Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, יובל .מ. כתב:

גם יצרני רכב לא משקרים כשהם אומרים שהרכב שלהם צורך 1 ל-16,

כול היצרנים עושים את אותו המבחן כדי להגיע למספר הזה.

בסך הכול דוגמא טובה אבל לא כזה. כי יש פה מערכת שמתוכננת להסיע אנשים בתנאים יחסית קבועים (לעומת הדוגמא עם הרכב).

ואומנם יצרן הרכב לא מפרסם את זה, אבל הוא כן בדק אם הרכב עולה את הקסטל. כך גם פה, אמורים לבדוק איך זה יעבוד.

אגב, לא יודע איך זה עובד בפרוייקטים כאלה בחול, אבל תמיד אפשר להעסיק אנשים ליום ניסיונות, זה אפילו לא יעלה הרבה כסף בקנה מידה של פרוייקט כזה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל פה באמת אפשר להשתמש בביטוי הישראלי "יהיה בסדר".

התושבים ילמדו את הרכבת, הרכבת את התושבים, יסנכרנו רמזורים והיא תשתלט על הכל, בטח כשיהיו עוד קווים.

פורסם

בירושלים לקח כמה חודשים לסנכרן את הרמזורים. הרבה פחות משנה, אבל כמה חודשים.

בנוסף, בניגוד למצב בתל אביב, זה הרכבת הייתה בחינם למשך תקופת ההרצה הראשונית מה שגרם לכמות אדירה של נוסעים לעלות בבת אחת בכל התחנות בו זמנית, לפני שהבינו שצריך לחנך את הציבור לאפשר לנוסעים האחרים לרשת לפני שעולים.

מה שאני אומר במילים אחרות זה שההתגלחות על הניסיון הירושלמי תזרז לשעתי באופן משמעותי את חבלי הלידה התל אביביים - בטח יש כבר תוכנית מגירה מוכנה מראש לדיילים/סדרנים זמניים עבור חינוך הציבור/הקניית הרגלים, וכדומה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעניין מדוע התכנון של התחנות שונה מהרכבת הקלה בירושלים, הייתי היום בתחנת שנקר ואי אפשר לגלוש מהמדרכה לרכבת אלא צריך לעשות עיקוף גדול כדי להכנס לתחנה.

כמו כן כל הכניסה לרכבת דורש מעבר דרך שערים נוספים. מאיפה לקחו את השיטה הזו?

פורסם
לפני 5 דקות, YULI1 כתב:

ואי אפשר לגלוש מהמדרכה לרכבת אלא צריך לעשות עיקוף גדול כדי להכנס לתחנה.

מה הכוונה "לגלוש"?

מקווה לעשות נסיעה ראשונה מחר. עם כל הציניות, אני גם מתלהב, כמו מכל שיפור בתחבורה ציבורית בישראל, גם אם הוא מינימלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כל עוד תחבורה ציבורית לא זמינה 7 ימים בשבוע ואף בשעות הקטנות בתדירות כלשהי, זו סיבה מספקת להרבה מדי אנשים לא לוותר על רכב פרטי.

כשיש רכב פרטי, קשה יותר לסגל הרגל של ויתור על השימוש בו.

במצב הזה, לא יתחולל השינוי הפוטנציאלי החיובי האדיר שתחבורה כזו מייצרת לסביבה האורבנית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 23 דקות, YULI1 כתב:

כמו כן כל הכניסה לרכבת דורש מעבר דרך שערים נוספים. מאיפה לקחו את השיטה הזו?

אני מכיר את השיטה מרכבות פנימיות בנמלי תעופה ומהמטרו של פריז. זה אמצעי בטיחות ברכבות אוטומטיות ללא נהג. אולי מבשלים משהו לעתיד?.

• מעניין 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, מיץ פטל כתב:

כל עוד תחבורה ציבורית לא זמינה 7 ימים בשבוע ואף בשעות הקטנות בתדירות כלשהי, זו סיבה מספקת להרבה מדי אנשים לא לוותר על רכב פרטי.

כשיש רכב פרטי, קשה יותר לסגל הרגל של ויתור על השימוש בו.

במצב הזה, לא יתחולל השינוי הפוטנציאלי החיובי האדיר שתחבורה כזו מייצרת לסביבה האורבנית.

לא בטוח שזה נכון. בת"א ליותר מ-50% ממשקי הבית יש רכב אחד לפחות. אבל הרבה פחות מזה משתמשים ברכב כאמצעי עיקרי לקומיוטינג. ויכול להעיד, למרות שזה אנקדוטלי, שכל מי שאני מכיר \ הכרתי בחיי וגר ועבד בת"א, רק בן אדם אחד התנייד לעבודה ברכב באופן קבוע. 

הבעיות הגדולות עם תחבורה ציבורית בישראל, זה העדר נתצים והעדפה כמעט בכל מקום בארץ, הנוסעים הישראלים, שחושבים שזוג מושבים שפונים אחד לשני זה מיטה, ושתפקידם באוטובוסים זה להיות דיג'יים לשאר הנוסעים, לפני הכל אמינות. אישית, נתקעתי לא פעם ולא פעמיים בגלל אוטובוס שלא יצא בזמן או לא בא, או שינויים במסלולים שאף אחד, כולל הנהג, לא ממש ידע עליהם.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

התקשרתי לכמה רבנים יוצא שבעיקרון יכולים להתגבר על הבעיות הישירות של חילול שבת 

אבל יש בעיה של עובדין דחול ולהם יש בעיה שזה פתח לחילול שבת

אני בטוח שזה לא חד משמעי שתי הדברים האלה

אני ישאל עוד רבנים

דוגמא ממשו שמצאתי באינטרנט שתבינו שמה שאני אומר זה לא הזייה

IMG_5311.png

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, דובצע כתב:

התקשרתי לכמה רבנים יוצא שבעיקרון יכולים להתגבר על הבעיות הישירות של חילול שבת 

אבל יש בעיה של עובדין דחול ולהם יש בעיה שזה פתח לחילול שבת

אני בטוח שזה לא חד משמעי שתי הדברים האלה

אני ישאל עוד רבנים

זה הרבה פחות הלכה, והרבה יותר היתכנות פוליטית.

היתכנות פוליטית שקשורה גם למפלגות חרדיות, וגם לסדרי העדיפויות של פוליטיקאים שתומכים בקיום תח"צ נרחבת בשבתות ובחגים בישראל.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev
  • אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 17 שעות, קורן בן אשר כתב:

הלקח הוא שחייבים מטרו driverless אוטומטי לחלוטין - כמו בקופנהגן. זה שחלק מהדתיים וחרדים בכ"ז לא ירצו להשתמש בו בשבת - זה עניין שלהם. הנקודה היא שעכשיו לא יהיה תירוץ לסגור את המטרו בשבת *למי שכן רוצה לנסוע*, ואז נראה מה יהיה.

אתה מודע לכך שכבר היו מכרזים על ה3 קווי מטרו? ז"א שכבר עשו אותם עם נהג וכו'.

צריך כבר עכשיו למצוא את ראשי הערים שרוצים לעשות כאלו קווי מטרו ולהתחיל לדבר איתם על קווי מטרו ללא נהג.

לפני 10 שעות, ניקו פ. כתב:

אני מעריך שהתחזית של 10 שנים אופטימית מדי אבל אני מקווה שעוד 20 נקבל מטרו חדש ומתפקד. בסוף אין דרך אחרת וזה יקרה, כך או אחרת. 

אפשר לקצר את התהליך אבל הלכו דווקא על השיטה של התולעת במקום על cut & cover. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, yuvalganim כתב:

ישראלים אוהבים לנסוע ברכב פרטי ולשלם יקר על כל דבר.

זו מחלה שאין לה תרופה.

העיקר שאנחנו לא אוהבים להיות פראיירים

גם על הרכבת הקלה, מתכוונים לעלות לה את מחיר עוד כמה חודשים-שנה.
מ5.5 ל 8

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, garicho כתב:

זה תהליך.

שאלו יהיו הצרות שלנו עם סיכרוני רמזורים..

מאמין שיסדרו את זה תוך זמן קצר ומקווה שלא ידחו את התיקון של הסינכרון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה זה? אתה רוצה להגיד שמי שהיה אמור לבדוק את הרכבת הקלה שיקר/יפה את המצב? וזה תקין מבחינתך?

יש את העניין הטכני ומבחנים בינלאומיים שהרכבת צריכה לעבור על מנת שיוכלו להעלות נוסעים (די הרבה זמן היה עיכוב בעקבות המבחנים הללו).

לפני שעה, hans כתב:

בטח יש כבר תוכנית מגירה מוכנה מראש לדיילים/סדרנים זמניים עבור חינוך הציבור/הקניית הרגלים, וכדומה.

אמורים להיות, המודעה הזו פורסמה לפני שדחו כמה וכמה פעמים.

ד"א אחלה חברה ואנשים נחמדים.

342205273_548810557357603_4605883873593434750_n.jpg

לפני כשעה, דובצע כתב:

IMG_5311.png

האם אפשר להשתמש בכזו מעלית?

או שיש בעיה גם איתה?

לפני כשעה, דובצע כתב:

הרב דב לאור

הסטטוס קוו זה ביגלל ההלכה-לא ככה

נשמה אין סטטוס קוו..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 25 דקות, DareDevil כתב:

או שיש בעיה גם איתה

יש כמה עניינים 1 הלכה יבשה מותר או אסור 2 גם אם ביבש מותר אסור כי זה ניראה אסור 3 רב פוסק יש מחמיר יש מקל 4 רגולציה

לענייננו מעלית זה דבר שמשתמשים ביום חול אבל אם רב יגיד לך שזה מותר כמו מעלית שבת זה מותר  ומישו אחר שהרב שלו מחמיר ויגיד לו אסור אז אסור לו-זה לא חד משמעי

לפני 32 דקות, DareDevil כתב:

נשמה אין סטטוס קוו

אמרו לי שאין רכבת בשבת בגלל הסטטוס קוו

• מעניין 1

• תוכן חדש...