Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, tinoki כתב:

לאחר נקיון ושימון הנשק הוא מחליק לי בדריכה (אני מזיע בכפות הידים). ולכן למדתי לשמן אותו תמיד לפני היציאה לחו”ל (אם אני לא לוקח איתי את הנשק), כך כשאני חוזר אני מוצא אותו נקי ויבש.

אין צורך לשמן את הנשק מבחוץ, צריך לשמן חלקים נעים/בחיכוך.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, elad_w כתב:

מכל בעלי הניסיון, המלצה לנרתיק פנימי טוב ואיכותי (43x) עם אפשרות לאפנדיקס.

תלוי אם אני עם הפנס על הנשק או לא.

כשאני בלי פנס ואני רוצה מינימום של המינימום עליו - https://tenicor.com/collections/certum3-iwb-aiwb-holster/products/certum3-iwb-holster-for-glock

אם אתה מעדיף משהו קצת יותר רחב מבחינת נוחות - https://www.tier1concealed.com/collections/allholsters/products/xiphos-elite?variant=39991840899143

שניהם מניסיון עם 43x mos ספציפית.

כמו שכתבו הtier1 פצצה ונוח מאוד עבורי והעובדה שהחיבור הוא עם ״חוט שיפצור״ :) זה יתרון גדול על כאלו עם חיבור קשיח יותר.

אני נושא את המחסניות בנפרד (neomag בכיס)

לפני 4 שעות, tinoki כתב:

לאחר נקיון ושימון הנשק הוא מחליק לי בדריכה (אני מזיע בכפות הידים).

איך אתה משמן ? נשמע שפוטנציאלית אתה משמן את הנשק הרבה יותר מדי.

יש טייפ לפסי דריכה - https://talongungrips.com/slide-grips/ (אפשר לעשות גם לבד בבית אם אתה קצת יצירתי) , ואם יש לך כוונת השלכה טובה - אפשר לדרוך גם ממנה (ממליץ לחפש סרטונים)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

2 מגבונים לכל החלקים.

השימון מבחוץ בעיקר להברקה וניקיון. הוא מינימלי לגמרי. אכן דורך מהפסי דריכה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 19 דקות, Liviur כתב:

תלוי אם אני עם הפנס על הנשק או לא.

כשאני בלי פנס ואני רוצה מינימום של המינימום עליו - https://tenicor.com/collections/certum3-iwb-aiwb-holster/products/certum3-iwb-holster-for-glock

אם אתה מעדיף משהו קצת יותר רחב מבחינת נוחות - https://www.tier1concealed.com/collections/allholsters/products/xiphos-elite?variant=39991840899143

שניהם מניסיון עם 43x mos ספציפית.

כמו שכתבו הtier1 פצצה ונוח מאוד עבורי והעובדה שהחיבור הוא עם ״חוט שיפצור״ :) זה יתרון גדול על כאלו עם חיבור קשיח יותר.

אני נושא את המחסניות בנפרד (neomag בכיס)

איך אתה משמן ? נשמע שפוטנציאלית אתה משמן את הנשק הרבה יותר מדי.

יש טייפ לפסי דריכה - https://talongungrips.com/slide-grips/ (אפשר לעשות גם לבד בבית אם אתה קצת יצירתי) , ואם יש לך כוונת השלכה טובה - אפשר לדרוך גם ממנה (ממליץ לחפש סרטונים)

תודה, הכיוון הוא ללכת על ה-Tier1 ששלחת, נחכה קצת לראות אם הוא יורד מתחת לרף המכס (או אם יצוץ לו קופון).

• אהבתי 1
פורסם

אין שום סיבה להשתמש בחומר שומני לנקות את הבחוץ של הנשק.

אם אתה רוצה להוריד פחם - מחק (כן כמו של עיפרון :) ) או מגבוני lead עושים את העבודה מעולה אם נשאר משהו אחרי המנקה.

אם אתה משתמש רק בCLP (כלומר חומר אחד שהוא גם מנקה וגם משמן) - הייתי ממליץ לשקול מחדש את האסטרטגיה.

קודם כל פירוק , ניקוי (מברשת , פלנליות , מקלות ניקוי ונוזל ניקוי מתאים -> לנקות וליבש את הכל + להעביר מברשת brass ואז חוטר בקנה)

ולאחר מכן לשמן בעדינות חלקים נעים בלבד!

(תלוי באקדח וכמה הוא רגיש - גלוקים וסיג - כנראה כל 500 כדורים ויסחבו אפילו 1000 / כל כמה חודשים , 1911/2011 ידרשו קצת יותר אהבה)

ממליץ להעיף מבט על hoppers אם יש למצא בארץ לנוזלים (ניקוי + שימון) - לא רעים ולרוב מה שאני משתמש.

(יש לי כמה יותר מפונפנים / בספריי וכו - אבל זה באמת מיותר)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

אני עם FAB scorpus covert לגלוק 19 שלי, מתאים גם ל-43x.

אפשר לחתוך די בקלות את החלק שמסתיר את הקנה מהגוף כדי שיהיה עוד יותר קומפקטי.

אני מרוצה ממנו, ננעל חזק על החגורה ברמה שבא לי לשבור אותו כשאני צריך להוציא אותו.

מה שכן, הכנף שמצמידה לגוף רבועה מדי ונתפסת בקלות במכנסיים גם בהכנסה וגם בהוצאה.

אז פשוט הדפסתי חלק שהופך את הפרט הזה לקשתי, ארוך יותר וגם הרווחתי עוד קצת בזוית ההצמדה לגוף.

PXL_20240724_102021790.thumb.jpg.8bafdce0e43f03ec2f194fb260ce525e.jpgPXL_20240724_102013924.thumb.jpg.59700b88a2b1130ce9e83c4db6282279.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

פייר - לא נתקלתי בנרתיק אחד ש״מתאים לכמה סוגי אקדחים״ שהייתי משתמש בו (אני אשים שניה עור בצד) - אם הם לא ננעלים על הפנס של הנשק ספציפית במקום (וגם אז - ״משלמים על זה״ עם העובי הנוסף)

זה נחמד בתיאוריה - בפרקטיקה מול נרתיק טוב (מהכמה שדיברו פה עליהם) - זה לא מתקרב.

מה שכן - יכול להיות מאוד במקרה הזה שהוא בעיקר עוצב לגלוק 19 (שהוא אחד הכי נפוצים) ועל הדרך מתאים ב90% לשאר הרשימה שם.

אני לא רואה לדוגמא איך נרתיק אחד מתאים טוב גם ל19 וגם ל43 - נגיד שהאיזור של ההדק דומה (אבל ממש לא זהה בגדלים) והגובה של המחלק דומה - ההפרשים בעובי בין האקדחים עצומים

וככה גם עם חלק מהרשימה באתר (https://www.fab-defense.co.il/en/category-magazines-and-accessories/id-1944/multi-gun-iwb-holster.html שאמנם לא כוללת 43 אבל יש שם כמה אקדחים - שאחד מהם אפילו יש לי -> שממש שונה בצורה ובעובי מגלוק 19)

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם
לפני 43 דקות, Liviur כתב:

פייר - לא נתקלתי בנרתיק אחד ש״מתאים לכמה סוגי אקדחים״ שהייתי משתמש בו (אני אשים שניה עור בצד) - אם הם לא ננעלים על הפנס של הנשק ספציפית במקום (וגם אז - ״משלמים על זה״ עם העובי הנוסף)

זה נחמד בתיאוריה - בפרקטיקה מול נרתיק טוב (מהכמה שדיברו פה עליהם) - זה לא מתקרב.

אני מבין ומסכים עם מה שאתה אומר, גם אופן ההתאמה ל-19 טוב ברמה כזו שאכן יכול להיות שהוא היה המטרה ומשם זה התפצל לעוד אקדחים.

במקור הזמנתי מ-bravo, אבל המשלוח התעכב והוחזר עקב כמה טעויות, עבר זמן והתייאשתי מזה.

חיפשתי המלצות לקניה מהירה כי הנרתיק מהחנות היה מחורבן ממש, יצא המוצר הנ''ל.

ל-19 הוא מרגיש הדוק ונועל אותו יפה.

למי שיש אופציה, כדאי לבדוק פיזית קודם.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לפני אי אלו שבועות פירסמתי פה ואז הורידו לי את ההודעה כי היא עברה על החוקים אבל ההודעה עסקה בעניין של מכירת רישיונות לאקדח דרך הטלגרם ואני יכול לספר אם לא נתקלתם בזה, שמשטרת ישראל הקשיבה ופעלה בעניין. מניח שעוד אי אלו אזרחים טובים פה, שלחו להם תלונה.

https://www.ynet.co.il/news/article/b1jxr8lfc

מי אמר שלשלוח הודעות באינטרנט לא מזיז עניינים?

אני יכול להודות ש95 אחוז מהן לא מקבלות יחס ואם כן זה סתם תגובה לצורך נפנוף ):

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נתקלתי בטווח באדם שהגיע עם אישור מותנה מזויף, וסיפר ששילם על זה למישהו שהתחזה לעו”ד 4000 שח

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב, זה קרה היום - הזמנתי אקדח - Sig P365X.
לפני כשבועיים הלכתי למטווח, עשיתי קורס בן שעתיים על נשיאת נשק מוסתר, יריתי במטווח 10 כדורים והלכתי להוציא רישיון בעיריה שלי בפלורידה. לקח שבוע וקיבלתי רישיון לשאת נשק בצורה מוסתרת.
אני משכיר דירה לסוחר נשק (חוקי) שהזמין לי את האקדח במחיר עלות, עלה לי 540 דולר במקום 640 ומאמין שעד סוף השבוע הוא יגיע. הזמנתי גם כוונת השלכה HK507 ועוד כמה אביזרים כמו ערכת ניקיון, כיסוי אוזניים ועיניים. סה״כ 890 דולר.

יש לנו כספת בבית שמוסתרת בתוך הקיר גבס ומכוסה בתמונה - מהסוג הזה

אני מזיז את התמונה, שם את האצבע על קורא הטביעות והאקדח בשניה בידי. הכספת מותקנת יחסית גבוה אז הבן שלי לא יוכל לגשת אליה, ואני מאמין שביום מן הימים כשהוא יגדל הוא לא ידע איפה היא. 

הסיבה לרכישה, כמו שנאמר פה בעבר זה ה-7.10, עד אז אשתי ואני חיינו באיזה אשליה שהעולם הכל ורוד, אבל בתאכלס מישהו יכול בכל שעה ביום לשבור חלון או דלת ולהכנס לנו הביתה, ובמידה שזה קורה אנחנו רוצים שתהיה לנו אפשרות להגן על עצמנו. לכל החברים שלנו פה יש נשק, לכל השכנים שלנו יש נשק, זה פשוט נעשה מתבקש. 

ברמה האישית, זה נראה לי כמו תחביב נחמד מידי פעם ללכת למטווח ולבלות שם שעה או שעתיים בלהתאמן. כל הפעמים שהייתי במטווח פה היו חוויות מהנות סה״כ. אני קצת חושש שזה יהפוך למדרון חלקלק ולאט לאט אני אתחיל להתחמש ביותר סוגים של נשקים בשביל התחביב יותר מבשביל הביטחון העצמי שלנו. אני רואה את זה אצל כמה חברים שלי שכבר בעלים של נשקים ארוכים כמו ה AR-15 והתבור.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

תתחדש. אני אהבתי אותו כשניסיתי אותו ואהבתי את האופציה שיש לx עם ניצרה (אני מתאמן באקדח עם - אז מבחינת זמן ויעילות - אין לי הבדלים בתפעול כבר, יש כמה דברים אבל שצריך לשנות ולהתרגל אם עושים את זה).

גם ה507k זה הgo to שלי על 2 מהשלושה אקדחים שיש לי. הייתי ממליץ אבל לעשות שיעורי בית לגבי הכוונות אם צריך להחליף כדי שהכוונות ״ברזל״ שימשיכו להיות שמישות גם אחרי שמתקינים את הכוונת השלכה.

(גם אני הוצאתי אגב רישיון של פלורידה , בעיקר אבל בגלל הreciprocity שמאפשר לי (במיוחד יחד עם הרישיון מהסטייט שלי) - לעבור את גבולות הסטייט ברוב הכיוונים בלי לדאוג.

לגבי תבור - וותר. הגירסאות האזרחיות לא ברמות של ar טוב באותה רמת מחיר (נגיד Daniel defense או משהו שתבנה בעצמך מהחלקים הכי טובים בשוק).

Ar טוב לעומת זאת זה בהחלט כלי מרשים, אבל כמו כל דבר - דורש אימון ולמידה.

איפה אתה בפלורידה ? אולי יהיו לי המלצות למטווחים ומקומות טובים לקורסים.

Then dying is forgetting

פורסם

תודה רבה על התגובה! אני נמצא ב Odessa, FL שזה בערך חצי שעה צפונה מטאמפה. הסיבה שהוצאתי את הרישיון היא בדיוק כמו שכתבת - הreciprocity.

את ה-P365X שלי הזמנתי עם נצרה, מפחיד אותי להסתובב עם אקדח לא נצור, על אף שאני גם ככה לא אסתובב עם כדור בקנה לדעתי אף פעם. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...