Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, Liviur כתב:

ה365 דק מאוד וקטן מאוד ברוב הקונפיגורציות - הדק - נח להסלקה - אבל בהחלט קשה יותר להיות מדויק , דווקא העובי של ה320 לדעתי הוא יתרון בירי

בתור מומחה גדול, איזה כוונת היית ממליץ לי לשים על הp365 שיש לי עם מחסנית 12 כדור, בלי שיגדיל אותו יותר מידי?

אני מתאמן פעמיים-שלוש בשנה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 58 דקות, topop כתב:

תודה רבה על התשובה המפורטת.

בדקתי, יש בשני מטווחים באזור. 

בחירה מצוינת לנשק הגנה עצמית בנשיאה יום יומית. אם הוא יושב לך טוב ביד והרתע לא מפריע לך יותר מדי - לך עליו בכיף.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

בתור מומחה גדול, איזה כוונת היית ממליץ לי לשים על הp365 שיש לי עם מחסנית 12 כדור, בלי שיגדיל אותו יותר מידי?

אני מתאמן פעמיים-שלוש בשנה.

אתה מתכוון כוונות ברזל או כוונת השלכה ? 

הייתי אגב מוסיף זמן במטווח במצב שלך לפני שאני משנה משהו בנשק

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא יודע, בגלל זה שאלתי.

הבנתי כבר שיותר חשוב להקדיש זמן לאימונים מלקנות אביזרים.

פשוט תיארת את הכוונת המקורית כממש גרועה אז שאלתי מה אתה ממליץ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

בהצלחה למי שיעשה את זה היום.

זה היה הנוהל. את האמת את ב-M16/גליל שהיו על הריצפה בזחל"ד בזמן הסיורים הייתי סוגר את הניצרה כי פחדתי מפליטת כדור בכל מיני קפיצות.

פורסם
לפני 45 דקות, amosbmw כתב:

פשוט תיארת את הכוונת המקורית כממש גרועה אז שאלתי מה אתה ממליץ.

בגלוק הכוונות בינוניות להחריד.

הכוונות של הסיג ממש אחלה.

אם אתה שוקל להחזיק עוד אביזרים שישפרו לך ישירות את הביצועים לפני כוונת השלכה - הכי חשוב:

1. חגורת נשק קשיחה יותר

2. נרתיק איכותי שמתאים בדיוק לדגם אקדח שיש לך.

Then dying is forgetting

פורסם

עד מתי אפשר להוציא רשיון אם עשיתי מטווח לפני איזה , לא קניתי נשק, והאישור המותנה שלי הוא מה21.1.24

כלומר אני צריך לקנות ולאשרר עד ה20.7??

לפני חודש לא היה מסדה סלים בשום מקום. אמרו שiwi מייצרת נשקים אחרים כרגע. אז יש במלאי? מעניין. חייב לנסות אותו. הוא אחד היחידים עפ קנה 3.4 ומידות כלליות קטנות.

הגלוק של המטווח ממש קשה לדריכה. אולי בגלל שככה זה, אולי בגלל שזה נשק שיורה אלפי כדורים.

מה ניסיתי - 

ה mp9 plus ישב ממש טוב ביד. יש לי יד קטנה, והיו אחלה פגיעות איתו.

ואז היה קטע הזוי. עם ההלקט הקטן או המוסברג, כבר לא זוכר, פגעתי הרבה הרבה יותר נמוך. 3 כדורים במקבץ חביב אבל ממש בחלק התחתון של המטרה. ואז כדי לכוון למרכז מסה, הבנתי שצריך לכוון לראש. הזוי ועבד.

כאילו הכוונות שלו מכוונות למרחק אחר.

פורסם

פגיעות נמוכות (והפוכות ליד היורה - שמאלה לימני, ימינה לשמאלי) מצביעות לרוב על עבודת הדק לקויה, במיוחד בסטרייקרים, בהם ההדק קשה יותר מטבעו. לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו בתרגול.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

הגלוק של המטווח ממש קשה לדריכה. אולי בגלל שככה זה, אולי בגלל שזה נשק שיורה אלפי כדורים.

הנשק היה משומן היטב ?

נשק שירה הרבה כדורים דווקא אמור להיות קל יותר וחלק יותר, לא קשה יותר.

יחד עם זאת - בלי לראות / לנסות קשה להגיד - יכול להיות שהבעיה היא בטכניקת דריכה שלך או שאתה צריך נשק שיותר קל לדריכה (ויש כאלו. זו בעיה הרבה יותר נפוצה ממה שאנשים חושבים ויש כלים שמתוכננים מראש לדריכה יותר קלה לדוגמא הM&P EZ והPDP הרזה יותר (ברח לי השם) שמתוכננים מראש לעבוד עם recoil spring קל יותר שמאפשר דריכה קלה יותר ועדיין תפעול אמין.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

ואז היה קטע הזוי. עם ההלקט הקטן או המוסברג, כבר לא זוכר, פגעתי הרבה הרבה יותר נמוך. 3 כדורים במקבץ חביב אבל ממש בחלק התחתון של המטרה. ואז כדי לכוון למרכז מסה, הבנתי שצריך לכוון לראש. הזוי ועבד.

כאילו הכוונות שלו מכוונות למרחק אחר.

אם המקבץ קרוב כשאתה מכוון לאותו כיוון - אז נשמע שהכוונות שלו לא תקינות.

לאקדחים יש bore / sight  (הפרש גובה בין כוונת לקנה) נמוך מאוד מה שאומר שהן אמורות להיות מדויקות - בטח בטווח של עד נגיד 20 מטר (שזה המון) מבחינת גובה וגם מבחינת הבליסטיקה של האקדח. אלו בעיות נפוצות אולי ברובים בטווחים קצרים (5-7 מטר כשהאיפוס הוא ל50 מטר)

הימור שלי (אם המקבץ היה טוב וציינת שירית כראוי באקדחים אחרים) זה שמשהו החליף כוונות (קדמית או אחורית) לגובה לא נכון.

ממש לאחרונה זה קרה לי (קניתי אקדח חדש, הייתי צריך להחליף plate עם כוונת אחורית בשביל הred dot ופספסתי שצריך להחליף גם את הקדמית - יריתי מדויק לגמרי - אבל 15-20 ס״מ גבוהה במקרה שלי אם השתמשתי בכוונות ברזל)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

זה בעיקר היה נמוך. ממש נמוך. וזה קרה רק באקדח ספציפי.

אחרי זה עברתי למשהו אחר והיה סבבה יחסית.

שוב, זה היה בקטע שאחרי ההסצכה שבאים ונותנים לך להתנסות בכמה אקדחים כדי שתקנה אצלם במקום.

שוב, אני לא צלף על חלל, אבל בתקופתי הייתי ממש טוב ב  m16 וגם בדרך הכי טוב בפלוגה בכל מיני ירי מאמץ, תרגילי חוליה וכו.  גם במילואים.

פורסם

אקדח ונשק ארוך אלו שתי חיות שונות לחלוטין. לנשק ארוך יש 5 נקודות אחיזה (שאחת מהן ממש על הגוף) לאקדח רק שתיים. 

אי אפשר להשליך מירי בנשק ארוך לאקדח. אנחנו יכולים לתת לך לא מעט המלצות כאן (סחיטת הדק אכן נשמעת בכיוון) אבל הכי טוב שתתיעץ עם המדריך במטווח - בשביל זה הוא שם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, taranta כתב:

אקדח ונשק ארוך אלו שתי חיות שונות לחלוטין. לנשק ארוך יש 5 נקודות אחיזה (שאחת מהן ממש על הגוף) לאקדח רק שתיים. 

בינגו!

באימון האחרון שעשיתי - זו היתה כיתה מתקדמת למדי מבוססת נשקים ארוכים + אקדח כבקאפ - האימונים כללו תזוזה בין מכסות ולקראת הסוף היה תרגיל של ירי תוך כדי התקדמות ואח״כ נסיגה.

מתחילים ברובה - אבל אם נגמרת התחמושת במחסנית תוך כדי תזוזה / תרגיל - עוברים לאקדח.

מכיוון שהמרחקים השתנו + התזוזה - אפשר היה לראות את ההבדל ה ת ה ו מ י במהירות ובדיוק בין ה2 בזמן אמת back to back.

Then dying is forgetting

פורסם

החלטתי לעבוד באבטחה עם נשק עבודה לא קשה בכלל ולא פיזית שכר יחסית גבוה מהמינימום, מילאתי טפסים עם פרטים אישים וכל מה שצריך, מנהל העבודה שהייתי אצלו אמר שהוא מגיש את הטפסים למשרד לביטחון הפנים(כיום נקרא לאומי) וצריך לקבל אישור, מה הם בודקים ? ומי בודק את המסמכים? אמר לי לאחר קבלת אישור יש להחתים רופא על טופס לבן (דומה לטופס ירוק של פעם) ועמוד שאני ממלא לאחר מכן שולחים לבדיקה לעשות כ 600 שאלות מבחן אישיות במחשב ושיחה אצל פסיכולוג.

פורסם
לפני 8 שעות, Liquidator כתב:

החלטתי לעבוד באבטחה עם נשק עבודה לא קשה בכלל ולא פיזית שכר יחסית גבוה מהמינימום, מילאתי טפסים עם פרטים אישים וכל מה שצריך, מנהל העבודה שהייתי אצלו אמר שהוא מגיש את הטפסים למשרד לביטחון הפנים(כיום נקרא לאומי) וצריך לקבל אישור, מה הם בודקים ? ומי בודק את המסמכים? אמר לי לאחר קבלת אישור יש להחתים רופא על טופס לבן (דומה לטופס ירוק של פעם) ועמוד שאני ממלא לאחר מכן שולחים לבדיקה לעשות כ 600 שאלות מבחן אישיות במחשב ושיחה אצל פסיכולוג.

אתה בדרך להוציא רישיון נשק ארגוני, כלומר תקבל 2 כרטיסים אחד ירוק אחד כתום, כשתחתום על נשק בחברה תשאיר אצלהם את הכתום ותקבל נספח עם מספר הנשק שיהיה בצמוד לכרטיס הירוק. צריך להסתובב עם שניהם ביחד.

משרד לביטחון פנים עושה בדיקה מאוד מינימלית של תיקים פליליים ודברים כאלה, אין שם יותר מדי עניין. ההצהרה של הרופא לפי מה שאני זוכר אמורה לבוא לפני שהטפסים נשלחים לבט"פ, בדרך כלל עולה 150 שקל משהו כזה.

השאלון זה שאלות פשוטות שחוזרות על עצמן כדי לזהות חריגה, נניח שואלים על אלכוהול כמה פעמים בצורות שונות, אם פעם אחת אתה אומר שלא שותה, פעם שנייה אומר פעם בשבוע ופעם שלישית אתה כבר רושם 3-4 פעמים בשבוע זה ידליק להם נורה. 

תהליך ההוצאה של רישיון ארגוני גם בדיחה.

פורסם

חכה שתראה איך הם יורים במטווח.. פחד. זה גם קצת מרגיז כי בד"כ המדריכים נצמדים אליהם כדי לנסות ללמד אותם לירות בצורה מינימלית ואז אי אפשר להעזר בהם.

• תוכן חדש...