Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לאחר 5 חודשים קיבלתי את האישור. כעת מתלבט איזה אקדח לרכוש.

יש איזשהו דגם שהוא הGOAT? הבנתי ש43X הוא טוב.

פורסם
לפני 10 שעות, Liviur כתב:

אין שום יתרון ל2 נקודות שצריך לתאם מול נקודה אחת. והפלוס שכתבתי לגבי ההתפקסות על המטרה במקום על הכוונת הקדמית + 2 עיניים פקוחות - זה שמיים וארץ.

חולק עליך. רואה את זה קורה בנשק ארוך, ששם המצב עוד טוב כי הנשק בשקע כתף, אז הגיוני לי מאוד שישפיע גם באקדח.

פורסם
לפני שעה, Guru כתב:

דיי הפוך.

מגיע עם כוונות פלסטיק שזזות מכל נגיעה, עלות החלפה לכוונת ברזל כמה מאות שקלים, אין הרנה לאופטיקה, מחסנית קטנה של 10 כדורים וכבונוס המחיר שלו יותר גבוה מרוב המתחרים שלו.

היתרון היחידי שלו זה השם גלוק שהוא הטויוטה של עולם הנשק.

פורסם

או אם לדייק - הדגם שאתה רוצה אם כבר הוא 43X MOS. זה פותר את בעית ההכנה לאופטיקה (וגם לפנס אגב).

לגבי הכוונות - לפחות ב43x mos שלי לא היתה לי בעיה. that said החלפתי אותן באיזשהו שלב (בשביל נקודות טריטיום וגובה שיאפשר שימוש יחד עם הכוונת השלכה שהותקנה עליו.

ותחזור כמה עמודים אחורה - המלצתי על כמה אופציות.

בגודל הזה הייתי מעדיף p365x אגב - אבל הכי חשוב - לנסות ביד.

לפני שעתיים, taranta כתב:

חולק עליך. רואה את זה קורה בנשק ארוך, ששם המצב עוד טוב כי הנשק בשקע כתף, אז הגיוני לי מאוד שישפיע גם באקדח.

אוקיי , עכשיו בכלל לא ברור לי על מה אתה מדבר. יש לך את המושג באנגלית או איזשהו סרטון שמסביר / מדגים על מה אתה מדבר ? 

(יש לי ואני מתאמן גם עם נשקים ארוכים - כולם עם כוונות ברזל + כוונת אופטית אז אם אני מפספס משהו - אשמח ללמוד - גם שם אין ממש מקום להשוות זמן ודיוק עם כוונות אופטיות - רד דוט / הולוגרפיות או הגדלה ... ושם בערך כל הכוחות החמושים בעולם משתמשים בכאלו עם כוונות ברזל רק לגיבוי...)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 2.7.2024 בשעה 20:01, asix כתב:

אתה יכול גם באריאל, שמעתי דברים טובים על בית אריה.

היום שאין לחץ ברכישה, אל תקנה באותו מעמד.

תבדוק מספר כלים וגדלים ואז תחליט. בהתחלה קנו כל מה שרק היה במלאי. עכשיו הכל התאזן ואין לחץ ומחסור.

דיברתי עם כפר סבא היום, הם רוצים 750 על האימון וכמובן ממליצים על רכישת נשק ואז להתאמן עליו.

איך אני יכול לדעת אם הנשק "נוח" לי או לא אם לא התנסתי בו ? ואם קניתי והוא לא נוח לי ?

אני אמור להבין אם הוא נוח לי או לא רק על סמך האחיזה והמשקל ?

( @asix מנסה ליצור קשר גם עם להב בחולון אבל לא עונים).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את להב תנסה בוואטסאפ.

054-635-1626.

בכל המטווחים הגדולים נותנים לירות במספר דגמים לניסיון לאחר ההכשרה.

ממליץ לעשות את ההכשרה ואז לנסות מספר דגמים בגדלים שונים. אם לא חשת בנוח באף דגם, תשלם על ההכשרה ותנסה במטווח אחר.

אל תעשה את הטעות של קניה בלחץ ( שלצערי חטאתי בה אבל זה היה בנובמבר 23 אז הלחץ היה אחר).

שים לב שמחסנית מלאה גם מוסיפה במשקל וכשאתה יורה בנשק זה בדרך כלל עם 5 כדורים במחסנית.

פורסם

מה הכוונה עם 5 כדורים במחסנית? משקל המחסנית הוא קריטי. בודקים את היציבות והנוחות של האקדח ביד עם מחסנית מלאה.

פורסם (נערך)

ממליץ בחום רב לבקש להחזיק עם מחסנית מלאה. זה הבדל של שמיים וארץ.

השאיפה היא שיהיה איזון מושלם כאשר המחסנית מלאה. שהנשק יושב לך ביד ולא "מושך"  אחורה או קדימה אלא המשקל מאוזן בשווה.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם

@asix @taranta
תודה על התשובות, זה כמו שחשבתי.

אצל להב יש מערכת תיאום תורים דרך האתר אז זה נהדר - ראיתי שבמקרה יש להם תור פנוי לחמישי בבוקר אז קפצתי על המציאה. אנסה להשיג אותם בוואטסאפ.

לפני שעתיים, asix כתב:

את להב תנסה בוואטסאפ.

054-635-1626.

פניתי דרך המספר באתר וחזרו אליי מייד .

המספר הוא  055-5502525.

אימון רגיל עולה 700 שח אבל יש להם חבילת הטבה ב 400 שח שכוללת את האימון + 50 כדורים + נרתיק מתנה במידה ואתה קונה מהם את הנשק.

עוד דבר ש"קנה" אותי ביחס למטווח בכפר סבא הוא; הם ממליצים לרכוש אקדח לאחר (!!!) האימון.

ציטוט

האימון אורך כ5 שעות, חלק מהאימון הוא קורס עיוני וחלק ממנו אימון מעשי, באימון המעשי את/ה תוכל/י להתנסות בכמה סוגים של אקדחים.
בדרך כלל האימון עולה 700 ש"ח, אך במידה ואת/ה רוכש/ת אקדח יש לנו חבילת הטבה שכוללת אימון ב400 ש"ח, 50 כדור ונרתיק במתנה! 
ההמלצה שלנו היא לרכוש את האקדח רק לאחר האימון כאשר כל הידע כבר קיים אצלך והבחירה של האקדח תהייה הרבה יותר מדוייקת עבורך.

לאור העובדה שאני סומך על ההמלצה שלך + הם עושים את הרושם המקצועי (בבדיקה שטחית), אני אלך לסבול בפקקי הבוקר של יום חמישי בדרך לחולון (מבטיח לא לקלל אף אחד מהפורום בדרך :-P )...

תודה רבה על ההמלצות !

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 8.7.2024 בשעה 20:05, Guru כתב:

הייתי בהתלבטות והלכתי על 43x, בחנתי את הזיג ואת ההלקט פרו גם כן ויריתי בשלושתם במטווח.

בתור אחד שפעם אחרונה ירה בגלוק 19 לפני 10 שנים לא הרגשתי הבדל גדול בין שלושת האקדחים שהזכרתי למעלה, אם אין לך ניסיון באקדחים וזאת הפעם הראשונה שאתה יורה קשה לי להאמין שתצליח להיות מספיק מרוכז, עם טכניקה נכונה בשביל להרגיש את ההבדל בזמן ירי.
בסופו של דבר בחרתי ללכת על הגלוק בגלל ניסיון העבר שלי איתו, מבחינת אחיזה הוא היה לי הכי נוח (מתחרה ראש בראש עם ההלקט), הידית של הזיג היתה לי קטנה מידי (בכל זאת 1.90 עם יד יחסית גדולה).

היתה לי התלבטות בין ההלקט לגלוק שבסוף הוכרעה בפרמטר החשוב ביותר מבחינתי והוא הנשיאה היום יומית, בבסיס שלו הגלוק קל יותר מההלקט בכ-80 גרם, בנוסף המחסניות שלו הן של 15 ו-17 כדורים לעומת 10 כדורים של הגלוק (כ-10 גרם לכדור זה תוספת של 50 גרם להלקט) - סך הכל כ-130 גרם הבדל עם מחסנית מלאה.
בתפיסה שלי 10 כדורים מספיקים לגמרי לאירועים בהם צריך להגיב עם אקדח (ה-7 לאוקטובר לא מייצג אירועים כאלה), אם ב-10 כדורים לא הצלחתי לסיים את האירוע או שאני לא מאומן מספיק או שאני במקום הלא נכון עם הכלי הלא נכון, קיימת אפשרות למחסנית של 15 כדורים לגלוק במידה וארצה בעתיד.

מכאן והלאה זה אימונים אימונים ועוד אימונים בשביל להרגיש בנוח, לתפעל ולפגוע בירי - כמה שהאקדח יהיה טוב עם הדק מדהים וכוונות עם חדי קרן בחושך אם לא תתאמן לא תפגע.

עריכה אחרונה על ידי elad_w
פורסם
לפני 23 דקות, איציק נ. כתב:

המספר הוא  055-5502525

עברו כמה חודשים טובים אז ייתכן שהשתנה.

שיהיה בהצלחה. 

אני גם חושב שהדבר הנכון הוא אחרי הכשרה.

נקודה חשובה - בסוף הם גם רוצים למכור. הם כמובן מנסים לדחוף את התוצרת שלהם. לגיטימי. אם קראת ברשת חוות דעת טובות על אקדח שאין להם, תוותר על ה 200 שקל ותגש למקום שיש אותו שם לניסיון.

פורסם
לפני 47 דקות, איציק נ. כתב:

@asix @taranta
תודה על התשובות, זה כמו שחשבתי.

אצל להב יש מערכת תיאום תורים דרך האתר אז זה נהדר - ראיתי שבמקרה יש להם תור פנוי לחמישי בבוקר אז קפצתי על המציאה. אנסה להשיג אותם בוואטסאפ.

המספר הוא  055-5502525.

אימון רגיל עולה 700 שח אבל יש להם חבילת הטבה ב 400 שח שכוללת את האימון + 50 כדורים + נרתיק מתנה.

עוד דבר ש"קנה" אותי ביחס למטווח בכפר סבא הוא; הם ממליצים לרכוש אקדח לאחר (!!!) האימון.

לאור העובדה שאני סומך על ההמלצה שלך + הם עושים את הרושם המקצועי (בבדיקה שטחית), אני אלך לסבול בפקקי הבוקר של יום חמישי בדרך לחולון (מבטיח לא לקלל אף אחד מהפורום בדרך :-P )...

תודה רבה על ההמלצות !

איציק

אני עשיתי את ההכשרה+רכישה בלהב, הם סבבה לגמרי. בעבר החבילה עלתה 450, יפה שהורידו קצת.

אגיד מראש, כשמישהו שאל על הזיג הם טענו שיש בעיות חלודה ושהם לא מוכרים, וכן הייתה קצת תחושה של הטייה לדגמים המיובאים על ידם. שים לב לזה.

בכל השאר - נותנים לירות על מה שרוצים, לא מלחיצים יותר מדי מבחינת הרכישה ואווירה סבבה.

פורסם
בתאריך 14.7.2024 בשעה 14:55, יובל .מ. כתב:

אני עשיתי את ההכשרה+רכישה בלהב, הם סבבה לגמרי. בעבר החבילה עלתה 450, יפה שהורידו קצת.

אגיד מראש, כשמישהו שאל על הזיג הם טענו שיש בעיות חלודה ושהם לא מוכרים, וכן הייתה קצת תחושה של הטייה לדגמים המיובאים על ידם. שים לב לזה.

בכל השאר - נותנים לירות על מה שרוצים, לא מלחיצים יותר מדי מבחינת הרכישה ואווירה סבבה.

@asix

הייתי היום במטווח בוקר ועברנו קבוצה יחסית קטנה של "רשיונות חדשים" אצל דורון (AKA רמבו-3) את ההכשרה.
המקום מסודר להפליא ולמרות שלעיתים נראה "שיש תור" אצלנו זה עבר מהר וחלק. פתחו **לפני** 9:00 את הדלתות ותוך דקה וחצי (אחרי עמדת ההרשמה) כבר הייתי בעמדת הצילום ומשם לכיתת לימוד.

התור בבוקר מכיל גם כאלה שבאים לעשות רישיון חדש לנשק, גם כאלה שמגיעים לריענון (אחרי שנה וחצי) וגם כאלה שמגיעים לחידוש רישיון (אחרי 3 שנים).

במאמר מוסגר:
ה"מזל" שלי בכל הסיפור זה שבבוקר לפני שנכנסתי ישבתי ב"רולדין" ושתיתי קפה עם 2 בורקסים קטנים - אם לא זה, כנראה שהייתי עושה צום היום. לוחות הזמנים היו סופר צפופים ולמרות הכוונה הנהדרת של מארגני המטווח (קיבלנו שובר "קפה ומאפה" ברולדין) לא היתה לנו שום הפסקה שמאפשרת שימוש בשובר, אלא (כנראה) רק לאחר המטווח (הגענו כבר לצהריים והפקקים לכיוון 471 היו מטורפים כבר ב 14:00 אז המשכתי לכיוון כביש 5).

המטווח עצמו היה מהנה וההקפדה על כללי הבטיחות היתה נוקשה ברמה גבוהה מאוד ולא מתפשרת (כמו שצריך).

מאחר והסלקת המכשיר והתאמתו לגוף הובילו אותי לכלים הצרים והקטנים, ההתלבטות היתה בין ה"הלקט פרו" (באנגלית:Hellcat PRO) לגלוק 43X או ל"מוסברג" הקצר.
לציין שהמוסברג (ה"רגיל") הוא העתק של הגלוק 43X עם אחיזה מעט שונה.

התנסתי על המוסברג הקצר ועל ה"הלקט פרו" ולמרות שבאתי בראש של לקנות מכשיר יקר, בסופו של דבר יצאתי עם מכשיר דיי זול למען האמת (מוסברג קצר). בינו לבין ה"הלקט-פרו" לא ראיתי הבדלים מוחשיים כ"כ ומבחינת אחיזה ה"מוסברג" (MC2SC) היה לי קצת יותר נוח. מבחינת קליעה ומקבצים הלך לי מצויין גם עם הגלוק 17 של המטווח וגם עם הכדורי ניסיון ב"הלקט פרו" וה"מוסברג" הקצר לכן זה הקשה עליי עוד יותר לבחור (כי אם אחד מהם היה "מוציא ממני" יותר, כנראה שעוד היתה לי סיבה לשקול אותו).

לצערי לא היה להם נרתיק חיצוני למוסברג, אלא רק את הפנימי שהם נותנים מתנה (אין גם צפי מתי יהיה) - ולכן אני כבר מחפש במקומות אחרים נרתיק טוב לנשיאה חיצונית כי הפנימי נראה מציק ברמות, שלא לדבר על זה שצריך מכנס במידה אחת או שתיים יותר ממה שאתה לובש בד"כ.

ההדרכה עלתה 400 שח (כולל נרתיק מתנה + 50 כדורים) והנשק עצמו 3400 שח.

פחות או יותר שעתיים אחרי שיצאתי מ"להב" כבר קיבלתי למייל מהמשרד לביטחון פנים את הרישיון כולל האישור מכירת כלי נשק והצמדתו למספר רישיון שלי. אחרי שמקבלים את האישורים הנ"ל מתאמים (דרך סריקת ברקוד במחשב או הטלפון הנייד) מועד הגעה לאיסוף של הנשק.

אם למישהו יש המלצה על נרתיק הייברידי\קיידקס\WHATEVER, אשמח לשמוע.
התקציב כרגע פתוח כי זה ההבדל אם הוא יהיה עליי או לא, לכן אם נרתיק סופר נוח עולה 500 והנרתיק המעפן עולה 200, זו השקעה לטווח רחוק ואני לא רואה פה בעיה.
לא נראה שאצליח לדחוף נרתיק פנימי בין חגורה לגוף, לכן הכיוון הראשוני הוא נרתיק חיצוני צמוד (סטייל קיידקס, שילוב של קשיח ורך) אבל אני פתוח להמלצות מניסיון (למי שיש).

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. אם תשכח חגורה כמו שצריך

2. אל תשכח מחזיר למחסניות נוספות

אני מחבב את הlight draw של vedder וזה מה שאני משתמש לרוב לנרתיק חיצוני. (אבל לא בטוח שהמחיר יצא סביר לישראל עם משלוח)

לגמרי עדיף קיידקס ואכן שמותאם לאקדח הספציפי (פה הייתרון של הגלוק בעיקר שיש לו אינסוף חברות שמכינות לדגמים שלהם נרתיקים)

יחד עם זאת הכי חשוב מה שנח ביד ואתה מתפעל טוב בפועל על פני כל פרמטר אחר אם הנשק מבית טוב

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...