Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

אלנטרה 2023 הפרש של 10% בין צריכה מדלקן על פני שלושה חודשים (16.5) לבין מחשב רכב על 18.2.

ה18.2 זה מתחילת הרכב אצלי.

עם כזה הפרש, פוטנציאל לביטוח יקר, מחיר רכב יקר, לוקח הרבה מאוד זמן עד שמחזירים את ההשקעה הנוספת בהיברידית.

זה יוצא 3 אלף שח ל25 אלף קמ. זה כבר לא הרבה כסף, הROI יורד משמעותית. השאלה היחידה מה הפסד הפחת בין רכב לא היברידי לבין רכב היברידי?

אני מאוד נוטה לחשוב שמחשב הרכב מתעלם מרגעים שהרכב בp או בn עם בלם יד.

החזר ההשקעה בהיברידי לא נקבע לפי הפער בין מחשב הרכב (ברכב ההיברידי) לצריכה בפועל (ברכב ההיברידי) אלא לפי הפער בין הצריכה בפועל בהיברידי לעומת הצריכה בפועל ברכב האלטרנטיבי.

ועד כמה היברידי עולה יותר מרכב בעירה פנימית רגיל? האלנטרה זה 175000. החלופה הרגילה שהיית שוקל עולה הרבה פחות?

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה הכל מצחיק ומשעשע, אבל מפספס את הפואנטה. מה שאני טוען הוא שאלה לא יחידות מידה שונות לאותו הדבר, אלא לדברים הפוכים.

ליטרים למאה קילומטר מודד צריכת דלק (או, אם נרחיב, את כמות הדלק הנדרשת עבור מרחק מסוים).

קילומטרים לליטר מודד אוטונומיות (או, במילים אחרות, המרחק אותו ניתן לעבור על כמות מסויימת של דלק).

כל הדוגמאות שנתתם הן של יחידות מדידה שמודדות את אותו הדבר, וההבדל הוא לינארי - ואז סבבה, כל אחד ומה שרגיל לו. אבל פה מדובר ביחידות הופכיות, הן לא מודדות את אותו הדבר (למרות שאפשר בקלות לעבור בין הדברים אותם הן מודדות). @שביט - האוטובוס יכול לנסוע בכיוון אחד 1.33 שעות, ובחזור 80 דקות - אבל אם מישהו יבוא וינסה למדוד את הנסיעה בהרץ, אתה לא תבין מה הוא רוצה ממך, נכון? זה בדיוק מה שקורה עם יחידות המדידה הנ"ל.

פורסם
לפני 24 דקות, שביט כתב:

ואני מודד לחץ ניפוח בPSI ולא בבאר

סלח לי אדוני, מה מידת הצמיג שלך ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 13 דקות, chrono כתב:

זה הכל מצחיק ומשעשע, אבל מפספס את הפואנטה. מה שאני טוען הוא שאלה לא יחידות מידה שונות לאותו הדבר, אלא לדברים הפוכים.

אני מבין את הפואנטה שאתה מנסה להעביר, על היפוך מונה ומכנה...

זה כנראה יותר אינטואטיבי בעיניך.

עדיין - זה אותו דבר.

ולמה? כי התשובה לשאלה "כמה דלק צרכת" תיהיה זהה בשתי השיטות.

אז שתי השיטות תעננה נכונה גם לשאלת המרחק וגם לשאלת הצריכה.

לכן אם נוח לאדם מסוים שיטת חישוב מסוימת - אין בזה שום פסול.

והיא נכונה בדיוק כמו השניה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, IsraCar כתב:

מצטער, המוח שלי מכוייל ל קילומטר לליטר.

בדיוק כמו שהספק מנוע מכוייל לי במוח בכוח סוס ד"ר טון  פרימיטיבי , במקום בקילו-וואט אובייקטיבי והגיוני בהרבה. 

בדיוק ככה זה, מה שהתרגלת אליו אתה לא תשנה. כמו שאני לא הצלחתי ב 30 שנה פלוס להתרגל לקילומטרים לליטר ונשארתי בליטרים ל 100 ק"מ, לא מצפה שמישהו שרגיל לזה פתאום יתחיל לשנות את ההרגל, זה מיותר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 51 דקות, רוןS כתב:

סלח לי אדוני, מה מידת הצמיג שלך ?

מילימטרי בשילוב עם אינצ'י 🙄🤔 האמת, די מטופש. 
ויש גם את התרבות של ג'יפאים לדבר על קוטר כולל באינצ'ים.

חבר'ה, התפתח פה דיון חביב, וכולם צודקים. אין צורך להיעלב או לעקוץ. 

הבחור קצת הגזים עם זה שצריך "להוקיע..." את צורת הדיבור של ק"מ/ ליטר... נו בחייאת

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

יש לי אפליקציה שימושית ביותר על הטלפון, נקראת convertpad. 

כל פעם שאני נתקל ביחידת מידה שקשה לי לדמיין אותה - קילופסקל, ליברות/רגל, שמיניות אינץ, דירהם ומה שלא יהיה, אני לא מתעצל וממיר אותה ליחידה שאני מכיר. 

האפליקציה ממש יסודית ולא מפספסת כלום.

Screenshot_20240926-210132.png

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם באופנועים (בחלקם) יש חיווי לצריכת דלק .

בישנים יותר תמיד הייתי מודד גם במשאבה, ולרוב התצוגה הייתה אופטימית יותר בכ-10%.

בחדשים יותר, במיוחד אלה עם מצערת חשמלית, הנתון מדוייק כמעט 1:1 מול חישוב לפי המשאבה.

ככה היה בשניים הקודמים שלי.

באחרון, בן שנה וקצת - מהתחלה הופיע נתון הזוי בחיווי של צריכה ממוצעת,

שזה בעצם הנתון שאמור להיות הכי מדוייק, חישוב לאורך אלפי ק"מ.

בטיפול במוסך השבוע ביקשתי שיבדקו מה הקטע.

מרחו אותי ב"אולי חסר אוויר" ו"בטח אתה מתדלק על ג'ק צד..." (נו מה, אחרת הוא יפול)

ובקיצור לא ידעו.

בבית התעסקתי קצת עם החיוויים, איפסתי להגדרות יצרן וסידרתי מחדש, וראה זה פלא...

דווקא בחיווי לפי טריפ-מטר הוא מראה את הנתון המדוייק לגמרי,

ועדיין בצריכה ממוצעת מראה את הנתון ההזוי.

מה עובר לו שם בביטים? אולי יום אחד אצליח להבין...

Unti22tled.jpg

Un11titled.jpg

פורסם
בתאריך 22.9.2024 בשעה 10:44, davemustaine87 כתב:

אני לא חושב שזה קישקוש. 

דווקא מדידה במשאבה יכולה להיות בעייתית שכן יש אקדחים עם מבנה שונה והם יכולים לקפוץ במצבים שונים.

מכיון שאני ממלא מיכל מלא כול שבוע במשך ה-7 שנים האחרונות, היה לי המון אפשרויות לשחק עם זה, ומצאתי שבין אקדח לאקדח יכול להיות אפילו פער של 4 ליטר בין מתי שהוא "קופץ" ומאותת שהמיכל מלא.

נכון. זה תלוי אפילו בזווית שאתה שם את האקדח, לדעתי. אני נותן לו לקפוץ 2-3 פעם, עד שאני מגיע למיכל מלא, לפי החישוב שלי(נגיד, אצלי זה 36 ליטר, ואם אני רואה ש"חסר" לי כחצי מיכל, אז אם קפץ אחרי 16 ליטר, אני נותן עוד טיפה).

מכיוון שמעל 95% מהזמן אני מבצע את אותו המסלול, אני כבר יודע בערך, כמה אני צריך לבזבז. שאר החישובים לגבי הדלק מיותרים בעיני.

לפני 12 שעות, chrono כתב:

טוב. מספיק. התאפקתי מאוד, אבל הגיע הזמן להעלות פה נושא שמאוד מציק לי כשמדברים על צריכת דלק (ההודעה האחרונה שברה את גב הגמל). תפסיקו למדוד צריכה בק"מ/ל'. הרכבים שלכם מודדים את הצריכה בליטרים ל-100 ק"מ, ויש לזה סיבה. כשאתם ממלאים מיכל שלם, לא מעניין אתכם כמה קילומטרים תוכלו לנסוע על המיכל הזה עד שהדלק ייגמר. הרבה יותר מעניין אתכם כמה כסף תשלמו (ביחס ישיר לכמה ליטרים של דלק תבזבזו) על הנסיעות הרגילות שלכם. במילים אחרות - אם אתם נוסעים לעבודה וחזרה, ורגילים שהמיכל מתרוקן כל X ימים, וקניתם רכב בזבזן יותר בדלק - לא תחליפו עבודה כדי שהמיכל ימשיך להספיק ל-X ימים, אלא פשוט תתבאסו שאתם צריכים לשלם יותר על דלק.

לכן, מכיוון שמה שמעניין אתכם בפועל זו צריכת הדלק, ולא גמיעת הקילומרטים, ראוי שכמות הדלק תהיה במונה - כך הרבה יותר נוח לספור. ולכן, במקרה המצוטט הנ"ל, צריכת הדלק המדווחת ע"י המחשב היא ב-7% נמוכה יותר מהצריכה בפועל (5.7 ל' ל-100 ק"מ, לעומת 6.1 ל-100 ק"מ). וזה לא שיותר קשה לבצע את החישוב, זה בדיוק אותו דבר - פשוט מחלקים את הליטרים בקילומטרים, ולא להיפך (וצריך להזיז את הנקודה העשרונית שני מקומות ימינה, לא בדיוק משימה מורכבת).

זה גם עוזר לקבל תחושה הרבה יותר טובה לגבי משמעות צריכת הדלק השונה בין רכבים, אפילו בלי להיכנס לאחוזים. לדוגמא: רכב א' צורך 6.5 ליטר ל-100 ק"מ, ורכב ב' צורך 7.5 ליטר ל-100 ק"מ. ישר ברור לכם שרכב א' חוסך לכם ליטר (או 7.5 ש"ח) על כל 100 ק"מ שאתם עוברים. נורא ברור. גם מכאן קל מאוד לעשות הערכה על החסכון שנתי. נוסעים כ-10,000 ק"מ בשנה? חסכון של 750 ש"ח. 15,000 ק"מ? 750*1.5 ש"ח. נורא פשוט.

לעומת זאת, אם סופרים בק"מ/ל', הרכבים הם עם צריכה (ואני מעגל מעט) של 15.3 ק"מ/ל' ו-13.3 ק"מ/ל'. בהצלחה בלהבין כמה כסף הרכב החסכוני חוסך לכם, בלי בפועל לעשות היפוך לשבר הזה כך שהליטרים יהיו במונה...

אז ראבק - בואו נוקיע את הדבר הזה שנקרא ק"מ/ל', הייחודי לישראל, מהלקסיקון, ונשתמש ביחידות מדידה נורמליות, כמו בשאר העולם*. בערוצים הרשמיים (מדדים של צריכת דלק בפרסומות) כבר עושים את זה. אולי אם אנשים בפורום הרכב הגדול בישראל יתחילו לעשות את זה, השינוי סוף-סוף יחלחל גם לשאר העם.

סליחה על הסטייה מהנושא.

* חוץ ממדינות עם יחידות מדידה אימפריאליות, שם אוהבים MPG ועוד לא ראו את האור. אבל אתם יודעים - מה כבר אפשר לצפות מאנשים שלא משתמשים בשיטה המטרית?

זה לא ממש משנה: ליטר לקילומטרים או קילומטרים לליטר.

אני עושה כמעט תמיד את אותה הדרך, ידוע לי כמה אני מבזבז בדרך כלל, ואני גם יודע מה הממוצע שלי לבזבוז דלק על קילומטר, שזה במקרה שלי משהו בסביבות 25 ק"מ לליטר. אז אם נסעתי היום בכביש אחר, וזה הראה 15 ק"מ לליטר, אני מבין שהבזבוז עלה, ואם בדרך חזרה(אותם קילומטרים בדיוק) זה השתנה ל 40 ק"מ לליטר, אני מבין שיש כאן חסכון ביחס למצב הקודם.

בסוף אין זה משנה, אתה מתרגל לחישוב שלך, וכבר יודע בערך למה לצפות.

פורסם
לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

החזר ההשקעה בהיברידי לא נקבע לפי הפער בין מחשב הרכב (ברכב ההיברידי) לצריכה בפועל (ברכב ההיברידי) אלא לפי הפער בין הצריכה בפועל בהיברידי לעומת הצריכה בפועל ברכב האלטרנטיבי.

ועד כמה היברידי עולה יותר מרכב בעירה פנימית רגיל? האלנטרה זה 175000. החלופה הרגילה שהיית שוקל עולה הרבה פחות?

עפ אותו חישוב דלקן, אוקטביה 1.5 2020 ללא הקשקוש של ה hild hybrid 48v עשתה 1 ל13.2, על פני כמה אלפי קמ. אם האלנטרה עושה 1 ל16.5, גם על כמה אלפי קמ, אז בנסועה שנתית אפילו של 25k זה סביב 3000 שח הפרש. מה שאומר שיקח לא מעט להחזיר את העלות הנוספת של ההיבירידות. שלא לדבר שבהרבה דגמים הביטוח יקר יותר.

אולי אני נוסע הרוב בינעירוני ולוחץ, אולי אני לא פרופיל טיפוסי. ברכב הקודם היתה לי מהירות ממוצעת של סביב 50 קמש ואפילו יותר.

פורסם

אני נוהג בפלואנס דיזל לרוב יש לי פער של 1-2 ליטר ממה שהמחשב טוען שהרכב צרך למה שמתמלא בפועל במשאבה.

נגיד במחשב רכב זה רושם לי צרכתי 45 ליטר ובמשאבה נכנס לי 43.7 ליטר.

אבל הרכב שלי מ2014 יכול להיות שרכבים יותר מודרנים עושים את זה יותר מדוייק.

פורסם
לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

בנסועה שנתית אפילו של 25k זה סביב 3000 שח הפרש. מה שאומר שיקח לא מעט להחזיר את העלות הנוספת של ההיבירידות. שלא לדבר שבהרבה דגמים הביטוח יקר יותר

זה קרה לחבר בעבודה. הוא החליף קורולה בנזין בקורולה היברידית והוסיף המון כסף. כל החיסכון בדלק התקזז עם עליית פרמיית הביטוח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

זה קרה לחבר בעבודה. הוא החליף קורולה בנזין בקורולה היברידית והוסיף המון כסף. כל החיסכון בדלק התקזז עם עליית פרמיית הביטוח.

יש בכלל מקרים שזה לא ככה?

לדעתי אף פעם החלפת רכב לחדש יותר וחסכוני יותר לא חוסכת כלום. צריכת דלק נמוכה יותר מתגמדת מול מחיר האוטו, שחיקה גבוהה יותר במחירון, ביטוח יותר יקר, תחזוקה יקרה יותר. 

יש הרבה סיבות להחליף לרכב מתקדם יותר אבל חסכוני יותר זה לא יהיה גם אם הרכב החדש צורך צורך חצי לעומת הישן.

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...