Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, taranta כתב:

אנסה למצוא מקור אם יש. לגבי צה"ל - הייתי עכשיו 45 יום עם כדור בקנה בעזה..

קודם כל, תודה על השירות ושמח שחזרת בשלום.

לעניין, ברור שבעזה תהיה עם כדור בקנה, אבל לך לסתם מוצב בשגרה, שלא לדבר על בא"חים למיניהם.

מחסנית מחוץ לנשק+מק פורק בבא"חים, בקו מבצעי מפרגנים עם נוהל 112 ומחסנית בהכנס (נוהל נתנו לזה).

כמו שרשמו בשרשור הפוליטי - כל מאבטח בן 80 שבקושי עומד מסתובב עם אקדח ומחסנית בנשק.

זאת בדיחה.

פורסם

האמת שלא מכיר בדיוק את הנהלים הנ"ל. אי שם כשהייתי בסדיר היינו הולכים עם מכסנית בהכנס ובמקומות מסוכנים מאוד גם עם כדור בקנה.

בשנים האחרונות במילואים עם מכסנית בהכנס ודרעק-פורק בקווים "רגילים".

פורסם

שירות סדיר 2010-2014, אוי ואבוי למי שהיה מסתובב עם מחסנית בהכנס אם הוא לא בקו.

גם באימונים במילואים אין מחסנית בהכנס. רק בקווים.

פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

על פי חוק אסור להיות עם כדור בקנה בישראל מלבד בעת ביצוע ירי.

אין שום חוק שמגדיר כדב"ב או היעדרו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

לשאלת המקורית - דורך עם החגורה.

מעולה - גם אני.

1. זה דבר שדורש אימון - והרבה. כמה אנשים מתאמנים עם dummy rounds על תפעול תקלות ודריכה עם החגורה בצורה קבועה ?

2. זה דורש חגורה קשיחה או אידאלית כוונת השלכה או כוונות גבוהות כדי שיהיה פרקטי בדרך כלשהיא.

3. זה לוקח אפילו יותר זמן מאשר לדרוך ידנית עם סיכוי יותר גבוהה לתקלות באקדח.

אני אוסיף אבל משהו - מי שהולך להתאמן עם 50 כדורים פעם בכמה חודשים - אכן - עדיף שלא יחזיק כדור בקנה.

(אמנם פה - ההפרש במחירים משמעותי לעלות תחמושת כנראה - אבל אני כל שבוע עד שבוע וחצי במטווח + 100-200 כדורים ובערך פעם בחודש חודשיים באימון יותר מתקדם)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

2. מאז שאני עם אקדח אני חוגר חגורה לאקדח (עבה מאוד. מאוד). אחרת כל כמה חודשים החגורות נהרסות (וגם חורים בחולצה אבל זה משהו אחר).

3. נכון. זה מוצא אחרון.

בינתיים מתברר ממה שאחרים אומרים שאכן מדובר בהרגל ולא בחוק (בניגוד למה שחפרו לי שנים) של לא להסתובב עם כדור בקנה.

אני עדיין חושב שלאדם הממוצע זו ההתנהלות הנכונה + דאבל אקשן באיזורים שצריך (וכמובן לפרוק בסוף).

פורסם
לפני 11 דקות, taranta כתב:

אני עדיין חושב שלאדם הממוצע זו ההתנהלות הנכונה + דאבל אקשן באיזורים שצריך (וכמובן לפרוק בסוף).

או .... אקדח עם ניצרה :)

אנחנו סה״כ מסכימים.

למשהו עם striker fired , בלי הרבה אימון ועם חגורה דרדלה ונרתיק מאלי אקספרס - בטוח לא הייתי ממליץ כדור בקנה.

וגם בלי כל מה שכתבתי מעל - אם הוא לא מתאמן הרבה. באמת הרבה.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Liviur כתב:

(אמנם פה - ההפרש במחירים משמעותי לעלות תחמושת כנראה - אבל אני כל שבוע עד שבוע וחצי במטווח + 100-200 כדורים ובערך פעם בחודש חודשיים באימון יותר מתקדם)

מה שכתבת פה שקול לקחת איזה מיאטה לעמוד ליד תחנת אוטובוס בשיא השרב לראות אנשים מחכים לאוטובוס ולהגיד להם "תראו איזה מזגן יש לי".

לא יפה בכלל.

רק שתבין - כדור FMJ מסריח עולה בארץ היום בערך 3.6 שקל, כלומר כל שבוע הייתה זורק פה 400-700 שקל. סתם שתדע.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

מה שכתבת פה שקול לקחת איזה מיאטה לעמוד ליד תחנת אוטובוס בשיא השרב לראות אנשים מחכים לאוטובוס ולהגיד להם "תראו איזה מזגן יש לי".

המזגן במיאטה לא היה מרשים :) רק אומר.

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

רק שתבין - כדור FMJ מסריח עולה בארץ היום בערך 3.6 שקל, כלומר כל שבוע הייתה זורק פה 400-700 שקל. סתם שתדע.

מודע לזה. בא נשים את הכמות כדורים בצד -> לירות 50 כדורים פעמיים בחודש בצורה איכותית מבחינת אימון (שמתאמנים גם על שליפה וכדור ראשון עם טיימר) זה לגמרי המינימום לדעתי. מפה כל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון.

3.6 זה אכן עושק - וזו עליה משמעותית (הכפלה) מלפני שהיה בין 1.5-2 ש״ח שגבוהה יותר ממה שאני משלם פה - אבל לא בכאלו סדרי גודל (25-30 סנט לכדור. במטווח אבל זה יכול להגיע לחצי דולר לכדור. אני פשוט קונה במרוכז לפני ולא 50 כדורים במטווח... מה שגם כרגע בעייתי בישראל ...)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

הייתי עכשיו 45 יום עם כדור בקנה בעזה..

תודה על שירותך 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

גם אני שילמתי לאחרונה  באימון 3.6 לכדור

בעניין אחר - אני נושא כיום גלוק 19 ישן, אבל מתחבר וממליץ בעיקר על סמית ווסון שילד - בכפוף לבדיקה אישית כמובן

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

חח לא בשביל זה כתבתי.. רק להמחיש שגם בצה"ל יודעים ללכת עם כדור בקנה.

ועוד מעט כנראה יהיה סיבוב רביעי בצפון (מה7 באוקטובר הייתי פעמיים בצפון ופעם בעזה).

לפני 1 דקה, tinoki כתב:

גם אני שילמתי לאחרונה  באימון 3.6 לכדור

בעניין אחר - אני נושא כיום גלוק 19 ישן, אבל מתחבר וממליץ בעיקר על סמית ווסון שילד - בכפוף לבדיקה אישית כמובן

19 בעיני לגמרי סבבה. SWEET SPOT של גודל ויעילות. לא כמו ה17 המפלצתי.

פורסם (נערך)

#רק_אומר בצ'כיה אפשר לקבל רישיון לנשק עם כמות בלתי מוגבלת של כדורים + כמות בלתי מוגבלת של נשקים.

גם החוק שלהם נורמלי יותר והייתי בכיף עושה התאמות לחוק ומייבא אותו לארץ.

יש בעצם בחוק שלהם כמה אפשרויות שניתן דרכם להוציא רישיון לנשק.

בעצם כאשר ניגשים להוציא צריך לעמוד בדרישות הבסיס ולאחר מכן לעמוד בדרישות הספציפיות, אם יש לכל מדרגה של החזקת נשק וספציפית לנשקים מיוחדים.

זה הרישיונות שניתן להוציא

screenshot-en.wikipedia.org-2024_07.03-00_00_42.thumb.png.52278bbfeb5cf283bb22a4a6dbbaaaf8.png

ואלו רמות הנשק שניתן להוציא ולאחר מכן התחמושת 

screenshot-en.wikipedia.org-2024_07.03-00_02_05.thumb.png.90e4b049bbb6020e056203914364e1c6.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_law_in_the_Czech_Republic

אני כמובן לא בקי ב100 אחוז

אבל כשמתחילים את התהליך צריך לבחור נגיד את הרישיון אז אפשר ללכת על כמה נגיד E וC 

לאחר מכן ללכת על קטגוריית נשק A וB.

ואז אחרי שעוברים את התהליך אפשר להתחיל לצבור נשקים בכמויות שאפשר רק לחלום עליהם בישראל..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...