Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיוני עם לנסר, המחשב יחסית מדוייק. 

בלנסר הקודמת לא היה לי מחשב, אז נעזרתי בטבלה ידנית. 

התחלתי להזין את הנתונים של החדש, וגיליתי שכמעט אין סטייה (זניח). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, saar5555 כתב:

ומה להגיד? נסיעה מעורבת עירונית ובינעירונית יוצא לי 1:15 בלונג ראן. או 1:14.9. ובעיניי זה פשוט מאכזב, אחרי שהייתי רגיל להוציא 1:18, ואפילו יותר. 

ובחישוב אחר 40 ליטר כפול 15 ק"מ, זה 600 קילומטר למיכל מלא. פשוט מבאס אותי. באוטו הקודם הייתי מוציא עוד 100 קילומטר בלי שום בעיה. גיר ידני..5 הילוכים עם 95 כ"ס.

מדבריך עולה שצריכת הדלק ממש מעסיקה אותך אז למה לקנות פאביות ואיביזות? ועוד ידניות... אין קסמים, רוצה צריכת דלק נמוכה באמת? תלך על הייבריד, למשל ג'אז החדשה תעשה 1 ל-20 בנסיעה משולבת. יקרה מידי? קונים אחת בת שנה ב-30 אלף פחות (מה שעשתה אחת הפקידות אצלנו בעבודה).

עוד פעם, רכב מודרני אמור למדוד צריכת דלק ברמת דיוק מטורפת, יש סיכוי שהמשאבות מזייפות ובלי קשר לזה גם לא תמיד אותה משאבה באותה תחנה תקפוץ בדיוק על המיליליטר ותפסיק את התדלוק, זה לא מדע מדויק פה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
בתאריך 22.9.2024 בשעה 11:17, amosbmw כתב:

הסיבה היא אחרת. המחשב מודד מדויק לחלוטין את הצריכה הנוכחית. יחד עם זאת, הוא מחשב ממוצע מרגע שאיפסו אותו.

אז אם נהג נוסע בממוצע 30% בינעירוני ו70% עירוני, החישוב יהיה בהתאם.

היום אותו נהג יוצא שלא כהרגלו לנסוע 500 ק"מ בבינעירוני וישרוף מיכל דלק שלם.

שני מצבים: 

1. הנהג מאפס את החישוב לפני התחלת הנסיעה, המחשב יראה צריכת דלק של הנסיעה הנוכחית בלבד ולכן תהיה מדויקת, הרבה יותר טובה ממה שמוצג בדרך כלל.

2. הנהג לא איפס ב10000 ק"מ האחרונים. הצריכה שתוצג תהיה דומה לממוצע מלפני כן, כי נסיעה בודדת שאינה אופיינית לא תזיז את הממוצע בהרבה. יחד עם זאת היא לא מייצגת את הצריכה בפועל של הנסיעה האחרונה היום.

הרבה נהגים לא מבינים את ההשפעה של פעולת האיפוס ולכן קוראים את הנתונים לא נכון.

במדידה במשאבה אין הטיות כאלה, ולכן מורגש מיד ההבדל בין נסיעה עירונית ללא עירונית. המדידה שמתקבלת מייצגת את הצריכה במיכל האחרון בלבד.

הכי טוב זה הרבה מדידות במשאבה ולשקלל ממוצע של הכל ואז ממוצע של רכבים אחרים דומים ולקבל התפלגות כמו שאפשר לעשות באתר fuelly.
אבל אפשר גם להשאיר את הטריפ על מספר רב של נסיעות ואז זה ייחשב לך ממוצע שכיסה בגדול את כל סוגי הנסיעות ומספר רק של קמ וככה הוא יהיה פחות רגיש להטיות.
image.png.01f84280a9cc59d6bb9ce8b04ba20796.png
זה למשל התפלגות של הצריכת דלק של האופנוע שלי ואחר כל אני יכול לצאת החוצה ולראות את ההתפלגות של הדגם של האופנוע או הרכב שלי.

דרך אגב באופנוע אני מקבל צריכת דלק טובה יותר כאשר אני מודד ידנית אל מול המחשב של האופנוע.

עריכה אחרונה על ידי FoxLight
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אגב אתם מתייחסים למדידת הצריכה של המחשב כמושלמת, דיוק אבסולוטי. אני מטיל בזה ספק. המחשב יודע את הלחץ המשוער ואת זמן הפתיחה של המזרק ומשערך את כמות הדלק. הצריכה הכללית היא סכום של מיליוני מדידות קטנות, כל אחת עם שגיאה קטנה. אם אני צריך להמר, המדידה (הישירה) של המשאבה בתחנת הדלק מדוייקת יותר. 

:turn-l:
פורסם
לפני 7 שעות, גור אדם כתב:

מעניין לראות שמבחינת ידני/אוטומט - נתוני היצרן די דומים בדגם האחרון,

תודה רבה על השיתוף. מופתע לטובה האמת. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 44 דקות, yuvk כתב:

אגב אתם מתייחסים למדידת הצריכה של המחשב כמושלמת, דיוק אבסולוטי. אני מטיל בזה ספק. המחשב יודע את הלחץ המשוער ואת זמן הפתיחה של המזרק ומשערך את כמות הדלק. הצריכה הכללית היא סכום של מיליוני מדידות קטנות, כל אחת עם שגיאה קטנה. אם אני צריך להמר, המדידה (הישירה) של המשאבה בתחנת הדלק מדוייקת יותר. 

אז אם זה ככה, האלנטרה היברדית 2023, חישוב מכל תחנןת הדלק, על פני 3 או 4 חודשים נתנה 16.5 (חישבתי חודשיים בהתחלה וקיבלתי 15.8), שזה פשוט מורכב מהקמ על כל התקופה חלקי סהכ צריכת הדלק לכל התקופה, ככה שזה מדוייק לדעתי ומחשב רכב טוען ל18.2. זה 10% הבדל !!

יש לי תחושה שהם רוצים להציג צריכת דלק ללא זמן מבובזב, ולכן אולי זה לא כוללות זמן ודלק במצב P?

פורסם
לפני 22 שעות, sperial כתב:

בימים בהם הייתי עוקב אחר צריכת הדלק (ומלשב הדרך טרם הומצא) היתה לי בטבלת האקסל

אצלי ביאריס קרוס היברידית צריכת הדלק הממוצעת לפי מדידה במשאבה בטווח הארוך היא בסביבות 22 ק"מ לליטר

לפי המחשב היא קצת טובה יותר, אבל ממש במעט.
ב- C-HR ההיברידית צריכת הדלק במשאבה 19-20 ק"מ לליטר, המחשב מראה  יותר 21-22,

אגב, גם במד המהירות ביאריס קרוס הדיוק גדול בהרבה מב - C-HR.  לא נראה לי שזה קשור, אבל מעניין

• מעניין 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 23 שעות, ch28566 כתב:

היצרנים כבר מזמן נאלצים להתמקד קודם בפליטת מזהמים לפני צריכת דלק, על פליטת מזהמים הם משלמים כסף על דלק אנחנו

צריכת דלק == פליטת מזהמים. הקשר הוא ישיר לגמרי.

לפני 17 שעות, ELI001 כתב:

אבל אם המזרק לא נקי כביום יציאתו מהמפעל האם גם אז המחשב יידע לחשב את הדלק שיוצא דרכו במדוייק

לפחות בהזרקה ישירה כן כי זה קריטי ליצירת תערובת נכונה. או לפחות המנוע ידע שמשהו לא בסדר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 שעות, ELI001 כתב:

אבל אם המזרק לא נקי כביום יציאתו מהמפעל האם גם אז המחשב יידע לחשב את הדלק שיוצא דרכו במדוייק? 

בהזרקת דלק ממוחשבת יש מושג Fuel Trim. 

אלו תיקונים לזמן ההזקרה שהמחשב מבצע כל  הזמן, לפי הנתונים שהוא מקבל מחיישן חמצן. 

אם מתקבלת תערובת עניה, המחשב מגדיל את זמן ההזרקה. אם הפוך, מקטין. 

יש Short term fuel trim ו Long term.

ה Short אלו תיקונים נקודתיים שמתבצעים כמה פעמים בשניה, ה Long תיקונים יותר קבועים  שמתבססים על ה Short. זאת אומרת תיקון Short שחוזר על עצמו מספר פעמים, באותו ערך לאותו כיוון, הופך ל Long. 

התיקונים האלו לא אינסופיים, אם המחשב הגיע לערך תיקון מקסימלי נגיד + 25% לזמן ההזרקה ועדיין התערבות עניה (למשל כי יש כניסת אוויר לא מחושב) אז המחשב לא יתקן יותר וידליק נורת תקלה עם קוד מתאים של תערובת עניה. 

אז המחשב יודע בדיוק כמה דלק זרם לפי זמן הזרקה בסיסי + תיקוני Fuel Trim. 

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
בתאריך 22.9.2024 בשעה 09:59, Buki כתב:

מעניין מדוע כולם חושבים שזה קשקוש?

כמעט כולם. 

אצלי הממוצע המצטבר חופף במדויק ל5 תדלוקים אחרונים.

בקונה 1.6T  יש 3 מחשבונים.

אחד מצטבר מתמשך,  השני מיועד למדידת מיכל נניח.

השלישי השימושי מודד פר נסיעה, אפשר לאפס(כפתור ישיר) או שמתאפס עצמונית אחרי 4 שעות.

הדיוק של מד המרחק חשוב לנכונות המדידה. 

מדי המהירות בדרך מראים תוספת של 3% מול הספידומטר.

אז צריך להפחית.

שינוי לרעה בצריכת הדלק יכול להצביע על תקלה, לכן רצוי לנהל מעקב.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
בתאריך 22.9.2024 בשעה 16:19, razi_pazi כתב:

א. גם מדידה עצמאית מסתמכת על מדידת המרחק של הרכב. לא שיש מה לעשות עם זה בתנאי יום יום. אז זה לא לגמרי "עצמאי"...

ב. ברכב הקודם שלי (סיוויק 2012) השוותי מספר פעמים (והתעתלמתי מהקושי של סעיף א). וגם ברכבי השכרה לעיתים בדקתי. באופן מאוד עקבי (והגיוני...) מחשבי הרכב היו יותר אופטימיים לגבי צריכת הדלק לעומת הבדיקה "העצמאית". הפער תמיד היה אחוזים בודדים. 5 ואף פחות.

ג. באותו הקשר צריך להסתכל גם על מד המהירות. ממה שהתרשמתי מקריאה ובירורים פה ושם כמעט בכל הרכבים מד המהירות מזייף למעלה. זה משרת את היצרן בבירור. נותן תחושה טובה ללקוח. מבחינת ביצועים, צריכה ושקט ונוחות. 

ברכב החדש שלי, מד המהירות דווקא מראה את אותה המהירות שמראה הוויז, עוד לא תידלקתי מספיק פעמים כדי לדעת אם יש הבדל משמעותי בין מה שמראה מחשב הדרך לבין חישוב לפי המשאבה, אעדכן בהמשך.

פורסם
לפני 21 שעות, Shmelov כתב:

תלך על הייבריד, למשל ג'אז החדשה תעשה 1 ל-20 בנסיעה משולבת. יקרה מידי? קונים אחת בת שנה ב-30 אלף פחות (מה שעשתה אחת הפקידות אצלנו בעבודה).

זה רעיון טוב, 

אבל אני רגיל לרכבי VAG. 

אולי בפעם הבאה אבדוק את האפשרות הזאת. ובאופן כללי מעדיף לקנות חדש מהחברה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 23.9.2024 בשעה 20:14, David32 כתב:

צריכת דלק == פליטת מזהמים. הקשר הוא ישיר לגמרי.

הקשר לא ישיר לגמרי, זאת אמירה שגויה.

זוכר את עניין הדיזל גייט, עם המנועים המזהמים? אז אחרי עדכון התוכנה צריכת הדלק שלהם עלתה בכ 5-7%, למרות שפליטת המזהמים ירדה. זאת אגב הייתה חלק מהמטרה, לתת צריכת דלק טובה יותר על חשבון זיהום רב יותר.

כמובן שקשר עקיף כן קיים, ז"א כשיש הפרשים גדולים בצריכת הדלק בין רכבים אתה גם תראה יותר זיהום, אבל בהפרשים קטנים זה בהחלט לא המצב.

בנושא השרשור - אני גם מצאתי את צריכת הדלק המוצגת להיות יחסית קרובה לזו האמיתית, אבל כמו שרואים מהשרשור זה משתנה ותלוי יצרן רכב. מצד שני, מספיקה תקלה במזרק בשביל שההפרש יעשה גדול, אז למה לא ללכת על בטוח?

בנוסף מידת צמיגים לא מתאימה או נסיעה עם לחץ אוויר נמוך גם יכולים להשפיע על ההפרשים בין המציאות למחשב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, Ooga כתב:

...נסיעה עם לחץ אוויר נמוך גם יכולים להשפיע על ההפרשים בין המציאות למחשב.

הגדלת החיכוך והקטנת הקוטר, שני גורמים שמבטלים בקירוב אחד ת'שני.

ההבדל בין צמיג חדש לצמיג שחוק מבחינת הקוטר כ-2%.

כשמסתמכים על מדידת ה-odometer צריך להכניס  את הגורמים האלה לחישוב.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...