Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מתכנן בעתיד לקנות AR תאריך לו חוזה באותו מחיר כי המחירים האלה מטורפים.

הדבר היחידי שאני מעלה ספק לגביו זה האוזניות - למטווחים אני מכיר שמומלץ לפחות 30DB הנחתה, אבל אם אתה יורה במטווחים פתוחים יכול להיות ש-22DB מספיק טוב.. אולי גם בגלל שאלקטרוניות זה מחושב אחרת, לא סגור על זה, אולי ליביור יודע להגיד יותר טוב.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

הדבר היחידי שאני מעלה ספק לגביו זה האוזניות - למטווחים אני מכיר שמומלץ לפחות 30DB הנחתה, אבל אם אתה יורה במטווחים פתוחים יכול להיות ש-22DB מספיק טוב.. אולי גם בגלל שאלקטרוניות זה מחושב אחרת, לא סגור על זה, אולי ליביור יודע להגיד יותר טוב.

תודה יובל, אני חסר ניסיון לחלוטין לגבי ה- spec של האוזניות. אשוחח עם סוחר הנשק שלי ואבקש ממנו לבצע החלפה למשהו יותר טוב.

• אהבתי 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

How to Protect Your Hearing While Shooting and Hunting  (audibel.com)

ראיתי בעוד כמה מקומות עכשיו שרושמים שצריך לפחות 25DB, אבל עדיף 30DB.

במטווחים סגורים אני הייתי מחמיר - עדיף להנחית יותר ולהשקיע באוזניות טובות מאשר לסכן את השמיעה. אני אישית עם 3M שמנחיתות 37DB, גם אם זה אוברקיל זה פשוט כיף לירות איתן גם במטווחים עמוסים:

אוזניות X5 בעלות רמת ההנחתה הגבוהה בשוק | מגן אופטיק (maop.co.il)

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה נראה לי כמו פריט יחסית לא יקר, שכבר שווה לקנות באמזון ולא להציק לדייר שלי. אבטל איתו ואזמין באמזון.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

מדויק! המחירים של כל מה שהוא מכר לך מעולים. חד וחלק זה המחיר שהוא מקבל אותם (במיוחד הכוונת השלכה)

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

זה לא מחושב אחרת. אני לא מכיר את הסט הזה - זה נראה זהה אבל לwalker slims.

הביטול רעשים הוא פאסיבי - מה שהחלק האלקטרוני נותן זה לשמוע בצורה טבעית יחסית רק עם מגבלת ווליום - כלומר איתן אתה יכול לדבר חופשי ולהנחית את הרעש רק של היריות.

זה אכן פחות מדי למטווח פנימי בפני עצמו.

לא הייתי שם את האוזניות האטומות של 3M אגב - הם לגמרי אוברקיל, לא יהיו נוחות למטווח (אתה רוצה משהו שטוח במיוחד אם אתה הולך גם לירות ברובים מדי פעם - אלו פשוט לא יתאימו)

ל3M יש חטיבה שלמה שמתעסקת רק עם ציוד רעש לספורט שנקראית peltor והם עושים מוצרים מעולים.

זה מה שאני משתמש בו - https://www.amazon.com/Peltor-Electronic-Protector-Bluetooth-Protection/dp/B06W56YRWJ

הפתרון האמיתי הוא to double up - אני משתמש באוזניות אלקטרוניות יותר רציניות (26NRR) + אטמים מותאמים אישית עם פורט (יש לי מהאופנוע , אטמים חד פעמיים יעשו את אותה עבודה) למטווחים פנימיים. -> זה שם אותי על סביבות ה32-33NRR (לא המספרים לא מתווספים לינארית)

ככה אני מסוגל לשמוע מה מדברים איתי , זה נוח גם בלבישה ארוכה וגם יש מספיק הגנה.

תשדרג או לא את מה שהוא שם לך - תלוי בך - עם אטמים חד פעמיים + האוזניות אתה תיהיה בסדר - גם עם מה שהזמנת, ולא הייתי שם רק אוזניות בשום מצב במטווח פנימי - לא משנה איזה.

עוד משהו לשים לב אליו זה NRR מול SNR. בגדול - תדע שכשאתה רואה SNR תוריד 3-4 מהמספר שאתה רואה מולך.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה ליביו. רק מוודא שהבנתי נכון: אתה חושב שהאוזניות שהוא הזמין לי + אטמים חד פעמיים כן יספיק ?

פורסם

הבנת נכון.

אם יש לך כמה תחביבים שהורדת רמת הרעש תעזור בכלליות, נוחות חשובה לך ואתה מוכן להשקיע בזה כסף (סביב ה200-250 דולר) - ממליץ לחפש מכון שמיעה באיזור שלך (סוג הרופא נקרא audiologist) ולשאול מאלו שקרובים אלייך מי עושה אטמים רב פעמיים מותאמים אישית - ported (שאפשר להחליף את הפילטרים בפנים לגבי כמות הרעש שעוברת).

אם זה היה רק למטווח לא בטוח שהייתי טורח - אבל בגלל שאני משתמש בזה גם לאופנוע (מי שרוכב על אופנוע בלי אטמים במהירות של כביש מהיר -> פוגע לעצמו בשמיעה - זה רק עניין של זמן) - אז עשיתי סט שנה שעברה.

Then dying is forgetting

פורסם

דיברתי גם עם הסוחר נשק והוא אמר שמומלץ כמו שציינת לעשות double up. יאללה מחר הולך לאסוף את הרכש.

תחמושת צריכה להגיע בדואר ביום שבת. 

פורסם
לפני 8 שעות, RK כתב:

אם מחפשים CZ75 והמשקל מפריע, למה לא P07? אותו מנגנון, גוף פולימרי, נשמע כמו אחלה אקדח שבעולם.

החזקתי לכמה דקות את ה - P09 צל, מבחינה אגרונומית ממש מתאים ליד, נוח לאללה.

לפני 4 שעות, קאררה כתב:

זה נראה לי כמו פריט יחסית לא יקר, שכבר שווה לקנות באמזון ולא להציק לדייר שלי. אבטל איתו ואזמין באמזון.

לא הייתי מבטל אלא מבקש ממנו לשנות ולהוסיף אוזניות יותר נורמליות.

מישהו מכיר או יודע אם רישיון לנשק *ישראלי* משפיע במשהו כשבאים לעשות רישיון לנשק *אירופאי* או כל מדינה אחרת??

האם יש הסכמים בין מדינות בנוגע להכרה ברישיון?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 52 דקות, asix כתב:

הכי הזוי שיש.....

הכי לא.

הכי מוזר זה לקנות ב50-100 כדור כל פעם במטווח שזה המקום הכי יקר.

קבוע מזמין תחמושת אונליין (לרוב בכמויות של 1000+ להזמנה) ומגיע תוך יומיים שלושה עם שליח עד הדלת.

(יש לציין כדי שלא יחשבו שאנשים קונים את זה באמזון כן - מזמינים מסוחר מורשה, זה רשום וצריך להשתמש בFirearms owner id שאומר שכבר עברת בדיקות רקע וכו ואתה מורשה להחזיק אקדח)

לפני 26 דקות, DareDevil כתב:

לא הייתי מבטל אלא מבקש ממנו לשנות ולהוסיף אוזניות יותר נורמליות.

אין כמעט אוזניות אלקטרוניות לירי שיהיו מספיקות באמת בפני עצמן בלי עוד אטמים מתחת. גם אלו שלי שעל הנייר מספיקות - אם אתה במטווח פעיל סגור + אנשים יורים גם ברובים לידך - אתה רוצה להכפיל. ואז אם אתה עושה את החישוב של ההבדל בין 22 ל26/7 + אטמים ביעילות - ההפרש פיצי.

אם הוא היה מחפש אוזניות שיהיו רק לעצמן למטווח בחוץ - אולי הייתי משנה.

לפני 27 דקות, DareDevil כתב:

מישהו מכיר או יודע אם רישיון לנשק *ישראלי* משפיע במשהו כשבאים לעשות רישיון לנשק *אירופאי* או כל מדינה אחרת??

האם יש הסכמים בין מדינות בנוגע להכרה ברישיון?

ברוב המדינות האירופאיות - אסור בכלל לאזרחים להחזיק נשק.

עזוב מדינות אירופאיות - בין סטייטים מסוימים בארה״ב - זה שיש לי רישיון נשק בסטייט שלי לא תופס כשאני עובר את הגבול ואני חייב לנעול אותו בנפרד מתחמושת בבאג׳ לדוגמא ... 

Then dying is forgetting

פורסם

לא.

יש רישום אבל שחובה להחזיק כשקונים בכמויות גדולות מצד המוכר.

אבל רק לסבר את האוזן - ביקור במטווח - 150 כדורים

אם אני עושה קורס / אימון של 3-4 שעות -> 400 כדורים (אימונים מתקדמים , ברור שאלו בהתחלה היו 50-100 כדורים)

אני הולך למטווח בערך פעם בשבוע - שבוע וחצי - אימון פעם בחודש / חודשיים.

ועכשיו תכפיל כי גם אשתי.

עכשיו להזמין 1000+ כדורים בהזמנה נשמע פחות מופרך כן ?

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...