Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי מד המהירות - יש מדינות שמחייבות סטיה כלפי מעלה, או, לפחות, העדר סטיה כלפי מטה. למשל אוסטרליה.

לגבי צריכת הדלק - מה שקובע אותה הוא מסת הדלק שנשרף, וכיוון שאנו רוכשים ומודדים אותו ביחידות נפח צפיפותו, התלויה בטמפרטורה, משפיעה על הצריכה. כמובן גם הגורמים שהוזכרו, כגון התנאים בהם ידית התדלוק ״קופצת״.

מסיבה זו, בימים בהם הייתי עוקב אחר צריכת הדלק (ומלשב הדרך טרם הומצא) היתה לי בטבלת האקסל עמודה שחישבה ממוצע של 5 או 10 תדלוקים אחרונים, מה שהחליק את התוצאות בהנחה שהסטיותֶ מבטלות זו את זו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Buki כתב:

ברכב מודרני שהכל בו ממוחשב, מחשב מנוע יודע לכמה זמן נפתחים המזרקים בכל פעימת הזרקה. יודע מה לחץ דלק ומה ספיקת המזרק. יודע כמה דלק יעבר במזק בפרק זמן שהוא נפתח. יודע את הסל"ד. יודע כמה ק"מ נסע האוטו. 

כל זה מחושב ונמדד ברמת דיוק מאוד גבוהה. 

מסכים איתך בקטע הזה.

עם זאת מאוכזב שעם המודעות לאיכות הסביבה, היצרנים יכולים לעשות מאמץ ולתכנן אוטו עם צריכת דלק חסכונית - או לפחות לא להיות בזבזנית יותר מאותו בדור הקודם. שהאוטו יהיה פחות צמא, או צמא כמו קודם.

סיאט איביזה 2024. לא מאפס את המונה כמו פעם. במחשב הדרך יש אפשרות לראות את הצריכה מאז התחלת הנסיעה/מאז התדלוק האחרון/מההתחלה.

ומה להגיד? נסיעה מעורבת עירונית ובינעירונית יוצא לי 1:15 בלונג ראן. או 1:14.9. ובעיניי זה פשוט מאכזב, אחרי שהייתי רגיל להוציא 1:18, ואפילו יותר. 

ובחישוב אחר 40 ליטר כפול 15 ק"מ, זה 600 קילומטר למיכל מלא. פשוט מבאס אותי. באוטו הקודם הייתי מוציא עוד 100 קילומטר בלי שום בעיה. גיר ידני..5 הילוכים עם 95 כ"ס. 

נ.ב ובנתונים שקראתי על הגולף החדשה, לפי היצרן הנתונים הם 1:18 - בגיר אוטומטי... אז כשרוצים, יכולים.

לפני 6 שעות, Buki כתב:

אז השאלה האם לדעתכם היצרנים מכנסים פאקטור של "עבודה בעיניים" בנוסחת החישוב של מה שמוצג במחשב דרך?  נגיד משהו כמו "קח את הנתונים האמיתיים שנמדדו, תשקלל ממוצע, תוסיף 20% בשביל שיראה יפה ואת זה תציג לנהג. 

למיטב ידיעתי מבחן צריכת הדלק של החברה מבוצע בכביש ישר, ללא מטען - עם נהג שמשקלו 75 קילוגרם. 

ובאיביזה 2018... נתוני היצרן דיברו על 1:21, או 1:22... במציאות זה היה 1:18-1:19... ומדי פעם 1:20.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מה פליטת ה-CO2 לק״מ? היא פרופורציונית לצריכת הדלק, והיצרנים מתחרים על הפחתתה (והרשויות דורשות זאת). מצד שני, מהרבה סיבות רכבים מודרניים כבדים ממקביליהם ההיסטוריים. אני מניח שחלק מזה נובע ממערכות ההנעה וחלק ממערכות הבטיחות (האקטיבית והפסיבית).

ומי יודע, אולי גם סגנון הנהיגה שלך השתנה עם השנים?.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

מה פליטת ה-CO2 לק״מ? היא פרופורציונית לצריכת הדלק, והיצרנים מתחרים על הפחתתה (והרשויות דורשות זאת. מצד שני, מהרבה סיבותֶרכבים מודרניים כבדים ממקביליהם ההיסטוריים. אני מניח שחלק מזה נובע ממערכות ההנעה וחלק ממערכות הבטיחות (האקטיבית והפסיבית).

ומי יודע, אולי גם סגנון הנהיגה שלך השתנה עם השנים?.

אני לא יודע את התשובה לכמות ה CO2, 

סגנון הנהיגה שלי די מונוטוני (נסיעה ברובה מחוץ לעיר על מהירות קבועה.. בלי הרבה תאוצות והאטות, בנתיב הימני..).

אני יותר מניח שהרכב פשוט כבד יותר משמעותית. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 28 דקות, saar5555 כתב:

עם זאת מאוכזב שעם המודעות לאיכות הסביבה, היצרנים יכולים לעשות מאמץ ולתכנן אוטו עם צריכת דלק חסכונית - או לפחות לא להיות בזבזנית יותר מאותו בדור הקודם. שהאוטו יהיה פחות צמא, או צמא כמו קודם.

היצרנים תמיד עשו מאמץ בנושא. בלי שום קשר למודעות לאיכות הסביבה. צריכת דלק נמוכה תמיד היתה marketing טוב.

יש מהמכוניות כל הזמן עוד דרישות בטיחות, לעוד ועוד מערכות נוספות, שכולן בעלי משקל ומעלות את צריכת הדלק, וזה מתקזז עם החיסכון שמושג על ידי נצילות גבוהה יותר. לכן אתה לא רואה שיפור.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

מסכים איתך בקטע הזה.

הם דווקא עושים או מנסים (לפחות לכאורה) :

מנועי 3 צילינדרים.

סטארט-סטופ (הארור, לכאורה חיסכון כלשהו. במציאות - יותר בלאי לרכב וגם למצבר שלו. מצבר ישן שצריך לטפל בו, כאילו אינו בעל פוטנציאל זיהום...). 

גירים רובוטיים (לטוב ולרע).

מה כבר ניתן לעשות עוד ברכבים מונעי בנזין ?

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 53 דקות, חולגי כתב:

מה כבר ניתן לעשות עוד ברכבים מונעי בנזין ?

אני לא מהנדס מכונות..

אבל אני מניח שאפשר לכייל את האוטו בצורה שתחסוך בדלק.

אני תוהה אם המסך הגדול או לוח השעונים מעמיס יותר מבחינת צרכני חשמל על האוטו.

אין לי בעיה גם לוותר על המזגן שיש לו שני אזורים, אחד לי ואחד לנוסע. שאפשר בעצם לכוון טמפ' שונות, לכל נוסע באוטו.

ואפשר לשים גיר ידני..

ואפשר להקטין את הכיול של כוחות סוס של המנוע.

אין לי בעיה לנהוג באוטו עם 95 כ"ס ולא 110 כ"ס כמו עכשיו, אם האוטו יותר חסכוני בדלק..

אז אפשר הרבה דברים לעשות.

וכשאני חושב על זה, אני נוסע יותר עם מזגן.. ולדעתי זה מגדיל את צריכת הדלק.

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

היצרנים כבר מזמן נאלצים להתמקד קודם בפליטת מזהמים לפני צריכת דלק, על פליטת מזהמים הם משלמים כסף על דלק אנחנו. מכאן לדוגמה נולדו רכבי הפלאג-אין שמאפשרים להציג פליטת מזהמים נמוכה במיוחד לפי התקן אך ברגע שמישהו לא עושה שימוש ביכולות החשמליות תקבל רכב בזבזן וכנראה גם מזהם יותר מרכב בנזין מקביל, בטח בעידן הנוכחי בו רכבים מסוג זה כבר עושים שימוש בסוללות מאוד גדולות וכבדות. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • מעניין 1
פורסם

יונדאי אלנטרה 2023 היברידית, עפ המחשב של הרכב זה 5.5 ליטר ל100 קמ שזה בערך 1 ל18.2 מתחילת החיים אצלי.

עפ כמה חודשים אחרונים של דוח דלקן, זה 1 ל16.5 במקרה הטוב.  היה אפילו יותר נמוך אבל אז הוספתי עוד חודשים וזה גדל ל1 ל16.5.

זה מגיע מכמה תחנות ולא מאותה פיה.

זה 10% הפרש. הגיוני?

יש מצב שהמחשב מעלים צריכה במצב P?

פורסם

במחשבי דרך של טויוטה היה לי ניסיון דווקא די טוב מבחינת דיוק הנתונים, גם ביונדאי ישנה בדקתי ואפי' הייתה סטייה קטנה לטובת המשאבה (כלומר המחשב דרך הציג נתון צריכה גבוה יותר).  

@Buki רק מציע, לא כ"כ מבין, אבל אם המזרק לא נקי כביום יציאתו מהמפעל האם גם אז המחשב יידע לחשב את הדלק שיוצא דרכו במדוייק? 

פורסם
לפני 14 שעות, saar5555 כתב:

תשמע, אם מסתכלים על ההיסטוריה של האיביזה רואים שיפור ניכר בצריכת הדלק, בעיקר בדגמים האוטומטיים  - https://www.auto-abc.eu/info/real-fuel-consumption/Seat-Ibiza

מעניין לראות שמבחינת ידני/אוטומט - נתוני היצרן די דומים בדגם האחרון, אבל נתוני הצרכנים שונים משמעותית.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...