Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשב הרכב אצלי מדוייק בול על הנקודה העשרונית. (רנו קליאו 2023 מנוע ליטר 90 כ"ס, גיר רציף).

בודק ורושם כל תידלוק.

בסוף עוד אני אתפוס אותו מזייף צריכה. 😉

מומלץ לפחות פעם אחת בשנה למדוד שמד הק"מ מדוייק. לפי השוואה למרחק בין שתי נקודות ידועות. (למשל, בהשוואה ל ווייז).

מומלץ גם לבדוק ש ווייז מדייק לפי עמודי קילומטר בצידי הכביש.

אין גבול לשאיפה לדייק.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 22.9.2024 בשעה 11:17, amosbmw כתב:

הסיבה היא אחרת. המחשב מודד מדויק לחלוטין את הצריכה הנוכחית. יחד עם זאת, הוא מחשב ממוצע מרגע שאיפסו אותו.

אז אם נהג נוסע בממוצע 30% בינעירוני ו70% עירוני, החישוב יהיה בהתאם.

היום אותו נהג יוצא שלא כהרגלו לנסוע 500 ק"מ בבינעירוני וישרוף מיכל דלק שלם.

שני מצבים: 

1. הנהג מאפס את החישוב לפני התחלת הנסיעה, המחשב יראה צריכת דלק של הנסיעה הנוכחית בלבד ולכן תהיה מדויקת, הרבה יותר טובה ממה שמוצג בדרך כלל.

2. הנהג לא איפס ב10000 ק"מ האחרונים. הצריכה שתוצג תהיה דומה לממוצע מלפני כן, כי נסיעה בודדת שאינה אופיינית לא תזיז את הממוצע בהרבה. יחד עם זאת היא לא מייצגת את הצריכה בפועל של הנסיעה האחרונה היום.

הרבה נהגים לא מבינים את ההשפעה של פעולת האיפוס ולכן קוראים את הנתונים לא נכון.

במדידה במשאבה אין הטיות כאלה, ולכן מורגש מיד ההבדל בין נסיעה עירונית ללא עירונית. המדידה שמתקבלת מייצגת את הצריכה במיכל האחרון בלבד.

בהמשך לזה, ניסיתי לעשות כמו שאמרת, ואיפסתי את מחשב צריכת דלק ממוצעת מיד לאחר התדלוק שבו האקדח "קפץ". 

להלן הממצאים:

1. לאחר 570 קילומטר ו-5 ימים, בוצע תדלוק באותה תחנה באותו אקדח. נכנסו 34.8 ליטר. שזה נותן צריכת דלק של 1 ל-16.4 

2. מחשב הרכב הראה צריכת דלק של 5.7 ליטר ל-100 קילומטר או 1 ל- 17.5 שזה עדיין פער של 6 אחוז. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אלנטרה 2023 הפרש של 10% בין צריכה מדלקן על פני שלושה חודשים (16.5) לבין מחשב רכב על 18.2.

ה18.2 זה מתחילת הרכב אצלי.

עם כזה הפרש, פוטנציאל לביטוח יקר, מחיר רכב יקר, לוקח הרבה מאוד זמן עד שמחזירים את ההשקעה הנוספת בהיברידית.

זה יוצא 3 אלף שח ל25 אלף קמ. זה כבר לא הרבה כסף, הROI יורד משמעותית. השאלה היחידה מה הפסד הפחת בין רכב לא היברידי לבין רכב היברידי?

אני מאוד נוטה לחשוב שמחשב הרכב מתעלם מרגעים שהרכב בp או בn עם בלם יד.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

2. מחשב הרכב הראה צריכת דלק של 5.7 ליטר ל-100 קילומטר או 1 ל- 17.5 שזה עדיין פער של 6 אחוז. 

טוב. מספיק. התאפקתי מאוד, אבל הגיע הזמן להעלות פה נושא שמאוד מציק לי כשמדברים על צריכת דלק (ההודעה האחרונה שברה את גב הגמל). תפסיקו למדוד צריכה בק"מ/ל'. הרכבים שלכם מודדים את הצריכה בליטרים ל-100 ק"מ, ויש לזה סיבה. כשאתם ממלאים מיכל שלם, לא מעניין אתכם כמה קילומטרים תוכלו לנסוע על המיכל הזה עד שהדלק ייגמר. הרבה יותר מעניין אתכם כמה כסף תשלמו (ביחס ישיר לכמה ליטרים של דלק תבזבזו) על הנסיעות הרגילות שלכם. במילים אחרות - אם אתם נוסעים לעבודה וחזרה, ורגילים שהמיכל מתרוקן כל X ימים, וקניתם רכב בזבזן יותר בדלק - לא תחליפו עבודה כדי שהמיכל ימשיך להספיק ל-X ימים, אלא פשוט תתבאסו שאתם צריכים לשלם יותר על דלק.

לכן, מכיוון שמה שמעניין אתכם בפועל זו צריכת הדלק, ולא גמיעת הקילומרטים, ראוי שכמות הדלק תהיה במונה - כך הרבה יותר נוח לספור. ולכן, במקרה המצוטט הנ"ל, צריכת הדלק המדווחת ע"י המחשב היא ב-7% נמוכה יותר מהצריכה בפועל (5.7 ל' ל-100 ק"מ, לעומת 6.1 ל-100 ק"מ). וזה לא שיותר קשה לבצע את החישוב, זה בדיוק אותו דבר - פשוט מחלקים את הליטרים בקילומטרים, ולא להיפך (וצריך להזיז את הנקודה העשרונית שני מקומות ימינה, לא בדיוק משימה מורכבת).

זה גם עוזר לקבל תחושה הרבה יותר טובה לגבי משמעות צריכת הדלק השונה בין רכבים, אפילו בלי להיכנס לאחוזים. לדוגמא: רכב א' צורך 6.5 ליטר ל-100 ק"מ, ורכב ב' צורך 7.5 ליטר ל-100 ק"מ. ישר ברור לכם שרכב א' חוסך לכם ליטר (או 7.5 ש"ח) על כל 100 ק"מ שאתם עוברים. נורא ברור. גם מכאן קל מאוד לעשות הערכה על החסכון שנתי. נוסעים כ-10,000 ק"מ בשנה? חסכון של 750 ש"ח. 15,000 ק"מ? 750*1.5 ש"ח. נורא פשוט.

לעומת זאת, אם סופרים בק"מ/ל', הרכבים הם עם צריכה (ואני מעגל מעט) של 15.3 ק"מ/ל' ו-13.3 ק"מ/ל'. בהצלחה בלהבין כמה כסף הרכב החסכוני חוסך לכם, בלי בפועל לעשות היפוך לשבר הזה כך שהליטרים יהיו במונה...

אז ראבק - בואו נוקיע את הדבר הזה שנקרא ק"מ/ל', הייחודי לישראל, מהלקסיקון, ונשתמש ביחידות מדידה נורמליות, כמו בשאר העולם*. בערוצים הרשמיים (מדדים של צריכת דלק בפרסומות) כבר עושים את זה. אולי אם אנשים בפורום הרכב הגדול בישראל יתחילו לעשות את זה, השינוי סוף-סוף יחלחל גם לשאר העם.

סליחה על הסטייה מהנושא.

* חוץ ממדינות עם יחידות מדידה אימפריאליות, שם אוהבים MPG ועוד לא ראו את האור. אבל אתם יודעים - מה כבר אפשר לצפות מאנשים שלא משתמשים בשיטה המטרית?

• מצחיק 2
  • לא הבנתי... 1
פורסם

מצטער אני ממש לא מסכים איתך.

בהגדרות של המחשב דרך (נראה לי זה היה בקידוד) יכולתי להחליף בין תצוגה של ליטר ל100 ק"מ לתצוגה של ק"מ לליטר ובחרתי את השני. זה לא ייחודי לישראל.

ממש לא מעניין אותי כמה הרכב חסכוני לעומת רכב אחר, זה שייך לשלב בחירת הרכב, ואת זה עושים כל מספר שנים.

אני יודע מצוין שמבין 2 הרכבים שלי אחד צורך המון ואחד חסכוני, ההבדל גדול ואני לא צריך מחשב בשביל זה. ידעתי את זה גם בשלב הרכישה.

ביומיום הרבה יותר מעניין טווח הנסיעה הצפוי ואם יש בעיה בתחזוקה של הרכב שגרמה לצריכת הדלק לעלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם אצלי באוטו יש אפשרות להציג בק"מ לליטר ובליטרים ל 100 ק"מ (וגם MPG). בחרתי בליטרים ל 100 כי ככה אני רגיל (לא ישראלי במקור) ואף פעם לא הצלחתי להתרגל למדידה בקילומטרים לליטר. 

אבל בגדול אלו שתי שיטות שמראות אותו דבר ומי שרגיל למשהו מסויים, לא רואה סיבה לשנות. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 15 דקות, amosbmw כתב:

מצטער אני ממש לא מסכים איתך.

בהגדרות של המחשב דרך (נראה לי זה היה בקידוד) יכולתי להחליף בין תצוגה של ליטר ל100 ק"מ לתצוגה של ק"מ לליטר ובחרתי את השני. זה לא ייחודי לישראל.

ממש לא מעניין אותי כמה הרכב חסכוני לעומת רכב אחר, זה שייך לשלב בחירת הרכב, ואת זה עושים כל מספר שנים.

אני יודע מצוין שמבין 2 הרכבים שלי אחד צורך המון ואחד חסכוני, ההבדל גדול ואני לא צריך מחשב בשביל זה. ידעתי את זה גם בשלב הרכישה.

ביומיום הרבה יותר מעניין טווח הנסיעה הצפוי ואם יש בעיה בתחזוקה של הרכב שגרמה לצריכת הדלק לעלות.

אם יש בעיה שגרמה לצריכת הדלק לעלות, אתה תראה את זה ללא הבדל של יחידות מדידה. אם כבר, יותר קל להגיד שצריכת הדלק עלתה ב-10% (נגיד מ-10 ל' ל-100 ק"מ עלה ל-11 ל' ל-100 ק"מ), לעומת יחידות המדידה ההפוכות, שאמנם אתה יכול לחשב שם אחוזים, אבל הם בעלי פחות משמעות.

לגבי טווח נסיעה - נכון. אם הנורה נדלקת כשנותרו לך 10 ליטר במיכל, אכן יותר קל להעריך את הטווח הנותר כשמודדים בק"מ/ל'. עם זה אין ויכוח. אבל אם יש לך מחשב דרך שמראה לך את טווח הנסיעה גם ככה, אז אין לזה כ"כ משמעות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

...יותר קל להגיד שצריכת הדלק עלתה ב-10% (נגיד מ-10 ל' ל-100 ק"מ עלה ל-11 ל' ל-100 ק"מ), לעומת יחידות המדידה ההפוכות, שאמנם אתה יכול לחשב שם אחוזים, אבל הם בעלי פחות משמעות.

לא רואה איך 10/100 ל/ק"מ כמו בדוגמה שהבאת עדיף על  1/10 ק"מ/ל.

עניין של הרגל.

• רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

Potahto, Potato....

זה בדיוק אותו הדבר
אין מה להתווכח

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 12 דקות, רוןS כתב:

לא רואה איך 10/100 ל/ק"מ כמו בדוגמה שהבאת עדיף על  1/10 ק"מ/ל.

עניין של הרגל.

הכוונה שכשמדברים על הפרש בצריכת דלק, אם אתה רוצה להגיד שצריכת הדלק עלתה ב-20% - אתה צריך שהליטרים יהיו במונה. כשה"צריכה" (כפי שאנשים בארץ רגילים למדוד אותה) משתנה מ-10 ק"מ/ל' ל-8 ק"מ/ל', הצריכה לא עלתה* ב-20%. השינוי שאתה רואה הוא 20%, אבל הוא שינוי של 20% בטווח הנסיעה של הרכב, לא בצריכת הדלק שלו. העליה בצריכת הדלק הוא, בפועל, 25%. או, באופן בולט יותר, כשהצריכה התדרדרה מ-10 ק"מ/ל' ל-5 ק"מ/ל', היא בפועל עלתה ב-100%.

* שים לב בכלל לחוסר ההגיון במושגים - המספר יורד, אבל צריכת הדלק עולה.

לפני 5 דקות, שביט כתב:

Potahto, Potato....

זה בדיוק אותו הדבר
אין מה להתווכח

אם אתה מחשב, זה אכן אותו דבר. אבל בני אדם הם לא מחשבונים מהלכים, ובפועל לא לעשות הערכות נכונות לגבי הפרשים בצריכת הדלק בשימוש בק"מ/ל' (אלא אם יוציאו מחשבון ויתחילו לעשות חישובים). כתוצאה מזה אנשים עושים הערכות חסר או הערכות יתר, וכו'.

פורסם

אנשים לרוב לא עושים חישובים. נקודה. ולא משנה אם החישוב הוא ב-ק'מ לליטר, ליטרים ל-100 ק"מ או מס' גמלים תמורת כלה. 

ובלי קשר, גם להסתמך על אחוזים זה לא בדיוק הכי טוב, כי -"עם אחוזים לא הולכים למכולת". 

פורסם
לפני 41 דקות, chrono כתב:

* שים לב בכלל לחוסר ההגיון במושגים - המספר יורד, אבל צריכת הדלק עולה.

אם אתה מבין את המשוואה אז אתה מבין מה קורה.

אין הגיון במה שאתה טוען מכיוון שמתמטית זה יוצא בדיוק אותו דבר.

זה שלאנשים מן היישוב קשה לפעמים לפרש את הדברים זו בעיה כללית, לא רק בחישוב דלק.

לגבי נושא השרשור עצמו,

בסוויפט 14' שלי המחשב די מדייק לעומת בדיקה במשאבה במבחן של שנה, -+5%...

לעומת זאת, השיערוך של הטווח העתידי, range, גרוע מאד.

נראה שעושה חיושבים כל כמה דק'... התוצאה שם פשוט קופצת באופן תדיר עד לכדי גיחוך... אופציה מיותרת.

• אהבתי 1
פורסם

נזכרתי בחידה ש"איך זה הגיוני שאוטובוס נוסע מתל אביב לחיפה בשעה ועשרים דקות , וחוזר ב80 דקות"

• אהבתי 2
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מצטער, המוח שלי מכוייל ל קילומטר לליטר.

בדיוק כמו שהספק מנוע מכוייל לי במוח בכוח סוס פרימיטיבי , במקום בקילו-וואט אובייקטיבי והגיוני בהרבה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ואני מודד לחץ ניפוח בPSI ולא בבאר

ושוקל בק"ג ולא בליברה

והמפתח מומנט עובד בניוטון מטר

והכי חשוב - במקדונלד'ס אני אוכל Royale with cheese ולא La quarter pounder with cheese

חריג אחד- אני עובר לזמן אחר ב88 MPH ולא ב140 קמ"ש

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...