Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

באופן אישי אני באקדחים כמו במכוניות, מעדיף את הקלאסיקות, על גבול האספנות.

ברכבים אספנות היא תחביב. באקדחים, באופן אישי, הייתי מעדיף את מה שאוכל לסמוך עליו שיעבוד ללא רבב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, taranta כתב:

לגבי בלאי - בן אדם ממוצע יורה 100 כדורים ב3 שנים (וזה רק בשנים האחרונות, קודם היה 50).

אם מישהו יורה 100 כדורים ב-3 שנים עדיף לכולנו שיחזיר את הנשק.

ולפי קצת תפיסת האימונים בכלל המסגרות שמפורסמות היום - אני מאמין שזה לא המצב. אימונים שמפורסמים מתמלאים תוך רבע שעה.

פורסם

הרוב המוחלט יורים 50 ב-3 שנים, לא 100.

מי שכותב פה ומי שאתה ואני רואים בקבוצות של האימונים הם המיעוט.

אני הייתי מחייב משטר אימונים הרבה יותר נוקשה אגב, כתנאי לרישיון. קורס בסיס במתכונת של מגן/חמוש מאומן/IDPA או כל אחד מאלה, של ה-5 מפגשים +/-, וגם אחר כך לא פחות מ-100 כדור ברבעון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, RK כתב:

הרוב המוחלט יורים 50 ב-3 שנים, לא 100.

בשנים האחרונות כולם חייבים 100 (רענון באמצע התקופה).

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אם מישהו יורה 100 כדורים ב-3 שנים עדיף לכולנו שיחזיר את הנשק.

ואם מישהו יורה 300 כדורים ב-3 שנים זה משנה משהו מבחינת האקדח עצמו? עדיין אחרי 10 שנים זה אקדח שירה 1000 כדור, אקדח חדש. בכלל להרבה הדיבורים כאן ישנו היגיון כל עוד מדובר בתחביב, אז הכל טוב ולגיטימי כמו בכל תחביב אחר. אבל אם מדובר בהגנה עצמית? יושב ביד, תוספות וכוונות מיוחדות בתווך ירי 10/20 מטר? אנשים כאן הולכים לטהר מבנים? זה כמו דיון האם לרכוש דיפנדר   או רנגלר כאשר כל המטרה להגיע לעבודה מרמת גן לתל אביב ולנסוע לסופר.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 29 דקות, mikyl כתב:

בתווך ירי 10/20 מטר?

עצם זה מצביע על חוסר הבנה מסוים. גם 10 מטר בתנאי לחץ זה לא מעט, 20 כבר דורש כיוון וזמן לא קטן כדי לפגוע.

אז כן, צריך להתאמן הרבה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא אמרתי מילה אחד על אימונים. מסכים שבתנאי לחץ אדיף שבן אדם יתפקד על אוטומט וזה בא מחזרות. התייחסתי לדיון על סוגי אקדחים, כוונות ושאר ה"תוספות". מתאים לקבוצת תחביב ולא כאשר מדובר בהגנה עצמית.

פורסם

לא יכול להסכים, מכמה סיבות.

לגבי סוגי אקדחים - למה שפלוני או אלמוני לא יבינו מה הם נושאים עליהם, קונים במיטב כספם וליטראלי שמים את נפשם בו?

לגבי כוונות - העולם נע לכיוון כוונות ההשלכה, וזה משהו שהולך להיות רלוונטי לכל מי שקונה נשק חדש. וזה לחלוטין דבר נהדר, שתורם גם למהירות הוצאת כדור וגם לדיוק.

לגבי שאר האביזרים, כגון נרתיקים - גם זה לא דיון "תחביבי", אלא די בסיסי ועקרוני למי שנושא נשק עליו יומיום, וההבדלים בין ציוד איכותי לאיכותי פחות תהומיים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 שעות, RK כתב:

עצם זה מצביע על חוסר הבנה מסוים. גם 10 מטר בתנאי לחץ זה לא מעט, 20 כבר דורש כיוון וזמן לא קטן כדי לפגוע.

אז כן, צריך להתאמן הרבה.

במצבי לחץ אמיתיים גם 2 מטר, ומחבל רק עם סכין שרץ זה הרבה.

לפני 33 דקות, taranta כתב:

יש לי אקדח מעל ל20 שנה ועד הדיון הזה בכלל לא ידעתי שיש כוונות השלכה לאקדח. מתלבט אם זה דבר טוב.

באופן אישי אני לא עם כוונת השלכה, אולי אקנה בעתיד.

לא מכיר אדם אחד שרכש וטען שזה לא עזר לו אחרי שהתאמן כמו שצריך ולמד אותה.

בסוף זאת צורת ירי קצת שונה וצריך להתרגל לרכישת כוונות.

האם זה חובה? לא.

פורסם
לפני 4 שעות, RK כתב:

לגבי סוגי אקדחים - למה שפלוני או אלמוני לא יבינו מה הם נושאים עליהם, קונים במיטב כספם וליטראלי שמים את נפשם בו?

ברור. כמו כאשר קונים רכב חדש. אבל השאלה למה לדון על קנית דפנדר או רנגלר כאשר המטרה היא נסיעה למכולת.

לפני 4 שעות, RK כתב:

לגבי כוונות - העולם נע לכיוון כוונות ההשלכה, וזה משהו שהולך להיות רלוונטי לכל מי שקונה נשק חדש. וזה לחלוטין דבר נהדר, שתורם גם למהירות הוצאת כדור וגם לדיוק.

אין לי ניסיון עם כוונות השלכה ואני מניח שאתה צודק, לפחות כאשר מדובר בנשק ארוך. אבל כאשר תעמוד מול בן אדם עם נשק כבר שלוף ובטווח קצר לא יהיה לך זמן להשתמש בשום כוונות בכלל. לפחות ככה לימדו אותי בקורס מאבטחים. במהלך הקורס היה אסור להשתמש בכוונות. גם אחר כך בעבודה באימונים חודשיים יותר מ-90% היה ירי אינסטינקטיבי. במקרים האלה מהירות היא קובעת להבדיל מהמקרים כאשר יש לך זמן ואתה יורה נגיד מאחרי המחסה.

לפני 4 שעות, RK כתב:

לגבי שאר האביזרים, כגון נרתיקים - גם זה לא דיון "תחביבי", אלא די בסיסי ועקרוני למי שנושא נשק עליו יומיום, וההבדלים בין ציוד איכותי לאיכותי פחות תהומיים.

לא התכוונתי לנרתיקים, זה דבר מאוד אישי וחייבים לנסות.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

במצבי לחץ אמיתיים גם 2 מטר, ומחבל רק עם סכין שרץ זה הרבה.

כמו שכתבתי מהירות התגובה קובעת ולא סוג הכוונות.

פורסם
לפני 23 שעות, IsraCar כתב:

מה עם שוק המשומשים?

אם במכוניות זה מקובל, מדוע שלא יהיה מקובל באקדחים.

רבים מהם לא ירו הרבה והם במצב קרוב לחדש. במידה שקיבלו תחזוקה מינימלית.

באופן אישי אני באקדחים כמו במכוניות, מעדיף את הקלאסיקות, על גבול האספנות.

רק שבאקדחים, בניגוד למכוניות אפשר להשיג קלאסיקה במצב טוב ובמחיר שפוי, אפילו מחיר נמוך.

דוגמא מספר אחת FN 9MM מודל 1935 נקרא גם בראונינג היי-פאוור. היה קיים בכמויות בזמנו במשטרה בצבא וגם בציבור הכללי.

אקדח המחסנית הראשון עם קיבולת מחסנית של 12-13 כדור.

בזכות סידור כדורים אחד לצד השני ולא רק אחד מתחת לשני.

אני בחרתי במשהו יותר קומפקטי של היצרן  FN 7.65MM מודל 1922, אקדח בן מאה שנה. (נוקר פנימי כמו בגלוק).

גימור ניקל. רק 8 כדורים במחסנית.

עלה לי רק 450ש"ח בערך שליש משכורת צבאית.

בשלב מסויים, אחרי 34 שנות אחזקה, נשברתי ממדיניות חידוש הרישיון, טופסי אישור רפואי, הדרכות , רענונים ההוצאות. 

(כמו טסט כל חצי שנה במכוניות. ואישור בלמים / תקינות רכב)

החזרתי את האקדח לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריי.  

היום אני מסתפק בסכין  בבית ובקילשון מתחת לבית בתור נשק ארוך.  

רכשתי FN Hi Power לפני 30 שנה חדש, מחסנית 13 כדור 9 מ"מ.

לפני שנה החלפתי אותו לזיג P365 עם מחסניות 12 כדור 9 מ"מ. פחות ממחצית המשקל.

ההבדל באיכות החיים הוא דרמטי. את הזיג אני לוקח לכל מקום בלי להרגיש.

לשאת את הFN זה עונש ולכן הרבה פעמים לא לוקחים אותו בכלל.

נכון שאם הייתי חלילה נקלע למצב שדורש ירי, אולי הייתי פוגע יותר טוב עם הFN. אבל זה בתנאי שהבאתי אותו באותו יום..

עד כמה שידוע לי אין אקדחים משומשים במשקל של הזיג עם קיבולת תחמושת כזאת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

תוספות וכוונות מיוחדות בתווך ירי 10/20 מטר?

מוכן להמר שרוב האנשים לא מסוגלים לירות ולפגוע 50% במטרת גוף תוך כדי הליכה בטווח של 10-20 מטר בלי אימון.

לא הייתי מתפלא אם היו גם מחטיאים במטווח במצב סטטי ב20 מטר.

אולי התכוונת 5-7 מטר.

לפני 8 שעות, mikyl כתב:

כוונות ושאר ה"תוספות". מתאים לקבוצת תחביב ולא כאשר מדובר בהגנה עצמית

לא זוכר אם שמתי את זה או לא פה:

ליגה אצלינו של ירי - 6 מטר - 6 מטרות בגודל 5״ עם 10 כדורים.

הזמנים עם כוונת השלכה הם פחות מחצי מאשר עם כוונות ברזל. וזה חברה שתמאמנים - והרבה. (רוב החברה שבטופ אגב -> שוטרים מיחידות מיוחדות מקומיות - אבל יש כמה ״חובבים״ שקבוע בטופ איתם)

גם הזמן הממוצע היה אותו סגנון. וזה מהירות , גם בדיוק ההבדל הוא משמעותי מאוד.

(כמובן דורש גם אימון ולמידה)

כנ״ל חגורת נשק ונרתיק מתאים.

פשוט תעשה קצת תזמונים באימונים.

כל הדברים האלו הופכים יריה ראשונה משניה וחצי למעל 3-4 - ליורה מאומן ומוכן - וזה יגדל משם עוד משמעותית מאוד.

עכשיו נגיד כוונות השלכה זה בונוס , לא חובה.

נרתיק וחגורה טובים זה בסיסי.

לפני 6 שעות, taranta כתב:

יש לי אקדח מעל ל20 שנה ועד הדיון הזה בכלל לא ידעתי שיש כוונות השלכה לאקדח. מתלבט אם זה דבר טוב.

זה בסדר - לפני 20 שנה זה היה נפוץ בעיקר על נשקים ארוכים או עלויות מטורפות. היום זה כבר לא המצב. כמובן שזה מעלה משמעותית את הצורך באימון (וגם אח״כ להתאמן גם למצב שהכוונות לא פועלות , זכוכית נשברת וכו)

לפני 3 שעות, mikyl כתב:

לפחות ככה לימדו אותי בקורס מאבטחים. במהלך הקורס היה אסור להשתמש בכוונות

זה נכון באמת לטווחים של מטרים ספורים כשאתה סטטי. ב5-7 מטר ומעלה ועם תנועה (שלך או של המטרה) - זה קצת נשמע מוזר…

לא יודע מה המשמעות המשפטית של לשחרר כדור ולהחטיא בארץ / לפגוע במשהו אחר - פה היא מ א ו ד משמעותית. וכאמור -> כוונות השלכה יותר מהירות -> משמעותית מאוד מאשר כוונות ברזל - עוד יתרון משמעותי.

דרך אגב לגבי משקל -> מצד אחד פחות רתע , מצד שני - משהו שחשוב להתאמן עליו הוא ירי ביד אחת - ופה כל גרם משפיע.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ירי ביד אחת - חבל על הזמן. גם כשהייתי בשיא האימון שלי לא התעסקנו עם זה בכלל. צריך להיות בכושר שיא וגם אז הדיוק מאוד נמוך.

הבעיה שלי עם כוונות השלכה - יש רק נקודת מכוון אחת. כלומר אם בכוונות סטנדרטיות יש כוונת אחורית וקדמית, כלומר 2 נקודות התייחסות, כאן יש רק אחת וזה כבר דורש מקצועיות בחזרה לתנוחה שעליה איפסת את האקדח.

לגבי טווחים - הטווחים באקדח הרבה יותר נמוכים והרבה פחות סלחניים למי שלא מאומן ומקפיד. 5-7 מטר הם ריאליים. 10-12 עוד איכשהו. מעבר לזה חייבים להיות בכושר. מדבר כמובן על טווחים בעת אירוע אמת.

פורסם
לפני 52 דקות, taranta כתב:

ירי ביד אחת - חבל על הזמן. גם כשהייתי בשיא האימון שלי לא התעסקנו עם זה בכלל. צריך להיות בכושר שיא וגם אז הדיוק מאוד נמוך.

אוקיי , בא נסכים לא להסכים - אני מתאמן עם זה כחלק מהשיגרה בשוטף - עם אקדחים קלים (משקל) אמנם לוקח לי עוד חצי שניה לכוון - אבל עד 10 מטר הרמת דיוק שלי מאוד דומה ביד הראשית וסבירה ביד השניה.

שוב - לא מניחוש. לפחות 10-20 כדורים כל ביקור במטווח בכל יד בנפרד.

זה מצב מאוד ריאלי שיד אחת פצועה או מנוטרלת (לדוגמא בטווח קצר מסכין , מכות , תוך כדי נהיגה בחירום וכו.)

לפני 55 דקות, taranta כתב:

כלומר אם בכוונות סטנדרטיות יש כוונת אחורית וקדמית, כלומר 2 נקודות התייחסות, כאן יש רק אחת וזה כבר דורש מקצועיות בחזרה לתנוחה שעליה איפסת את האקדח

אני לא בטוח שאני עוקב אחריך פה - בכוונת השלכה אתה עם 2 עינים פקוחות ומפוקס על המטרה (אגב עוד יתרון ע צ ו ם אם יש לך ספק אם לשחרר כדור - כי אתה רואה מה האדם מולך עושה עם הידיים וכו) , בנוסף יש reticle שונים במיוחד למציאה מהירה של המטרה (אני לדוגמא משתמש בעיגול + נקודה - ואת העיגול מוצאים סופר מהר אחרי שמתרגלים לזה. ברובה לדוגמא זה לא תמיד כדאי - אבל באקדח - לגמרי) אחרי הריקוייל.

אז אני לא בטוח אם התאמנת קצת עם כוונת כזו עם קצת הנחיה על איך להשתמש בה (כי זה לא כמו כוונות ברזל)

מסכים לגמרי על הטווחים. 5-7 מטר - אבל חשוב (אם אפשר) לשלב תנועה ומצבים שונים מעמידה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...