Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רומא במרץ רשמים המלצות וכו'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 

בשעה טובה סגרתי לי לגברת ולזאטוט טיסות לרומא 

בין 19-28 למרץ 

אשמח לקבל המלצות ממי שהיה לנק' עניין, חובה שיתאימו לילד בן שנה וחצי 

מוזיאונים וכו' רק אם יש שם דברים ממש מעניינים פסלים תמונות וכאלה פחות מדבר אלינו 

כמו כן

האם כדאי לשכור רכב ברומא? איך ההתניידות בתחב''צ? יהיה הגיוני להתנייד עם ילד בן שנה וחצי? הוא הולך הליכה מלאה ללא בעיות

טרם סגרתי מלון אשמח לקבל המלצה גם למלונות מומלצים באזור הגטו היהודי

המלצות למסעדות כשרות יתקבלו בברכה(הבנתי שיש שם הרבה כאלה..?)

אין גם בעיה לצאת מרומא נניח שעה נסיעה לכיוון זה סבבה

תודה,

שמואל

פורסם

היינו במרץ לפני 5 שנים.

מזג אוויר קריר, קצת גשם. מומלץ מנשא, גם יעזור לילד עם הקור וגם רוב האטרקציות המרכזיות ברומא הם במרחק הליכה (לא קטן אבל מרחק הליכה) אחד מהשני, אבל עם 

מדרכה בעייתית והרבה מדרגות. 

פורסם

הייתי ברומא לפני די הרבה שנים, בני היה לפני שנה וחצי עם אשה הרה.

כמה תובנות שלי:

1. העיר די קומפקטית, אבל בכל זאת יש מרחקי הליכה מכובדים. אני עשיתי רגלית סדרי גודל של 10 ק"מ ביום. בחר לך קטעים קצרים. 

2. המסורת היא שרומא בנוה על 7 גבעות. לא ספרתי, אבל העיר בהחלט גבעית. הרבה מדרגות ודרכים די תלולות.

3. התחבורה הציבורית זכורה לי כאחת הצפופות ביותר מבין אלה שנתקלתי בהן אי פעם. ההסתערות על דלתות הרכבת התחתית ב-9-10 בבוקר היתה מרשימה, אבל לא מתאימה לזוג עם ילד צעיר. רכב בכלל לא בא בחשבון. הרבה צעידה ואם יש צורך בנסיעה באוטובוס נסה להתייעץ במלון לגבי שעות יותר רגועות. הניסיון המועט שלי עם נהגי מוניות הם שהם עושים סיבובים מיותרים וקופה יפה.

4. הבן שלי היה עם אשה הרה, קיבלה יחס של מלכה בכל מקום, זה בחוק. בדוק האם אין הטבות דומות למשפחות עם ילדים. חלק מהגישה האירופית לעידוד ילודה.

5. אם יש אזרחות אירופית קח את הדרכונים. יתכן שיעזור לקבל הנחות כאלה ואחרות.

6. גבעת Borghese היא כולה פארק נהדר, מקום טוב להתרוצצות של הילד.

7. אם הבנתי נכון יש לכם משהו כמו 8-9 ימים (תלוי בשעות הטיסה). את רומא עצמה תספק עניין ללא יותר מ-4 ימים, כולל גיחות לפריפריה שלה (למשל לקטקומבות). הייתי שוכר רכב ונוסע לכמה ימים, למשל צפונה לכיוון טוסקנה. אפשר בקטעים קצרים מעיירה לעיירה. נכון שטיול נודד עלול להיות קצת קשה עם ילד, אבל זה אופי האיזור - אלא אם תגיע לערים היותר גדולות שמספקות תעסוקה ליומיים - שלושה. אם אתה שוכר רכב קח והחזר אותו בנמה"ת, אל תכנס לעיר. 

8. עוד בעניין רכב - אם אתם שוכרים רכב (לנסיעה מחוץ לרומא) קחו מלונות בפריפריה של העיר והכנסו למרכז בתחב"צ הזהרו מה-ZTL, שקיים אפילו בעיירות היסטוריות קטנות. בעיירות קטנות חפשו מגרשי חניה מוסדרים וצעדו או השתמשו בתחב"צ.

9. רומא צפופה, מפורסמת בכייסים וחוטפי תיקים. התנועה שלכם עם ילד מסורבלת ותשומת הלב שלכם אליו. שמרו על רכושכם.

10. אתם נוסעים עם ילד צעיר. שאל בפורום לגבי התארגנות מתאימה, כי אני זוכר התארגנות מתאימה, אבל לא מעודכנת לימים אלה. חשוב ביטוח נסיעות טוב ולברר כיצד מגיעים לטיפול רפואי במקרה הצורך (זה זכרון לא כל כך סימפטי מפריז שלא נמחק גם אחרי 25 שנה).

11. עונת מעבר, הכינו תוכניות למקרה של מזג אויר פחות נוח.

12. כשהבן שלי ביקר ברומא - וז לא היה בעונת שיא - המלונות היו יקרים, אז לקח 3 לילות במלון יותר יקר במרכז העיר ואת השאר במקום יותר היקפי וזול.

13. בשעתו היה כרטיס תיירים כלשהו, אני מניח שקיים גם כיום וכדאילבדוק האם הוא כדאי.

14. בחלק מהאתרים (במיוחד בוותיקן) תורים אינסופיים. הכינו כרטיסים מראש (קרוב לודאי שאפשר כרטיסים אלקטרוניים, אבל האיטלקים קצת מפגרים בדברים האלה. לפני שנה הייתי בפירנצה ובכל מוזיאון הייתי צריך ללכת לקופה להחליף את השובר לכרטיס. עדיין התור היה יותר קצר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני הייתי במלון הזה היה ממש מעולה.

הוא ממש קרוב לגטו ולאתרים ההיסטוריים, בגטו עצמו יש רחוב צמוד לבית הכנסת הגדול (שהוא אחד היפים בעולם!) שיש בו לזכרוני 7-8 מסעדות כשרות.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

לא לשכור רכב, אלא אם כן יש לך כוונות לצאת מהעיר וגם אז, תשכור אותו לפני שאתה יוצא מהעיר ותחזיר כשאתה חוזר.

התחבורה הציבורית לא משהו לדעתי, ביחס לערים כמו ברלין, וינה, פראג וכאלה.

לא יודע לגביי מסעדות כשרות.

לא יודע מה הקצב שלך עם הילד, אבל בתור זוג לדעתי אפשר למצות את רומא ב-4-5 ימים.

אם מעניין אותך משהו פחות סטנדרטי:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כפי שכבר שציינו - אין כל סיבה הגיונית לשכור רכב בתוך רומא - אין חניות,הרבה אזורים שאסור להכנס אליהם ,הרבה פקקים. תחב"צ לא רעה, אך עם זאת יש שביתות מדי פעם, כך שחשוב לבחור מלון/AIRBNB במיקום טוב עבורכם. עם ילד בן שנה וחצי, הייתי מחפש משחקיות/ג'ימבורי וכד'. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אגב יציאה מרומא - כיוון שהחופשה שלך ארוכה מאוד אתה יכול לנסוע לכמה ימים לעיר אחרת. יש לאיטלקים רשת רכבות טובה, כולל רכבות מהירות שיחסכו הרבה זמן. החיסרון - יקרות, ויש להם הרבה מה ללמוד מרכבת ישראל לגבי דיוק. אבל הרכבות הן דרך התניידות נוחה. ברכבות המהירות המקומות מסומנים (כמו במטוס), וככל שתקדים לרכוש כרטיסים הם יהיו יותר זולים. החסרון הוא העדר גמישות, לכן אני ממליץ לא לרכוש מראש כרטיסים שתלויים בטיסה, כי איחור בטיסה יגרור הפסד הכרטיסים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

13. בשעתו היה כרטיס תיירים כלשהו, אני מניח שקיים גם כיום וכדאילבדוק האם הוא כדאי.

עדיין יש https://www.romapass.it/en/the-cards/

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בכל האטרקציות ההיסטוריות יש תורים על תורים, שיכולים להגיע להמתנה של שעות.

אפשר לקחת מדריך ולקצר את הענין, עם מדריך נכנסים בתור יעודי קצר יותר, וגם תקבלו חויה הרבה יותר משמעותית מאשר סתם לטייל בחלל ולקרוא תגיות הסבר.

מדריך פרטי עולה לא מעט, הקבוצות זולות יותר, אבל עלולות לא להתאים לקצב שלכם (אם כי תמיד אפשר לפרוש מהם ברגע שנכנסתם וללכת בקצב שלכם).

פורסם

תודה לכולם על התובנות 

מסעדה מומלצת כשרה שביקרתם בה?

מקומות מעניינים ללכת אליהם עם הילד?

עוד המלצות למלונות ספציפיים שהייתם בהם?

נשקול את נושא הפיצול של הטיול מה האופציות המועדפות? מבחינת תיירות-מרחק-שופינג ובכללי מקומות שאפשר להנות בהם בלי לעשות רילוקיישן רציני מרומא 

פורסם

אנחנו היינו פעמיים ב-Black and White Suites, פעם אחרונה בספטמבר 2023. ממוקם ברובע היהודי, בצד שקרוב לנהר ולשכונת טרסטוורה.
לא בדיוק מלון, אבל מיקום טוב (10 דק׳ הליכה מפיאצה נבונה ומרחק די דומה מהפנתאון) וחדרים עם תמורה טובה למחיר. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם 

לפני יומיים קיבלתי מייל מהחברת תעופה(ריינאייר) שהטיסה שלי בוטלה 

ושיש לי אופציה לרכוש כרטיסים עם היתרה או לבקש זיכוי

בחיים לא קרה לי שביטלו לי טיסה..

מעלה לי ספק לגבי האמינות של חברת התעופה..

מישהו מכם התנסה איתם בעבר?

תודה מראש

שמואל

פורסם

שום בעיית אמינות.

שמעת על ״מלחמת חרבות ברזל״. אם כן, תבין מה קרה. אם לא…..

לי היו שלוש התנסויות עם ביטולי טיסות, בק.ל.מ., אייר קנדה ואלעל. בכולן נמצא פתרון. גם רייאנאייר נותנת אופציות הוגנות.

אגב, אני עוקב אחר קבוצת הפייסבוק ״טיסות סודיות״, סיפורים כשלך מופיעים לפחות 5 פעמים ביום. עיקר הבעיות הן למי שהזמין טיסות דרך סוכנויות אינטרנטיות. הרבה פחות בעיות אצל מי שהזמין ישירות בחברת התעופה.

ואני מקווה שאת שירותי הקרקע (מלון, רכב וכו׳) הזמנת עם אופציית ביטול.

אגב, בימים אלה, אם אתה רוצה לצמצם את הסיכון לביטול טיסה יש לךֶ3 אופציותנ אלעל, ישראייר,ארקיע. זה או.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...