תחזוקה כללית/מכונאות בעצמי, אבל את זה עדיין לא עשיתי.

מחר אני אקנה אסלה, השאלה אם מיקום חורי העיגון לרצפה הם סטנדט או שכל אסלה מגיעה עם חורי עיגון במקומות שונים?

באיזה דיבלים משתמשים בדר"כ לעיגון האסלה לריצפה?

האם יש דגשים שאני צריך לשים לב אליהם?

תודה!

פורסם

בדירת הקודמת החלפתי 2 אסלות, ללא ברגים.

שייפתי עם דיסק את המרצפות, שמתי בולקל'ה של בטון עם ביג'י-בונד,

והנחתי עליו את האסלה עד שהעודף בטון יצא מחורי הברגים.

החזיק בלי בעייה כ-15 שנים, עד שעזבנו.

לפני 19 דקות, saay222 כתב:

עקב פעולה מטומטמת שלי אני צריך להחליף אסלה בביתי

מה הפעולה? הכנת חמין עם חומוס ושעועית?

• מצחיק 3
פורסם (נערך)

תודה.

יודע אם את הבטון אפשרי לקנות ה-ACE או בהום סנטר?, כי משיטוט באתר האינטרנט שלהם, יש להם אסלות למכירה.

לא, הבניין ישן מאוד והמים מלאים אבנית, לאורך עשרות השנים שבניין קיים, הצטברה כמות יפה של כמה מילימטריים של אבנית על החלק הפנימי של האסלה, שלא רצתה לזוז לשום מקום וגרמה לסתימות.

אז חשבתי, אחלה, יש פי פטישון מקצועי של בוש וסט אזמלי SDS, אמרתי לעצמי שאהיה עדין.

מפה ההמשך די ברור...🤦‍♂️

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • מצחיק 5
פורסם
לפני 4 דקות, saay222 כתב:

פטישון מקצועי של בוש וסט אזמלי SDS, אמרתי לעצמי שאהיה עדין.

מוכר לי.  ניסיתי ככה פעם לפרק קרח מדפנות פריזר של מקרר ישן.

גם הייתי עדין וגם הלך המקרר...

אגב, גם לשפשף אסלה עם ברזלית הורס אותה. שוחק את האמייל הלבן.

הדרך היעילה היא לשפוך חומר ניקוי חומצי (לא אקונומיקה) מדי יום, רצוי אחרי כל שימוש כבד.

לוקח קצת זמן אבל בסוף האבנית נכנעת ונמסה או מתפרקת (וגם אז יש מצב שהיא כבר 'אכלה' את האמייל).

בכל מקרה, פעולת ההחלפה היא קצת מגעילה, אבל מאוד פשוטה והשיפור מורגש באופן מוחשי מדי יום.

אצל אחד מבני החלפתי אסלה בדירה שכורה, שם כן שמתי ברגים.

השתמשתי בברגים רגילים עם דיבל 8 מ"מ לריצפה, אבל לפני ההברגה מילאתי את הדיבל בסיליקון.

וגם את האסלה עצמה הדבקתי עם סיליקון לריצפה ליתר בטחון.

על הראש של הברגים שמתי גומייה של ברז ומעליה שייבה קטנה, כדי לא להדק על האמייל שלא יישבר,

ואת הגישור לחיבור הישן שלא התאים לאסלה החדשה פתרתי עם צינור שרשורי 4" + סיליקון בחיבורים.

אולי קצת אובר-קיל, אבל אני לא מקצוען בתחום אז כמו שאומרים - בטר סייף דן סורי...

אהה... כן, עוד דבר חשוב.

אם יש שכנים מעליך, דבר איתם לפני כן שיתאפקו קצת עד שתסיים את העבודה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לי יצא להדביק אסלה לרצפה עם סופר 7.

עד היום זה מחזיק היטב.

לפני כשעה, saay222 כתב:

מחר אני אקנה אסלה, השאלה אם מיקום חורי העיגון לרצפה הם סטנדט או שכל אסלה מגיעה עם חורי עיגון במקומות שונים?

אני חושב שיש הבדלים במידות האסלה, ובגובה. שווה לבדוק. שלא תהיה אסלה נמוכה מדי ואז "נופלים" למטה.

תיקח מידות ליתר ביטחון.

בהצלחה!

לפני כשעה, saay222 כתב:

האם יש דגשים שאני צריך לשים לב אליהם?

יש לדעתי הסברים ביוטיוב על ההתקנה.

אני ממליץ לקחת מידות ולצלם.

לדעתי יש אסלות כמו בבתי מלון שהמים בקושי מרוקנים את ה"יציקה". אם אתה מרוצה מהאסלה בבית, הייתי מחפש אסלה מאוד דומה או אפילו זהה. מאותו יצרן למשל. פעם היו אסלות של חרסה, כאן בארץ.  לא יודע אם זה עדיין קיים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מושב ומכסה אסלה? יש הבדלים במרווח הברגים וסוג הציר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש הבדלים גם בגודל המושבים עצמם. צריך להתאים סוג המושב לדגם האסלה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש גם הבדלים בצורה. למשל אסלות מרובעות.

לי יש אסלות תלויות של חרסה עם מרווח ברגים גדול מהרגיל והיה לי קושי למצוא מושב מתאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמו שרשמו לך, אני לא זוכר שנתקלתי בשנים האחרונות בהתקנה של אסלה ("רגילה") עם "ביטון", ממה שנתקלתי משתמשים בסופר 7 או תואם להדבקה. בנוסף זה יאפשר לך ניתוק נוח יחסית למקרה וצריך להחליף מנג'ט (אטם). את החורים לקיבוע אפשר לסתום עם רובה לבנה (ללא ברגים) או חומר אחר מבחינה אסתטית.  אם הנוכחית בוטנה ואתה לא מצליח לנקות ולהגיע למשטח חלק, אז שקול ביטון.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 2
פורסם

אם האסלה נהייתה צרה בגלל האבנית היית מחליף אותה בכל מקרה בשלב מסוים (אין לבעיה הזאת פיתרון). בסך הכול הקדמת במעט את המאוחר, ובצורה משעשעת. 😆 

האינסטלטור של הבעל-בית השתמש בסופר 7 בשתי ההחלפות שהיו לי, מחזיק מצוין -לא מוצא סיבה להשתמש בביג'יבונד או בטון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין אמאיל על אסלה. אסלה עשויה חרס והציפוי שלה הוא זיגוג שהוא בגדול זכוכית. מנקים אסלה עם חומצה, זרחתית או חומצת מלח. אפשר לקנות חומצה 10% או 30% למקרים קשים. לא לנשום את האדים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני 8 שעות, saay222 כתב:

באיזה דיבלים משתמשים בדר"כ לעיגון האסלה לריצפה?

מנקים הכל ומוודאים שהכל יבש לגמרי.

ממקמים על הרצפה את האסלה כולל כל החיבורים, מסמנים עם עיפרון על הרצפה את המיקום שלה.

אופציה 1 - מוציאים את האסלה ממקומה, מורחים סופר 7 בחלק הפנימי של הסימון עם העיפרון, ומחזירים את האסלה למיקום המדוייק ומחברים חזרה את הצינור ביוב (וכמובן עושים פיניש לסופר7 מסביב לאסלה).
אופציה 2 - אחרי שמיקמת את האסלה, מכניסים 3-4 ספייסרים של 2\3\4 ממ במספר נקודות - ודוחפים סופר 7 לרווח שבין האסלה לרצפה. אחרי שסיימת אתה משחרר את הספייסרים בשביל שהאסלה תשב על החומר. מבצעים פינישים מסביב .
להניח לייבוש 24 שעות (אפשר להשתמש אבל לא לשבת על האסלה).

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לחיבור אסלה עם ברגים, קנה סט ברגים יעודיים לאסלה ( שזה אומר נירוסטה, דיסקית פלסטית למניעת הידוק האום ישירות לאסלה, וראש כיפה). זה בנוסף לסופר 7. לרוב מסתפקים בסופר 7 (אבל שים כמות נדיבה).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, outnex כתב:

באותו עניין פלסטיק המכסה הוא אותו דבר בכולם או שיש מידות שונות?

יש מידות שונות. העלות הנוספת של קניית מושב היא זניחה ולכן אם עוד לא קנית תקנה סט מותאם. זה יחסוך לך כאב ראש לכמה שנים.

לפני 15 שעות, איציק נ. כתב:

מנקים הכל ומוודאים שהכל יבש לגמרי.

ממקמים על הרצפה את האסלה כולל כל החיבורים, מסמנים עם עיפרון על הרצפה את המיקום שלה.

אופציה 1 - מוציאים את האסלה ממקומה, מורחים סופר 7 בחלק הפנימי של הסימון עם העיפרון, ומחזירים את האסלה למיקום המדוייק ומחברים חזרה את הצינור ביוב (וכמובן עושים פיניש לסופר7 מסביב לאסלה).
אופציה 2 - אחרי שמיקמת את האסלה, מכניסים 3-4 ספייסרים של 2\3\4 ממ במספר נקודות - ודוחפים סופר 7 לרווח שבין האסלה לרצפה. אחרי שסיימת אתה משחרר את הספייסרים בשביל שהאסלה תשב על החומר. מבצעים פינישים מסביב .
להניח לייבוש 24 שעות (אפשר להשתמש אבל לא לשבת על האסלה).

האינסלטור שלי עשה כמעט בדיוק מה שאיציק האלוף כתב. ניקה היטב את הריצפה ואת תחתית האסלה ובדק שהכל יבש עם נייר טואלט. מרח את תחתית האסלה בדבק כלשהוא-- אינני מתמצא אבל אני חושב שזה היה סופר 7 שהוזכר. כששאלתי אותו לגבי הברגים הוא אמה שהדבקים שיש היום מספיק חזקים אם מיישמים אותם כמו שצריך. בדק אטימות שהאסלה יושבת טוב, ולא השתמשנו בה יומיים.

הכל עובד כמו שצריך כבר כ־3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...