Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד במידטאון ויש תחנה של הרכבת הקלה ממש בכניסה לבניין. אני שוקל ברצינות במקום לנסוע עם הרכב עד תל אביב להגיע לבת-ים קוממיות, לחנות שם ולעלות על הרכבת הקלה. יש מצב שזה יחסוך לי איזה 30-40 דקות של עמידה בפקקים בכניסה לתל אביב. אבדוק ביום רביעי הקרוב או שבוע הבא ואעדכן. 

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

בתור אחד שלא משתמש בתחבורה ציבורית, כי אין לי צורך/זמינות.

כדאי לנסוע ברכבת הקלה, צריך רב קו? יש מכונות לכרטיס נייר? אשראי על הרכבת?

איך זה עובד.

ממגורי בנורווגיה, באוסלו שזו עיר יותר קטנה מתל אביב( לפחות באוכלוסיה, בשטח הרבה יותר).

יש גם רכבת קלה, גם תחתית, גם אוטובוסים שפועלים כל השבוע, והלילה. הדבר הכי  נוח שיש. 

גם לתוך אוסלו בסופש עם רכב שהיה לי ללא עלות כלל, נסעתי בתחבורה ציבורית.

על הרכבת עצמה אין כלום, יש צורך לתקף כרטיס קודם העלייה.
רב קו יש מכשיר תיקוף בתחנה, יש גם עמדות לטעינת רב קו.

יש אפשרות להוריד לטלפון מספר יישומנים ואז דרכם אפשר ליצור כרטיס. אפילו יותר פשוט מאוטובוס.. באוטובוס צריך לסרוק ברקוד, ברכבת הקלה פשוט נכנסים לישומון ולוחצים על "צור כרטיס"

לפני 4 דקות, Mortician כתב:

אני עובד במידטאון ויש תחנה של הרכבת הקלה ממש בכניסה לבניין. אני שוקל ברצינות במקום לנסוע עם הרכב עד תל אביב להגיע לבת-ים קוממיות, לחנות שם ולעלות על הרכבת הקלה. יש מצב שזה יחסוך לי איזה 30-40 דקות של עמידה בפקקים בכניסה לתל אביב. אבדוק ביום רביעי הקרוב או שבוע הבא ואעדכן. 

אם אתה לא בת-ימי, חנייה עולה כסף.

פורסם
לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

יש לי היכרות מעמיקה עם משפחה בעיר מרכזית באירופה - שם, בגלל יעילות התחב"צ בהיבט של זמינות 364, ההורים כמעט לא עושים שימוש ברכב הפרטי והדור הצעיר אף לא טרח לעשות רשיון נהיגה.

למה 364? לאיפה נעלם עוד יום? כמו שאני אמרתי, כשגרנו במרכז העיר הסתדרנו במשך כמה שנים טובות בלי רכב. רק עכשיו בפרבר נאלצנו לקנות רכב, אבל עדיין את רוב היוממות עושים בתח״צ. הרכב לבילויים, קניות וטיולים.

• אהבתי 1
פורסם

אני מופתע שאף אחד לא ציין את אחד המחדלים הכי עצובים בעיניי בפרויקט הזה: תחנת המעבר בקריית אריה. אז איך זה עובד?

בהנחה ואתם רוצים לנסוע לתל אביב מפתח תקווה, אתם צריכים לקחת את קו R3 שמתחיל בקריית אריה. כדי להגיע לתחנה, צריך להגיע

לתחנת קריית אריה של רכבת ישראל, לעבור את הבידוק של רכבת ישראל (למרות שאתם לא נוסעים בה), לקחת כרטיס נייר הנקרא "כרטיס מעבר",

להשתמש בכרטיס הזה כדי לעבור בשערים של רכבת ישראל, לרדת קומה כדי לעבור לצד השני, להשתמש באותו כרטיס מעבר כדי לעבור שוב בשערים,

ורק אז לעלות למעלה ולתפוס את הרכבת.

מלבד זה, הרכבת הקלה אמורה לעבוד עד 01:00, אבל רכבת ישראל עובדת עד 00:00. עם זאת, חייב את רכבת ישראל כדי לעבור לרכבת הקלה, אז באחריות

מי לתפעל את התחנה ואת הבידוק בהפרש של השעה הזה? אין לדעת.

איבדנו את היתרון של "הקלות". רק בגלל המחדל של כרטיסי המעבר, אני אישית אבחר שלא להשתמש בה (אף על פי שאחת התחנות בתל אביב עוצרת על העבודה שלי).

2016 BMW M235i.

פורסם

גם אשתי והילדים התנסו בזה, עוד ביום ראשון. הייתה צריכה להגיע למשרד המשפטים ברח' השלושה (צמוד להיכל נוקיה או איך שלא קוראים לזה היום).

חופש גדול, אז נסעו באוטובוס מקריית אונו עד לשם, כשסיימו הלכו ברגל לתחנה בשדרות יהודית, משם נסעו לקניון הגדול בפתח תקווה, ואני אספתי אותם עם הרכב משם בהמשך. 

וכמו (כמעט) כל מי שהתנסה, חזרה עם שבחים, ביחד עם ה"שים ציניות בצד". זה פשוט מזכיר לך איך תח"צ נורמלי אמור להתנהג (מי שהתנסה בזה בערים שונות בחו"ל יודע על מה מדובר). 

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

למה 364? לאיפה נעלם עוד יום? כמו שאני אמרתי, כשגרנו במרכז העיר הסתדרנו במשך כמה שנים טובות בלי רכב. רק עכשיו בפרבר נאלצנו לקנות רכב, אבל עדיין את רוב היוממות עושים בתח״צ. הרכב לבילויים, קניות וטיולים.

ליום הכיפורים, אני מאמין יהיה רוב מוחלט שאפשר לעצור הכל.

פורסם
לפני 26 דקות, Fraysa כתב:

אני מופתע שאף אחד לא ציין את אחד המחדלים הכי עצובים בעיניי בפרויקט הזה: תחנת המעבר בקריית אריה. אז איך זה עובד?

בהנחה ואתם רוצים לנסוע לתל אביב מפתח תקווה, אתם צריכים לקחת את קו R3 שמתחיל בקריית אריה. כדי להגיע לתחנה, צריך להגיע

לתחנת קריית אריה של רכבת ישראל, לעבור את הבידוק של רכבת ישראל (למרות שאתם לא נוסעים בה), לקחת כרטיס נייר הנקרא "כרטיס מעבר",

להשתמש בכרטיס הזה כדי לעבור בשערים של רכבת ישראל, לרדת קומה כדי לעבור לצד השני, להשתמש באותו כרטיס מעבר כדי לעבור שוב בשערים,

ורק אז לעלות למעלה ולתפוס את הרכבת.

מלבד זה, הרכבת הקלה אמורה לעבוד עד 01:00, אבל רכבת ישראל עובדת עד 00:00. עם זאת, חייב את רכבת ישראל כדי לעבור לרכבת הקלה, אז באחריות

מי לתפעל את התחנה ואת הבידוק בהפרש של השעה הזה? אין לדעת.

איבדנו את היתרון של "הקלות". רק בגלל המחדל של כרטיסי המעבר, אני אישית אבחר שלא להשתמש בה (אף על פי שאחת התחנות בתל אביב עוצרת על העבודה שלי).

בפתח תקווה מצד שני יש עוד תחנות לרכבת הקלה שאפשר לעלות ולרדת בהם, ומצד שני מי שמגיע ברכבת לפתח תקווה ורוצה להמשיך ברכבת הקלה בשבילו זה טוב יותר.

הבעיה האמיתית היא שאין חיבור לתחנות רכבת.

הקו עובר סמוך לסבידור והשלום, אף אחד לא חשב לעשות מעבר קל ומהיר יותר מרציפי הרכבת הקלה לרכבת ישראל או למסוף 2000?

לעזריאלי צריך לרדת בתחנת יהודית או שאול המלך ועדין יש הליכה עד לשם ובטח לא הגעה קלה לתחנת רכבת.

בגדול מי שמגיע לתל אביב ברכבת והעבודה שלו נמצאת על ציר הרכבת הקלה, יהיה לו קשה להתמשק עם הרכבת הקלה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמה תובנות טכניות עבור גיקי העל שבפורום מנסיעה שביצעתי אתמול בערב והיום בבוקר -

א. בתור אחד שלא ניחן בשמיעה 6/6 (סטגדש), אין לי מקדם השוואה לרכבות תחתיות מחו"ל כי טרם נסעתי בכאלו, אך רמת הרעש בתוך הקרונות בזמן הנסיעה התת קרקעית ממש גבוהה, ברמה שפשוט לא ניתן לנהל שיחה עם אדם שנמצא לידך מבלי להרים את הקול ובטח שלא בטלפון. בידוד רעשים פשוט לא קיים. לא זוכר תופעה דומה מנסיעה בקו יאושליים תל אביב של רכבת ישראל או בכרמלית בחיפה. אולי אני זוכר לא נכון.

ב. פתיחת הדלתות בתחנות העיליות כפופה למידת הגדלת הראש של הנהג. לא כל הדלתות ייפתחו ובמקרים שלא, יש לחצן ייעודי לכך בכל דלת.

בתחנות התחתיות או בעיליות עם דלתות אוטומטיות ברציף כלל הדלתות ייפתחו וייסגרו at once.

ג. עניין שהוא גם תלוי נהג, ה-alignment עם הדלתות האוטומטיות ברציפים (היכן שקיימות, כאמור) רחוק מלהיות מושלם. הנהג של היום הקפיד על כך יותר, אך אתמול בערב נוצר מצב שהמעבר בין דלת הרכבת לדלת הרציף היה כה צר שאילו הייתי אישה עם עגלת תינוקות, לא הייתי יכול לעלות/לרדת.

ד. בכניסה לתוואי התחתי מיד מתקבלת התחושה שהרכבת עוברת למוד אוטונומי וההסננות וההזדחלות שאפיינו את השיוט על פני הקרקע נעלמות בין רגע בתחושה שסוף סוף המצערת של הדנקליה נפתחת (במקטעים הישרים). מומנט חביב, לא הקונה החשמלית בה יצא לי לנהוג מס' פעמים, אבל רצוי להיאחז במשהו או לשבת רגע לפני שהרכבת נכנסת לתוואי התת קרקעי (מכיוון פ"ת), בייחוד אם ה-core שלך מעפן ואתה מאבד שיווי משקל גם בשכיבה.

ה. בדומה למטרונית בחיפה, תדירות הכריזות מוגזמת. ממש מוגזמת. אני מודע לכך שיש אנשים שימשיכו לשאול שאלות ולאכול בלבלות למרות תדירות הכריזות ולשם כך זה נועד מלכתחילה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 2 דקות, itsik170 כתב:

לעזריאלי צריך לרדת בתחנת יהודית או שאול המלך ועדין יש הליכה עד לשם ובטח לא הגעה קלה לתחנת רכבת.

אמור להיות חיבור לתחנת השלום משאול המלך, דרך המשך קניון עזריאלי ובניין הספירלה שבונים. אבל זה לא יהיה חיבור מהיר.

לא מבין למה לא תכננו חיבור מהיר בין הרכבת הקלה לתחנת ארלוזרוב.

לפני 2 דקות, ALÞћÃ כתב:

עניין שהוא גם תלוי נהג, ה-alignment עם הדלתות האוטומטיות ברציפים (היכן שקיימות, כאמור) רחוק מלהיות מושלם. הנהג של היום הקפיד על כך יותר, אך אתמול בערב נוצר מצב שהמעבר בין דלת הרכבת לדלת הרציף היה כה צר שאילו הייתי אישה עם עגלת תינוקות, לא הייתי יכול לעלות/לרדת.

זה לא אמור להיות אוטומטי? הרי זה כל העניין בדלתות הגנה ברציף…

פורסם
לפני 5 דקות, ALÞћÃ כתב:

הפתיחה/סגירה אכן אוטומטית, אבל נהג הרכבת לא עוצר כך ששתי הדלתות מקבילות אחת לשניה באופן מלא.

התכוונתי לנקודת העצירה. היא צריכה להיות אוטומטית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, itsik170 כתב:

בפתח תקווה מצד שני יש עוד תחנות לרכבת הקלה שאפשר לעלות ולרדת בהם, ומצד שני מי שמגיע ברכבת לפתח תקווה ורוצה להמשיך ברכבת הקלה בשבילו זה טוב יותר.

זה נכון שאפשר לעלות בשאר התחנות בפתח תקווה, אבל עדיין יש פה שתי חסרונות:

• תצטרך להחליף רכבת בתחנת אהרונוביץ' כדי להגיע לתל אביב.
  • התחנות בפתח תקווה עיליות ומאוד איטיות. הרעיון הוא להגיע עם רכב לקריית אריה ולחסוך את הזמן שאתה עולה עליהן.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 35 דקות, ALÞћÃ כתב:

אין לי מקדם השוואה לרכבות תחתיות מחו"ל כי טרם נסעתי בכאלו, אך רמת הרעש בתוך הקרונות בזמן הנסיעה התת קרקעית ממש גבוהה, ברמה שפשוט לא ניתן לנהל שיחה עם אדם שנמצא לידך מבלי להרים את הקול ובטח שלא בטלפון. בידוד רעשים פשוט לא קיים. לא זוכר תופעה דומה מנסיעה בקו יאושליים תל אביב של רכבת ישראל או בכרמלית בחיפה. אולי אני זוכר לא נכון.

בלונדון תתקל בבעיה הזו לא מעט. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, garicho כתב:

התכוונתי לנקודת העצירה. היא צריכה להיות אוטומטית.

נראה שלא באופן מלא. משער שכמו עם חניות נכים, בגלל שיש מנעד רחב של נהגים (גרועים יותר ופחות), מספקים מראש margin of error מכובד בכדי שנהג גרוע לא יצטרך להתחיל לתמרן רוורס ובחזרה קדימה עד שניתן יהיה לפתוח את הדלתות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 20 שעות, hans כתב:

בירושלים לקח כמה חודשים לסנכרן את הרמזורים. הרבה פחות משנה, אבל כמה חודשים.

בנוסף, בניגוד למצב בתל אביב, זה הרכבת הייתה בחינם למשך תקופת ההרצה הראשונית מה שגרם לכמות אדירה של נוסעים לעלות בבת אחת בכל התחנות בו זמנית, לפני שהבינו שצריך לחנך את הציבור לאפשר לנוסעים האחרים לרשת לפני שעולים.

מה שאני אומר במילים אחרות זה שההתגלחות על הניסיון הירושלמי תזרז לשעתי באופן משמעותי את חבלי הלידה התל אביביים - בטח יש כבר תוכנית מגירה מוכנה מראש לדיילים/סדרנים זמניים עבור חינוך הציבור/הקניית הרגלים, וכדומה.

אני זוכר שהסלוגן היה במשך תקופה "קודם יוצאים, אחר כך נכנסים"

ובשנים האחרונות זה הוחלף ל"כשעולים, לא שוכחים לתקף"(משהו כזה)

לדעתי צריך להחזיר את הקמפיין הקודם, החינוך לא הושרש

• תוכן חדש...