Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

אבל השאלה למה לדון על קנית דפנדר או רנגלר כאשר המטרה היא נסיעה למכולת.

השאלה כורכת בחובה הקבלה שאינה נכונה. אין פה הוביצר לצורך הגנה עצמית. יש דיון לגיטימי על כלים שכולם תוכננו ומיוצרים לטובת הגנה עצמית. זה לא דיפנדר או רנגלר לנסיעה למכולת, אלא כלים אשר נקנים בדיוק נמרץ לייעוד שלהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קיבלתי את האישור במייל. באישור כתוב שאני צריך לשלם אגרה לפי טופס שמצורף למייל הזה, אבל לא שלחו לי שום טופס נוסף או שאני מפספס משהו?
קיצר מה עושים? פונים אליהם במייל ומחכים עוד 4 חודשים?

אני מוציא רשיון לאקדח בעיקר כי כל בנאדם עם דופק פה מוציא רשיון לאקדח, זה מפחיד אותי יותר מהכל.
דרך אגב מה מומלץ? צריך משהו קטן וקל שיתאים ליד קטנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

קיבלתי את האישור במייל. באישור כתוב שאני צריך לשלם אגרה לפי טופס שמצורף למייל הזה, אבל לא שלחו לי שום טופס נוסף או שאני מפספס משהו?

כנס לאזור האישי באתר הממשלתי, בחלון של הבקשה לכלי יריה יש אפשרות לתשלום. 

פורסם
לפני 31 דקות, Liviur כתב:

אני לא בטוח שאני עוקב אחריך פה - בכוונת השלכה אתה עם 2 עינים פקוחות ומפוקס על המטרה (אגב עוד יתרון ע צ ו ם אם יש לך ספק אם לשחרר כדור - כי אתה רואה מה האדם מולך עושה עם הידיים וכו) , בנוסף יש reticle שונים במיוחד למציאה מהירה של המטרה (אני לדוגמא משתמש בעיגול + נקודה - ואת העיגול מוצאים סופר מהר אחרי שמתרגלים לזה. ברובה לדוגמא זה לא תמיד כדאי - אבל באקדח - לגמרי) אחרי הריקוייל.

אז אני לא בטוח אם התאמנת קצת עם כוונת כזו עם קצת הנחיה על איך להשתמש בה (כי זה לא כמו כוונות ברזל)

מסכים לגמרי על הטווחים. 5-7 מטר - אבל חשוב (אם אפשר) לשלב תנועה ומצבים שונים מעמידה.

לא אמרתי שאני לא רואה יתרון לכוונות השלכה, ציינתי חסרון אחד בעיני.

קשה לי להסביר יותר ממה שהסברתי קודם. פשוט תחשוב על ההבדל בין נקודת מכוון אחת לשתיים על הנשק = היחס בין היד, העין והנשק.

פורסם

אין שום יתרון ל2 נקודות שצריך לתאם מול נקודה אחת. והפלוס שכתבתי לגבי ההתפקסות על המטרה במקום על הכוונת הקדמית + 2 עיניים פקוחות - זה שמיים וארץ.

אתה רואה את זה גם באימונים שמפרקים את הקונספציה הזו של תיאום המיקום של הנשק והנקודה - הנקודה לדוגמא ממש לא חייבת להיות במרכז החלון , כל פעם שאתה רואה נקודה + מטרה - you’re good to go וזה אימון חשוב כי זה מקצר לך מנטאלית משמעותית את ההכנה לירי.

יש לזה אבל חסרון אחד (תיאורטי ואני אסביר אח״כ) שזה הגובה היותר גבוהה של הכוונת מול הקנה (כי בסופו של דבר זה התכנסות של 2 קווים. רואים את זה ברובים עם כוונות גבוהות ומרחקים נמוכים כשמאפסים כוונת ל50 או 100 מטר ויורים ב10 מטר לדוגמא).

באקדחים זה על גבול התיאורטי כי ההפרשים האלו משמעותיים רק בטווח מאוד קצר (מטר 2) או מאוד ארוך (25 מטר נגיד - אבל אז גם הבליסטיקה ואיכות הקליעים ואורך הקנה משפיעים יותר)

בקיצר - בא לביקור בג׳רזי - יהיה כיף - ניקח אותך למטווח.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

דרך אגב מה מומלץ? צריך משהו קטן וקל שיתאים ליד קטנה.

שמע יש פה איזה 46 עמודים שמדברים על זה... 

לפני כשעה, farkash7 כתב:

תבדוק באיזור אישי ממשלתי, אם לא תתקשר למוקד שלהם וישלחו לך למייל.

פורסם

בדיוק, אין לי כוח לקרוא 46 עמודים. מחילה ממכם ומהפורום היקר.
תעשו לי תזכורת סטייל "Previously on 24" (איזה אלוהים ג'ק באוור עם אקדח אה?)

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

בדיוק, אין לי כוח לקרוא 46 עמודים. מחילה ממכם ומהפורום היקר.
תעשו לי תזכורת סטייל "Previously on 24" (איזה אלוהים ג'ק באוור עם אקדח אה?)

בפרק הקודם: בגלל שרשמת יד קטנה , קטן וקל - אקדחי סאב קומפקט - גלוק 43X (פחות אוהב ופחות משתלם), SIG365, שילד פלוס, הלקט פרו ודומיהם. היום יש יחסית הרבה כדורים במחסנית וקלים להסלקה.

לך למטווחים תרגיש תחזיק תירה תקנה.

בפרק הבא: תתאמן תתאמן תתאמן.

פורסם
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

מוכן להמר שרוב האנשים לא מסוגלים לירות ולפגוע 50% במטרת גוף תוך כדי הליכה בטווח של 10-20 מטר בלי אימון.

לא הייתי מתפלא אם היו גם מחטיאים במטווח במצב סטטי ב20 מטר.

מי דיבר בלי אימון? שעות על גבי שעות יום יום במשך שבועות. ולמה תוך כדי הליכה? אם חייבים להתקרב ריצה מהירה, בלימה חזקה וירי. ציון עובר בקורס וגם אחר כך במבחנים חודשיים בעבודה 70% במרכז מטרת דמות. שליפה והוצעת כדור ראשון ממצב של נשק מוסלק מתחת לבגדים תוך כדי דריכה ב-1.2 שניה. שלוש סדרות 7 מתוך 10. ברור שאלה הם דרישות באימון כדי לפתח תגובה אינסטינקטיבית. סיכוי טוב שבמציאות בהתקלות בתווך קצר לא יהיה לך זמן לחפש את הכוונת, תצטרך פשוט לשלוף וללחוץ על ההדק.

לפני 6 שעות, Liviur כתב:

אולי התכוונת 5-7 מטר.

התכוונתי בין 10 ל-20 מטר, זה מה שהיה אצלינו במטווחים. ב-5-7 מטר עם קצת אימון ואולי גם בלי אפשר לפגוע במטרת דמות עם האבן.  

פורסם

אני לא מתיימר להיות מומחה גדול לאקדחים, או לספר על אוסף אקדחים גדול, וגם אף פעם לא יריתי באקדח עם כוונת השלכה, אבל אני כן יודע דבר פשוט - עוד לא יצא לי לראות לוחם בפעילות (בין אם זה צה"ל, משטרה, מג"ב), עם אקדח בעל כוונת השלכה. מקסימום פנס. לא לפני 5 שנים, וגם לא בחודשים האחרונים.

כל הסיפורים על דיוק, מבצעיות וכדומה, שקול לאלו שקונים ידית הסתערות מריקושט, כשהמקסימום שהם יעשו איתו זה ש"ג.

לאדם הפשוט, אני באמת לא רואה צורך בתוספות שונות ומשונות לאקדח. לא מבחינה פרקטית (פנסים, כוונות, מחסניות "מוגדלות" רק יהפכו אותו לפחות נח לנשיאה יומיומית), ולא מבחינה מבצעית.

הדבר היחידי בו כן הייתי משקיע זה אקדח איכותי, אשר מתאים למשתמש מבחינת גודל, אחיזה, רתע ועוד, ואימונים, החל ממטווח פשוט, ועד לאימון ייעודי תחת לחץ, מחסות, וכדומה, שמדמה תרחישי אמת.

פורסם

עד לפני כמה שנים לא היית רואה גם רוס"רים עם כוונות השלכה, או מסילות פיקטיני, או כל אביזרים שהם.

עזוב, אפילו התנוחה המקובלת לאחיזת הן אקדח והן נשק ארוך השתנתה ב-20-25 השנים האחרונות.

העולם זז, אין סיבה לעמוד במקום.

לגבי השפעה על נשיאה יומיומית - כוונת השלכה ששוקלת על פי רוב בין 17-18 ל-25 גרם לא משפיעה על הנוחות כהוא זה, והמימדים שלה זניחים, הן בשעות 3-4 והן באפנדיקס.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

כוונת השלכה זו כוונת לייזר?

לפני כ 10 שנים רכשתי סמית ווסון בודיגרד - אקדח סופר קומפקטי להסלקה- 6 כדורים קצרים (380). החלפתי אותו אח”כ לגלוק 19 משומשת גן 3 ממס’ סיבות.

באקדח ההוא מותקנת כוונת לייזר מובנית. לא הייתה יעילה מכמה סיבות: 

- לא ניתן להתאמן איתה באימון החובה.

- מבוסס סוללה מיוחדת.

- פעמיים הייתי זקוק לכוונון, לא ידעתי זאת אם סוחר הנשק לא היה מעיר לי על כך.

- הפעולה של הלחיצה על הלחצן של הלייזר מבטלת את כל היתרון של פעולה תחת לחץ.

עריכה: ראיתי כעת מה זו כוונת השלכה. אצטרך לנסות. חשבתי שזו נקראת כוונת טלסקופית, כמו בנשק ארוך.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כוונת השלכה "משליכה" (יותר נכון המוח שלך) את הנקודה על המטרה - לצורך העניין שים דבק או קרטון בקצה השני של הכוונת, פתח 2 עיניים ותראה את הנקודה על המטרה בכל זאת.

גם בנשקים ארוכים יש כוונות השלכה, כוונת טלסקופית זה משהו אחר.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...