Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה דיון השבת בכלל עולה פה, הרי ברור שזה לא יקרה.

במיוחד אחרי שהחילונים יהיו מיעוט דמוגרפי (אאלט הערכות מדברות על סביב 2050).

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם לקחו לדיון 5 עמודים, אבל התדרדרות הדיון לפוליטיקה/דת ככל הנראה בלתי נמנעת. יש בי עדיין תקווה שנזכה לראות את הרכבת מתפקדת 24/5, אולי ביום בו יצטרפו הקווים הנוספים לתזמורת.

פורסם

דובצ'ע, אם זה באמת מעניין אותך אתה יכול לחפש את הבעיות במעלית שבת ומשם להתקדם להבין שברכבת זה יותר חמור - העניין נקרא "אוושא מילתא" או "זילותא דשבת" - חפש ותמצא.

מסתבר גם שמדובר בפיתוח שעולה הונים - גם במעלית זה היה ועדיין סיפור מורכב הרבה יותר מהתקן שבת של מקרר או אפילו מנועי אינוורטר - אני מאמין שלתכנן רכבת כזו יעלה הרבה יותר גם אם יהיה מותר להשתמש בה

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, נקודה טובה כתב:

דובצ'ע, אם זה באמת מעניין אותך אתה יכול לחפש את הבעיות במעלית שבת ומשם להתקדם להבין שברכבת זה יותר חמור - העניין נקרא "אוושא מילתא" או "זילותא דשבת" - חפש ותמצא.

מסתבר גם שמדובר בפיתוח שעולה הונים - גם במעלית זה היה ועדיין סיפור מורכב הרבה יותר מהתקן שבת של מקרר או אפילו מנועי אינוורטר - אני מאמין שלתכנן רכבת כזו יעלה הרבה יותר גם אם יהיה מותר להשתמש בה

אני מודע שיש בעיות אבל מחר אני ישאל במכון צומת ובהמשך בתיקווה עוד רבנים

כי תמיד יש מחמירים אבל השאלה אם זה מותר

החרדים מחמירים אבל אצל הדתיים ראיתי נכה על כסא גלגלים חשמלי בשבת בבית כנסת כי הוא מפעיל את המחשב על ידי המחשבה-משו כזה אז אם כמה פוסקים יפסקו שזה מותר אני ינסה להמשיך הלאה. אם לא אז לא-אנלא בא להתווכח 

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני שעה, BeBest כתב:

במיוחד אחרי שהחילונים יהיו מיעוט דמוגרפי (אאלט הערכות מדברות על סביב 2050).

על פי התחזית הבינונית של הלמ"ס,

בשנת 2050 מדובר על קרוב לרבע מהאוכלוסיה חרדים,

3.8 מתוך קרוב ל16 מיליון.

ואם מדברים על גילאי 18 ומעלה,

מדובר על בערך שישית,

1.8 מתוך 10.5 מיליון.

מקור, מרכז הנתונים ע"ש וואהל

https://data.machon.org.il/dashbords/demography/

פורסם

הלקח הוא שחייבים מטרו driverless אוטומטי לחלוטין - כמו בקופנהגן. זה שחלק מהדתיים וחרדים בכ"ז לא ירצו להשתמש בו בשבת - זה עניין שלהם. הנקודה היא שעכשיו לא יהיה תירוץ לסגור את המטרו בשבת *למי שכן רוצה לנסוע*, ואז נראה מה יהיה.

לפני שעה, BeBest כתב:

למה דיון השבת בכלל עולה פה, הרי ברור שזה לא יקרה.

אולי כן ואולי לא. אני חושב שזה יכול לקרות בוקר בהיר אחד, בדיור כמו שהיה עם עניין שעון הקיץ והמעבר לשעון חורף בסתיו. כל שנה היו התכתשויות סביב העניין הזה, עד שיום אחד בהיר העבירו חוק ששם סוף לברדק ומסנכרן את תאריך מעבר השעון שיהיה מתואם עם הזזת השעון באיחוד האירופי. וזהו. ומאז דממה. אז גם כאן יכול להיות ככה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

רציתי ללכת עם אשתי למסעדה. 

17 דק באוטובוס.

7 דק ברכבת קלה (רק בתת קרקעי אז מהיר).

35 דק הליכה ברגל.

אם לא היה אוגוסט היינו הולכים. לקחנו את הקלה והיה אחלה. אני בנאדם ציני אז כמובן שאני תמיד שמח לצחוק כמה אנחנו תמיד מאחור בהכל ואני בטוח שיהיו מלא בלתמים, אבל בטוטאל זה מהלך מצוין ואני שמח שהוא קרה. 

גם האוטובוס פחות עמוס. גם התנועה פחתה. סה"כ אחלה ממש. 

ממה שהבנתי בתת קרקעי הנסיעה אוטומטית אבל סגירת הדלתות ע"י הנהג. מצחיק. 

אגב, מה שנחמד באיחור של 30 שנה זה שהקרונות חדשים ונקיים, הרכבת חדשה ומצוידת בטכנולוגיה, בניגוד לרכבות באירופה שגילן ניכר. אני כמובן לא משווה את היעלות של הרכבת הקלה למטרו, אבל גם זה בדרך. אני מעריך שהתחזית של 10 שנים אופטימית מדי אבל אני מקווה שעוד 20 נקבל מטרו חדש ומתפקד. בסוף אין דרך אחרת וזה יקרה, כך או אחרת. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 8 שעות, ALÞћÃ כתב:

אמנם לקחו לדיון 5 עמודים, אבל התדרדרות הדיון לפוליטיקה/דת ככל הנראה בלתי נמנעת. 

אילו גודווין פעל בישראל כך היה נראה החוק שלו.

לעצם העניין - רבנים מתבשלים לאט, אבל ממש לאט. זוכרים שלא הפעילו כריזת תחנות באוטובוסים כי הרבנים התנגדו למסכים? הבעיה היא שאם להקים את המטרו לוקח 2 דורות לרכך את הרבנים ייקח 4.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בערוץ 12 עשו השוואת נסיעה, שלושה יצאו מהקוממיות בת-ים לבורסה ברמת-גן

אחת ברכבת הקלה, השנייה באוטובוס והשלישי ברכב פרטי. שלושתם יצאו בשעה 09:45 מבת-ים.
ברכב הפרטי זמן הנסיעה 45 דקות.

ברכבת הקלה זמן נסיעה 75 דקות.

באוטובס זמן נסיעה 90 דקות.

הנתונים מדברים בעד עצמם, כל מילה נוספת מיותרת

פורסם (נערך)

האם הנסיעה ברכב הפרטי כללה את חיפוש החניה? וזה בלי לשקלל עלויות.

חוץ מזה, הנתון המעניין באמת יהיה ממוצע משוקלל של כלל הנוסעים, האם הוא יתקצר משמעותית בהשוואה ללפני שבוע, חודש או 4 שנים (תקופת הקורונה היא חריג), וגם זה אחרי שהמערכת תתייצב - מצד אחד ההתלהבות מהחידוש תתפוגג, מצד שני מסלולי וזמני האוטובוסים יותאמו מחדש לדרישה, ונהגי הרכב הפרטי ימצאו את המקום המעודכן שלהם בדרכים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, Ron Poh כתב:

באוטובס זמן נסיעה 90 דקות

בשני אלה אפשר לשחק בטלפון ולהתעפץ.

ומה לגבי שעה מוקדמת מ 09:45? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ההשואה של הנסיעה צריכה להיות בספטמבר, כשהכבישים יותר עמוסים,

כמו"כ חיבת להיות השואה להגיע למשרד, שברכבת איןחניה,

בספטמבר גם לאוטובוס יקח יותר, וגם לרכב הפרטי, והרכבת כמעט לא תשתנה, נ=מקסימום משהו מינורי.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

בערוץ 12 עשו השוואת נסיעה, שלושה יצאו מהקוממיות בת-ים לבורסה ברמת-גן

אחת ברכבת הקלה, השנייה באוטובוס והשלישי ברכב פרטי. שלושתם יצאו בשעה 09:45 מבת-ים.
ברכב הפרטי זמן הנסיעה 45 דקות.

באוטובס זמן נסיעה 90 דקות.

הנתונים מדברים בעד עצמם, כל מילה נוספת מיותרת

לפני שעה, sperial כתב:

האם הנסיעה ברכב הפרטי כללה את חיפוש החניה? וזה בלי לשקלל עלויות.

כאחד שעובד בבורסה, ומגיע אליה בסביבות 6:30, אני יכול להבטיח לכם שבעשר וחצי (זמן ההגעה של הרכב הפרטי) אין ולא תהיה חנייה בכלל- כנראה גם בחניונים הציבוריים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...